liveblog
NOS VoetbalAangepast

Varretjes, slaapverwekkend voetbal en felle inzet: drie uitspelende ploegen winnen

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op hier in Arnhem, Sittard en Rotterdam. Morgen zijn we tegen het eind van de ochtend terug met een nieuw blog om verslag te doen van de wedstrijd die om 12.15 uur begint tussen FC Utrecht en FC Groningen.

Later op de dag komt de gehele topvijf van de eredivisie nog in actie, met om 16.45 uur als hoofdact de topper Ajax-PSV.

  • NOS
    Uitslagen en programma van speelronde 13 in de eredivisie
  • NOS
    De stand van de eredivisie in de dertiende speelronde

'Lang gewacht', zegt Zivkovic, die volgens Lukkien en zichzelf meer had moeten scoren

'Lang gewacht', zegt Zivkovic, die volgens Lukkien en zichzelf meer had moeten scoren

Bekijk de samenvatting van Excelsior-SC Heerenveen

Bekijk de samenvatting van Excelsior - sc Heerenveen

Staande ovatie voor emotionele Piqué bij afscheid

  • Pro Shots
    Piqué bedankt Camp Nou
  • Pro Shots
    Piqué krijgt een knuffel van Xavi bij zijn publiekswissel
  • Pro Shots
    Piqué krijgt een knuffel van Lewandowski bij zijn publiekswissel
  • Pro Shots
    Piqué krijgt knuffels van zijn teamgenoten bij zijn publiekswissel

Ontbijt en gratis douchen, voetbalclub springt bij om stijgende prijzen

Bij voetbalvereniging DHSC in Utrecht merkten ze dat leden vaker geen contributie konden betalen en dat kinderen met een lege maag binnenkwamen of zonder voetbalschoenen. Door benefietopbrengsten kunnen kinderen nu gratis ontbijten, douchen en voetballen.

Ontbijt en gratis douchen, voetbalclub springt bij om stijgende prijzen

EXC-HEE 90+6' | Afgelopen in Rotterdam!

Zo matig was de eerste helft, zo vermakelijk was de tweede. Excelsior deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar ook met zes (!) minuten blessuretijd lukte het niet. Heerenveen pakt drie zwaarbevochten punten.

EXC-HEE 90' | Zes minuten extra tijd

Vanwege alle VAR-momenten en blessuregevallen telt de arbitrage 6 minuten blessuretijd. De Rotterdammers kunnen nog aandringen. Van Duinen probeert het direct met een soort omhaal, maar wordt geblokt. De corners volgen elkaar in hoog tempo op nu. Nerveus slot voor Heerenveen.

Excelsior-Heerenveen: 0-1

El Yaakoubi overlegt nog even met scheidsrechter Hensgens

EXC-HEE 84' | Excelsior beukt op Nopperts doel

Excelsior heeft de geest gekregen na de afgekeurde 1-1 en opent de jacht op een goal die wel wordt goedgekeurd. Maar de tijd dringt, nog zes minuten plus blessuretijd.

Excelsior-Heerenveen: 0-1

Abraham na 'ernstige bedreigingen' dit jaar niet meer in actie voor FC Groningen

Paulos Abraham komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor FC Groningen. Naar aanleiding van ernstige dreigementen aan het adres van de aanvaller heeft de club besloten hem vervroegd met vakantie te sturen.

Abraham verscheen deze week negatief in het nieuws, toen RTV Noord berichtte dat de hond van de voetballer een chihuahua zou hebben doodgebeten.

Lees verder via onderstaande link:

EXC-HEE 70' | Goal Excelsior?!

Even hiervoor keurde de VAR een goal van Heerenveen af. En rap daarna slaat Excelsior toe. Driouech krijgt de bal via Goudmijn voor zijn voeten en tikt de 1-1 binnen!

Maar wacht, de VAR meldt zich weer in het oortje van scheidsrechter Hensgens, die naar het scherm moet. Dan weet je vaak al genoeg... Geen goal, Goudmijn kreeg de bal tegen de hand, maar zit zijn arm niet gewoon heel dicht tegen zijn bovenlijf geklemd? Niet volgens de scheidsrechter: het blijft 0-1.

