liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Feyenoord heeft eindelijk linksback binnen • Angeliño verhuurd aan Hoffenheim

  • Het transferblog van maandag 8 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
liveblog gesloten

Marcos Lopez nieuwe linksback van Feyenoord

Marcos Lopez

De ene Marcos (Senesi) is net vertrokken en de andere Marcos is alweer gecontracteerd in Rotterdam. Het gaat om de linksback Marcos Lopez.

De 22-jarige Peruaans international komt over van de Amerikaanse voetbalclub San Jose Earthquakes en zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. Daarmee heeft Feyenoord eindelijk de gewenste linksback binnen. Tegen Vitesse moest Marcus Pedersen zondag nog als gelegenheidslinksback zijn opwachting maken.

"Geweldig om in Europa voor deze mooie club en stad te mogen spelen", vertelt Lopez. "Dit is een grote stap in mijn carrière en een kans die ik met beide handen aan wil grijpen. Met de hulp van de mensen binnen de club en de support van de fanatieke, trouwe achterban, geloof ik dat ik me hier snel zal thuis voelen."

Marcos Lopez is nog niet speelgerechtigd, zo meldt Feyenoord. De Peruaan is nog in afwachting van zijn werkvergunning, waardoor hij nog niet in actie mag komen.

Mertens is speler van Galatasaray

De tweet die je wist dat zou komen. Dries Mertens is speler van Galatasaray.

De Turkse club meldde eerder al in gesprek te zijn met de 35-jarige Belg en maandag bereikten beide partijen een akkoord. De oud-speler van PSV en FC Utrecht ondertekende een verbintenis voor één seizoen met een optie voor een extra jaar.

Mertens had een week geleden al afscheid genomen van Napoli, waar de kleine aanvaller een grote speler werd. De buitenspeler vertrok bij de Italiaanse club als clubtopscorer aller tijden met 146 doelpunten en verstootte daarmee clublegende Diego Maradona van de troon.

Nog een versterking

Galatasaray versterkte zich maandag verder met Lucas Torreira. De Uruguayaanse defensieve middenvelder komt over van Arsenal en wordt een concurrent van de Noorse middenvelder Fredrik Midtsjø, die tot voor kort bij AZ speelde.

Oud-PSV'er Angeliño verhuurd aan Hoffenheim

Angeliño speelt de rest van dit voetbalseizoen voor Hoffenheim. De voormalig voetballer van PSV wordt op huurbasis overgenomen van RB Leipzig.

Bij Leipzig was de kans op speeltijd afgenomen voor Angeliño, omdat de club zich voor veel geld versterkte met David Raum, die juist overkomt van Hoffenheim.

De nog maar 25-jarige Angeliño heeft inmiddels een flink rijtje clubs achter zijn naam staan. De vleugelverdediger voetbalde behalve voor Leipzig en PSV ook voor Manchester City, New York City, Girona, Real Mallorca en NAC Breda.

'Timo Werner staat voor terugkeer naar Leipzig'

Verschillende media, waaronder het Duitse Bild, melden dat Timo Werner terugkeert naar RB Leipzig. De Duitse spits verruilde in 2020 nog Leipzig voor Chelsea, maar wist in Londen nog echt te overtuigen.

De 53-voudig international kwam eerder met veel succes tussen 2016 en 2020 uit voor Leipzig.

Timo Werner

Barça-voorzitter: 'Frenkie de Jong wil blijven'

Volgens FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta wil Frenkie de Jong bij Barcelona blijven, ondanks interesse van onder andere Manchester United en Chelsea.

"Hij is een speler van Barcelona met veel kwaliteiten en we willen dat hij blijft", reageert Laporta. "Hij heeft verschillende aanbiedingen, maar hij wil ook blijven."

Barcelona wil graag dat De Jong akkoord gaat met een salarisverlaging vanwege de financiële situatie van de club. De Jong weigert dit vooralsnog omdat de middenvelder nog altijd wacht op achtergesteld salaris.

Ondanks de financiële problemen gaf de Catalaanse club deze zomer al meer dan 120 miljoen euro uit aan transfers.

FC Barcelona heeft naar verluidt een akkoord met Manchester United over Frenkie de Jong voor 80 miljoen, maar de speler zelf wil vooralsnog niet vertrekken

Boëtius geland in Berlijn

Jean-Paul Boëtius is dicht bij een transfer naar Hertha BSC. De 28-jarige aanvaller landde vanochtend met zaakwaarnemer Mohamed Sinouh per privévliegtuig in Berlijn. Volgens VI heeft de transfervrije Boëtius al een persoonlijk akkoord bereikt met Hertha.

Boëtius trainde in de voorbereiding nog mee met Feyenoord en hield sinds vorige week zondag zijn conditie op peil bij het beloftenelftal. Een terugkeer in Rotterdam was ook een optie, hij maakte zelfs minuten in enkele oefenwedstrijden. Maar Boëtius blijft spelen in de Bundesliga. Sinds 2018 speelde hij voor FSV Mainz 05.

Gesteggel voorbij: Cillessen voor drie jaar naar NEC

Na dagen van afwachten en uitstellen heeft NEC eindelijk Jasper Cillessen kunnen presenteren als nieuwste aanwinst. De doelman komt over van Valencia en tekent in Nijmegen een contract voor drie seizoenen.

Jasper Cillessen

'Sadiq voor bijna 30 miljoen verkocht'

De oud-spits van NAC, Umar Sadiq, verlaat UD Almería voor "iets minder dan 30 miljoen euro". Dat heeft algemeen directeur Mohamed El Assy gezegd tegen de Spaanse krant Marca. Waar de Nigeriaanse aanvaller heengaat, is nog onduidelijk.

Borussia Dortmund zou een van de clubs zijn die interesse toonden, maar volgens transfergoeroe Fabrizio Romano en de Spaanse krant AS verkast Sadiq naar Villarreal.

Sadiq speelde twee seizoenen voor Almería, waarin hij in 74 duels op het tweede niveau in Spanje 38 keer scoorde. Sadiq speelde in het seizoen 2017-2018 op huurbasis een half jaar voor NAC, waarin 5 keer scoorde.

Umar Sadiq (l) in 2018 namens NAC