liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'Heitinga per direct (tijdelijk) naar Ajax 1' • 'Bruma naar Heerenveen'

Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.


Telegraaf: Heitinga schuift (tijdelijk) door naar Ajax 1

Volgens De Telegraaf moet John Heitinga de komende tijd de kar gaan trekken als trainer bij het eerste elftal van Ajax. Na het ontslag van Alfred Schreuder en assistent Matthias Kaltenbach zou hij samen met Michael Reiziger (al jaren assistent bij Ajax 1) voor de groep moeten gaan staan. Ondertussen zouden de Amsterdammers op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Heitinga is momenteel de coach van Jong Ajax, dat vijftiende staat in de eerste divisie. Ajax benaderde ook René Meulensteen voor een rol in de technische staf, maar hij moest dat weigeren omdat dat niet te combineren bleek met zijn functie bij de Australische voetbalbond.

'Bruma op weg naar sc Heerenveen'

Jeffrey Bruma staat op het punt een contract te tekenen bij sc Heerenveen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 31-jarige verdediger wordt donderdag medisch gekeurd.

Bruma speelde eerder voor PSV (2013-2016). De 25-voudig international kwam sinds 2021 uit voor Kasimpasa in Turkije. Ook FC Groningen wilde Bruma vastleggen.

Jeffrey Bruma bij PSV

'Ajax wil Heitinga doorschuiven als assistent van Schreuder'

De leiding van Ajax is van plan om Jong Ajax-trainer John Heitinga toe te voegen aan de technische staf van Alfred Schreuder bij het eerste team, zo melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Ook René Meulensteen zou kandidaat zijn, maar volgens het AD heeft de voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United al bedankt voor de functie.

Richard Witschge, Michael Reiziger en Matthias Kaltenbach zijn nu de assistenten van Schreuder. De Duitser Kaltenbach kwam op aandringen van Schreuder en dat ging ten koste van de bij de spelers populaire Winston Bogarde. Michael Reiziger en Richard Witschge bleven wel zitten.

John Heitinga en Alfred Schreuder

PSV strikt Stewart als directeur voetbalzaken

PSV heeft Earnest Stewart aangesteld als nieuwe directeur voetbalzaken. Hij tekende een contract tot de zomer van 2027. De 53-jarige oud-speler van onder meer Willem II en NAC vervult momenteel dezelfde functie bij de Amerikaanse voetbalbond.

Stewart begint op 1 maart in Eindhoven en volgt John de Jong op, die in september vertrok na een vertrouwensbreuk met de raad van commissarissen.

"We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring", zegt algemeen directeur Marcel Brands.

Recordaantal transfers in 2022

Vorig jaar wisselden 20.209 spelers in het internationale profvoetbal bij de mannen van club. Een stijging van 11,6 procent in vergelijking met vorig jaar, meldt wereldvoetbalbond FIFA.

Nooit eerder vonden er in een jaargang zoveel transfers plaats. Bij die transfers waren 4770 clubs uit 182 verschillende landen betrokken. In 2021 ging het nog om 4538 clubs.

Ook de groei van profvoetbal bij de vrouwen ging door. Het aantal internationale transfers is sinds 2018 meer dan verdubbeld.

Pastoor langer bij Almere City

Alex Pastoor blijft voorlopig hoofdtrainer van Almere City FC. De 56-jarige Pastoor, die ruim een jaar in dienst is van Almere, verlengt zijn contract tot de zomer van volgend jaar bij de huidige nummer vier uit de eerste divisie. Technisch manager Johan Hansma blijft ook tot die tijd aan Almere City verbonden. "Het werken in een ambitieuze omgeving geeft mij veel plezier", zegt de trainer.

Eerder trainde Pastoor onder meer Excelsior en Sparta Rotterdam.

'FC Emmen wil Vos van PSV overnemen'

Volgens diverse media hoopt FC Emmen op korte termijn Dennis Vos aan de selectie toe te voegen. De huidige nummer 15 van de eredivisie wil de 21-jarige verdediger overnemen van PSV.

In Eindhoven maakt Vos deel uit van Jong PSV, waar hij aanvoerder is. Vos maakte mei vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht, tijdens het eredivisieduel met PEC Zwolle.

Oussama Darfalou kan overigens zaterdag zijn debuut maken voor FC Emmen. De 29-jarige spits is vrijgegeven door de voetbalbond van Marokko. Darfalou speelde daar tot voor kort bij Maghreb Fez.

Boere verkast van Cambuur naar NAC

NAC Breda heeft een nieuwe spits binnen. Bredanaar Tom Boere komt over van SC Cambuur. De 30-jarige Boere heeft voor tweeënhalf jaar getekend. De clubs melden niet of er een transfersom met de overstap gemoeid is.

Boere kwam in de zomer van 2021 over van het Duitse SV Meppen. In anderhalf jaar maakte de spits zes doelpunten in 37 wedstrijden voor Cambuur. "Daarmee was hij een belangrijk onderdeel van het team dat vorig seizoen de hoogste eindklassering in de eredivisie ooit wist te behalen", aldus de huidige hekkensluiter van de eredivisie.

Boere speelde dit seizoen in dertien competitieduels mee, maar scoorde niet. Cambuur heeft dit seizoen pas negen doelpunten gemaakt.

Media-afdeling Burnley laat creativiteit de vrije loop

Lyle Foster speelt de komende 4,5 jaar voor Burnley. Tot zover weinig opmerkelijks. De video waarmee Fosters overgang wordt aangekondigd springt een stuk meer in het oog.

In het kunstwerkje verkiest Shrek-karakter Lord Farquaad de 22-jarige Zuid-Afrikaan boven Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Het is weer eens wat anders.

Verdediger Kasius op huurbasis van Bologna naar Rapid Wien

Denso Kasius in het shirt van Jong Oranje

Denso Kasius maakt het seizoen op huurbasis af bij Rapid Wien. De 20-jarige rechtsback, die in de jeugd rondliep bij onder meer Feyenoord en FC Utrecht, wordt door de Oostenrijkers gehuurd van de Italiaanse club Bologna.

De Delftenaar Kasius, die in Wenen ploeggenoot wordt van landgenoot Ferdy Druijf, werd een jaar geleden door Bologna overgenomen van FC Utrecht. In zijn eerste jaar in Italiaanse dienst heeft hij veertien duels gespeeld.

'Nu Everton naast Danjuma heeft gegrepen, is Ziyech een optie'

Everton leek Arnaut Danjuma binnen te hebben. De Nederlander koos op het laatste moment toch voor Tottenham Hotspur, nadat die club zich had gemeld voor de aanvaller. Nu moet Everton op zoek naar alternatieven. Volgens Sky Sports is Hakim Ziyech een optie voor de club uit Liverpool.