Scheidsrechter Hensgens keurt de gelijkmaker van Excelsior af

EXC-HEE 67' | Goal Heerenveen?!

Daar is de 0-2! Althans, zo lijkt het even. Bochniewicz kopt een indraaiende voorzet binnen en het Heerenveen-uitvak staat al te springen. Maar de VAR grijpt in: de Poolse verdediger stond buitenspel.

Excelsior-Heerenveen: 0-1

EXC-HEE 58' | GOAL HEERENVEEN!

Dat zat er wel aan te komen, het is 0-1. Van Ewijk, die in 2018/19 een seizoen voor de Rotterdammers speelde, neemt de bal knap mee, zo richting het Rotterdamse doel en ramt de bal in de rechterhoek. Voor rust was het slaapverwekkend, na rust is het stukken leuker. Heerenveen op voorsprong, nu moet Excelsior wel komen.

Van Ewijk viert de 0-1

EXC-HEE 51' | Belegering Heerenveen, Van Gassel redt

Net was het Halilovic, nu is het Van Ewijk die Van Gassel test. Net was het een redding met mazzel, nu goede reflex op de kopbal van de rechtsback.

Heerenveen is de kleedkamer uitgekomen met een missie: scoren. Kijken hoe lang Excelsior deze Friese belegering volhoudt.

Van Gassel wordt na rust getest door Heerenveen

EXC-HEE 47' | Gaan we weer (met goede moed)

Hoopvol beginnen we aan de tweede helft tussen Excelsior en Heerenveen. Voor rust stelde het weinig voor - eigenlijk vrijwel niets - maar na rust is er direct een gigantische kans voor Halilovic.

Vraag niet hoe Van Gassel de bal uit zijn doel houdt, maar hij gaat er in ieder geval niet in. Hij krijgt 'm vol tegen zijn benen aan geschoten. Komt Excelsior goed weg.

Excelsior-Heerenveen: 0-0

Nog één keer Piqué

Op de borst van de shirts van de Barcelona-spelers staat Sempr3. Een taalkundig geintje dat gelezen moet worden als 'sempre', dat Catalaans is voor 'altijd'. De 3 staat voor het rugnummer van hun centrale verdediger en aanvoerder, Gerard Piqué, die vanavond tegen Almeria zijn afscheidswedstrijd speelt.

Twee dagen geleden kondigde de Spanjaard plots aan per direct te stoppen met voetballen.

Piqué werd acht keer landskampioen met Barcelona, veroverde zeven Spaanse bekers en won drie keer de Champions League. Hij pakte met Barcelona tevens drie keer de wereldbeker voor clubs.

Ook succesvol met Spanje

De 102-voudig international werd met Spanje wereldkampioen in 2010 na de gewonnen finale tegen Nederland. Twee jaar later volgde de Europese titel. Piqué behoorde tot de 55-koppige voorselectie van de Spaanse ploeg voor het WK in Qatar.

EXC-HEE 45+2' | Rust in Rotterdam

Amper kansen, weinig spektakel, heel af en toe een aardige aanval. Dat omschrijft de eerste helft wel. Laten we positief blijven: het kan na rust alleen maar beter.

Excelsior-Heerenveen: 0-0

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Emmen

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Emmen

EXC-HEE 33' | Rustige werkdag keepers

Ruim een half uur gespeeld op het Rotterdamse kunstgras en doelmannen Andries Noppert (Heerenveen) en Stijn van Gassel (Excelsior) hebben een rustige werkdag. Noppert moest één keer optreden, Van Gassel had alleen de bal een paar keer aan de voet. Nee, een spektakel is het nog niet, het duel speelt zich vooral op het middenveld af.

Echt grote kansen blijven uit omdat de laatste pass bij beide ploegen steeds slordig is.

Excelsior-Heerenveen: 0-0

Van Beek wordt onder druk gezet door Kharchouch

Ook De Roon kan bij rentree niet voorkomen dat Napoli uitloopt in Serie A

De Roon in actie tegen Lazio

Napoli heeft verder afstand genomen van de concurrentie in de Serie A. De koploper van Italië won de topper op bezoek bij directe achtervolger Atalanta Bergamo (1-2).

