De stand in groep H

Alles afgelopen

En inmiddels zijn alle zes de duels voorbij. Hierboven vind je alle uitslagen van vanavond.

REA-SJA | 90+2' Paal

In de slotseconden is het nog bijna 3-1, maar Asensio schiet een grote kans op de paal. Het maakt niet uit, want even later wordt er afgefloten.

Uitslag: Real Madrid - Sjachtar 2-2

Ook bij Man City FC Kopenhagen (5-0) is er al afgefloten.

SEV-DOR | 85' Bijna Malen

Invaller Donyell Malen loert al een tijdje op een treffer. De Nederlander krijgt nu een goede kans, maar schiet rakelings voorlangs. Het blijft 1-4 voor Dortmund tegen Sevilla, waar trainer Julen Lopetegui zo zwaar onder vuur ligt.

JUV-MAC | De marge is weer twee

Maccabi heeft maar kort kunnen hopen, want Juventus komt snel op 3-1. Adrien Rabiot maakt met een kopbal zijn tweede van de avond en Angel di Maria heeft een 'hattrick aan assists'.

BEN-PSG | 80' Foutje Aursnes

Bij Benfica is oud-Feyenoorder Aursnes ingevallen. De middenvelder lijdt bij zijn eerste balcontact direct balverlies en PSG komt er gevaarlijk uit. Messi komt in schietpositie, maar raakt de bal tot opluchting van Aursnes verkeerd.

SEV-DOR | 77' Dortmund beslist het

Julian Brandt hangt hoog in de lucht en kopt de bal fraai in de verre hoek. Het laatste sprankje hoop van Sevilla is vervlogen; Dortmund gaat een mooie uitzege boeken.

JUV-MAC | 75 Assist Chery brengt spanning terug

Het is weer spannend bij Juevntus-Maccabi Haifa. Op aangeven van oud-Groningen-speler Tjaronn Chery maakt Dean David de 2-1. Doelman Szczesny van Juventis was daar veel te ver zijn doel uit.

MAN-KOP | 77' En dat is vijf

City maakt er stilaan een monsterscore van. Julian Alvarez, de jonge Argentijnse spits, pikt ook zijn doelpuntje mee. Hij tikt van dichtbij binnen na een voorzet van Mahrez.

SEV-DOR | 63' Invalbeurt Malen

Donyell Malen krijgt een klein half uur de kans om zich te laten zien bij Dortmund. De oud-PSV'er komt in het veld voor doelpuntenmaker Adeyemi.

CHE-MIL | 62' Chelsea scoort weer

Het wordt een lange avond voor AC Milan op Stamford Bridge. Reece James zorgt voor de 3-0 van Chelsea. De rechtsback verschalkt doelman Tatarusanu met een bekeken schot in de korte hoek.

JUV-MAC | 64' 3-0 van Juve afgekeurd

Juventus is na rust duidelijk een maatje te groot voor Maccabi Haifa. Vlahovic scoort opnieuw, maar de VAR keurt de treffer af vanwege buitenspel.

CHE-MIL | 56' Goal Chelsea

Chelsea stond na twee duels pas op één punt en moest winnen vanavond. Dat lijkt ook te gaan lukken, want Aubameyang zorgt voor de 2-0 tegen AC Milan. De spits werkt de bal eenvoudig binnen na een voorzet vanaf rechts van James.

MAN-KOP | 54' 4-0 voor City

Ook zonder Haaland gaat City vrolijk door met scoren. Mahrez mag een strafschop nemen en doet dat feilloos.

Man City - FC Kopenhagen 4-0

SEV-DOR | 52' Sevilla doet wat terug

Sevilla heeft een beginnetje gemaakt aan een remontada. En-Nesyri kopt binnen uit een hoekschop.

Sevilla-Dortmund 1-3

BEN-PSG | 51' Omhaal op de lat

Benfica ontsnapt aan een nieuwe achterstand. Neymar laat zich van zijn meest acrobatische kant zien, maar zijn omhaal gaat via de lat over. Het blijft 1-1 tussen Benfica en PSG.

JUV-MAC | 49' Juventus op 2-0

Juventus lijkt de buit binnen te hebben tegen Maccabi Haifa. Dusan Vlahovic maakt op aangeven van Di Maria de 2-0. Bij een counter komt de Serviër alleen voor de keeper en die kans laat hij niet liggen.

De bal rolt weer

Op de zes velden is de tweede helft begonnen. Haaland is er dus niet meer bij, maar hoeveel treffers gaan we nog zien?

De laatste duels van Haaland

Haaland zien we na rust niet meer terug, geen hattrick voor de Noor. Cole Palmer is zijn vervanger. Dit is de huidige reeks van de doelpuntenmachine.

Rust

Bij alle zes de duels heeft het rustsignaal geklonken. Hierboven vind je alle tussenstanden.