Aanvaller Danjuma op huurbasis naar Tottenham Hotspur

Arnaut Danjuma is officieel speler van Tottenham Hotspur. De Engelse topclub huurt de 25-jarige aanvaller tot het einde van het seizoen van Villarreal, onder voorbehoud van goedkeuring door de autoriteiten. Danjuma leek lange tijd op weg naar Everton, maar de nummer 5 van de Premier League wist dat nog te voorkomen.

Danjuma kwam dit seizoen bij Villarreal tot tien wedstrijden in La Liga, waarin hij twee keer scoorde. De zesvoudig international staat sinds 2021 onder contract bij de Spaanse club, na zijn overstap van het Engelse Bournemouth. In Nederland speelde Danjuma voor NEC en Jong PSV.

Brands: 'Fabio is een veelzijdige aanvaller'

Algemeen directeur Marcel Brands geeft uitleg bij de eerste versterking deze maand voor PSV. "Fabio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. Hij geeft ons extra mogelijkheden en daar zijn we erg blij mee."

Silva nieuwe nummer 10 PSV

Fabio Silva

PSV heeft de komst van Fábio Silva afgerond. De Portugese spits wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers en gaat in Eindhoven met rugnummer 10 spelen.

Dat nummer behoorde toe aan de naar Chelsea vertrokken Noni Madueke. Het kwakkelende PSV zag deze maand ook topscorer Cody Gakpo naar Liverpool vertrekken.

PSV bevestigt ook dat het per direct afscheid neemt van Ki-Jana Hoever. De jonge verdediger werd dit seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers, maar voldeed niet en keert nu terug naar de Engelse club.

Silva neemt afscheid van Anderlecht en is op weg naar PSV

Fábio Silva naar PSV heeft dinsdag op Instagram afscheid genomen van Anderlecht, dat hem huurde van Wolverhampton Wanderers. Silva zat zaterdag in de thuiswedstrijd van PSV tegen Vitesse (1-0) al op de tribunes in het Philips Stadion. PSV gaat hem huren. "Ik wil mijn dank uitspreken aan deze geweldige club en hun supporters", aldus Silva. "Zij geloofden in mij op een moment waarop velen twijfelden", aldus de 20-jarige Portugese aanvaller.

Premier League verbreekt record aan transferuitgaven in januari

De twintig clubs in de Engelse Premier League hebben in de winterse transferperiode gezamenlijk meer geld uitgegeven dan ooit. Het record is, een week voor het sluiten van de transfermarkt, met 440 miljoen Britse pond (bijna 500 miljoen euro) al verbroken. Het record stond op 430 miljoen pond, in januari 2018, meldt accountantskantoor Deloitte.

Chelsea gaf met 180 miljoen pond veruit het meeste uit. De Londenaren kochten onder anderen Noni Madueke van PSV voor een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro. Liverpool had voor PSV'er Cody Gakpo 50 miljoen euro over.

ED: 'Besiktas hoopt Veerman te huren'

Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad wil het Turkse Besiktas Joey Veerman huren van PSV. In Eindhoven stond Veerman de laatste weken lang niet altijd meer in de basis.

Volendam versterkt zich met Klomp

FC Volendam heeft Flip Klomp aan de selectie toegevoegd De 21-jarige middenvelder ondertekende dinsdag een contract tot de zomer van 2025 bij de Noord-Hollanders.

Klomp voetbalde de afgelopen anderhalf jaar in de Verenigde Staten voor het collegeteam van Virginia Commonwealth University. In Nederland kwam hij uit voor de amateurs van Ajax.

Spurs lijken Danjuma voor de neus van Everton weg te kapen

Kent u die mop van Arnaut Danjuma die naar Everton zou gaan...? Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Tottenham Hotspur zich op het laatste moment gemengd in de strijd om de Villarreal-speler en lijkt Danjuma nu naar Londen te verkassen.

Daar wacht hem met aanvallers als Heng-min Son, Richarlison en Harry Kane wel een pittige concurrentiestrijd. Bij Everton werd vandaag trainer Frank Lampard de laan uitgestuurd.

Afgelast duel RKC -Go Ahead 1 februari ingehaald

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles halen hun afgelaste wedstrijd in de eredivisie op woensdag 1 februari in. Het duel kon afgelopen zaterdag niet doorgaan vanwege een dik pak sneeuw op het veld van de Brabantse club. De aftrap in het Mandemakers Stadion is op 1 februari om 20.00 uur.

De Graaf trainer Roda JC

Edwin de Graaf is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. De Limburgse eerstedivisieclub was op zoek naar een opvolger van Jurgen Streppel, die de club eind vorig jaar verliet om als technisch directeur bij Helmond Sport te gaan werken. De Graaf heeft tot het einde van het seizoen getekend in Kerkrade.

De 42-jarige De Graaf was vorig seizoen hoofdtrainer bij NAC Breda, waar zijn contract niet werd verlengd. Hij was in het verleden ook assistent bij ADO Den Haag. Als speler kwam hij uit voor onder meer Feyenoord, NAC en Excelsior.

Roda JC staat negende in de Keuken Kampioen Divisie.

'Ajax zoekt extra assistent voor Schreuder'

Volgens De Telegraaf overweegt Ajax een extra assistent-trainer aan te stellen om Alfred Schreuder te ondersteunen. De kritiek op de hoofdtrainer van de Amsterdammers is verder toegenomen nu Ajax na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord naar de vijfde plaats in de eredivisie is gezakt.

Twee dagen voor De Klassieker gaf de selectie intern aan ontevreden te zijn over de huidige staf, in een gesprek met mental coach Joost Leenders. Dat gesprek was aangevraagd door de spelersraad, bestaande uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber.

Bogarde

Volgens het AD richt de onvrede zich niet alleen op Schreuder, maar ook op zijn assistenten. Schreuder haalde Matthias Kaltenbach binnen als assistent-trainer ten koste van - de bij de spelers populaire - Winston Bogarde. Michael Reiziger en Richard Witschge bleven wel zitten.

Ajax speelt donderdagavond in de eredivisie thuis tegen FC Volendam. Daarna volgen duels met Excelsior (uit), SC Cambuur (uit) en RKC Waalwijk (thuis).

Everton bevestigt ontslag Lampard

De geruchten blijken te kloppen: Frank Lampard is ontslagen als manager van Everton. De oud-middenvelder en -manager van Chelsea moet vertrekken wegens de teleurstellende resultaten van de huidige nummer 19 van de Premier League.