Vanuit Nederlands perspectief was de rentree van Oranje-international Marten de Roon een opsteker, de middenvelder is terug na een hamstringblessure en mocht vlak voor tijd invallen.

Ihattaren met Sneijder in Oost-Nederland

De wedstrijd tussen vierdedivisionist AZSV uit Aalten en DHSC, de club van Wesley Sneijder, kreeg zaterdagmiddag een stuk meer aandacht dan normaal. Niet vanwege het spel, of de uitslag. Wel hierom: Mohammed Ihattaren en Wesley Sneijder zaten samen op de tribune.

Begin deze week werd duidelijk dat Ajax niet verder gaat met Ihattaren, wanneer de huurperiode op 3 januari 2023 ten einde komt. Daarop zei Sneijder maandag dat hij Ihattaren wel wil helpen bij het voortzetten van zijn carrière. Het lijkt erop dat Ihattaren daar ook wel iets in ziet.

EXC-HEE 1' | Aftrap in Rotterdam!

Na Arnhem en Sittard zijn we aanbeland in Rotterdam, waar het slot van deze zaterdagavond in de eredivisie begint. Tussen Excelsior en Heerenveen.

EXC-HEE | Gister vader geworden, vandaag gewoon basis

Sven van Beek werd gister vader van zoon Brave. Papa Van Beek staat vanavond in Rotterdam gewoon in de basis voor het duel met Excelsior.

Sven van Beek

FOR-EMM 90+4' | FC Emmen wint!

Negen duels op rij won Emmen niet, maar op bezoek bij Fortuna Sittard lukt het weer. Dankzij een langverwachte goal van Zivkovic. Het was nog even penibel in de slotfase.

Van der Hart redde knap op een schot van Noslin, het eerste schot tussen de palen, pas in minuut 93. Gladon kopte even later nog net naast, maar Emmen overleeft.

FOR-EMM 90+2' | Vita en Bassett net niet

Had-ie maar een schoenmaat groter, dan had Vita de strakke voorzet bij de tweede paal misschien wel binnengegleden. Nu schoot de bal voorlangs.

Nog altijd loste Fortuna nog geen schot tussen de palen van FC Emmen. Ook de andere invaller Bassett lukt het niet, hij maait volledig over de bal heen.

FOR-EMM 80' | Fortuna voert druk op

Fortuna lijkt wakker geschud door de 0-1 achterstand en de afgekeurde 0-2. Met nog tien minuten te gaan voeren ze de druk op het doel van Van der Hart op. Of en wanneer Fortuna voor het laatst op doel schoot, kunnen we ons even niet herinneren, dus er zal veel moeten gebeuren wil Fortuna hier puntverlies voorkomen.

Yilmaz maakt zich op het ereterras intussen zo druk dat hij bijna over de reling het veld op springt om mee te helpen.

Fortuna Sittard-FC Emmen: 0-1

FOR-EMM 73' | Goal Emmen?!

Bouchouari begint de aanval zelf op rechts en krijgt 'm na een voorzet en afgeketst schot van Zivkovic weer voor zijn voeten, waarna de Belg de bal in het dak van het doel rost.

Maar wat blijkt, toen Zivkovic schoot stond Bouchouari buitenspel. Niemand ontsnapt aan het alziende oog van de VAR. Het blijft een kleine voorsprong voor de bezoekers.

Fortuna Sittard-FC Emmen: 0-1

FOR-EMM 58' | GOAL EMMEN!

Zivkovic viert zijn eerste goal in het shirt van Emmen

Toch Zivkovic! In zijn 100ste eredivisieduel maakt de spits zijn eerste eredivisiegoal in het shirt van Emmen. Hij schiet hard raak vanaf links, met zijn linker. Doelman Pandur gaat niet helemaal vrijuit, zo te zien.

FOR-EMM 53' | Zivkoviiiiic? Nee

Een opsteker voor als je blijft missen: je eerste goal komt met iedere gemiste kans weer wat dichterbij. Misschien moet Zivkovic zich aan die gedachte vastklampen, want dit keer is weer nog niet zover. Hij kapt naar binnen naar zijn rechterbeen en krult de bal richting de verre hoek. Maar net te ver: naast.

