liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Vormer na acht jaar weg bij Club Brugge • Nieuwe keeper voor AC Milan

Dit is het liveblog over de winterse transfermarkt in het voetbal. Hier houden we je op de hoogte van de belangrijkste transfers in binnen- en buitenland.

  • Keeper Vásquez naar AC Milan
  • Badiashile dicht bij stap naar Chelsea
  • Ronaldo gepresenteerd bij Al-Nassr
liveblog gesloten

Vormer verlaat Club Brugge en maakt seizoen af bij Zulte Waregem

Ruud Vormer was jarenlang een dragende kracht bij Club Brugge, maar heeft de club vandaag verlaten. De 34-jarige middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af bij Zulte Waregem. "De ex-kapitein is daarna einde contract", meldt Club Brugge.

Vormer speelde meer dan 350 wedstrijden voor Club Brugge, dat hem in 2014 overnam van Feyenoord. Hij won in België vijf landstitels, één beker, vier Supercups en de Gouden Schoen.

Ronaldo gepresenteerd bij Al-Nassr: 'Nieuwe uitdaging'

Cristiano Ronaldo is officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe Saudische club Al-Nassr, waar hij een buitengewoon lucratief contract voor 2,5 jaar heeft getekend.

"Ik ben trots dat ik deze belangrijke beslissing heb genomen", zei de 37-jarige Portugees bij zijn presentatie. "Mijn werk in Europa was klaar. Ik heb alles gewonnen en bij de grootste Europese clubs gespeeld. Dit is een nieuwe uitdaging."

De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar zei meerdere aanbiedingen te hebben afgeslagen: "Niemand weet dit, maar ik had veel mogelijkheden in Europa, Brazilië, Australië, Amerika, Portugal, veel clubs wilden me hebben. Maar ik gaf mijn woord aan deze club. Ik wil een andere visie van dit land en van voetbal geven.

Ronaldo gaat in Saudi-Arabië zo'n 70 miljoen euro per jaar verdienen, een bedrag dat naar verluidt kan lopen tot 200 miljoen euro per jaar.

Cristiano Ronaldo tijdens de presentatie bij Al-Nassr

AZ en trainer Jansen akkoord over contractverlenging van twee jaar

Trainer Pascal Jansen blijft twee jaar langer verbonden aan AZ. De Alkmaarse club en de hoofdcoach hebben een mondeling akkoord over een contractverlenging tot medio 2025. Zijn huidige contract liep komende zomer af.

AZ-trainer Pascal Jansen in oktober langs de lijn tijdens het Conference League-duel met FC Vaduz

AC Milan heeft nieuwe keeper binnen

AC Milan heeft de Colombiaanse keeper Estiven Vásquez gekocht. De 24-jarige komt over van de Paraguayaanse topclub Guarani en tekent tot medio 2026.

Vásquez krijgt in Milaan met de ervaren Mike Maignan en Antonio Mirante te maken als concurrenten.

Ronaldo geland in Saudi-Arabië

Cristiano Ronaldo is samen met zijn gezin aangekomen in Riyad. Later vanmiddag (17.00 uur) wordt hij gepresenteerd bij zijn nieuwe club Al-Nassr.

Ronaldo komt aan in Saudi-Arabië voor keuring en presentatie bij Al-Nassr

Technisch directeur AS Roma bevestigt naderend vertrek Karsdorp

Tiago Pinto, de technisch directeur van AS Roma, heeft zich in Gazzetta dello Sport uitgelaten over de situatie van Rick Karsdorp bij zijn club. De verdediger viel kort voor de winterstop vrij plotseling uit de gratie bij trainer José Mourinho.

De Portugese oefenmeester laakte toen de houding van Karsdorp, die zijn ploeg volgens Mourinho in de steek had gelaten. Karsdorp kwam tegen Sassuolo als invaller het veld in en stond voorafgaand aan de 1-1 bij een ingooi uit positie.

Mourinho spuwde na afloop van het duel met Sassuolo zijn gal. "Van de zestien spelers die in actie kwamen, was ik tevreden over vijftien van hen. De andere speler, ik zal niet zeggen wie dat is, heeft de anderen verraden door zijn gebrek aan professionaliteit op het veld. Ik heb hem verteld dat hij in januari een nieuwe club kan zoeken."

'Nooit geïsoleerd'

De belangenbehartigingsorganisatie voor voetballers, de FIFPRO, was daarop kritisch op de Romeinse club, die Karsdorp geïsoleerd zou hebben van de groep. In de Gazzetta ging Pinto in op die kritiek. "Ze kwamen met een verklaring zonder met Roma te hebben gesproken. Karsdorp is nooit geïsoleerd van de selectie, hoewel hij zelf twee keer niet kwam opdagen."