Ook Lampards assistenten Joe Edwards, Paul Clement, Ashley Cole en Chris Jones moeten op zoek naar een nieuwe club. Voormalig Leeds United-manager Marcelo Bielsa wordt in de Britse media als opvolger van Lampard genoemd.

Bayern ontslaat keeperstrainer

Opmerkelijk nieuws vanuit München. Bayern heeft keeperstrainer Toni Tapalovic ontslagen. Hij was liefst twaalf jaar in dienst bij de Duitse topclub.

Een reden voor het plotselinge vertrek geeft Bayern niet. Maar naar verluidt had Tapalovic bonje met hoofdtrainer Julian Nagelsmann.

Toni Tapalovic met de keepers van Bayern

Verdediger Kiwior naar Arsenal

Arsenal haalt met Jakub Kiwior een talentvolle verdediger binnen. De 22-jarige verdediger komt over van het Italiaanse Spezia. Naar verluidt betaalt de koploper van de Premier League zo'n 25 miljoen euro.

"Het is mooi dat we Jakub binnen hebben. Hij is een jonge, veelzijdige verdediger met enorm veel potentie die al ervaring heeft in de Serie A en op het WK met Polen", zegt Mikel Arteta, trainer van Arsenal.

Jakub Kiwior in actie voor Polen op het WK in Qatar

City haalt Argentijns talent

Manchester City betaalt 11 miljoen euro voor Máximo Perrone. De 20-jarige middenvelder speelt momenteel nog op de Copa América onder 20. Daarna meldt hij de overstap van de Argentijnse club Velez Sarsfield naar de Engelse topclub.

Máximo Perrone

'PSV stuurt Hoever terug naar Wolverhampton'

PSV heeft het huurcontract met Ki-Jana Hoever verscheurd, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De 21-jarige rechtsback keert terug naar Wolverhampton Wanderers, waar hij nog een contract tot en met juni 2025 heeft.

Jeugdinternational Hoever streek afgelopen zomer met veel verwachtingen neer in Eindhoven, met als doel om veel te spelen en om de vaste rechtsback van PSV te worden.

Na een serie teleurstellende wedstrijden in de oefencampagne, afgelopen zomer, belandde Hoever op de bank en hij kwam daar eigenlijk nooit meer van af. Hij speelde tien wedstrijden (twee assists) voor PSV.

Hoever is afkomstig uit de jeugd van Ajax en vertrok in 2018 naar Liverpool, dat hem twee jaar later voor 10 miljoen euro aan Wolverhampton Wanderers verkocht.

Ki-Jana Hoever

'Santos nieuwe bondscoach Polen'

Fernando Santos staat op het punt om de nieuwe bondscoach van Polen te worden, zo melden Poolse media en transferspecialist Fabrizio Romano.

Het is de verwachting dat Santos een contract tot en met het WK van 2026 tekent. Per Meczyki, Łukasz Piszczek en Tomasz Kaczmarek worden naar verluidt de assistenten van Santos.

De 68-jarige Santos was tot en met het WK voetbal in Qatar bondscoach van Portugal, waarmee hij in 2016 Europees kampioen werd en in 2019 de Nations League won.

'Lampard ontslagen als trainer van Everton'

Frank Lampard is ontslagen als manager van Everton, dat melden Britse media. Everton staat voorlaatste in de Premier League en verloor afgelopen weekend met 2-0 van West Ham United.

Lampard is nog geen jaar trainer bij de club uit Liverpool. Vorig jaar nam de oud-international van Engeland in de winterstop het stokje over van Rafael Benítez.

Oud-Feyenoorder Ié tekent bij Basaksehir

Istanbul Basaksehir heeft de Portugese verdediger Edgar Ié transfervrij vastgelegd. Ié kennen we hier vooral van zijn periode bij Feyenoord. De meedogenloze mandekker speelde in het seizoen 2019/2020 in De Kuip.

Trainer Mike Snoei langer bij Telstar

Eerste Divisieclub Telstar heeft het contract van trainer Mike Snoei met een seizoen verlengd, tot de zomer van 2024. De 59-jarige Snoei staat met de club uit Velsen op dit moment op een tiende plaats.

Snoei, die sinds het begin van dit seizoen de leiding heeft bij Telstar, was voorheen coach van onder andere Sparta, Go Ahead Eagles en Vitesse. Tussen 2017 en 2019 werkte Snoei ook al bij Telstar.

Rienstra traint mee bij Cambuur

Ben Rienstra, oud-speler van onder andere AZ en PEC Zwolle, traint mee bij SC Cambuur. Club en speler bekijken of ze elkaar kunnen helpen.

Rienstra kent Cambuur-trainer Sjors Ultee nog van zijn periode bij Fortuna Sittard, de club waar hij tot eind vorig seizoen speelde. Sinds zijn vertrek uit Sittard zit de 32-jarige middenvelder zonder club.

Heerenveen wil Bruma terug naar eredivisie halen

Volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad wil sc Heerenveen Jeffrey Bruma halen als vervanger van de geblesseerde Sven van Beek. De Friezen zouden hem over willen nemen van het Turkse Kasimpasa, waar Bruma tot het einde van dit seizoen onder contract staat.

Bruma speelde eerder voor Chelsea, Wolfsburg, Schalke 04 en PSV. Ook speelde de stopper 25 interlands voor het Nederlands elftal.

Jeffrey Bruma tijdens een wedstrijd voor Wolfsburg

'Nederlandse clubs azen op Noorse linksbuiten'

Osame Sahraoui speelt nu nog voor Vålerenga in zijn thuisland, maar de Noorse linksbuiten wordt nadrukkelijk gevolgd door buitenlandse clubs. Volgens Noorse media zitten daar vooral Nederlandse clubs tussen.

Kijk er dan ook niet gek van op als de 21-jarige Sahraoui binnenkort in ons land opduikt. Vålerenga zou overigens recentelijk een bod van het Belgische OH Leuven hebben afgeslagen.

'AS Roma denkt aan Ziyech'

Een (tijdelijk) vertrek van Hakim Ziyech bij Chelsea lijkt steeds waarschijnlijker. De ex-Ajacied wordt dit keer door Italiaanse media in verband gebracht met een overgang naar AS Roma.

Voorwaarde is wel dat Nicolò Zaniolo de Romeinen verlaat. Hij wordt in verband gebracht met Tottenham Hotspur.

PSV verwelkomt Silva in Philips Stadion

In het Philips Stadion in Eindhoven, waar PSV om 20.00 uur aftrapt tegen Vitesse, is Fábio Silva gesignaleerd. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt dat de transfer van de Portugese aanvaller naar PSV in kannen en kruiken is.