Over een kwartier zijn we weer teug, met wellicht de volgende hattrick van Haaland.

CHE-MIL | 45+4' Wat een misser!

Diep in blessuretijd krijgt AC Milan de opgelegde kans op de gelijkmaker, maar Rade Krunic schiet de rebound van dichtbij huizenhoog over het doel van Chelsea.

BEN-PSG | PSG slikt gelijkmaker

En ook een eigen doelpunt in Lissabon. Danilo velengt een voorzet met de borst, passeert keeper Donnarumma en helpt Benfica aan de 1-1.

SEV-DOR | 43' En meteen 0-3

Dortmund is nog nauwelijks uitgejuicht of het is opnieuw raak. De jonge spits Karim Adeyemi maakt van dichtbij uit de rebound de derde tegen Sevilla.

SEV-DOR | 41' Dortmund op 0-2

Dortmund speelt uitstekend in Sevilla en dat wordt vlak voor rust beloond met de 0-2 van Jude Bellingham.

REA-SJA | 40' Fraaie aansluitingstreffer Sjachtar

Sjachtar wordt tot dusver onder de voet gelopen door Real Madrid, maar komt plots wel terug tot 2-1. Oleksandr Zubkov schiet knap raak met een volley.

MAN-KOP | 40' 3-0 voor City

FC Kopenhagen is kanonnenvoer voor Manchester City. Door een eigen doelpunt van verdediger Davit Khocholava is het al voor rust 3-0 voor de Engelsen.

CHE-MIL | 38' Makkelie keurt 'm af

Stamford Bridge juicht opnieuw, na een fraaie goal voor Mason Mount. Maar Danny Makkelie keurt de treffer af wegens buitenspel. En dat is terecht, zo bewijst de herhaling.

JUV-MAC | 35' Doelpunt Juventus

En nu is er op alle velden gescoord. Adrien Rabiot schiet Juventus op voorsprong tegen Maccabi Haifa. De hoek is niet eens zo makkelijk voor de Franse middenvelder, maar hij schiet hard en hoog raak voor de Italianen.

MAN-KOP | 32' Haalands tweede

Erling Haaland heeft al enkele kansen laten liggen, maar nu kan de Noor niet missen. Hij tikt de rebound eenvoudig in het lege doel, nadat doelman Grabara een afstandsschot alleen kon keren. Is de volgende hattrick van Haaland onderweg?

Manchester City - FC Kopenhagen 2-0

REA-SJA | 28' En dat is twee

Real Madrid heeft weinig moeite met Sjachtar Donetsk. Binnen het half uur is het 2-0.

Dit keer komt het doelpunt op naam van Vinicius Junior. De Spanjaarden mogen vrijuit combineren op de helft van Sjachtar en de Braziliaanse aanvaller kan het afmaken met een schuiver.

CHE-MIL | 24' Doelpunt Chelsea

Het is raak uit de scrimmage na een hoekschop. Wesley Fofana geeft het laatste tikje voor de Engelsen tegen AC Milan.

BEN-PSG | 22' PSG op 0-1 via Messi

Het is tegen de verhouding in, maar PSG komt op voorsprong in Lissabon. Op aangeven van Neymar schiet niemand minder dan Lionel Messi de openingstreffer binnen. De Argentijnse vedette krult de bal vanaf 16 meter met links in de verre hoek.

Tot dusver was de ploeg van Roger Schmidt de betere ploeg. Benfica kreeg drie grote kansen, onder meer David Neres miste geluk in de afronding. Doelman Gianluigi Donnarumma verrichte een prachtige redding op de inzet van de oud-Ajacied.

MAN-KOP | 18' Haaland mist

Haaland blijkt ook te kunnen missen. De Noor kan van dichtbij koppen, maar zijn inzet mist kracht. De gemaskerde doelman Grabara van Kopenhagen kan de bal klemvast pakken.

REA-SJA | 13' Doelpunt Real Madrid

De titelverdediger staat ook vroeg op voorsprong. De Braziliaanse vleugelspits Rodrygo schiet vanaf randje zestien raak voor Real Madrid tegen Sjachtar Donetsk.

MAN-KOP | 8' Raak voor Haaland

Manchester City scoort en dat weet je genoeg: Haaland is de doelpuntenmaker. Na een voorzet van Joao Cancelo schiet de Noor hard raak.

In zijn vorige tien duels voor City maakte hij liefst 17 treffers.

SEV-DOR | 6' Doelpunt Dortmund

De Duitsers komen vroeg op voorsprong in Sevilla. Ruben Guerreiro schiet de bal van afstand hard en hoog in de verre hoek.

Aandacht voor Indonsië

Nadat er op de verschillende velden is stilgestaan bij de stadionramp in Indonesië, zijn de zes duels van 21.00 uur begonnen.