De directeur bevestigde wel dat Karsdorp weg mag. "Hij is op de markt, maar we laten hem niet gratis vertrekken." Onlangs waren er berichten dat Ajax interesse zou hebben in de oud-Feyenoorder.

The Athletic: Chelsea heeft Badiashile binnen

Volgens het Engelse medium The Athletic zijn Chelsea en AS Monaco het eens geworden over de transfer van Benoît Badiashile. De 21-jarige centrale verdediger zou rond de 40 miljoen euro kosten.

Badiashile is een bijna twee meterlange stopper, die bij Monaco doorbrak in het seizoen 2018/2019.

Wöber naar Leeds United

Leeds United heeft opnieuw een speler van Red Bull Salzburg overgenomen, de club waar Leeds-coach Jesse Marsch eerder werkzaam was. Verdediger Maximilian Wöber stapt over naar de Engelse Premier League waar hij niet alleen zijn oud-trainer treft maar ook voormalig teamgenoten Brenden Aaronson en Rasmus Kristensen. De Amerikaan en de Deen werden afgelopen zomer al ingelijfd.

Wöber, die tussen 2017 en 2019 voor Ajax uitkwam, tekende een contract voor 4,5 jaar bij Leeds, dat veertiende staat in de Premier League. De 24-jarige international van Oostenrijk kan zowel centraal in de verdediging spelen als op de linksbackpositie. Hij is daarmee een rechtstreekse concurrent van de Nederlander Pascal Struijk.

Wöber werd in 2017 door Ajax overgenomen van Rapid Wien. Hij slaagde niet helemaal in Amsterdam en belandde via Sevilla in 2019 bij RB Salzburg, waarmee hij drie keer op rij de Oostenrijkse dubbel (landstitel en bekerwinst) veroverde.

Wöber in 2018 namens Ajax in duel met Franck Ribery

'Arsenal wil ver gaan voor Mudryk'

Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Arsenal concrete interesse in Mykhailo Mudryk van Sjachtar Donetsk. De Londense club zou zo'n vijftig miljoen over hebben voor de aanvaller.

Mudryk maakte dit seizoen veel indruk in de Champions League, waarin hij drie doelpunten maakte en twee assists gaf. Mudryk is een razendsnelle linksbuiten, met een goede techniek en veel overzicht.

Mudryk scoort tegen Celtic

Chelsea maakt werk van wereldkampioen Enzo Fernández

Chelsea maakt volgens de Engelse media werk van de Argentijn Enzo Fernández. De Londense club heeft volgens de Daily Mail een bod van 130 miljoen uitgebracht op de wereldkampioen. De 21-jarige middenvelder van Benfica maakte afgelopen WK furore met Argentinië. Chelsea wil het bedrag wel in een periode van drie jaar betalen.

Cristiano Ronaldo wordt dinsdagmiddag gepresenteerd

Cristiano Ronaldo wordt dinsdagmiddag na een medische keuring gepresenteerd bij zijn nieuwe club Al-Nassr, waarmee hij een contract tot de zomer van 2025 is overeengekomen.

De 37-jarige Portugees gaat de komende 2,5 jaar naar verluidt 200 miljoen euro verdienen. Dat bedrag zou nog flink kunnen oplopen als Saudi-Arabië met steun van Ronaldo het WK van 2030 mag organiseren.

Ronaldo, vijf keer winnaar van de Gouden Bal, forceerde in november een breuk bij Manchester United. Na een bijzonder kritisch interview liet de Engelse club het contract van de grootverdiener ontbinden.

Cristiano Ronaldo in Saudi-Arabië

'Vormer verlost van reservebank Club Brugge'

Ruud Vormer was jarenlang een dragende kracht bij Club Brugge, maar zit daar inmiddels al een tijdje op een zijspoor. Volgens Belgische media wil Zulte Waregem hem een halfjaar op huurbasis overnemen.

De 34-jarige middenvelder speelde meer dan 350 wedstrijden voor Brugge. In Nederland kwam hij uit voor AZ, Roda JC en Feyenoord.

Labyad traint mee bij FC Utrecht

Zakaria Labyad herstelt bij FC Utrecht van zijn zware blessure. Hij traint mee bij het eerste elftal en bij Jong FC Utrecht. De middenvelder is sinds de zomer clubloos, nadat hij bij Ajax uit zijn contract was gelopen.

Labyad, een geboren Utrechter, speelde van januari 2017 tot de zomer van 2018 al bij FC Utrecht. Daarna vertrok hij naar Ajax, waar hij nooit een vaste basisplaats wist te veroveren. Of Labyad bij Utrecht in aanmerking komt voor een nieuw dienstverband is niet bekend.

Welkom!

Welkom in een nieuw transferblog. Gisteren kwam de winterse transferperiode rustig op gang, met nieuwe clubs voor Dejan Lovren en Kasper Dolberg en een Franse aankoop voor FC Volendam.