De 20-jarige Silva verkaste in 2020 voor veertig miljoen euro van Porto naar Wolverhampton Wanderers. In Engeland groeide hij nooit uit tot onbetwiste basisspeler. Het afgelopen halfjaar kwam Silva op huurbasis uit voor Anderlecht, waar hij 32 wedstrijden speelde en elf keer scoorde.

Naar verluidt neemt PSV de jonge Portugees eveneens op huurbasis over van Wolves. De Eindhovenaren zijn na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke op zoek naar versterking voor de voorhoede.

Begeerde Moukoko verlengt bij Dortmund

Youssoufa Moukoko verlengt zijn contract bij Borussia Dortmund tot de zomer van 2026. De 18-jarige aanvaller stond in de belangstelling van enkele Engelse clubs.

"Ik voelde me vereerd door de interesse van andere clubs. Maar uiteindelijk heb ik de beslissing met mijn hart genomen. Ik heb me altijd thuis gevoeld bij deze club", zegt de talentvolle Moukoko.

Van Bommel haalt Kerk

Lokomotiv Moskou maakt het tijdelijke vertrek van Gyrano Kerk bekend. De voormalig aanvaller van FC Utrecht wordt voor de rest van het seizoen verhuurd.

Kerk gaat naar Royal Antwerp, de club van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars. Kerk gaat in België samen spelen met Vincent Janssen, Calvin Stengs en Jürgen Ekkelenkamp.

Transferdriehoek is 'rond'

Besiktas heeft de opvolger van Wout Weghorst binnen. De Kameroense spits Vincent Aboubakar komt transfervrij over van Al Nassr uit Saoedi-Arebië.

Daarmee is een opmerkelijke transferdriehoek 'rond'. Die begon met Cristiano Ronaldo, die van Manchester United naar Al Nassr vertrok. United haalde als vervanger Besiktas-spits Weghorst. En Besiktas reageerde door de bij Al Nassr overbodig geraakte Aboubakar binnen te hengelen.

Madueke neemt afscheid van PSV-fans

Noni Madueke heeft na het afronden van zijn droomtransfer naar PSV afscheid genomen van de PSV-fans. Op Twitter spreekt de Engelsman, in het Nederlands, zijn dank uit voor de afgelopen vijf jaar. "Ik wens jullie het beste en hoop jullie snel weer te zien!"

De transfer van Madueke naar Chelsea werd vrijdag afgerond. PSV zou naar verluidt bijna veertig miljoen euro hebben ontvangen voor de aanvaller.

Oranje-international Nouwen door Chelsea verhuurd aan AC Milan

Aniek Nouwen speelt de rest van het seizoen voor AC Milan. De verdediger van Oranje wordt verhuurd door haar club Chelsea.

'Danjuma verhuurd aan Everton'

Arnaut Danjuma

Na het vertrek van Noni Madueke had PSV de pijlen gericht op Arnaut Danjuma, maar volgens De Telegraaf wordt de aanvaller tot het einde van het seizoen verhuurd aan Everton. Danjuma staat onder contract bij het Spaanse Villarreal.

Feyenoord trekt Kasanwirjo aan

Arne Slot liet het op de persconferentie voorafgaand aan de Klassieker tegen Ajax al doorschemeren: Neraysho Kasanwirjo komt over van FC Groningen.

De 20-jarige multifunctionele speler tekent volgens de club binnenkort een contract tot medio 2027 in De Kuip. Kasanwirjo zal de eerste winterse versterking worden voor de Rotterdammers nadat basisspelers Timber en Trauner geblesseerd waren geraakt.

Neraysho Kasanwirjo

Ajax zoekt vooral nog naar een centrale verdediger

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt. De club wil zich deze maand nog met een centrale verdediger versterken."De club is ermee bezig, het contact is er", zei trainer Alfred Schreuder op een persconferentie voor het uitduel van zondag met Feyenoord. "We hopen ons nog te versterken."

Leonardo Balerdi vertelde afgelopen week dat hij door Ajax is benaderd. Maar de Argentijnse verdediger wil dit seizoen bij Olympique Marseille blijven. Ajax zag afgelopen maand de verdedigers Daley Blind en Lisandro Magallán vertrekken. Ahmetcan Kaplan heeft een zware blessure opgelopen.

Ajax nam deze transferperiode wel doelman Gerónimo Rulli over van Villarreal.

Arsenal bevestigt komst van aanvaller Trossard

Arsenal heeft de komst van Leandro Trossard bevestigd. De Belgische buitenspeler komt over van Brighton & Hove Albion. De koploper van de Premier League zou zo'n 30 miljoen euro voor de international betalen.

Arsenal was de afgelopen weken op zoek naar een vleugelaanvaller. Mykhailo Mudryk leek op weg naar de lijstaanvoerder, maar koos op het laatste moment toch voor Chelsea, dat 100 miljoen euro voor de aanvaller uit Oekraïne betaalde.

PSV verkoopt miskoop Bruma aan Fenerbahçe

PSV en Fenerbahçe hebben een akkoord bereikt over de definitieve verkoop van de Portugees Bruma.

De 28-jarige aanvaller was verhuurd met een verplichte koopoptie aan het einde van dit seizoen, maar dat is nu gewijzigd in een definitieve transfer per direct.

Bruma kwam in 2019 voor ongeveer twaalf miljoen euro van RB Leipzig naar PSV, maar zijn periode werd geen succes. Sterker, hij werd de duurste miskoop uit de geschiedenis van de Eindhovenaren.

Bruma in Turkije

Handtekeningen zijn gezet: Depay is Atlético-speler

Zo rond als maar kan: de transfer van Memphis Depay van FC Barcelona naar Atlético Madrid is een feit. De international van Oranje heeft zijn krabbel gezet onder een contract dat loopt tot medio 2025.

Ings naar West Ham United

Danny Ings gaat van Aston Villa naar West Ham United. Ings, die tussen 2015 en 2019 onder contract stond bij Liverpool, kost West Ham 16 miljoen euro.

'Feyenoord wil Kasanwirjo halen'

In navolging van 1908.nl meldt ook Voetbal International dat Feyenoord Neraysho Kasanwirjo zou willen halen. De multifunctionele speler van FC Groningen kan een vervanger zijn voor de geblesseerde verdediger Gernot Trauner en middenvelder Quinten Timber.

Kasanwirjo heeft dit seizoen vaste basisplek bij Groningen, als rechtsback, centrale verdediger of controleur op het middenveld. Hij ontbrak vandaag op de training van FC Groningen, meldt VI-clubwatcher Reon Boeringa: de deal zou in een afrondende fase zitten.

