liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord loopt zich stuk op Noppert• Heerenveen speelt opnieuw 0-0

In dit liveblog houden je ook op de hoogte van alle belangrijke transfers in binnen- en buitenland.

liveblog gesloten

FEY-HEE | 90+8' Afgelopen

Het blijft 0-0. Daar zag het zeker in de eerste 10 minuten absoluut niet naar uit. Ook in het restant van de wedstrijd kreeg Feyenoord meer dan genoeg kansen, maar de uitblinkende doelman Noppert hield alles tegen.

Heerenveen speelt voor de tweede keer dit seizoen met 0-0 gelijk. De Friezen zullen daar een stuk minder ontevreden over zijn dan vorige week thuis tegen Sparta.

Pro Shots

FEY-HEE | 90+6' Weer niet

De voorzet van Dilrosun is goed, Gimenez komt inglijden maar schiet de bal over. Het wil gewoon niet lukken voor Feyenoord.

Noppert krijgt nu geel voor tijdrekken. Arbiter Gözübüyük geeft aan dat er extra blessuretijd bijkomt.

FEY-HEE | 90+4' Omsingeling

Feyenoord omsingelt Heerenveen rond het eigen strafschopgebied. Uiteindelijk vindt Jahanbakhsh ruimte om te schieten, maar je raadt het al: Noppert redt opnieuw. De keeper wordt de held van de avond voor Heerenveen.

FEY-HEE | 89' Druk van Feyenoord

Het slotoffensief van Feyenoord is in volle gang. Een schot van Kökçu wordt geblokt door Van Beek. Er volgt een hoekschop waarbij Trauner kan koppen, maar ook de Oostenrijker krijgt 'm er niet in.

Er komen liefst 7 minuten blessuretijd bij.

Feyenoord-Heerenveen 0-0

FEY-HEE | 86' Wat een misser!

Oi, oi oi! Met zijn eerste balcontact krijgt Toornstra in de kluts een opgelegde kans, maar de invaller knalt op doelman Noppert.

FEY-HEE | 83' Variant de mist in

Tekenend voor de tweede helft van Feyenoord. Bij een vrije trap op een gevaarlijke plek is de hele luchtmacht mee, maar de Rotterdammers proberen het met een variant. Kökçü geeft de bal laag op Idrissi, die op 20 meter van het doel staat te wachten. De linksbuiten raakt de bal helemaal verkeerd: weg kans.

Meteen daarna de laatste invallers bij Feyenoord: Jahanbakhsh en Toornstra komen erin voor Timber en Pedersen. Het is alles of niets nu.

Feyenoord-Heerenveen 0-0

FEY-HEE | 78' De Mexicaan komt

Een debutant komt erin. De Mexicaanse spits Santiago Gimenez moet het verschil gaan maken voor Feyenoord. Danilo heeft plaatsgemaakt.

ANP

FEY-HEE | Net niet

Sarr zet de turbo erop en loopt Pedersen eruit. De aanvaller van Heerenveen probeert het vervolgens in de korte hoek, maar Bijlow weet te redden met de voet. Dat was een mooie kans voor Heerenveen.

Feyenoord - Heerenveen 0-0

FEY-HEE | 69' Drinkpauze

ANP

Vanwege de hittegolf ook halverwege de tweede helft een drinkpauze. Beide trainers kunnen nog even de puntjes op de i zetten. Krijgen we nog een doelpunt te zien in De Kuip?

FEY-HEE | 64' Bijlow zit mis

Sarr lijkt alleen op de keeper af te gaan, maar een verdediger van Feyenoord kan nog net ingrijpen. Uit de hoekschop die volgt tast Bijlow compleet mis, maar Van Aken krijgt de bal niet in het lege doel.

Feyenoord - Heerenveen 0-0

FEY-HEE | 62' Stroperig

Het spel van Feyenoord na rust is ronduit stroperig. Trainer Slot brengt daarom twee invallers. Idrissi en Kökçü moeten het verschil gaan maken. Walemark en Szymanski gaan naar de kant.

Ook twee invallers bij Heerenveen: Olsson en Timossi komen erbij. Van Hooijdonk en Halilovic gaan eruit.

ANP

FEY-HEE | Heerenveen bijt van zich af

Heerenveen begint sterk aan de tweede helft en heeft nu al meer laten zien dan in de hele eerste helft. Het blijft overigens wel tot dreigende situaties, echte kansen krijgen de Friezen (nog) niet.

Feyenoord - Heerenveen 0-0

FEY-HEE | 46' Houdt Heerenveen stand?

De toeschouwers zoeken snel weer hun plekje op de tribune op, want de spelers komen terug op het veld voor de tweede helft. Beide trainers hebben niet gewisseld. Kan Feyenoord na rust wel een gaatje vinden in de Friese achterhoede, of steelt Heerenveen een punt uit De Kuip?

Feyenoord-Heerenveen 0-0

ANP

UTR-CAM | 90+6 Afgelopen!

Ook in Galgenwaard klinkt het eindsignaal. FC Utrecht is dit seizoen nog ongeslagen, maar daar is al het positieve ook mee gezegd. De ploeg van trainer Fraser speelt net als vorige week tegen RKC zwak en komt thuis niet langs Cambuur. Voor de Friezen is het hun eerste punt van dit seizoen.

