liveblog
NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Zandvoort ziet 'veel blije gezichten' • Waarschuwing voor nepkaarten

  • Welkom in het liveblog over het Grand Prix-weekend op het circuit in Zandvoort
  • Vandaag waren de eerste en tweede vrije training in de F1
  • Max Verstappen eindigt de tweede training als achtste en hoopt op verbetering
  • De Consumentenbond waarschuwt voor nepkaarten
  • De race van zondag wordt live uitgezonden op NPO 1 en via een stream op NOS.nl en in de NOS-app. Ook op NPO Radio 1 is er liveverslag van Zandvoort.
liveblog gesloten

Einde

We sluiten het liveblog. Morgenochtend doen we in een nieuw blog verslag van alles wat er in Zandvoort gebeurt, met als hoogtepunt natuurlijk de kwalificatie voor de race van zondag. Tot morgen!

Veel blije gezichten op dag 1 van raceweekend in Zandvoort

Bottas en Zhou over hun leven in de Formule 1

Het NOS Jeugdjournaal had in Zandvoort een interview met de Alfa Romeo-coureurs Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. Verslaggever Joanke Dijkstra nam een kijkje achter de schermen bij het circuit en mocht de coureurs vragen stellen. Bekijk het interview hier.

Burgemeester Zandvoort: 'Zie veel blije gezichten'

Burgemeester Moolenburgh kijkt tevreden terug op de eerste dag van het raceweekend. "Het is een mooie dag, een gemoedelijke dag", zegt hij tegen de NOS. "Ik zie heel veel blije gezichten van mensen die weer naar huis gaan."

Logistiek waren er voor zover bekend geen problemen. Verreweg de meeste mensen komen per trein naar Zandvoort. "De in- en uitstroom lijkt goed te verlopen", zegt ook Moolenburgh. "Heel veel mensen zijn met de trein, met de fiets of lopend. Het werkt."

De burgemeester vindt het mooi om te zien dat het mega-evenement in zijn dorp teweegbrengt. "Er zijn ook mensen die zeggen: voor mij hoeft het niet. Maar dat zijn er niet heel veel, en ze gunnen gelukkig de rest wel dit evenement in Zandvoort."

Formule 1-fans in de duinen op de eerste dag van het raceweekend in Zandvoort

Hamilton na rijden derde tijd: 'Veel beter dan vorige week vrijdag'

Bij Mercedes zag het er vandaag allemaal heel aardig uit. Lewis Hamilton was dan ook tevreden. "Dit is veel beter dan zondag (in Spa, red.) en een stuk beter dan vorige week vrijdag", zei de Brit die de derde tijd in de tweede vrije training neerzette.

Ook George Russell is te spreken over de eerste trainingen. "De wagen werkt beter, daar is geen twijfel over mogelijk", zei de nummer vijf van de tweede vrije training. "Het wordt close morgen."

"Ik weet niet of we pole kunnen pakken, maar we zijn zeker dichter bij dan we in een lange tijd zijn geweest", aldus Russell. "We gaan zien wat morgen brengt."

Ander F1-nieuws: Piastri naar McLaren

Oscar Piastri rijdt volgend seizoen inderdaad niet Alpine, maar bij McLaren. Alpine kondigde vorige maand nog de komst aan van de 21-jarige Australiër, maar die ontkende dat zelf. Nu heeft hij dus een ander contract gesloten. Lees hier meer:

Overzicht

De training voor vandaag zitten erop, voor Max Verstappen was het een moeizame dag. Lees in ons overzichtsartikel wat er vandaag op de baan gebeurde.

Verstappen na moeizame trainingsdag: 'Moeten nog een hoop verbeteren'

Max Verstappen viel in de eerste oefensessie in Zandvoort uit en liep daardoor tijdens de tweede vrije training achter de feiten aan. "We lopen een sessie achter. In één uur trainen kun je niet veel meer veranderen aan de auto. We moeten nog een hoop verbeteren. Gelukkig hebben we de hele nacht en de derde vrije training om daar aan te werken."

Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen, baalde van de moeizame vrijdag van Red Bull. "Mercedes en Ferrari waren beter vandaag. Wij moeten aan snelheid gaan winnen."

Consumentenbond waarschuwt voor nepkaarten

De consumentenbond waarschuwt dat oplichters actief zijn die een slaatje willen slaan uit het F1-weekend in Zandvoort. Op zeker één website worden nepkaarten aangeboden.