Fortuna Sittard-FC Emmen: 0-0

Tjoe-a-on terug bij Excelsior, Heerenveen zonder Haye

Over een uur trappen Excelsior en Heerenveen af in Rotterdam. En de opstellingen komen zojuist binnen.

Eén wijziging bij Excelsior in vergelijking tot het laatste duel met Go Ahead (3-1 verlies). Linksback Nathan Tjoe-a-on keert terug in de basis en dat gaat ten koste van Nathangelo Markelo.

Bij Heerenveen houdt coach Kees van Wonderen vast aan het 4-3-3-systeem dat vorig week tegen FC Utrecht (1-2) geen punten maar wel aantrekkelijker spel opleverde. Tibor Halilovic vervangt de geschorste Thom Haye.

De opstelling van Excelsior tegen Heerenveen
De opstelling van Heerenveen tegen Excelsior

FOR-EMM 46' | Gaan we weer!

We voetballen weer, na een geestdodende eerste helft. Maar helft twee begint goed: Pandur werkt de bal weg met een karatetrap en daarna krijgt scheidsrechter Higler de bal vol tegen de kont aan geschoten. Eén minuut gespeeld en nu al meer spektakel dan in de hele eerste helft. Er is hoop.

Fortuna Sittard-FC Emmen: 0-0

Bayern München na onverwacht moeizame zege bij Hertha koploper

Bayern München heeft in de Bundesliga een moeizame zege bij Hertha BSC geboekt, maar neemt door de 3-2 uitoverwinning wel voor minstens een etmaal de koppositie over van Union Berlin.

Dani over Schmidts grote succes bij Benfica: 'Aanvallend voetbal met fitte spelers'

Volgens sommigen in Nederland kon hij er niks, maar in Portugal is Roger Schmidt een toptrainer. Met Benfica is hij al 21 wedstrijden op rij ongeslagen. "En dat ook nog eens met aanvallend voetbal", zegt de Portugese oud-voetballer Daniel da Cruz Carvalho. "Hij zet het elftal volledig naar zijn hand en maakt ook nog eens een goede indruk in mediaoptredens. Hij heeft een positieve houding en gaat geen vraag uit de weg."

FOR-EMM 45+2' | Wakker worden! Het is rust

Fortuna en Emmen gaan aan de thee. Ze deden hun best, maar veel spektakel leverde het niet op. Dan moet het maar na rust gebeuren.

Fortuna Sittard-FC Emmen: 0-0

FOR-EMM 35' | Moeizaam, moeizaam, moeizaam

Nee, het gaat niet vanzelf in Sittard. Er is strijd, er zijn felle duels, maar goed voetbal zien we nog niet. En goals? Ook niet gezien. Maar als er één ploeg is die een goal verdient, zijn het de bezoekers. FC Emmen toont meer initiatief. Een grote kans leverde het nog niet op. Wel een penalty-momentje voor Zivkovic, hij ging sierlijk tegen de vlakte, maar nee, het was te licht voor een penalty.

Fortuna komt er af en toe uit met een counter, maar daarmee is ook alles gezegd. Op het ereterras zien we onder zijn pet dat de geschorste Yilmaz zijn wenkbrauwen steeds meer fronst.

Fortuna Sittard-FC Emmen: 0-0

Nog weinig spektakel bij Fortuna Sittard-FC Emmen

Haaland schiet tien man City naar koppositie, Summerville weer matchwinner Leeds

Manchester City is de nieuwe koploper in de Premier League. De regerend kampioen moest thuis tegen Fulham wel tot het uiterste gaan, maar won diep in de extra tijd dankzij een rake penalty van Erling Haaland (2-1).

Voor de tweede week op rij werd Crysencio Summerville de matchwinner voor Leeds United. Na de winnende op Anfield tegen Liverpool, was Summerville nu de gevierde man toen een 3-1 achterstand tegen Bournemouth in het laatste halfuur werd omgebogen in een 4-3 overwinning.

FOR-EMM 14' | Fortuna-fans juichen

Even veert de helft van het stadion op, omdat ze denken dat Gladon de 1-0 binnen jaagt. Maar nee, gezichtsbedrog, de bal vloog in het zijnet. Geen goal, maar wel de eerste keer dat Fortuna zich meldt bij de goal van Van der Hart.