Utrecht-Cambuur 0-0

UTR-CAM | 90+2' Opstootje

Cambuur is woedend op Brouwers, die zich laat vallen in een poging om een strafschop te versieren. De middenvelder van Utrecht heeft al geel, maar wordt gespaard door arbiter Blank.

Utrecht-Cambuur 0-0

Pro Shots

EMM-RKC | 90+2' Ultieme kans

RKC kan zelfs nog winnen in Emmen. De ploeg krijgt een vrije trap op achttien meter, bijna recht voor het doel. Invaller Jozefzoon gaat er met veel vertrouwen achter staan, maar schiet ruim een meter over.

Het is de laatste kans van de wedstrijd. RKC speelt opnieuw gelijk, Emmen pakt zijn eerste punt van het seizoen.

Emmen - RKC 1-1

EMM-RKC | 89' Goal RKC

Invaller Lobete redt een punt. De Spanjaard loopt zich goed vrij en prikt de bal achter doelman Oelschlagel.

Emmen - RKC 1-1

Pro Shots

FEY-HEE | 45+1' Mooie vrije trap

Szymanski probeert het van 30 meter met een goed geplaatste vrij trap. De bal gaat richting kruising, maar de uitblinkende doelman Noppert heeft ook deze klem.

Niet lang daarna is het rust. Feyenoord begon vlammend aan de eerste helft en miste een reeks kansen. Nadat de storm was ging liggen, bleef de thuisploeg sterker, maar doelman Noppert is in topvorm vanavond.

Feyenoord-Heerenveen 0-0

ANP

FEY-HEE | 41' Sisser

Van Aken, wat doe je nou? De verdediger van Heerenveen brengt zijn doelman Noppert in de problemen met een korte terugspeelbal, maar Danilo slaagt er net niet in om te profiteren. Dat loopt met een sisser af.

Feyenoord-Heerenveen 0-0

Pro Shots

UTR-CAM | Boussaid geblesseerd

Het loopt nog steeds niet bij Utrecht en dat geldt nu in letterlijke zin voor Boussaid. De aanvallende middenvelder strompelt van het veld en wordt vervangen door Lottin. Krijgen we nog een slotoffensief, of blijft het bij 0-0?

FEY-HEE | 33' Zoeken, zoeken, zoeken

Feyenoord heeft veel de bal op de helft van Heerenveen, maar het kan maar geen opening vinden. Geertruida probeert het maar eens van afstand, maar doelman Noppert pakt 'm klemvast.

Feyenoord-Heerenveen 0-0

GAE-PSV | Trainer Hake en spits Stokker van Go Ahead vellen hun oordeel over de wedstrijd

Hake niet in paniek: 'Het gaat mij erom hoe ik de ploeg heb gezien'
Stokkers na zware start met Go Ahead: 'Gelijk een goede krachtmeting'

GAE-PSV | Zo reageren uitblinker Simons en coach Van Nistelrooij

Simons maakt indruk bij PSV: 'Als ik op het veld sta, geniet ik van wat ik doe'
| Van Nistelrooij prijst jonkies na PSV-zege: 'Al met al prima avond hier'

GAE-PSV | Bekijk de samenvatting

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles-PSV

EMM-RKC | 67' Bijna 2-0

Mark Diemers is ingevallen en moet zijn debuut opfleuren met een doelpunt. Maar van dichtbij schiet de van Feyenoord overgekomen middenvelder op RKC-doelman Vaessen.

FEY-HEE | Eindelijk Heerenveen

Eindelijk laat Heerenveen wat zien. Trauner verdedigt wat te laconiek tegenover Sarr en Van Hooijdonk. De lange spits kan de bal voorgeven, waarna Haye van een meter of zestien hoog over schiet.

Even later is Dilrosun dicht bij de openingstreffer, maar doelman Noppert heeft weer een fraaie duik in huis.

Feyenoord - Heerenveen 0-0

EMM - RKC | 57' Doelpunt Emmen

Eindelijk is daar een doelpunt in Emmen. Bernadou haalt met links hard uit en daar moet Vaessen het antwoord op schuldig blijven.

Emmen - RKC 1-0

Pro Shots
FC Emmen viert de 1-0 van Lucas Bernadou tegen RKC Waalwijk

FEY-HEE | 8' Weer mis

Nog maar weer een goede kans voor Feyenoord. Linksback Pedersen schuift de bal naast, daar had veel meer in gezeten...

Feyenoord-Heerenveen 0-0

Tweede helft begint

Zowel in Emmen als in Utrecht rolt de bal weer.

Bij Utrecht zien we een opvallende invaller. Ruben Kluivert (inderdaad, de zoon van) komt erin voor Sasgan. Ook Booth zien we niet meer terug, voor hem komt Bozdogan.

FEY-HEE | 3' Furieuze start

Feyernoord begint vol overtuiging. Heerenveen-doelman Noppert moet redden op schoten van Szymanski en Pedersen en tussendoor treft Feyenoord ook nog eens de lat, met een kopbal van Rasmussen uit een hoekschop.

Feyenoord - Heerenveen 0-0

Pro Shots
Deze kopbal van Rasmussen raakt de lat