Einde tweede vrije training: Verstappen zet achtste tijd neer

De tweede vrije training is klaar. Charles Leclerc is de snelste (1.12,345), op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Carlos Sainz.

Max Verstappen miste een groot deel van de eerste vrije training vanwege technische problemen. De tweede vrije training eindigt hij op de achtste plek.

Nog 4 minuten: auto Tsunoda weggehaald, we zijn weer bezig

De auto van Tsunoda is verwijderd. Verstappen is als eerste weer onderweg. De teams hebben nog heel even om data te vergaren en mogelijk wat proefstartjes te doen daarna.

Nog 13 minuten: Tsunoda in het grind

Oei, daar gaat het mis voor Yuki Tsunoda. Hij belandt naast de baan in het grind in bocht 10. Door de situatie is er een rode vlag. Dat betekent dat niemand de baan meer op mag totdat de auto veilig is verwijderd.

Nog 15 minuten: zeven coureurs sneller dan Verstappen

Max Verstappen is nog niet in de buurt gekomen van de snelste tijd in de tweede vrije training. Charles Leclerc (1.12,345) is tot nu toe de snelste, gevolgd door zijn teamgenoot Carlos Sainz.

Prins Pieter-Christiaan aanwezig bij vrije trainingen

Prins Pieter-Christiaan is een van de vele aanwezigen vandaag. De prins is een groot racefan en zijn broer, prins Bernhard, is mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort.

Nog 30 minuten: Verstappen met de zesde tijd

Met nog een half uur te gaan heeft Max Verstappen de zesde tijd neergezet (1.12,349). De snelste drie zijn tot nu toe Carlos Sainz, George Hamilton en George Russell.

Verstappen weer op volle toeren

De auto van Max Verstappen lijkt het weer prima te doen. In de RB18 rijdt hij inmiddels probleemloze rondes. Alleen Carlos Sainz klokte tot nu toe een snellere tijd.

Oud F1-coureur Van der Garde: 'Gekkenhuis op Zandvoort'

De tribunes op Zandvoort zitten niet helemaal vol, maar het is flink druk. "Het is een gekkenhuis," zegt oud F1-coureur Giedo van der Garde op NPO Radio 1.

"Ik kwam vanochtend aan op het circuit en er stonden zó veel mensen klaar om een glimp op te vangen van een rijder, monteur of een teambaas." Het is een groot spektakel volgens Van der Garde. "Heel de arena zit vol en je ziet overal oranje."

De tweede vrije training is begonnen

We zijn weer los in Zandvoort! Ook Verstappen rijdt de baan op.

Auto Verstappen op tijd klaar

Er klinkt gejuich op de tribunes. De auto van Max Verstappen lijkt op tijd klaar voor de tweede vrije training.

De Nederlander viel in de eerste vrije training uit met technische problemen.

Tweede vrije training om 16.15 uur van start

De tweede oefensessie gaat bijna beginnen. Het is nog even afwachten of Max Verstappen daaraan mee zal doen.

De tweede vrije training zou eigenlijk om 16.00 uur beginnen. Maar doordat de kwalificatie van de F2, die daarvoor verreden werd, meerdere keren werd stilgelegd vanwege crashes is dat iets verlaat. We beginnen (waarschijnlijk) om 16.15 uur.

McLaren kondigt komst Piastri aan

Oscar Piastri rijdt vanaf volgend jaar voor het F1-team van McLaren, maakt het team zojuist bekend. Hiermee lijkt een eind te zijn gekomen aan de soap rond de toekomst van de Australiër.

Crash in kwalificatie F2

De kwalificatie van de F2 lag even stil na een crash van Théo Pourchaire. De 19-jarige Fransman knalde in de muur.

Inmiddels wordt er weer gereden en met Pourchaire gaat het goed.

Wolff helpt stepje Hamilton op snelheid

Lewis Hamilton verplaatst zich - als hij niet in zijn Mercedes zit - vaak met een stepje over de F1-circuits. Zijn teambaas Toto Wolff die hem op de fiets meesleept is een zeldzamer gezicht:

Horner over pech Verstappen: 'Liever nu dan later dit weekend'

Christian Horner, teambaas van Red Bull, hoopt dat de wagen van Max Verstappen nog voor de tweede vrije training opgelapt is. Verstappen kwam in de eerste vrije training tot stilstand na een haperende versnellingsbak.