Fortuna Sittard-FC Emmen: 0-0

FOR-EMM | Avondje Fortuna voor Dumoulin

Fortuna-sjaaltje om de nek, biertje in de hand: oud-wielrenner Tom Dumoulin, geboren in Maastricht, geniet in Sittard van een avondje-uit.

Zo heel gek is het ook weer niet, dat Dumoulin op de tribune zit. Mocht een bal vanavond het stadion uit vliegen dan stuitert-ie zo het asfalt van het Tom Dumoulin Bike Park op, een in naam van de Giro-winnaar aangelegd fietsparcours, dat direct aan het Fortuna-stadion ligt.

Tom Dumoulin zit op de tribune in Sittard

FOR-EMM 8' | Eerste kansjes Zivkovic (in 100ste duel)

Het eerste gevaar: een leep indraaiende pass van Diemers maar Zivkovic komt een teenlengte te kort om de bal naar de tweede paal te tikken. Enkele minuten eerder kreeg de spits de bal pardoes ook al voor de voeten in het vijandelijke strafschopgebied, maar leverde een slap schotje af. Eenvoudig geblokt door zijn mandekker.

Het wil nog niet echt lukken voor de in juli overgekomen aanvaller, hij scoorde nog niet voor FC Emmen en raakte zijn basisplaats kwijt. Misschien lukt het vanavond? Symbolisch zou het mooi zijn, want hij speelt zijn honderdste eredivisieduel.

FOR-EMM 1' | Aftrap in Sittard!

Prima sfeer in Limburg met vuurwerk en een stadion vol vlaggetjes, voorafgaand aan Fortuna tegen Emmen. Kijken of beide ploegen dat ook op het veld laten zien.

De Fortuna-fans hebben uitgepakt

Bekijk de samenvatting van Vitesse-Sparta

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Sparta Rotterdam

Even tot rust komen met Theo Lucius

Voormalig voetballer Theo Lucius bij zijn eigen visvijver

Een visvijver in een bos tussen Eindhoven en Veghel. Toch niet bepaald een voor de hand liggende locatie om een oud-speler van het Nederlands elftal tegen te komen. Maar in het geval van Theo Lucius wel. Met zijn stichting is hij namelijk eigenaar van visvijver 'De Vossekuil'.

"Hier organiseren we dagen voor kinderen die ernstig ziek zijn of moeten leven met een beperking. Dan zetten we tenten op, is er muziek, zorgen we voor eten en drinken. Een dag zonder zorgen", vertelt de inmiddels 45-jarige Lucius, terwijl hij zijn hengel klaarmaakt met aas.

Dolfijntherapie in Curaçao

Met de opbrengsten uit de vijver verzorgt de voormalig voetballer reizen naar Curaçao voor de kinderen, waar ze dolfijntherapie volgen. "Als we een familie daarheen kunnen sturen en daarna het resultaat zien, dan doet dat wel iets met me."

Lees via onderstaande link verder:

VIT-SPA 90+4' | Afgelopen in Arnhem!

Dat was het dan. Een avond om snel te vergeten voor Vitesse. Een avond om lang te onthouden voor Sparta: 0-4.

VIT-SPA 90+1' | GOAL SPARTA!

En de vierde van Sparta! Een pijnlijke zaterdagavond voor Vitesse. Verschueren schiet de 4-0 binnen, nadat invaller Engelse de bal onbaatzuchtig opzij had gelegd voor een vrijwel open doel.

VIT-SPA 88' | GOAL SPARTA!

Nu is het echt beslist. Lauritsen schiet de derde van de avond binnen. Vitesse-fans verlaten de tribunes al, bij Sparta beginnen ze inmiddels te dromen van Europees voetbal.

VIT-SPA 75' | Wisselen dan maar

Zo sta je nog op 0-0 en ben je iets beter, en zo sta je 2-0 achter en lijkt de wedstrijd beslist. Cocu moet wat en gooit er na de schitterende 2-0 van Mijnans gelijk drie wissels in:

  • Vidovic, Van Duivenbooden en Kozlowski eruit,
  • Manhoef, Baden Frederiksen en Yapi erin.

VIT-SPA 71' | GOAL SPARTA!