Madueke is in Londen

De deal tussen Chelsea en PSV over de transfer van Noni Madueke is zo goed als rond. De aanvaller zou momenteel al in Londen zijn om de medische keuring te ondergaan en zijn overgang af te ronden.

Volgens Fabrizio Romano betaalt Chelsea 35 miljoen voor Madueke.

Wolverhampton Wanderers haalt Sarabia van PSG

Pablo Sarabia gaat van PSG naar Wolverhampton Wanderers. De Spanjaard wordt daar herenigd met zijn oud-trainer Julen Lopetegui, die hij kent uit zijn periode bij Sevilla.

Wolverhampton Wanderers kent een slecht seizoen en staat zestiende in de Premier League. Sarabia wist bij PSG geen vaste plek in de basis te veroveren.

Guedes terug op het oude nest

Benfica heeft aanvaller Gonçalo Guedes gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Daarmee keert hij terug op het oude nest. Guedes brak zes jaar geleden door bij Benfica en werd voor veel geld verkocht aan PSG.

Guedes kwam via PSG en Valencia bij Wolverhampton Wanderers terecht.

Haalt Everton Danjuma binnen?

Het wordt een spannende dag voor Arnaut Danjuma, als we transferexpert Fabrizio Romano moeten geloven. De international van Oranje zou vandaag weleens een keuze voor een nieuwe club kunnen gaan maken.

Danjuma leek kortgeleden nog onderweg naar Bournemouth, nadat bekend werd dat hij mocht vertrekken bij Villarreal. Daarna leken ook PSV en Ajax interesse te hebben. Romano tweet dat Everton momenteel de meeste concrete gegadigde is.

ED: 'PSV werkt aan komst Fábio Silva'

Volgens het Eindhovens Dagblad is PSV druk bezig met het binnenhalen van Fábio Silva. Die jonge Portugese spits (20) staat onder contract bij Wolverhampton Wanderers en speelt op huurbasis bij Anderlecht. Daar scoorde hij dit seizoen zeven keer.

PSV zou Fábio Silva willen inlijven op dezelfde manier als Manchester United Wout Weghorst losweekte bij Besiktas en Burnley. Dat wil zeggen dat het huurcontract tussen de Wolves en Anderlecht ontbonden moet worden. PSV sluit daarna een nieuwe huurdeal.

Fábio Silva ging in 2020 voor zo'n veertig miljoen euro van FC Porto naar de Premier League en geldt als een grote belofte. PSV heeft behoefte aan aanvallende versterking, nu na Cody Gakpo ook Noni Madueke lijkt te vertrekken.

Hellas Verona neemt Ngonge over van Groningen

Hellas Verona heeft Cyril Ngonge overgenomen van FC Groningen. De 22-jarige Belg is donderdag gepresenteerd in Italië, waar hij met zijn nieuwe club tegen degradatie uit de Serie A zal gaan strijden.

De aanvaller had weinig toekomst meer bij FC Groningen, waar hij met het tweede elftal moest trainen. De afgelopen dagen werden ook al Deyovaisio Zeefuik (Hertha) en Jayden Braaf (Borussia Dortmund) gepresenteerd bij de Italiaanse club.

Depay traint al mee met Atlético Madrid

Officieel is Memphis Depay nog steeds speler van FC Barcelona, maar de aanvaller stond vandaag wel al op het trainingsveld van zijn nieuwe werkgever Atlético Madrid.

De club uit de Spaanse hoofdstad zegt in een tweet dat Memphis toestemming heeft gekregen van Barça om mee te trainen met zijn nieuwe club. De verwachting is dat de overgang snel is afgerond.

'PSV gaat Madueke definitief verkopen aan Chelsea'

Noni Madueke

PSV verliest na Cody Gakpo nog een andere belangrijke aanvaller: Noni Madueke vertrekt naar Engeland. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Een woordvoerster van PSV heeft aan persbureau ANP bevestigd dat Madueke vertrekt. Chelsea zou de Britse vleugelaanvaller overnemen van de Eindhovenaren. PSV bereikte donderdag een mondeling akkoord met de Londense topclub.

PSV raakte eerder deze transferperiode ook Gakpo kwijt. De Oranje-international vertrok voor zo'n 50 miljoen euro naar Liverpool. Hoeveel geld PSV voor Madueke krijgt, is nog niet bekend, maar het zou gaan om tientallen miljoenen.

Bayern heeft vervanger geblesseerde Neuer binnen, Sommer komt over van Gladbach

Yann Sommer

Bayern München heeft de komst van doelman Yann Sommer van Borussia Mönchengladbach afgerond. De 34-jarige Zwitserse international tekent een contract tot de zomer van 2025 bij de koploper van de Bundesliga.

Bayern was op zoek naar een keeper nadat Manuel Neuer zijn been had gebroken bij het skiën. Neuer zal de rest van het seizoen niet in actie kunnen komen.

Sommer speelde sinds 2014 voor Borussia Mönchengladbach. Eerder kwam hij onder meer uit voor FC Basel.

Mönchengladbach schakelde meteen door en hengelde Sommers landgenoot Jonas Omlin binnen, die ook zijn carrière begon in Basel. De 28-jarige keeper komt over van het Franse Montpellier.

Heerenveen legt Nunnely vast

Ché Nunnely heeft na aan proefperiode bij sc Heerenveen een contract tot het einde van het seizoen getekend in Friesland. Daarin is een optie voor nog twee seizoenen opgenomen.

De 23-jarige vleugelaanvaller, opgeleid bij Ajax, speelde van 2019 tot afgelopen zomer bij Willem II. Bij die club was Nunnely goed voor 19 goals en 11 assists in 95 wedstrijden. Willem II deed hem geen aanbod voor een nieuwe contract.

"Het is bekend dat wij graag een echte buitenspeler wilden toevoegen aan onze selectie", zegt technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen. "Ché voldoet aan dit profiel. Hij is snel, heeft diepte en kan zowel rechts als links voorin uit de voeten. Na zijn blessure is hij nu weer nagenoeg fit. We zijn dan ook blij dat we met Ché weer extra mogelijkheden in onze aanvalslinie krijgen."

De destijds geblesseerde Ché Nunnely bij zijn afscheid in Tilburg in mei vorig jaar

Kroaat Bistrovic naar Fortuna

Fortuna Sittard heeft de Kroatische middenvelder Kristijan Bistrovic (24) aangetrokken. De voormalige jeugdinternational wordt gehuurd van CSKA Moskou, met een optie tot koop.