"Er waren inderdaad problemen met de wagen, maar die heb ik liever op de eerste training dan later in het weekend", zegt Horner. "Je kunt nergens zeker van zijn, maar ik hoop dat we ons verder geen zorgen te gaan hoeven maken."

Red Bull-baas Horner over probleem Verstappen: 'Frustrerend, maar beter nu dan in race'

Ook vermaak voor niet-racefans

Het racen voert uiteraard de boventoon op het circuit van Zandvoort, maar ook voor muziekfans is er genoeg te beleven. Het hele weekend treden dj's en andere artiesten op. Vandaag zijn Mental Theo, Antoon en Emma Heesters te zien.

Op zaterdag en zondag treden onder anderen Joël Borelli, Afrojack en Floor Jansen op.

Goed zicht vanaf de plekken in de duinen

Naast zitten op tribuneplaatsen kunnen fans (die daar een kaartje voor hebben gekocht) dit jaar ook plaatsnemen op vrije plaatsen in de duinen. AD-collega Arjan Schouten geeft een mooi overzicht van 'Orange Hill', een van deze duinplekken:

Rijden op het scherp van de snede

Mooie beelden van de Formule 3-coureurs, die op dit moment bezig zijn met de kwalificatie op Zandvoort. Het gaat soms maar net goed:

Een rondje Zandvoort met sim-coureur Van Buren

Verslaggever Matthijs Weststrate ging langs bij coureur Rudy van Buren, die in de simulator waardevolle data voor Red Bull Racing verzamelt. Hij rijdt een rondje op Circuit Zandvoort en laat zien waar de rijders op moeten letten.

Een rondje op Circuit Zandvoort met sim-coureur Rudy van Buren

Fans steken nu al oranje rookfakkels af

Ook in de vroege middag steken de Verstappen-fans al oranje rookfakkels af. Op de tribunes zijn nog lege plekken, maar het wordt wel steeds drukker.

Hoe gaat het met de RB18?

De grote vraag na afloop van de eerste vrije training is hoe het ervoor staat met de RB18, de wagen van Max Verstappen. Tijdens de vrije training kwam Verstappen tot stilstand en kwam er rook uit zijn auto.

De technici van Red Bull hebben twee uur om de RB18 rijklaar te krijgen, want om 16.00 uur is het al tijd voor de tweede vrije training.

De wagen van Verstappen wordt van de baan getakeld

Einde eerste vrije training

De eerste vrije training zit erop. George Russell van Mercedes is het snelst, gevolgd door zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen is te vinden op de negentiende plaats, maar dat komt omdat hij al vroeg uitviel met problemen aan zijn versnellingsbak.

Hieronder de volledige uitslag:

Verstappen en Marko kijken toe

Max Verstappen komt de eerste oefensessie niet meer in actie, nadat hij op de baan tot stilstand was gekomen. Hij keek samen met Red Bull-adviseur Helmut Marko naar het restant van de training.

Nog tien minuten

Nog een kleine tien minuten te gaan. De meeste coureurs rijden op zachte banden. George Russell van Mercedes is voorlopig de snelste (1.12,455).

Station Zandvoort vol met Formule 1-fans: 'Iedereen heeft er zin in'

Op station Zandvoort komt iedere vijf minuten een trein aan vol met Formule 1-fans. Hoewel het erg druk is, heeft iedereen veel zin in het F1-weekend.

Station Zandvoort vol met Formule 1-fans: 'Iedereen heeft er zin in'

Alle coureurs in actie geweest

Zhou Guanyu (Alfa Romeo) rijdt inmiddels ook zijn rondjes. Alle coureurs zijn nu de baan op geweest.

Pérez komt goed weg

Bijna was de eerste vrije training nog vervelender geworden voor Red Bull. Sergio Pérez vloog uit de bocht en kon een botsing met de boarding nog net voorkomen.

Het liep uiteindelijk allemaal goed af.

Sainz voorlopig de snelste

Nog iets meer dan twintig minuten te gaan. Voorlopig is Carlos Sainz de snelste: 1.12,845.

Ook Ricciardo even in de grindbak

Na Mick Schumacher reed zojuist ook Daniel Ricciardo de grindbak in. Ook hij kan na zijn slippertje gewoon doorrijden.

Vrije training hervat

Na de rode vlag wordt er weer gereden. Maar wel zonder Max Verstappen...

Verstappen loopt de baan af

Max Verstappen is inmiddels uit zijn auto gestapt en loopt het circuit af. Hij zwaait bij zijn aftocht nog even naar het publiek, dat toch wel erg teleurgesteld zal zijn met dit scenario.