En heel snel al de tweede goal - en wat voor een. Strakker in de bovenhoek kan het schot van Mijnans bijna niet: 2-0 voor Sparta.

Mijnans viert zijn 2-0

VIT-SPA 68' | GOAL SPARTA!

Een knappe goal van Sparta-spits Lauritsen, hij draait makkelijk weg bij zijn mandekker en rondt via de paal af. 1-0 voor de bezoekers in Arnhem.

Lauritsen en Van Crooij vieren de 1-0

Haaland redt City, Summerville redt Leeds opnieuw

Spannende slotfases in de Engelse Premier League. Manchester City had het erg lastig thuis tegen Fulham, omdat Cancelo al na 26 minuten een rode kaart pakte. De van een blessure terugkerende doelpuntenmachine Haaland begon op de bank, maar viel in de 64ste minuut in. Tien minuten later maakte hij de 2-1, zo leek het, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Diep in blessuretijd lukte het de Noor alsnog. Vanaf elf meter. City komt goed weg in eigen huis.

Bij Leeds was Crysencio Summerville net als vorige week tegen Liverpool weer de matchwinner. In de 84ste minuut scoort de Nederlander de winnende 4-3.

Drie basisspelers keren terug bij Fortuna, Emmen met drie aanvallers

Om 18.45 uur beginnen Fortuna Sittard en FC Emmen aan hun duel. De opstellingen komen zojuist binnen.

Paul Gladon neemt bij Fortuna centraal voorin de plaats in van de geschorste Burak Yilmaz, die vorige week tegen Sparta zijn vijfde gele kaart pakte. Verder keren Dogan, Umaro en Guth terug in de basis.

Bij FC Emmen ontbreekt het dit seizoen aan goals. Misschien dat het lukt met drie aanvallers? Aan Mendes, Romeny en Zivkovic om ze te maken.

De opstelling van Fortuna tegen Emmen
De opstelling van FC Emmen tegen Fortuna Sittard

VIT-SPA 48' | Vitesse vliegt erop

Vitesse heeft er zin in. Drie minuten na rust is daar de eerste grote kans van de tweede helft. Maar Olij redt op de knal van Vidovic.

Het staat nog 0-0, maar het lijkt er toch op dat het niet met deze stand zal eindigen.

Vitesse-Sparta: 0-0

VIT-SPA 46' | Gaan we weer!

Geen wissels, wel uitgeruste benen. Vitesse zal in eigen huis ongetwijfeld de aanval gaan zoeken in de tweede helft. Kan Sparta de rust bewaren en blijven voetballen?

VIT-SPA 45+2' | Rust in Arnhem!

Sparta was in de openingsfase beter en kreeg behoorlijk wat mogelijkheden op de 0-1, maar die viel niet. Het gaf Vitesse vertrouwen, waardoor Cocu's mannen ten aanval trokken. Pas tegen de rust werd het echt gevaarlijk, maar nee, geen goal.

Het belooft in ieder geval wel wat voor de tweede helft.

0-0 bij rust

VIT-SPA 43' | Eerste reuzekans Vitesse

Oei, Sparta. Olij bokst de bal matig - of eigenlijk heel slecht - weg, waardoor-ie zo voor de voeten van Vidovic belandt. Zijn halve inzet wordt van de lijn gered!

Even later nog een vrije kopkans voor opnieuw Vidovic, maar die suist hoog over.

Vitesse-Sparta: 0-0

Vidovic' inzet wordt op gelijn gered

VIT-SPA 39' | Vitesse wil wel

De ploeg van trainer Cocu wil heel graag en is niet bang om aan te vallen. Vidovic is lastig in toom te houden voor de Rotterdammers, net als Bero en Kozlowski. Tot enorme kansen leidde het nog niet, kan Vitesse nog iets voor de rust?

Sparta, dat het eerste half uur duidelijk beter was, heeft nu toch behoorlijk moeite met de rappe vleugelspelers van Vitesse.

VIT-SPA 30' | Aardige Spartaanse aanval

Een heel aardige aanval van Sparta over de linkerflank. Saito geeft de bal mee met de opkomende back Pinto, die snoeihard voorgeeft... Maar Reiziger zit eraan met een vinger en de bal vliegt voorlangs.