Depay gespot op vliegveld in Madrid

De overgang van Memphis Depay naar Atlético Madrid lijkt een kwestie van tijd. De Oranje-international werd vanmorgen op het vliegveld van Madrid gespot.

Gisteren bleek Depay niet aanwezig te zijn op de training van Barcelona. En weer even later kwam de onvermijdelijke transfergoeroe Fabrizio Romano met het bericht dat de deal tussen Barça en Atlético bijna rond is.

3 miljoen + Carrasco

Depay zou naar Atlético verkassen voor een transfersom van 3 miljoen euro, plus Yannick Carrasco. De Belgische vleugelspeler zou dan eerst aan Barcelona verhuurd worden, waarna de Catalanen de optie hebben hem voor 20 miljoen over te nemen.

Opnieuw Scandinaviër voor FC Groningen

FC Groningen huurt verdediger Mads Bech Sorensen (24) voor de rest van het seizoen van Brentford, dat hem verhuurde aan Nice.

De Deen is de derde Scandinavische aankoop deze transferperiode, na de Noor Johan Hove en de Zweed Aimar Sher.

Blind fel over Schreuder: 'Na RKC-uit werd het persoonlijk'

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad heeft Daley Blind fel uitgehaald naar Ajax-coach Alfred Schreuder en technisch manager Klaas Jan Huntelaar. De verdediger, die sinds kort bij Bayern München onder contract staat, zegt dat de breuk tussen hem en zijn oud-coach is ontstaan in de rust van de uitwedstrijd tegen RKC in oktober.

"Wat daar gebeurde, heeft veel veroorzaakt", vertelt Blind. "We speelden niet goed. Schreuder begon in de rust over dat ons drukzetten niet goed ging. Dat moest anders. 'What do you think?' vroeg hij aan een paar aanvallers. Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: 'You shut up! Shut your mouth and sit down!'"

Na die aanvaring is het niet meer goed gekomen tussen de twee, stelt Blind. "Laat ik duidelijk zijn, ik twijfel er niet aan dat het persoonlijk werd na RKC. Ik ben ervan overtuigd."

Degradatie naar vierde keus

De 99-voudig international is ook niet te spreken over het interview dat Huntelaar afgelopen weekend in Het Parool gaf, waarin Huntelaar stelde dat het voor Blind "een klap in het gezicht" zou zijn geweest toen hij door eigen fans werd uitgefloten. Zijn reserverol de laatste weken voor het WK was vervolgens de druppel.

"Hij moet niet voor mij praten. Dat was helemaal niet de druppel. De druppel was: van eerste keus op een positie degraderen naar vierde keus. En dat de trainer me totaal negeerde na een aanvaring in de rust tegen RKC. Huntelaar zette mij op tegen de supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt. Zoals ik het ook typisch vind dat Ajax als eerste naar buiten treedt, terwijl er een wederzijdse boeteclausule is opgenomen in de ontbindingsovereenkomst: ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij."

Daley Blind vertelde vorige week over zijn situatie bij Ajax en zijn transfer tegenover de NOS:

Via de achterdeur weg bij Ajax: reconstructie van de Blind-transfer naar Bayern

'Ajax en PSV hebben interesse in Danjuma'

Volgens Voetbal International heeft PSV een lijntje uitgegooid naar Arnaut Danjuma. Eerder had Fabrizio Romano het al over 'Nederlandse interesse' in de aanvaller van Villarreal.

De Telegraaf schrijft dat ook Ajax belangstelling zou hebben in Danjuma.

PSV ziet Tsigankov naar Girona vertrekken

Viktor Tsigankov maakt de overstap van Dinamo Kiev naar de Spaanse club Girona FC. De 25-jarige buitenspeler uit Oekraïne ondertekent een contract tot de zomer van 2027 bij de huidige nummer elf uit de hoogste Spaanse competitie.

Tsigankov stond ook in de belangstelling van PSV. Tsigankov maakte 94 doelpunten voor Kiev en kwam tot 64 assists.

Ontwikkelingen transfer Depay volgen elkaar snel op

FC Barcelona-trainer Xavi gaat vandaag in gesprek met Memphis Depay over diens toekomst. De Oranje-international wordt begeerd door Atlético Madrid, maar de clubs zijn er nog niet in geslaagd tot een akkoord te komen. Toch komt een deal steeds dichterbij, bevestigt het management van Depay tegenover de NOS.

Xavi zei op een persconferentie dat hij donderdagavond op Depay rekent voor het bekerduel met AD Ceuta. Maar de Barça-coach wil eerst even gaan zitten met de Nederlandse aanvaller, die weinig in zijn plannen voorkomt.

"Het is aan hem of hij wil vertrekken. Hij heeft niet veel meegedaan en het is geen makkelijke situatie voor hem. Ik begrijp het als hij wil vertrekken", zei Xavi.

Even later bleek Depay niet aanwezig te zijn op de training van Barcelona. En weer even later kwam de onvermijdelijke transfergoeroe Fabrizio Romano met het bericht dat de deal tussen Barça en Atlético bijna rond is. Depay zou naar Atlético verkassen voor een transfersom van 3 miljoen euro.

Booy weg als technisch directeur Cambuur, Reijnen opvolger

Foeke Booy vertrekt na dit seizoen als technisch directeur van SC Cambuur. Etiënne Reijnen, oud-speler van Cambuur, is zijn opvolger, zo heeft de hekkensluiter van de eredivisie bekendgemaakt. De 35-jarige Reijnen is nu assistent-trainer bij PEC Zwolle en heeft in Leeuwarden een contract voor vier seizoenen getekend.

De 60-jarige Booy zegt het jammer te vinden dat hij moet vertrekken: "Ik had graag nog door willen gaan bij deze mooie club. Voor wat betreft de toekomst ben ik ervaren en ambitieus om mijn werkzaamheden elders in het voetbal voort te zetten."

Cambuur wilde mede vanwege de bouw van het nieuwe stadion een nieuwe technisch directeur hebben. "We komen als club in een volgende fase terecht en daar hoort ook een andere invulling van de technische posities bij", aldus stichtingsvoorzitter Ronald Spoelstra. "Met Etiënne halen we iemand in huis met nieuwe ideeën, inhoud en energie."

Foeke Booy vertrekt na dit seizoen als technisch directeur van SC Cambuur

Droomdebuut Suárez: hattrick bij eerste wedstrijd voor Grêmio

Luis Suárez tekende vorige maand een contract bij het Braziliaanse Grêmio en debuteerde dinsdag voor zijn nieuwe club. Dat ging ouderwets goed: de Uruguayaanse oud-speler van onder meer FC Groningen, Ajax, Liverpool en FC Barcelona was goed voor drie doelpunten in de eerste helft.

