Feyenoord loopt zich stuk op Noppert• Heerenveen speelt opnieuw 0-0

In dit liveblog houden je ook op de hoogte van alle belangrijke transfers in binnen- en buitenland.

liveblog gesloten

FEY-HEE | 90+8' Afgelopen

Het blijft 0-0. Daar zag het zeker in de eerste 10 minuten absoluut niet naar uit. Ook in het restant van de wedstrijd kreeg Feyenoord meer dan genoeg kansen, maar de uitblinkende doelman Noppert hield alles tegen.

Heerenveen speelt voor de tweede keer dit seizoen met 0-0 gelijk. De Friezen zullen daar een stuk minder ontevreden over zijn dan vorige week thuis tegen Sparta.

FEY-HEE | 90+6' Weer niet

De voorzet van Dilrosun is goed, Gimenez komt inglijden maar schiet de bal over. Het wil gewoon niet lukken voor Feyenoord.

Noppert krijgt nu geel voor tijdrekken. Arbiter Gözübüyük geeft aan dat er extra blessuretijd bijkomt.

FEY-HEE | 90+4' Omsingeling

Feyenoord omsingelt Heerenveen rond het eigen strafschopgebied. Uiteindelijk vindt Jahanbakhsh ruimte om te schieten, maar je raadt het al: Noppert redt opnieuw. De keeper wordt de held van de avond voor Heerenveen.

FEY-HEE | 89' Druk van Feyenoord

Het slotoffensief van Feyenoord is in volle gang. Een schot van Kökçu wordt geblokt door Van Beek. Er volgt een hoekschop waarbij Trauner kan koppen, maar ook de Oostenrijker krijgt 'm er niet in.

Er komen liefst 7 minuten blessuretijd bij.

Feyenoord-Heerenveen 0-0

FEY-HEE | 86' Wat een misser!

Oi, oi oi! Met zijn eerste balcontact krijgt Toornstra in de kluts een opgelegde kans, maar de invaller knalt op doelman Noppert.

FEY-HEE | 83' Variant de mist in

Tekenend voor de tweede helft van Feyenoord. Bij een vrije trap op een gevaarlijke plek is de hele luchtmacht mee, maar de Rotterdammers proberen het met een variant. Kökçü geeft de bal laag op Idrissi, die op 20 meter van het doel staat te wachten. De linksbuiten raakt de bal helemaal verkeerd: weg kans.

Meteen daarna de laatste invallers bij Feyenoord: Jahanbakhsh en Toornstra komen erin voor Timber en Pedersen. Het is alles of niets nu.

FEY-HEE | 78' De Mexicaan komt

Een debutant komt erin. De Mexicaanse spits Santiago Gimenez moet het verschil gaan maken voor Feyenoord. Danilo heeft plaatsgemaakt.

FEY-HEE | Net niet

Sarr zet de turbo erop en loopt Pedersen eruit. De aanvaller van Heerenveen probeert het vervolgens in de korte hoek, maar Bijlow weet te redden met de voet. Dat was een mooie kans voor Heerenveen.

Feyenoord - Heerenveen 0-0

FEY-HEE | 69' Drinkpauze

Vanwege de hittegolf ook halverwege de tweede helft een drinkpauze. Beide trainers kunnen nog even de puntjes op de i zetten. Krijgen we nog een doelpunt te zien in De Kuip?

FEY-HEE | 64' Bijlow zit mis

Sarr lijkt alleen op de keeper af te gaan, maar een verdediger van Feyenoord kan nog net ingrijpen. Uit de hoekschop die volgt tast Bijlow compleet mis, maar Van Aken krijgt de bal niet in het lege doel.

FEY-HEE | 62' Stroperig

Het spel van Feyenoord na rust is ronduit stroperig. Trainer Slot brengt daarom twee invallers. Idrissi en Kökçü moeten het verschil gaan maken. Walemark en Szymanski gaan naar de kant.

Ook twee invallers bij Heerenveen: Olsson en Timossi komen erbij. Van Hooijdonk en Halilovic gaan eruit.