Vitesse laat zich ook zien hoor en doet zeker niet onder voor de bezoekers uit Rotterdam.

Vitesse-Sparta: 0-0

Reizigers vingertoppen redden de boel

VIT-SPA 19' | Meulensteen groggy eraf

Meulensteen en Saito knallen met de koppen tegen elkaar aan bij een kopduel. De Vitesse-verdediger probeert het nog even, maar wenkt even later naar de kant: wisselen!

Een hoofdblessure, dus Vitesse verliest er geen wissel mee.

Vitesse-Sparta: 0-0

Meulensteen (nummer 20) en Saito
Meulensteen gaat erbij zitten

VIT-SPA 18' | Poeier Sambo

Langzaam aan komt Vitesse iets meer los en raakt wat dichter bij het doel van Sparta. Samba zit even veel ruimte voor zich op de rechterflank en besluit te schieten. Een harde knal, op de vuisten van doelman Olij.

Nog steeds brilstand in Arnhem. Maar saai is het niet.

Vitesse-Sparta: 0-0

VIT-SPA 10' | Slippertje Vitesse-defensie

Ai, daar komt Vitesse heel goed weg. Meulensteen glijdt uit met een aanstormende Van Crooij voor zijn neus. Het kadootje geeft Van Crooij een 1-op-1-kans met de doelman, maar de aanvaller ziet de volledig vrijstaande teamgenoten over het hoofd. Reiziger redt.

Sparta begint beter en beter te voetballen.

Vitesse-Sparta: 0-0

Reiziger redt de vrije trap van Van Crooij

VIT-SPA 8' | Eerste gevaar van Sparta

Tegen een elftal met Vito van Crooij kun je beter geen vrije trappen weggeven rond het eigen strafschopgebied. Vitesse doet het toch na slordig opbouwen dat begon met een zachte inspeelpass van doelman Reiziger, waarna een overtreding volgt. Van Crooijs vrije trap vanaf een meter of 20 wordt met een zweefduikje uit de bovenhoek getikt.

Het is nog even aftasten in de eerste minuten, maar Sparta lijkt gevaarlijker.

Vitesse-Sparta: 0-0

VIT-SPA 1' | Aftrap!

Vitesse en Sparta hebben afgetrapt in Arnhem! Onder Cocu hebben de Arnhemmers vertrouwen getankt. Kijken of dat tegen Sparta, dat zesde (!) staat, een vervolg krijgt.

Vitesse met nieuwe spits, Sparta zonder verrassingen

In de basisopstelling van Vitesse, nummer 15 van de eredivisie, is de opvallendste naam die van de spits. Simon van Duivenbooden, 20 jaar, begint voor het eerst in de basis bij Vitesse.

Maurice Steijn, trainer van Sparta, knap de nummer 6 van de competitie, lijkt het onder controle te hebben in Rotterdam en begint zonder wijzigingen ten opzichte van vorig weekend.

De opstelling van Vitesse tegen Sparta
De opstelling van Sparta tegen Vitesse

Wat gebeurde er vrijdagavond?

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - NEC

Voor het eerst sinds half augustus won NEC gisteravond weer een eredivisiewedstrijd. Dankzij een prachtige knal van afstand van Lasse Schöne waren de Nijmegenaren in Leeuwarden met 1-0 te sterk voor Cambuur.

Door die zege, pas de tweede van dit seizoen, springt NEC van de vijftiende naar de tiende plaats op de ranglijst. Cambuur staat zestiende. De Friezen laten alleen FC Emmen en FC Volendam onder zich.

Lees via onderstaande link het hele wedstrijdverslag:

De stand!

De stand in de eredivisie

We gaan voetballen!

Welkom in het liveblog voor de zaterdag in speelronde 13 van de eredivisie. Wat staat er op het menu? Drie duels, in Arnhem, Sittard en Rotterdam.

Vitesse ontvangt om 16.30 uur nummer zes van de competitie Sparta. Om 18.45 uur vindt in Limburg een duel in de onderste regionen van de eredivisie plaats: Fortuna Sittard neemt het op tegen het kwakkelende FC Emmen. De avond sluit af in Rotterdam, waar Excelsior de nummer acht van de competitie Heerenveen verwelkomt.

Het programma van dit weekend