Grêmio won de finale van het regionale voetbaltoernooi tegen São Luiz uiteindelijk met 4-1.

Droomdebuut Suárez: hattrick bij eerste wedstrijd voor Grêmio

Castaignos tekent bij Magdeburg in de Tweede Bundesliga

Luc Castaignos zet zijn voetballoopbaan voort bij 1. FC Magdeburg. De transfervrije spits trainde al een tijdje mee bij de Oost-Duitse club en dat is van beide kanten goed bevallen. Magdeburg kan wel wat doelpunten gebruiken: de club staat voorlaatste in de Tweede Bundesliga.

De oud-voetballer van Feyenoord, Internazionale, FC Twente, Eintracht Frankfurt, Sporting Portugal, Vitesse en het Zuid-Koreaanse Gyeongnam FC stond tot afgelopen zomer onder contact bij OFI Kreta.

Bij Magdeburg wordt Castaignos ploeggenoot van voormalig FC Groningen-speler Mohamed El Hankouri.

Schreuder zelfkritisch over niet afscheid nemen van Blind

In een interview met De Telegraaf heeft Alfred Schreuder gezegd dat hij naar Daley Blind toe had moeten gaan, toen die onlangs afscheid nam op De Toekomst.

De verdediger zei gedag tegen zijn teamgenoten, maar tot een ontmoeting met Schreuder kwam het toen niet. "We zaten in vergadering en wisten niet zeker of hij kwam. Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan."

Blind verloor in de eerste seizoenshelft onder Schreuder zijn basisplaats. Daarna vertrok de international transfervrij naar Bayern München. Voor Schreuder is het boek Blind nu dicht, zegt hij. "Voor mij is dit afgesloten. De club en Daley hebben het opgelost.

'PSV wil spits Fábio Silva'

PSV wil spits Fábio Silva. Dat meldt Voetbal International. De Portugees komt momenteel op huurbasis uit voor Anderlecht. Drie jaar geleden betaalde Wolverhampton Wanderers liefst veertig miljoen euro. Na een teleurstellende periode in Engeland werd hij verhuurd aan Anderlecht.

Na het vertrek van Cody Gakpo (en met een eventuele transfer van Noni Madueke in het achterhoofd) is PSV naarstig op zoek naar aanvallende versterking. Anderzijds lijkt de spitspositie in de persoon van Luuk de Jong wel vergeven.

Fabio Silva

Ajax laat Ocampos terugkeren naar Sevilla

Lucas Ocampos verlaat Ajax en keert terug naar Sevilla. De Amsterdammers hebben met de Spaanse club en de Argentijn overeenstemming bereikt over de terugkeer van de speler.

De Argentijn kwam deze zomer op huurbasis over naar Amsterdam. De huurovereenkomst kende een looptijd van een seizoen met een optie tot koop. Aan die verbintenis komt een einde. Ocampos maakte op 3 september 2022 zijn debuut voor Ajax tijdens de wedstrijd tegen Cambuur. In totaal kwam hij zes keer in actie voor de hoofdmacht.

Lucas Ariel Ocampos

Spanjaard Sarabia van PSG naar Wolves

Wolverhampton Wanderers heeft Pablo Sarabia vastgelegd. De Spanjaard, die op het afgelopen WK één wedstrijd speelde, komt over van Paris Saint-Germain.

De 30-jarige aanvallende middenvelder werd vorig seizoen al uitgeleend aan Sporting. Daarvoor speelde de 26-voudig international bij Getafe en Sevilla.

Broodnodige versterkingen voor Groningen

FC Groningen heeft twee spelers toegevoegd aan de selectie. De Noor Johan Hove en de Zweed Aimar Sher komen per direct de club van interim-trainer Dennis van der Ree versterken. Groningen bezet in de eredivisie de teleurstellende vijftiende plaats.

Dortmund neemt Ryerson over van Ajax-tegenstander Union Berlin

Borussia Dortmund neemt verdediger Julian Ryerson over van Union Berlin, in februari de tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Europa League. De 25-jarige Noor heeft bij de Duitse topclub een contract getekend tot 2026. De clubs maakten geen melding over de transfersom, die volgens Duitse media rond de afkoopclausule van vijf miljoen euro zou liggen.

Dortmund hoopt met het aantrekken van Ryerson de positie van rechtsback in te vullen na het geblesseerd wegvallen van Thomas Meunier. De 15-voudig Noorse international had nog een contract tot deze zomer in Berlijn. Hij kwam 109 keer uit voor Union, waar ook Danilho Doekhi, Rick van Drongelen en voormalig ADO-speler Sheraldo Becker onder contract staan.

Ajax en FK Bodø/Glimt bereiken akkoord over Jeppe Kjær Jensen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jeppe Kjær Jensen en FK Bodø/Glimt over de directe transfer van de 18-jarige aanvaller naar de Noorse club. Het contract van Kjær Jensen liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2023.

Kjær Jensen kwam in de zomer van 2020 over vanuit het Deense AC Horsens naar de jeugdopleiding van Ajax.

In de zomer van 2022 werd de vleugelaanvaller officieel toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax, waar hij op 31 oktober zijn debuut in het betaald voetbal maakte tijdens de wedstrijd Jong Ajax-Willem II (1-2). In totaal speelde de Deen twee wedstrijden voor de beloften.

Jeppe Jensen (AJax)

Evjen weg bij AZ en verkast naar Denemarken

Håkon Evjen vertrekt bij AZ en tekent bij het Deense Brøndby. De 22-jarige Noor speelde vanaf 2020 in Alkmaar, nadat hij over was gekomen van FK Bodø/Glimt.

De aanvaller stond geregeld in de basis - hij kwam tot 67 duels en 7 goals - maar wist zijn belofte niet helemaal in te lossen.

Ocampos lijkt alweer op de weg terug naar Sevilla

Na een wel heel teleurstellend halfjaar in Amsterdam, lijkt Lucas Ocampos alweer terug naar Sevilla te gaan. Dat bevestigt nu ook transferexpert Fabrizio Romano.

Ocampos werd deze zomer door Ajax gehuurd van Sevilla, nadat een koop door de Raad van Commissarissen van de club op het nippertje was voorkomen. In Amsterdam belandde hij op een zijspoor en kwam niet verder dan 114 speelminuten.

Sevilla vecht in Spanje tegen degradatie en kan Ocampos daarbij goed gebruiken.

Weghorst kan morgen debuteren voor United

Wout Weghorst kan woensdag zijn debuut maken bij Manchester United in het competitieduel met Crystal Palace. De kersverse United-spits is speelgerechtigd, zei trainer Erik ten Hag.