FEY-HEE | Heerenveen bijt van zich af

Heerenveen begint sterk aan de tweede helft en heeft nu al meer laten zien dan in de hele eerste helft. Het blijft overigens wel tot dreigende situaties, echte kansen krijgen de Friezen (nog) niet.

FEY-HEE | 46' Houdt Heerenveen stand?

De toeschouwers zoeken snel weer hun plekje op de tribune op, want de spelers komen terug op het veld voor de tweede helft. Beide trainers hebben niet gewisseld. Kan Feyenoord na rust wel een gaatje vinden in de Friese achterhoede, of steelt Heerenveen een punt uit De Kuip?

UTR-CAM | 90+6 Afgelopen!

Ook in Galgenwaard klinkt het eindsignaal. FC Utrecht is dit seizoen nog ongeslagen, maar daar is al het positieve ook mee gezegd. De ploeg van trainer Fraser speelt net als vorige week tegen RKC zwak en komt thuis niet langs Cambuur. Voor de Friezen is het hun eerste punt van dit seizoen.

Utrecht-Cambuur 0-0

UTR-CAM | 90+2' Opstootje

Cambuur is woedend op Brouwers, die zich laat vallen in een poging om een strafschop te versieren. De middenvelder van Utrecht heeft al geel, maar wordt gespaard door arbiter Blank.

EMM-RKC | 90+2' Ultieme kans

RKC kan zelfs nog winnen in Emmen. De ploeg krijgt een vrije trap op achttien meter, bijna recht voor het doel. Invaller Jozefzoon gaat er met veel vertrouwen achter staan, maar schiet ruim een meter over.

Het is de laatste kans van de wedstrijd. RKC speelt opnieuw gelijk, Emmen pakt zijn eerste punt van het seizoen.

Emmen - RKC 1-1

EMM-RKC | 89' Goal RKC

Invaller Lobete redt een punt. De Spanjaard loopt zich goed vrij en prikt de bal achter doelman Oelschlagel.

FEY-HEE | 45+1' Mooie vrije trap

Szymanski probeert het van 30 meter met een goed geplaatste vrij trap. De bal gaat richting kruising, maar de uitblinkende doelman Noppert heeft ook deze klem.

Niet lang daarna is het rust. Feyenoord begon vlammend aan de eerste helft en miste een reeks kansen. Nadat de storm was ging liggen, bleef de thuisploeg sterker, maar doelman Noppert is in topvorm vanavond.

FEY-HEE | 41' Sisser

Van Aken, wat doe je nou? De verdediger van Heerenveen brengt zijn doelman Noppert in de problemen met een korte terugspeelbal, maar Danilo slaagt er net niet in om te profiteren. Dat loopt met een sisser af.

UTR-CAM | Boussaid geblesseerd

Het loopt nog steeds niet bij Utrecht en dat geldt nu in letterlijke zin voor Boussaid. De aanvallende middenvelder strompelt van het veld en wordt vervangen door Lottin. Krijgen we nog een slotoffensief, of blijft het bij 0-0?

FEY-HEE | 33' Zoeken, zoeken, zoeken

Feyenoord heeft veel de bal op de helft van Heerenveen, maar het kan maar geen opening vinden. Geertruida probeert het maar eens van afstand, maar doelman Noppert pakt 'm klemvast.

GAE-PSV | Trainer Hake en spits Stokker van Go Ahead vellen hun oordeel over de wedstrijd

EMM-RKC | 67' Bijna 2-0

Mark Diemers is ingevallen en moet zijn debuut opfleuren met een doelpunt. Maar van dichtbij schiet de van Feyenoord overgekomen middenvelder op RKC-doelman Vaessen.

FEY-HEE | Eindelijk Heerenveen

Eindelijk laat Heerenveen wat zien. Trauner verdedigt wat te laconiek tegenover Sarr en Van Hooijdonk. De lange spits kan de bal voorgeven, waarna Haye van een meter of zestien hoog over schiet.

Even later is Dilrosun dicht bij de openingstreffer, maar doelman Noppert heeft weer een fraaie duik in huis.

EMM - RKC | 57' Doelpunt Emmen

Eindelijk is daar een doelpunt in Emmen. Bernadou haalt met links hard uit en daar moet Vaessen het antwoord op schuldig blijven.

Emmen - RKC 1-0

FC Emmen viert de 1-0 van Lucas Bernadou tegen RKC Waalwijk

FEY-HEE | 8' Weer mis

Nog maar weer een goede kans voor Feyenoord. Linksback Pedersen schuift de bal naast, daar had veel meer in gezeten...

Tweede helft begint

Zowel in Emmen als in Utrecht rolt de bal weer.

Bij Utrecht zien we een opvallende invaller. Ruben Kluivert (inderdaad, de zoon van) komt erin voor Sasgan. Ook Booth zien we niet meer terug, voor hem komt Bozdogan.

FEY-HEE | 3' Furieuze start

Feyernoord begint vol overtuiging. Heerenveen-doelman Noppert moet redden op schoten van Szymanski en Pedersen en tussendoor treft Feyenoord ook nog eens de lat, met een kopbal van Rasmussen uit een hoekschop.

Deze kopbal van Rasmussen raakt de lat

FEY-HEE | Begonnen in De Kuip

Aftrap. Ook in De Kuip zijn we begonnen. De vierde wedstrijd van vanavond is onderweg.

Rust

Zowel bij Utrecht-Cambuur als bij Emmen-RKC is het 0-0 bij rust. In Emmen liepen de gemoederen nog even flink op na de overtreding van Araujo op doelman Vaessen. Een kwartier om af te koelen dus.

GAE-PSV | Afgelopen, 2-5

Zonder groots te spelen wint PSV ruim van Go Ahead Eagles, dat na een terechte rode kaart voor Mats Deijl een uur met tien man speelde. Daardoor kon Van Nistelrooij zijn belangrijkste spelers snel wisselen.

Dat kwam het spel niet ten goede, maar het zal PSV een zorg zijn, want over drie dagen wacht Rangers weer.

EMM-RKC | 45' Gekke tackle

Emmen-verdediger Araujo gaat mee naar voren en glijdt met een wilde tackle zomaar doelman Vaessen omver. Het levert Araujo een gele kaart op en Vaessen een blessurebehandeling.

GAE-PSV | 89' Doelpunt PSV

Veerman maakt de vijfde voor PSV. Eindelijk weer eens een vlotte aanval van de ploeg van Van Nistelrooij. Via Simons, Bakayoko en Mwene komt de bal voor. Simons trapt over de bal heen, maar Veerman staat achter hem en schuift de bal er wel in.

Go Ahead - PSV 2-5

GAE-PSV | 85' Afgekeurd

Lidberg schiet de 3-4 binnen, maar net op het moment dat hij uithaalt, fluit Makkelie. De spits van Go Ahead duwde nogal opzichtig Oppegard omver en krijgt een vrije trap tegen.

Toch is het moment illustratief voor de matige tweede helft van PSV, dat met zijn hoofd al bij Rangers lijkt.

FEY-HEE | De opstellingen

Feyenoord begint met dezelfde elf als vorige week tegen Vitesse, toen er met 2-5 gewonnen werd.
Bij Heerenveen keert Halilovic terug in de basis.

GAE-PSV | Doelpunt Go Ahead

Go Ahead weet ook nog een kans te creëren en het is zowaar raak. Met een zuiver schot in de verre hoek maakt Edvardsen zijn eerste treffer in de eredivisie.

Go Ahead - PSV 2-4

GAE-PSV | 76' Doelpunt PSV!

Daar is eindelijk de 1-4. Lange tijd gebeurde er vrij weinig in de tweede helft tussen de tien van Go Ahead en de elf van PSV. Maar als Stokkers onnodig balverlies lijdt, dan kan PSV messcherp counteren. Simons wordt weggestuurd en scoort beheerst, zijn tweede van de avond.

Go Ahead-PSV 1-4

Xavi Simons

Barça zonder De Jong en Depay, maar met Lewandowski

FC Barcelona begint zonder Frenkie de Jong en Memphis Depay aan de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. De Poolse spits Robert Lewandowski verschijnt wel aan de aftrap in Camp Nou. Het wordt voor de Catalanen de eerste wedstrijd van het seizoen in La Liga.