Verstappen staat stil, rook uit de wagen

Max Verstappen is tot stilstand gekomen. Uit zijn auto komt rook: er is iets mis met zijn versnellingsbak. Een grote tegenvaller voor Red Bull.

Omdat Verstappen midden op het circuit stil staat, is er een rode vlag.

Verstappens eerste rondes zitten erop

Verstappen reed bij zijn eerste poging een tijd van 1.15, 718, maar was in de ronde erna al wat sneller.

De regerend wereldkampioen racet nu op de harde band.

Schumacher in de grindbak

De gele vlag ging omhoog, omdat Mick Schumacher plots in de grindbak belandde. Het levert de Duitser geen schade op.

We rijden weer.

We zijn los!

De eerste vrije training is begonnen. Max Verstappen is al bezig aan zijn eerste ronde.

Hij rijdt overigens met een helm met een hommage aan zijn vader Jos erop.

Coureurs maken zich op voor de vrije training

Rookfakkels niet toegestaan (maar ze zijn er wel)

Bengaals vuur is niet toegestaan op het circuit van Zandvoort. Fans worden op matrixborden gevraagd om rookfakkels in te leveren bij de toegangspoorten.

Dat de rookfakkels verboden zijn, weerhoudt sommige fans niet om ze mee naar binnen te nemen. Op meerdere circuits zorgen Ferrari-fans voor rode rook en Verstappen-fans voor een oranje rookgordijn. Dat zal op Zandvoort ongetwijfeld niet anders zijn.

Teams oefenen pitstops

Een klein uur voor de eerste vrije training bereiden de teams hun pitstops voor. Die moeten zondag perfect zijn, anders gaat kostbare tijd verloren.

Dit seizoen zijn de pitstops van Red Bull over het algemeen razendsnel en goed getimed.

Vrije training start om 12.30 uur: wat hebben teams en coureurs hieraan?

De eerste vrije training van het F1-weekend begint straks om 12.30 uur. Voor de toeschouwers is het misschien niet het spannendste onderdeel van het raceweekend, maar voor de teams en de coureurs zijn die oefensessies van groot belang.

Bij de vrije trainingen is de uitslag niet heel belangrijk, hoewel een snelle ronde natuurlijk wel vertrouwen geeft voor de kwalificatie en de race. De drie oefensessies - waarvan er twee op vrijdag en één op zaterdag worden gereden - moeten teams vooral informatie opleveren.

In de trainingen wordt gezocht naar de beste afstelling van de wagen, de fijnste banden om op te rijden en wordt geëxperimenteerd met nieuwe onderdelen. Bovendien leren coureurs het circuit beter kennen.

'Dicht bij auto’s komen voor fans tegenwoordig heel lastig'

In vergelijking met de jaren 70 en 80 is er veel meer afstand tussen publiek en coureurs, zegt Arie Koper, redacteur voor de historische vereniging Genootschap Oud Zandvoort. Hij woonde vele edities van de Nederlandse Grand Prix bij.

Vroeger werden de auto's vanaf een garage in het dorp met een touw achter een auto aan naar het circuit vervoerd. Koper woonde vlak bij de garage. "Vanuit huis ging je even naar de garage, want die was een straat verderop," vertelt hij aan het NOS Radio 1 Journaal. "Je liep naar binnen en maakte er leuke foto's."

Koper vindt het jammer dat even binnenlopen bij de garages niet meer kan. De auto's staan tegenwoordig als er aan wordt gewerkt veelal in de paddock bij het circuit. "Het is zodanig commercieel geworden dat dichtbij komen nu niet meer kan."

Verschoor zet tiende tijd neer in vrije training F2

Richard Verschoor heeft de tiende tijd neergezet in de vrije training bij de F2. De Nederlander zag Jack Doohan het snelste oefenrondje rijden.

Om 15.00 uur begint voor Verschoor de kwalificatie.

Ricciardo én team Alpine lusten wel een stroopwafel

Daniel Ricciardo van McLaren vertelde eerder al over zijn voorliefde voor de Nederlandse stroopwafel en ook de teams Alpine en Alfa Romeo blijken op Twitter wel te spreken over de Hollandse lekkernij.

De Australische Ricciardo kon in een interview zijn enthousiasme voor de stroopwafel niet verbergen. "Ik heb er al drie gegeten vandaag! Je merkt, ik ben een atleet. Ik eet er zeker nog wel een paar, maar misschien wacht ik tot na de race."

