liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Schuurs per direct van Ajax naar Torino • 'Ronaldo wil naar Dortmund'

  • Het transferblog van donderdag 18 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Lees hier het transferblog van gisteren terug.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
liveblog gesloten

Ajax verkoopt Schuurs aan Torino

De transfer van Perr Schuurs naar Torino is afgerond. Ajax ontvangt 9 miljoen euro voor de centrale verdediger. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 11,3 miljoen euro.

Schuurs kwam in 2018 van Fortuna Sittard naar Ajax en had in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2025.

Net als onder Erik ten Hag had hij onder de nieuwe trainer Alfred Schreuder ook geen zicht op een basisplaats, waardoor een vertrek voor alle partijen de beste oplossing was.

Ajax is op zoek naar een opvolger voor Schuurs. De Turk Ahmetcan Kaplan is een belangrijke kandidaat. De 19-jarige verdediger staat nu nog onder contract bij Trabzonspor.

Perr Schuurs

Timber verlengt tussentijds bij Ajax tot medio 2025

'Cristiano Ronaldo wil naar Borussia Dortmund'

Cristiano Ronaldo heeft zijn zinnen gezet op een vertrek van Manchester United naar Borussia Dortmund. Met dat nieuws komt de Duitse krant Bild.

Ronaldo probeert al langer United te verlaten. De 37-jarige Portugees wil ook dit seizoen in de Champions League voetballen.

Trainer Erik ten Hag en de leiding van de Engelse club willen de vedette vooralsnog aan zijn doorlopende contract houden.

Cristiano Ronaldo

Simeone op huurbasis naar Napoli

Napoli huurt Giovanni Simeone voor de rest van het seizoen van Cagliari en heeft een optie tot koop bedongen op de Argentijnse aanvaller. De 27-jarige zoon van Atletico Madrid-trainer Diego Simeone werd afgelopen seizoen verhuurd aan Hellas Verona en kwam in Italië ook voor Genoa en Fiorentina uit. Hij speelde 212 duels in de Serie A (67 doelpunten).

'Salariseisen Rabiot zijn United te gortig'

Het wil Erik ten Hag maar niet lukken om een nieuwe middenvelder naar Manchester United te halen. Een langdurige flirt met Frenkie de Jong lijkt op niets uit te lopen en ook Adrien Rabiot heeft nog altijd niet getekend op Old Trafford.

Verschillende media in Engeland en Italië melden dat United en Juventus een akkoord hebben over een transfersom van 20 miljoen euro voor de Fransman. Maar er zit geen schot in de onderhandelingen tussen de Engelse club en zaakwaarnemer én moeder Veronique Rabiot. Haar salariseisen voor haar zoon zijn United vooralsnog te gortig.

Veronique Rabiot

Barça en Juve steggelen over Memphis

De mogelijke transfer van Memphis Depay van Barcelona naar Juventus begint een slepende kwestie te worden. Volgens Gazzetta dello Sport hebben de spits en de Italiaanse club inmiddels een akkoord over een tweejarig contract met een jaarsalaris van 6 miljoen euro plus bonussen.

Probleem is nog de afhandeling van het contract van de Oranje-international bij Barcelona. Memphis zou nog geld tegoed hebben van de Spaanse club, die hoopt dat de aanvaller daarvan af ziet. Volgens Tuttosport heeft Juventus inmiddels een ultimatum aan Barcelona gesteld. Als er binnen een paar dagen geen oplossing is, dan schakelt de club over naar andere opties. Christian Pulisic (Chelsea) en Marko Arnautovic (Bologna) worden genoemd.

Wolves breekt clubrecord

Wolverhampton Wanderers heeft de Portugese international Matheus Nunes voor een clubrecord overgenomen van Sporting CP. De 23-jarige middenvelder heeft voor vijf jaar getekend bij Wolves.

De Engelse club maakte geen bedrag bekend, maar meldde wel dat er nog nooit zoveel geld voor een speler was uitgetrokken. Volgens Britse media gaat het om een zo'n 38 miljoen pond, omgerekend ongeveer 45 miljoen euro.

Van Anholt op proef bij Go Ahead

Verdediger Pelé van Anholt gaat de komende tijd proberen een contract te bemachtigen bij Go Ahead Eagles. De 31-jarige Fries traint donderdag voor het eerst mee in Deventer. Van Anholt speelde vanaf maart een paar maanden voor Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij terechtkwam na een mislukte proefperiode bij FC Groningen.

Van Anholt kwam vorige zomer zonder club te zitten na zijn vertrek bij de Cypriotische club Enosis Neon Paralimni. De vleugelverdediger speelde eerder voor sc Heerenveen, FC Emmen, Willem II, NAC Breda en de Amerikaanse club LA Galaxy.

Welkom

We gaan de laatste twee weken van de transfermarkt in. In dit blo lees je de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Het blog van gisteren nog even teruglezen? Klik dan op deze link: