liveblog

Transferblog: Dalmau keert terug naar Spanje • Sandler tekent bij NEC

  • Het transferblog van donderdag 11 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
  • Bekijk hier het transferblog van gisteren.
liveblog gesloten

Dalmau terug naar Spanje

Adrian Dalmau heeft na zijn transfervrije vertrek bij Sparta een nieuwe club gevonden. De Spaanse spits stond in de belangstelling van NEC, maar gaat in eigen land bij AD Alcorcón spelen, dat uitkomt op het derde niveau.

Eerder speelde Dalmau (28) in Nederland met wisselend succes bij Heracles en FC Utrecht.

Heracles haalt spits Cicilia in huis

Heracles Almelo heeft voetballer Rigino Cicilia aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits komt transfervrij over van de Tsjechische club FC Slovacko. Hij heeft in Almelo een contract getekend tot medio 2024.

Cicilia speelde eerder onder meer bij Roda JC, waar hij debuteerde in het profvoetbal. Daarna kwam hij uit voor RKC Waalwijk, het Engelse Port Vale en FK Suduva Marijampole uit Litouwen. De spits speelde in het seizoen 2019-2020 voor FC Eindhoven, daarna vertrok hij naar Tsjechië.

NEC rondt komst Sandler af

Vanochtend meldden we al dat hij de medische keuring onderging en inmiddels is de transfer kogeltje rond: Philippe Sandler tekent voor drie jaar bij NEC. De 25-jarige verdediger was transfervrij, nadat zijn contract bij Feyenoord afliep.

"Philippe Sandler is één van de meest getalenteerde en veelzijdige verdedigers van Nederland. Groot, snel, elegant, intelligent, kopsterk en uitmuntend aan de bal", rijgt NEC-directeur Ted van Leeuwen de superlatieven aaneen. "Blessureleed in allerlei vormen heeft hem in zijn loopbaan echter parten gespeeld. De medische staf van NEC heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet: de schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Philippe binnen afzienbare tijd speelklaar zijn. Voor NEC een geweldige acquisitie. Voor nu en de toekomst."

Sandler is de tweede grote aanwinst in korte tijd voor NEC, dat enkele dagen geleden Jasper Cillessen binnenhaalde.

Feyenoord-doelwit Paixão neemt afscheid in Brazilië

In deze video zien we Igor Paixão, een Braziliaanse aanvaller die al enkele dagen in verband wordt gebracht met een transfer naar Feyenoord. Hij neemt afscheid van enkele vrienden en familie voor zijn vlucht naar Nederland.

De 22-jarige vleugelspits ontbrak dinsdag al in de selectie van Coritiba bij de wedstrijd tegen Santos. Naar verluidt betaalt Feyenoord liefst 8 miljoen euro voor Paixão.

Feyenoord aast op Cambuur-back

Feyenoord heeft zich bij SC Cambuur gemeld voor Alex Bangura. Foeke Booy, technisch directeur van de Friese club, meldt aan VI dat de Rotterdammers geïnformeerd hebben.

De 23-jarige vleugelverdediger speelde in de jeugd van Feyenoord, voordat hij vier jaar geleden bij Cambuur tekende. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2023.

Feyenoord zag deze zomer Tyrell Malacia naar Manchester United vertrekken. Met de Peruaanse international Marcos López werd onlangs al een vervanger gehaald, mogelijk moet Bangura met hem gaan concurreren.

PSG wil af van Icardi en Navas

Onder de nieuwe PSG-trainer Christophe Galtier zijn doelman Keylor Navas en spits Mauro Icardi overbodig geworden. Beide spelers hopen op een transfer, waarschijnlijk naar de Serie A.

"We hopen een oplossing te vinden voor Icardi", zei Galtier vanmiddag op een persconferentie. "En Navas wil niet langer tweede doelman zijn achter Gianluigi Donnarumma. Ik weet dat er clubs zijn die interesse hebben."

Navas werd de laatste dagen nadrukkelijk aan Napoli gelinkt, maar zoals je hieronder kunt lezen, koos die club met Salvatore Sirigu voor een andere keeper. Monza en Sampdoria zouden een oogje hebben op Icardi.

Keylor Navas (links) en Mauro Icardi.

Napoli haalt nieuwe doelman

Napoli heeft een nieuwe doelman gestrikt: Salvatore Sirigu. Sirigu was transfervrij, tot afgelopen seizoen stond hij onder contract bij Genoa. Daarvoor stond hij vier seizoenen bij Torino onder de lat.

De ervaren 35-jarige keeper gaat in Napels de concurrentie aan met Italiaans international Alex Meret.

Oud-Groninger Kostic naar Juventus

Filip Kostic is op weg naar Turijn om zijn overgang naar Juventus af te ronden. Trots laat zijn nieuwe club weten dat de aanvaller (29) al in de stad is aangekomen.

Vanwege deze aanstaande transfer ontbrak de Serviër woensdag al in de wedstrijdselectie van Eintracht Frankfurt voor de Europese Supercup tegen Real Madrid. Kostic speelde in het verleden twee seizoenen voor FC Groningen.

Diemers van Feyenoord naar Emmen

Feyenoord verhuurt Mark Diemers aan FC Emmen. De 28-jarige middenvelder, die tot de zomer van 2023 onder contract staat in Rotterdam, speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Hannover 96, dat op het tweede niveau in Duitsland uitkomt.

Diemers kwam in 2020 over van Fortuna Sittard, speelde 31 wedstrijden in de eredivisie voor Feyenoord en scoorde daarin drie keer.

Over tweeënhalve week keert Diemers alweer terug in De Kuip, als Feyenoord in de competitie FC Emmen ontvangt.

Mark Diemers

Medische keuring Sandler

Nog een Feyenoorder die vertrekt: Philippe Sandler wordt vandaag medisch gekeurd bij NEC.

De 25-jarige verdediger is transfervrij, na een halfjaar bij Feyenoord.

De Amsterdammer debuteerde in 2016 voor PEC Zwolle in het betaald voetbal en maakte twee jaar later een droomtransfer naar Manchester City, die mede door blessures minder uitpakte dan gehoopt.

Hendrix van Moskou via Rotterdam naar Düsseldorf

Jorrit Hendrix vertrekt naar Fortuna Düsseldorf. De Feyenoorder vervolgt zijn carrière op het tweede niveau in Duitsland.

De voetballer debuteerde in 2013 in de eredivisie en speelde daar tot 2021. In de winter van dat jaar maakte Hendrix de overstap naar Spartak Moskou.

In Moskou kwam hij niet veel aan spelen toe, waarna de 27-jarige middenvelder voor anderhalf jaar verhuurd werd aan Feyenoord. Vanwege een gebrek aan perspectief in Rotterdam is die huurperiode met een jaar verkort.

Hendrix' contract bij Spartak Moskou is ontbonden, waardoor hij transfervrij naar Duitsland kon vertrekken.

Welkom!

Ook vandaag houden we je weer op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op de transfermarkt.

Lees hier het transferblog van gisteren terug.