liveblog

Transferblog: Ajax bevestigt komst Mexicaanse rechtsback • Vilhena naar Serie A

  • Het transferblog van woensdag 10 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
  • Bekijk hier het transferblog van gisteren.
liveblog gesloten

Ajax bevestigt komst Sánchez

Ajax heeft de komst van de Mexicaan Jorge Sánchez bevestigd. De 24-jarige rechtsback komt over van Club América. Hij moet met Devyne Rensch concurreren om een basisplaats bij de landskampioen.

Ajax en Club América bereikten zondag al overeenstemming over een transfersom van naar verluidt 5 miljoen euro. Sánchez is de afgelopen dagen medisch gekeurd in Amsterdam. Hij wordt bij Ajax herenigd met Edson Álvarez, met wie hij al bij Club América speelde.

"Bij de Mexicaanse selectie delen we een kamer", vertelt de rechtsback aan Ajax TV. "En als dat niet gebeurt, dan zorgen we zelf dat we hoe dan ook samen zijn. Edson is heel belangrijk voor mij in zowel mijn carrière als mijn leven. Het is een oprechte vriendschap, waar iedereen op hoopt in zijn leven."

Vilhena definitief naar Salernitana

We meldden het vanochtend nog als gerucht, maar inmiddels is alles in kannen en kruiken. Tonny Vilhena maakt de overstap van Espanyol naar Salernitana.

Bij zijn nieuwe club gaat de oud-Feyenoorder met rugnummer 10 spelen. Vilhena (27) wordt voor een jaar gehuurd en kan met een optie tot koop definitief worden ingelijfd. Vorig seizoen wist Salernitana degradatie uit de Serie A nipt te vermijden. De ploeg eindigde één punt boven de degradatiestreep.

Tonny Vilhena

Sánchez van Inter naar Marseille

Alexis Sánchez heeft voor twee jaar (met een optie op een derde seizoen) bij Olympique Marseille getekend. De Chileense aanvaller komt transfervrij over van Internazionale.

Marseille is de zesde club in Europa voor de 33-jarige Sánchez, die eerder bij Udinese, FC Barcelona, Arsenal en Manchester United speelde voordat hij in Milaan belandde.

De Leeuw tekent na treinreis bij Willem II

Wie het transferblog van gisteren heeft gelezen, zag Michael de Leeuw al in de trein van Groningen naar Tilburg zitten. En vandaag is zijn overgang naar Willem II rond.

De 35-jarige spits tekent voor twee jaar bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De Leeuw speelde tot 2009 al in de jeugd van de 'Tricolores'.

De routinier kan er wel om lachen dat een oplettende treinreiziger gisteren een foto van de voetballer nam en op Twitter zette. "Ik had al zeker tien jaar niet in de trein gezeten en zag opeens vanachter een stoel verderop in de coupé een telefooncamera stiekem op me gericht worden", zegt De Leeuw. "Ik denk dat dat ergens tussen Utrecht en Den Bosch was. Het grappigste van alles vind ik dat die jongen me tot Tilburg gevolgd is, waarschijnlijk om met eigen ogen te zien of ik écht onderweg was naar Willem II. Misschien hoefde hij niet eens hier te zijn. Prachtig. Dat is humor, toch?"

'Kessié en Christensen zijn transfervrij als Barcelona ze niet inschrijft'

Zaterdag begint La Liga voor FC Barcelona met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano, maar het is nog allerminst zeker of de club over alle aanwinsten kan beschikken. De Spaanse competitie moet de financiële boekhouding van de club nog goedkeuren. Pas als er groen licht is, kan Barcelona een zevental spelers inschrijven voor de competitie.

Het gaat om aanwinsten Robert Lewandowski, Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha en Jules Koundé en om Sergi Roberto en Ousmane Dembélé, die deze zomer een nieuw contract tekenden en opnieuw moeten worden geregistreerd, Spaanse media melden dat zowel Kessié als Christensen een clausule in zijn contract heeft dat hij transfervrij kan vertrekken indien Barcelona er niet in slaagt om hem voor de eerste competitiewedstrijd in te schrijven. De club werkt er momenteel hard aan om alles op tijd klaar te hebben.