Chelsea onder hoogspanning

Voor Chelsea staat de druk er al vol op, thuis tegen AC Milan. De Champions League-winnaar van 2021 staat helemaal onderaan in groep E.

1. Salzburg 3-5
  2. AC Milan 2-4
  3. Dinamo Zagreb 3-3
  4. Chelsea 2-1

De duels van 21.00 uur

We hebben het voorgerecht verorberd en zitten helemaal klaar voor de hoofdmaaltijd. Dit zijn de zes duels die zo worden opgediend:

Benfica-PSG
Chelsea-AC Milan
Juventus - Maccabi Haifa
Manchester City - FC Kopenhagen
Real Madrid - Sjachtar Donetsk
Sevilla - Borussia Dortmund

Benieuwd naar de opstellingen? Klik dan bovenaan op de standen.

LEI-CEL | 90+5' Afgelopen!

Ook in Leipzig klinkt het laatste fluitsignaal. De Duitsers pakken hun eerste drie punten, dankzij twee treffers van Andre Silva en één van Christopher Nkunku.

SAL-DIN | 90+6' Afgelopen!

Salzburg wint met 1-0 van Dinamo Zagreb, waardoor de Oostenrijkers na drie duels vijf punten hebben.

In Leipzig wordt er nog steeds gespeeld. Er zijn daar vijf minuten blessuretijd.

SAL-DIN | 90+3' Afgekeurd!

Drmic kopt de gelijkmaker binnen voor Dinamo Zagreb. De Kroaten zijn uitzinnig van vreugde, maar zien pas na tientallen seconden dat het feest is voor niets is. De grensrechter staat al lang en breed met de vlag omhoog wegens buitenspel en de VAR ziet dat Drmic inderdaad een halve meter offside stond.

SAL-DIN | 89' Omsingeling

Dinamo Zagreb is bezig aan een waar slotoffensief. Red Bull Salzburg moet met man en macht verdedigen om de gelijkmaker te voorkomen. Er komen 5 minuten blessuretijd bij.

LEI-CEL | 78' Doelpunt Leipzig

Leipzig heeft nu echt vleugels gekregen. Opnieuw is het Andre Silva die scoort. De Portugese aanvaller neemt een voorzet knap aan en kan Celtic-doelman Joe Hart daarna passeren met een eenvoudig tikje.

Leipzig-Celtic 3-1

SAL-DIN | 82' Enorme kans

Na een misser van Salzburg-verdediger Pavlovic staat Drmic zomaar alleen voor doelman Kohn. De ervaren spits schiet hard tegen de keeper op. Wat een kans was dat.

LEI-CEL | Nu al een steunbetuiging

In de eerste helft moest Leipzig-doelman Gulacsi per brancard van het veld en zo'n 45 minuten later brengen zijn ploeggenoten na het doelpunt van Andre Silva al deze steunbetuiging aan de ongelukkige Hongaar.

SAL-DIN | 68' Doelpunt Salzburg!

De strafschop van Salzburg gaat erin. De Oostenrijkers leiden met 1-0 tegen Dinamo Zagreb.

Het is de jonge spits Noah Okafor die zich over het karwei vanaf 11 meter ontfermd. Hij stuurt de doelman van Dinamo de verkeerde hoek in.

LEI-CEL | 65' Deze telt wel!

Leipzig heeft weinig tijd nodig om de teleurstelling van de afgekeurde treffer te verwerken. Andre Silva schiet raak en nu telt de treffer wel. De Duitsers leiden met 2-1.

Andre Silva schiet Leipzig op 2-1 tegen Celtic

SAL-DIN | 67' Penalty!

Salzburg krijgt een penalty, nadat Zagreb-verdediger Moharrami zijn tegenstander vastpakt.

LEI-CEL | 60' Nu wel raak

Enkele minuten na zijn schot op de paal, is het nu wel raak voor Szoboszlai. Hij haalt van een meter of twintig uit en passeert doelman Hart. Er staat wel een speler van Leipzig buitenspel in de baan van het schot, dus de VAR kijkt er nog naar.

De artbiter wordt naar de kant geroepen en die besluit dat er sprake is van hinderlijk buitenspel. Afgekeurd!

LEI-CEL | 58' Paal

Bijna is daar een nieuwe voorsprong voor RB eipzig, na een flitsende aanval. Dominik Szoboszlai kan van dicht bij schieten, maar de jonge Hongaar treft de paal.

LEI-CEL | 48' Doelpunt Celtic!

Celtic komt kort na rust op gelijke hoogte tegen Leipzig. Het ligt helemaal open bij de Duitsers achterin. De Portugees Jota wordt vrijgespeeld en hij passeert Blaswich met een simpele schuiver. De duizenden meegereisde Celtic-fans gaan uit hun dak,

Tweede helft begint

Inmiddels zijn de wedstrijden van 18.45 uur begonnen aan de tweede helft. Kunnen Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb iets doen aan de 0-0 tussenstand?