UTR-CAM | 16' Dost wil een penalty

Maar de spits van Utrecht krijgt hem niet. Na een lage voorzet van Redan heeft Dost hem voor het intikken, maar onder druk van een Friese verdediger weet de lange spits de bal nauwelijks te raken.

UTR-CAM | 14' Grote kans Utrecht

Redan kan alleen op doelman Virginia af, maar de Portugees komt als winnaar uit de strijd.

GAE-PSV | 54' Lat!

Bakayoko is dicht bij de vierde voor PSV. De Belg schiet op de onderkant van de lat. Via de doellijn stuitert de bal weer terug het veld in.

Go Ahead-PSV 1-3

GAE-PSV | 51' Invaller maakt slechte beurt

Bij Go Ahead is Amofa in de rust ingevallen en hij begint nogal ongelukkig. Bij een hoekschop van de thuisploeg kan een ploeggenoot op doel koppen, maar Amofa krijgt de bal op het hoofd en brengt zo onbedoeld redding voor PSV.

UTR-CAM | 3' Direct Dost

Bas Dost is meteen gevaarlijk bij Utrecht, maar Cambuur-doelman Virginia kan redding brengen.

Driemaal aftrap

Bij Go Ahead-PSV begint de tweede helft. Saibari en Til zijn ingevallen. De Jong en Gakpo krijgen rust van Van Nistelrooij.

Bij Emmen-RKC en Utrecht-Cambuur klinkt het eerste fluitsignaal.

Opstellingen Emmen en RKC

Over een paar minuten begint ook FC Emmen-RKC. De opstellingen had u nog van ons tegoed.

GAE-PSV | 45+9' Doelpunt PSV!

De blessuretijd is eigenlijk al verstreken, maar Makkelie laat een corner van PSV nog nemen. De bal komt hoor voor en Obispo kopt raak.

De wedstrijd is halverwege al beslist. Tot de (meer dan terechte) rode kaart van Deijl deed Go Ahead prima mee, maar met tien tegen elf is er geen beginnen aan voor de thuisploeg. Dat wordt nog een lange tweede helft voor de ploeg van trainer René Hake.

GAE-PSV | 45+3' Doelpunt PSV!

In de blessuretijd brengt Simons PSV weer op voorsprong. Opnieuw speelt Luuk de Jong een belangrijke rol. De spits strandt eerst nog op doelman De Lange en treft in de rebound de lat. Vervolgens kan Simons de bal oppikken, de jongeling schiet wel raak.

Go Ahead - PSV 1-2

GAE-PSV | 44' Kans Gakpo

Cody Gakpo doet eigenlijk alles goed, maar zijn schot mist kracht. De vleugelspits van PSV kapt zich vrij en haalt gericht uit, maar omdat de inzet te zacht is, kan doelman De Lange toch redden.

Door al het oponthoud komt er liefst 8 minuten blessuretijd bij.

GAE-PSV | 39' Kans De Jong

Na alle oponthoud wordt er eindelijk weer gevoetbald. Gakpo geeft de bal hoog voor en De Jong kan koppen, maar ditmaal kan doelman De Lange van Go Ahead redden.

Go Ahead-PSV 1-1

GAE-PSV | 36' Ledezma kan niet verder

Ledezma heeft het nog even geprobeerd, maar de jonge Amerikaan heeft toch te veel last van zijn enkel na die charge van Deijl. Hij moet naar de kant en Joey Veerman komt als invaller in zijn plaats.

GAE-PSV | 31' Rood!

Go Ahead moet met tien man verder. Scheidsrechter Makkelie geeft direct rood aan Mats Deijl. De rechtsback maakt een smerige tackle op Ledezma, die behoorlijk veel pijn aan de enkel heeft.

GAE-PSV | 25' Drinkpauze

Vanwege de hittegolf wordt er in het betaald voetbal bij elke wedstrijd halverwege de eerste én halverwege de tweede helft een drinkpauze ingelast. De spelers van PSV en de Eagles kunnen even bijkomen.