Vettel spreekt een woordje Nederlands en kan wel genieten van 'gekke' Nederlandse fans

Vettel spreekt paar woorden Nederlands, Hamilton hoopt op verbeteringen

Sebastian Vettel spreekt een (klein) beetje Nederlands. Hij kent 'dankjewel', 'jongen', 'meisje' en een paar scheldwoorden, maar die houdt hij voor de camera maar even voor zich.

Lewis Hamilton vertelt langs het circuit dat hij zich erbij neer heeft gelegd dat de wereldtitel uit zicht is. "Er zijn nog acht races te gaan en dus is alle ruimte om nu dingen te verbeteren. We strijden op dit moment niet mee om het kampioenschap, dus dit zijn echt testraces voor volgend jaar."

Nostalgie voor racefans: Schumacher en Montoya op de baan

Mensen die vanochtend de vrije training van de F3 hebben gekeken, zagen twee bekende namen voorbij komen: Schumacher en Montoya. Tussen 2001 raceten Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya allebei in de Formule 1. In de tijd dat de twee beiden raceten won Montoya 7 races, Schumacher won er 47.

In de Formule 3 gaat het vandaag om de jongere generatie. Voor het F3-team Campos Racing komt dit raceweekend voor het eerst Sebastian Montoya in actie, de zoon van Juan Pablo. De Colombiaanse Amerikaan neemt de plaats in van de geblesseerde Hunter Yeany.

David Schumacher rijdt voor het team van Charouz. De Duitser is de neef van racelegende Michael en zoon van Ralf Schumacher, een andere oud-F1-coureur. Mick Schumacher, de zoon van Michael, rijdt voor het F1-team Haas.

Zandvoort stroomt vol: 'Lekker druk, gezellig en goed geregeld'

Het wordt steeds drukker op het circuit van Zandvoort, waar de Verstappen-fans natuurlijk de boventoon voeren.

Formule 1-fans al vroeg in Zandvoort: 'We komen echt voor Max'

Nederlander Verschoor vanaf 10.05 uur in actie in F2

Voor fans die vroeg naar het circuit zijn gekomen, is er al genoeg te zien. Zojuist is de vrije training van de Formule 3 afgesloten. Vanaf 10.05 uur rijden de Formule 2-coureurs hun eerste rondjes op Zandvoort. Met Richard Verschoor komt er dan ook een Nederlander in actie.

Het hele raceschema van vandaag, inclusief dat van de F2 en F3, ziet er als volgt uit:

08:55 tot 09.40 uur: Vrije Training F3
10.05 tot 10.50 uur: Vrije Training F2
12.30 tot 13.30 uur: Vrije Training #1 F1
14.00 tot 14.30 uur: Vrije Training #2 F3
15.00 tot 15.30 uur: Kwalificatie F2
16.00 tot 17.00 uur Vrije Training #2 F1

Iedere vijf minuten een trein naar Zandvoort: 'Twee machinisten aan boord'

Zandvoort is dit weekend afgesloten voor bijna al het autoverkeer. Formule 1-fans wordt aangeraden met de trein te komen. Verslaggever Onno Beukers is op station Zandvoort. "Mensen komen massaal met de trein. De treinen komen elke vijf minuten binnen en daar wordt dan ook volop gebruik van gemaakt", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Woordvoerder Carola Belderbos van de NS legt uit dat er speciale storingsploegen klaarstaan voor als er onverhoopt iets misgaat. "Eerder was er een trein met een deurstoring, die ploegen zijn er om zoiets snel te verhelpen. Dan kunnen de treinen daarna weer doorrijden. We zetten alles op alles. Er zijn ook extra medewerkers aanwezig om reizigers te helpen hun weg te vinden."

Omdat er iedere vijf minuten een trein binnenkomt, zitten daar twee machinisten aan boord. "Dat heeft er mee te maken dat we mensen heel snel willen laten uitstappen, en veilig. De deuren gaan aan één kant open en daarna aan de andere kant open voor mensen die uit Zandvoort weggaan. Om dat allemaal snel te kunnen doen, zit er zowel aan de voorkant als de achterkant een machinist in de cabine zodat we geen tijd verliezen met heen en weer lopen."

NOS op 3-special: hoe de Formule 1 de auto-industrie vernieuwt

Hoe beïnvloedt de techniek achter F1-auto's de rest van de auto-industrie? NOS op 3 zet het op een rij in deze special:

Ricciardo en Alonso onder indruk van Verstappen en 'oranje leger'

McLaren-coureur Daniel Ricciardo en Fernando Alonso (Alpine) blikken vooruit op de GP van Nederland op Zandvoort.