Franck Kessié kwam deze zomer transfervrij over van AC Milan

Gutiérrez verlengt daags na goal bij PSV

Dolle vreugde bij Érick Gutiérrez na zijn treffer tegen Monaco

Een dag nadat hij het Philips Stadion in vuur en vlam zette met zijn cruciale gelijkmaker tegen AS Monaco, heeft Érick Gutiérrez zijn contract bij PSV met twee jaar verlengd. De Mexicaanse middenvelder ligt nu tot 2025 vast in Eindhoven.

De 27-jarige Gutiérrez maakte in 2018 de overstap van Pachuca naar PSV, waar hij de afgelopen jaren lang niet altijd een basisplaats had. Ook gisteren tegen Monaco kwam hij als invaller in het veld.

Monaco troost zich met Sarr

Hoewel de kater nog altijd voelbaar zal zijn, roert ook AS Monaco zich op de transfermarkt. Wellicht kan Malang Sarr de pijn van de uitschakeling door PSV wat verlichten. De 23-jarige verdediger komt over van Chelsea.

AS Monaco huurt Sarr voor een seizoen en heeft bovendien een optie tot koop bedongen. De Fransman speelde eerder bij OGC Nice en FC Porto.

Stevens tekent op Kreta

Sonny Stevens gaat een Grieks avontuur aan. De 30-jarige doelman heeft SC Cambuur verlaten en tekent voor drie jaar bij OFI Kreta. Stevens was drie jaar lang eerste keus bij Cambuur, dat met de Portugees João Virginia al een nieuwe keeper vond.

Gimenez mag spelen, Lopez nog niet

Santiago Gimenez is speelgerechtigd voor Feyenoord. In tegenstelling tot Marcos Lopez die nog in afwachting is van zijn werkvergunning.

Gimenez maakte onlangs de overstap van de Mexicaanse club CD Cruz Azul en tekende in Rotterdam een contract tot medio 2026.

Aanstaande zaterdag speelt Feyenoord thuis tegen sc Heerenveen.

Santiago Giménez

Dessers' Droom

Cyriel Dessers vervolgt zijn carrière bij het Italiaanse US Cremonese. Hij komt over van KRC Genk.

"Cyriel heeft besloten om voor zijn droom te gaan en richting één van de Europese topcompetities te vertrekken", schrijft Genk.

Dessers kwam in de zomer van 2020 van Heracles Almelo over naar het Belgische Genk. Een jaar later werd de 27-jarige aanvaller verhuurd aan Feyenoord. Dessers drukte meteen zijn stempel, met tien treffers werd hij topscorer van de Conference League, waar Feyenoord in de finale verloor van AS Roma. In de eredivisie was hij goed voor 9 doelpunten in 27 wedstrijden.

Even was er aan het einde van het seizoen sprake van een definitieve transfer naar Rotterdam, maar de club en Dessers kwamen er nooit uit.

Cremonese promoveerde afgelopen seizoen van de Serie B naar de Serie A.

'Espanyol alweer uitgekeken op Vilhena'

Volgens de Italiaanse sportjournalist Gianluca Di Marzio is oud-Feyenoorder Tonny Vilhena op weg naar de Serie A. Alleen een medische keuring weerhoudt de voetballer er nog van om van het Spaanse Espanyol naar de Italiaanse club Salernitana te vertrekken.

De degradatiekandidaat wil Vilhena huren met een optie tot koop. De overstap zou opmerkelijk zijn gezien de vijftienvoudig international nog maar net gecontracteerd is in Spanje. Half januari huurde Espanyol de 27-jarige middenvelder per direct van Krasnodar, vorige maand nam de club hem definitief van de Russen over.

'Manchester United wil 40 miljoen betalen voor Gakpo'

Manchester United is bereid ruim 40 miljoen euro te betalen voor PSV'er Cody Gakpo, meldt Sky Sports. United is op zoek naar aanvallende versterking nu Anthony Martial geblesseerd is en de positie van Cristiano Ronaldo nog steeds niet helder is.

De 23-jarige Gakpo hield zich na afloop van de competitiewedstrijd tegen Emmen op de vlakte over een eventueel vertrek, de supporters riepen hem middels gezang op om in Eindhoven te blijven.

Cody Gakpo

Sai terug bij Cambuur

Sai van Wermeskerken keert terug naar zijn oude club SC Cambuur en tekent een contract voor één seizoen.

De 28-jarige rechtsback komt ver van PEC Zwolle en speelde van 2017 tot en met 2019 al in Leeuwarden.

Welkom terug!

Ook vandaag houden we je weer op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op de transfermarkt.

Lees hier het transferblog van gisteren terug.