GAE-PSV | 23' In balans

Buiten de twee doelpunten is er nog niet veel gebeurd in Deventer. De wedstrijd is aardig in balans en het spel golft op en neer.

United op weg naar afgang

Een tussenstand in de Premier League minuten: na 34 minuten staat Manchester United met 4-0 (!) achter tegen Brentford. Erik ten Hag kent een horrorbegin in Engeland.

GAE-PSV | 13' Doelpunt Go Ahead!

Het is alweer gelijk! Voor de eerste keer wordt Go Ahead gevaarlijk. Gakpo verliest het duel van Deijl, die de bal bij Lidberg bezorgt. Die vindt met een volley de verre hoek.

De elf van Cambuur

En dit is de formatie van Cambuur. Opvallende naam is die van Remco Balk, de aanvaller wordt gehuurd van FC Utrecht. Het duel begint om 20.00 uur.

Opstelling FC Utrecht

Bij FC Utrecht staat Bas Dost voor het eerst in de basis. Vorige week scoorde hij als invaller tweemaal tegen RKC Waalwijk (2-2).

GAE-PSV | 3' Doelpunt PSV!

Het is al snel raak voor PSV. Een eerste kans wordt nog gemist door Simons, maar even later scoort De Jong wel. De aanvoerder kopt binnen na een voorzet van Gakpo.

Go Ahead - PSV 0-1

GAE-PSV | 1' Begonnen

Aftrap in Deventer!

Go Ahead verloor zijn laatste zes eredivisieduels op rij en wist al 39 jaar niet van PSV te winnen. Kan de thuisploeg een einde aan die serie maken?

Klaar voor de aftrap

De warming-up is voorbij, spelers gaan weer naar binnen. Nog een paar minuten en dan gaan we beginnen, in de Adelaarshorst met Go Ahead tegen PSV.

Eenvoudige zege Rangers FC in aanloop naar eerste duel met PSV

De Schotse club Rangers FC heeft een eenvoudige overwinning geboekt in aanloop naar het eerste duel met PSV in de play-offs van de Champions League. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was op Ibrox, het eigen stadion, met 4-0 te sterk voor St. Johnstone. Malik Tillman, Antonio Colak en invallers Scott Arfield en Tom Lawrence kwamen tot scoren. Van Bronckhorst gaf een aantal vaste krachten rust en haalde in de tweede helft ook nog eens enkele belangrijke spelers naar de kant.

De elf van Go Ahead

En uiteraard ook de elf namen van de thuisploeg. Ten opzichte van vorige week, toen Go Ahead met 2-0 verloor bij AZ, zijn er twee wijzigingen. Idzes en Rommens zijn nieuw in het elftal, Amofa en Willumsson maken plaats.

Opvallende namen bij PSV

Drie grote verrassingen in de opstelling van PSV: jongelingen Xavi Simons (19), Richard Ledezma (21) en Fredrik Oppegard (20) staan in de basis. Met het oog op de wedstrijd tegen Rangers in de play-offs van de Champions Leauge krijgen onder meer Joey Veerman, Guus Til en Philipp Max rust.

Aanvoerder Luuk de Jong is wel van de partij en speelt zijn 250ste eredivisieduel.

PSV naar de Adelaarshorst

PSV arriveert bij de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat. Vorig seizoen speelde PSV tweemaal in Deventer en won het beide keren met 1-2.

De eerste keer maakte Marco van Ginkel pas in de 86ste minuut het winnende doelpunt. Na afloop noemde toenmalig PSV-trainer Roger Schmidt Go Ahead "een van de beste ploegen" tegen wie PSV had gespeeld. Enkele maanden later won PSV in de halve finale van de beker opnieuw met 1-2 van Go Ahead. Eran Zahavi en Joey Veerman scoorden toen voor de Eindhovenaren.

250x Luuk de Jong

Mits trainer Van Nistelrooy niet gaat rouleren, dan speelt Luuk de Jong vanavond tegen Go Ahead Eagles zijn 250ste eredivisieduel. Dat is een enorm aantal, maar de 31-jarige spits van PSV moet nog twaalf spelers die momenteel actief zijn in de eredivisie boven zich dulden.