Ricciardo en Alonso onder indruk van Verstappen en 'oranje leger'

'Vroeger gingen we ook op de fiets naar Zandvoort'

Verslaggever Onno Beukers staat vanochtend op de boulevard in Zandvoort. "De eerste fans lopen inmiddels al in rijen voorbij me. Zandvoort is ook gewoon Zandvoort, met mensen die in de zee aan het zwemmen zijn, en hun hond uitlaten. Maar verreweg de meeste mensen komen voor de Formule 1", zegt Beukers in het NOS Radio 1 Journaal.

"Het is heel veel oranje, en het nummer 33 van Max Verstappen. Het begint echt druk te worden. Er was vorig jaar ook al een GP in Zandvoort, maar dit jaar mogen er voor het eerst veel mensen bij zijn. Er komen vandaag alleen al 110.000 mensen op de trainingen af. Die beginnen vanmiddag pas, dus de mensen die hier lopen zijn er echt al vroeg bij. Maar de Formule 3 en Formule 2 rijden hier tegen 9 uur vanochtend al."

De Nederlandse Formule 1-fans die Beukers sprak, komen niet alleen voor Max Verstappen. "Ik kom voor het hele circus, de actie en het spektakel, dat is geweldig. Het is mooi dat de Formule 1 weer terug is in Nederland en dat we weer dichtbij kunnen genieten in plaats van naar België te gaan", zegt een man. Een ander beaamt dat. "Het is ook het sentiment van vroeger, toen we ook op de fiets naar Zandvoort gingen om de Formule 1 te kijken. De geschiedenis herhaalt zich."

Verstappen: 'Iedereen verwacht dat ik zomaar ga winnen, zo gemakkelijk is dat niet'

Verstappen waakt ondanks de eclatante overwinning afgelopen weekend in België voor te veel optimisme. "We zullen hier niet domineren zoals in België. In thuisvoordeel geloof ik ook niet. Het is natuurlijk een heel mooi beeld, maar mijn rondetijden worden echt niet sneller door oranje tribunes. Het draait er om dat je weet wat je moet doen. We mogen geen fouten maken."

Max Verstappen is nu officier in Orde van Oranje-Nassau

Nog meer over Verstappen: de 24-jarige coureur is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding gisteren uitgereikt door minister Conny Helder van Sport.

Volgens minister Helder heeft Verstappen "Nederland wereldwijd op de kaart gezet".

Verstappen over benoeming tot officier in Orde van Oranje-Nassau: 'Heel bijzonder'

WK Stand: Max Verstappen nummer 1

In de WK-stand staat Max Verstappen op nummer 1 met 284 punten. Zijn teamgenoot bij Red Bull Sergio Pérez staat op plek 2, met 191 punten. Regerend wereldkampioen Verstappen won de vorige editie van de GP in Zandvoort. Hij start in Zandvoort als de torenhoge favoriet en kan zijn tiende grand prix-zege van het seizoen boeken.

(Bijna heel) Zandvoort kan niet wachten op de F1

Verslaggever Hasan Coşkun nam woensdag alvast een kijkje in Zandvoort om de stemming te peilen. Hij kwam heel wat tegen: van een dubbelganger van Max tot iemand met een wel heel speciale wc.

(Bijna heel) Zandvoort kan niet wachten op de F1

Waar en hoe is de Grand Prix te volgen bij de NOS?

Het schema voor de komende drie dagen:

Vrijdag
Eerste vrije training: 12.30 tot 13:30 uur
Tweede vrije training: 16.00 tot 17.00 uur

Zaterdag
Derde vrije training: 12.00 tot 13:00 uur
Kwalificatie: 15.00 tot 16.00 uur

Zondag
Start race: 15:00 uur

In dit plaatje zie je hoe je de GP bij de NOS kunt volgen:

Zandvoort bij de NOS

Welkom!

Welkom in het liveblog over de Grand Prix in Zandvoort. Het Formule 1-weekend begint vandaag om 12.30 uur met de eerste vrije training, om 16 uur volgt de tweede. Alle teams en coureurs gebruiken de eerste, tweede en derde training (morgen) om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race op zondag. In de trainingen wordt het circuit verkend en bekijken de teams hoe de auto's zich gedragen.