Of Weghorst ook daadwerkelijk in actie komt, is nog niet zeker. "Ik moet daar nog over nadenken", zei de oud-trainer van Ajax. "Ik weet uiteraard al heel veel van Crystal Palace, maar het speelplan moet ik nog bedenken."

Mahi op huurbasis naar Cambuur

SC Cambuur huurt Mimoun Mahi de rest van dit seizoen van FC Utrecht. De aanvaller moet de club uit Leeuwarden helpen in de strijd tegen degradatie.

Technisch manager Foeke Booy vertelt op de clubsite over de komst van Mahi, die in Utrecht met veel blessureleed te kampen had. "Mimoun is bekend in de Eredivisie en heeft al meerdere seizoenen laten zien wat hij kan. We waren op zoek naar bewezen kwaliteit in combinatie met ervaring, leiderschap, de wil om te komen plus beschikbaarheid. Hij mist nog wel wat wedstrijdritme, maar kan wel direct aansluiten bij de groep en hopelijk snel minuten gaan maken."

Koeman maandag gepresenteerd

Ronald Koeman

Ronald Koeman wordt maandag gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is de opvolger van Louis van Gaal.

In april werd al bekend dat Koeman de nieuwe bondscoach zou worden. Hij tekende een contract tot en met het WK in 2026. Ook zijn assistenten Erwin Koeman, Sipke Hilshoff en Patrick Lodewijks worden maandag voorgesteld.

Ronald Koeman, die officieel sinds 1 januari van dit jaar al bondscoach is, begint aan zijn tweede termijn. Tussen 2018 en 2020 was Koeman ook verantwoordelijk voor Oranje, dat onder zijn leiding de finale haalde van de Nations League in 2019 en zich plaatste voor de eindronde van het Europees kampioenschap in 2021.

Ronaldo komende donderdag in actie

Cristiano Ronaldo maakt komende donderdag zijn debuut voor zijn nieuwe club Al-Nassr. De 37-jarige Portugees draagt in een oefenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain en Lionel Messi de aanvoerdersband, is maandag bevestigd. Het team van Ronaldo bestaat niet alleen uit spelers van Al-Nassr, maar ook van Al-Hilal, de andere topclub uit Saudi-Arabië.

Paris Saint-Germain verblijft deze week voor een korte commerciële trip in het Midden-Oosten, in Qatar en Saudi-Arabië. De topclub verloor zondag al voor de tweede keer dit jaar een competitiewedstrijd, met 1-0 van Stade Rennes. PSG heeft halverwege de competitie een voorsprong van 3 punten op eerste achtervolger RC Lens.

Weghorst wil zich laten zien bij terugkeer in Premier League

Als het een beetje meezit, maakt Wout Weghorst woensdag in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace zijn debuut voor zijn nieuwe club Manchester United. De van het Turkse Besiktas overgekomen aanvaller kijkt reikhalzend uit naar zijn rentree in de Premier League, nadat het eerder bij Burnley niet helemaal was gelopen zoals gehoopt: degradatie.

"Ik ben nog niet klaar met de Premier League", klinkt de Oranje-international strijdlustig op de website van United, dat de 30-jarige Twent huurt van Burnley. "Het pakte die eerste keer niet helemaal uit zoals ik wilde en ik sta te popelen om mezelf te laten zien en de ploeg te helpen."

Streed hij met Burnley om lijfsbehoud op het hoogste niveau, met United speelt hij in de top van het Engelse voetbal. "Het draait lekker hier de laatste maanden en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen door mijn best te doen en alles voor de club te geven. Ik wil natuurlijk scoren. Ik ben een spits en elke spits weet: je leeft van het maken van doelpunten."

Hellas Verona huurt met Braaf een tweede Nederlander

Na rechtervleugelverdediger Deyovaisio Zeefuik, die wordt gehuurd van Hertha BSC, heeft Hellas Verona nog een tweede Nederlandse huurling aan z'n selectie toegevoegd.

Jayden Braaf komt over van Borussia Dortmund, dat hem afgelopen zomer van Manchester City had overgenomen. Verona, dat voorlaatste staat in de Serie A, heeft een optie tot koop op de 20-jarige aanvaller bedongen. Voor zijn vertrek naar City heeft Braaf in de jeugd van zowel Ajax als PSV gespeeld.

Jayden Braaf is blij met zijn doelpunt voor Udinese

Braaf speelde in 2021 al vier wedstrijden in de Serie A. In dienst van Udinese wist hij tegen Benevento ook te scoren. Met zijn 18 jaar en 237 dagen werd hij daarmee de jongste Nederlander die een doelpunt maakte in de hoogste voetbaldivisie in Italië.

Duran voor flink wat miljoenen naar Aston Villa

Aston Villa heeft de Colombiaan Jhon Duran voor ruim 20 miljoen euro van het Amerikaanse Chicago Fire overgenomen. De 19-jarige spits is na Alex Moreno de tweede aankoop in deze transferperiode van de nummer 11 uit de Premier League.

Beluister een nieuwe NOS voetbalpodcast

De NOS Voetbalpodcast is hier te beluisteren. Presentator Arno Vermeulen blikt daarin met Jan Roelfs, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter terug op het afgelopen eredivisieweekend.

Komt Chelsea terug voor Madueke?

Chelsea legde afgelopen week liefst 100 miljoen neer voor de Oekraïense buitenspeler Mychajlo Moedryk. Toch is het allesbehalve zeker dat de koopwoede er bij de Londenaren nu vanaf is.

PSV heeft volgens het Eindhovens Dagblad vrijdag een bod van 30 miljoen op Noni Madueke afgewezen. Deze week gaat blijken of Chelsea meer biedt. PSV zou zo'n 45 miljoen verlangen.

Madueke

VI: PSV ging voor transfervrije Blind

Een toch wel opvallend bericht van Voetbal International: deze winter heeft PSV geprobeerd om Daley Blind transfervrij op te pikken, nadat zijn dienstverband bij Ajax was ontbonden.

Blind besloot niet op het Eindhovense aanbod in te gaan en vertrok uiteindelijk naar Bayern München.

Blind met technisch directeur van Bayern München Hasan Salihamidžić

Sparta huurt Noorse aanvaller Hoff Melkersen

Sparta, de trotse nummer zes van de eredivisie, heeft een nieuwe aanvaller in huis. De twintigjarige Elias Hoff Melkersen komt op huurbasis over van het Schotse Hibernian.

De Rotterdammers hebben bij de huur een optie tot koop bedongen.

Welkom!

Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt in het binnenland en buitenland.