En weet RB Leipzig de 1-0 voorsprong tegen Celtic vast te houden? Over drie kwartier weten we het.

Malen en Ziyech op de bank

Inmiddels druppelen de opstelling van de wedstrijden die om 21.00 uur beginnen stilaan binnen. Donyell Malen begint op de bank bij Borussia Dortmund, dat het opneemt tegen Sevilla.

Ook Hakim Ziyech moet hopen op een invalbeurt bij Chelsea tegen AC Milan, waar Sergiño Dest wel aan de aftrap staat. Met arbiter Danny Makkelie heeft het duel Nederlandse inbreng.

Nathan Aké is wisselspeler bij Manchester City, dat met spitsenduo Haaland-Alvarez op doelpuntenjacht gaat tegen Kopenhagen van basisspeler Kevin Diks. Tjaronn Chery heeft als aanvoerder van Maccabi Haifa wel een basisplaats op bezoek bij Juventus.

Donyell Malen begint op de bank bij Borussia Dortmund.

LEI-CEL | 45+7' Rust

En ook in Leipzig is het nu rust. De Duitsers leiden dankzij deze Christopher Nkunku, die in zijn laatste 9 Champions League-duels liefst 8 keer wist te scoren.

SAL-DIN | 45+1' Rust

Na een weinig verheffende eerste helft, waarin geen van beide ploegen echt een overwicht had, is het in Salzburg bij rust 0-0.

In Leipzig spelen ze nog even door, vanwege de blessure van doelman Gulacsi wordt er zeven minuten extra tijd bijgeteld.

LEI-CEL | 27' Delpunt Leipzig!

Aan de overkant is het wel raak. De Leipzig komt op 1-0 tegen Celtic.

Bij een snelle counter is het opnieuw Nkunku die kan scoren. Wederom heeft het de schijn van buitenspel, maar de VAR ziet al snel dat de Franse aanvaller ditmaal keurig net achter de laatste verdediger bleef.

RB Leipzig viert de 1-0 van Christopher Nkunku

LEI-CEL | 25' Knappe redding Blaswich

Blaswich weet zich al snel te onderscheiden. De oud-Heraclied krijgt een harde kopbal van Celtic-spits Kyogo Furuhashi te verwerken en duikt de bal fraai uit de hoek.

LEI-CEL | 18' Afgekeurd

Leipzig denkt op voorsprong te komen, als Christopher Nkunku met een lobje doelman Joe Hart passeert. De VAR heeft echter gezien dat er eerder in de aanval sprake was van buitenspel. Het feest gaat niet door.

Leverkusen vindt in Alonso nieuwe trainer

Een dag na de 2-0 nederlaag tegen FC Porto heeft Bayer Leverkusen een nieuwe trainer aangesteld. Xabi Alonso, die 114 interlands speelde voor Spanje en in 2010 wereldkampioen werd, gaat de Duitse club leiden.

Het is voor de 40-jarige Alonso zijn eerste job als hoofdcoach. Bij Leverkusen spelen de Nederlanders Jeremie Frimpong, Miychel Bakker, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven.

LEI-CEL | 12' Brancard op het veld

Doelman Peter Gulacsi van RB Leipzig heeft zich lelijk geblesseerd bij een uittrap. Er komt een brancard het veld op, waarmee de Hongaar wordt afgevoerd. Voormalig Heracles-doelman Janis Blaswich komt als vervanger het veld in. Voor de 31-jarige Duitser is het zo een nogal onverwacht debuut in de Champions League.

Janis Blaswich debuteert als vroege invaller in de Champions League

SAL-DIN | 8' Op zoek naar de kruising

Dinamo Zagreb verstopt zich zeker niet in de openingsfase tegen Salzburg. Middenvelder Josip Misic gaat met een pegel van afstand op zoek naar de kruising, maar doelman Philipp Kohn van de thuisploeg weet de bal over de lat te tikken.

Minuut stilte

Na een minuut stilte vanwege de vreselijke stadionramp in Indonesië, zijn de wedstrijden in Leipzig en Salzburg begonnen.

Stand in groep E

Dinamo Zagreb verraste in de eerste speelronde met een 1-0 zege op Chelsea. Daardoor staan de Kroaten tweede in hun poule.

1. AC Milan 2-4
  2. Dinamo Zagreb 2-3
  3. Salzburg 2-2

Stand in groep F

Leipzig en Celtic jagen vanavond op hun eerste overwinning. Dit is de stand in de poule.

1. Real Madrid 2-6
  2. Sjachtar Donetsk 2-4