liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Strand Larsen kwaad op Groningen • Schuurs arriveert in Turijn

  • Het transferblog van woensdag 17 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Lees hier het transferblog van gisteren terug.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
liveblog gesloten

Nieuwe aanvaller voor Feyenoord

Feyenoord heeft de Braziliaan Igor Paixão voor vijf jaar vastgelegd. De 22-jarige linksbuiten komt over van de Braziliaanse club Coritiba.

"Het is een grote droom voor mij die uitkomt om voor een grote Europese club als Feyenoord te spelen", zegt Paixão, die bij Coritiba in 95 wedstrijden 20 doelpunten maakte.

Bayern verkoopt Franse verdediger aan Sevilla

Bayern München heeft de Franse verdediger Tanguy Nianzou aan Sevilla verkocht. De Duitse club bedong wel een optie om de 20-jarige jeugdinternational te kunnen terugkopen. Bayern nam Nianzou twee jaar geleden transfervrij over van Paris Saint-Germain.

"We zien nog steeds veel potentie in Tanguy, maar op dit moment hebben we veel opties achterin", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern. "Hij wil zelf graag meer spelen. Daarom laten we hem naar Sevilla gaan." De verdediger ondertekende in Spanje een contract voor vijf jaar.

Strand Larsen kwaad op Groningen

Jorgen Strand Larsen is ontstemd dat FC Groningen niet wil meewerken aan een transfer. De Noorse spits miste een aantal trainingen en heeft zelfs mentale hulp gezocht, omdat hij zich niet meer kan motiveren.

Het Engelse Middlesbrough en het Italiaanse Salernitana boden naar verluidt zo'n 11 miljoen euro voor de aanvaller, maar dat vond Groningen onvoldoende.

"Ik vind dat ik het verdiend heb om een stap hogerop te zetten, en dat de biedingen zo hoog zijn dat ze geaccepteerd moeten worden", zegt Strand Larsen tegen het Noorse TV2. "Maar ik word genoodzaakt om te blijven. Het is een lastige situatie."

West Ham shopt bij PSG

West Ham United neemt Thilo Kehrer over van Paris Saint-Germain. De club uit de Premier League betaalt 12 miljoen euro voor de Duitse verdediger.

De 25-jarige Kehrer speelde vier seizoenen bij de Franse topclub, waarvoor hij 85 competitieduels afwerkte.

Schuurs arriveert met Torino-sjaal in Turijn

Perr Schuurs, nu nog in dienst van Ajax, is vanochtend op de luchthaven van Turijn gearriveerd, met een Torino-sjaaltje om zijn nek. Het lijkt een kwestie van tijd voor de verdediger zijn handtekening gaat zetten bij Torino.

Eredivisieclubs strijden om Vormer

Ruud Vormer behoorde afgelopen weekend niet eens tot de wedstrijdselectie van Club Brugge. En dus hoopt de 34-jarige middenvelder nog voor het sluiten van de markt een transfer te maken.

Een terugkeer naar de eredivisie ligt daarbij voor de hand. FC Utrecht, FC Groningen en Vitesse hebben naar de viervoudig Oranje-international geïnformeerd. Bij die eerste club zou Vormer herenigd kunnen worden met voormalig Brugge-spits Bas Dost.

Schuurs op Italiaanse voorpagina

Perr Schuurs is dicht bij een overgang naar Italië, zo melden sportkranten aldaar. De verdediger van Ajax tekent spoedig bij Torino. De verwachting is dat hij komend weekend tegen Lazio al zijn debuut kan maken voor de nummer 10 van de Serie A van afgelopen seizoen.

En ook in de komst van Memphis Depay naar Juventus hebben Italiaanse media dus veel vertrouwen.

Spurs betaalt 18 miljoen voor verdediger

Tottenham Hotspur heeft de 19-jarige Destiny Udogie voor 18 miljoen overgenomen van Udinese. De verdediger wordt komend seizoen nog uitgeleend aan die Italiaanse club en maakt daarna de definitieve overstap naar de Premier League-club.

Ronaldo gaat 'de waarheid' vertellen

Ronaldo kondigt op Instagram aan binnenkort "de waarheid" te gaan vertellen

Blijft Cristiano Ronaldo bij Manchester United, of vertrekt de Porugese sterspeler nog voor het einde van de maand?

"Ze zullen de waarheid weten als ze me over een paar weken interviewen", schrijdt Ronaldo in een comment op Instagram. "De media vertellen leugens. Ik heb een notitieblok: van de 100 nieuwberichten in de afgelopen maanden klopten er maar 5. Stel je eens voor hoe dat is."

Onder manager Erik ten Hag begon Ronaldo in de eerste competitiewedstrijd op de bank en had hij afgelopen weekend wel een basisplaats. United staat na twee nederlagen onderaan in de Premier League.

Feyenoord huurt Wellenreuther

Feyenoord huurt Timon Wellenreuther dit seizoen van Anderlecht. De 26-jarige Duitser, die eerder voor Willem II actief was, wordt reservekeeper achter Justin Bijlow.

Welkom

Ook vandaag houden we je hier op de hoogte van het laatste transfernieuws in binnen en buitenland. Het blog van gisteren teruglezen? Klik dan op deze link: