liveblog
NOS VoetbalAangepast

Kluivert ontbreekt op trainingskamp AS Roma • Rooney tekent in Amerika

  • Welkom bij het transferblog van dinsdag 12 juli. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.
  • Bekijk hier het transferblog van maandag.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.
liveblog gesloten

Italiaans international Romagnoli van Milan naar Lazio

Alessio Romagnoli zet zijn loopbaan voor bij Lazio. De 27-jarige verdediger vertrekt na zeven jaar transfervrij bij AC Milan en heeft voor vijf seizoenen getekend bij de Romeinse club.

Romagnoli speelde 247 duels voor Milan en kwam elf keer uit voor het Italiaans elftal.

Rooney keert als trainer terug bij DC United

Wayne Rooney degradeerde afgelopen seizoen als trainer van Derby County uit de Engelse Championship en vertrok er enkele weken later. In een verklaring op de clubwebsite zei Rooney (36) toen dat hij opstapte uit onvrede over de ontwikkelingen rondom een geplande overname van de club.

Nu trekt hij dus naar de Verenigde Staten, waar hij bij DC United voor de groep gaat staan. Rooney was als speler anderhalf jaar actief voor de MLS-club uit Washington.

Kluivert niet mee op trainingskamp met Roma

Voor Justin Kluivert lijkt een vertrek bij AS Roma aanstaande. Gezien het feit dat hij eerder al verhuurd werd aan RB Leipzig en Nice is dat ook geen grote verrassing.

De oud-speler van Ajax is niet mee op het trainingskamp van Roma naar Portugal en zou zich opmaken voor een transfer naar Olympique Marseille.

Ajax heeft Wijndal definitief binnen

Ajax heeft de komst van AZ-aanvoerder Owen Wijndal bevestigd. AZ ontvangt 10 miljoen euro voor de elfvoudig Oranje-international, die voor vijf jaar tekent in Amsterdam.

De 22-jarige linksback werd al maandenlang in verband gebracht met een overgang naar Ajax. Hij had bij AZ nog een contract voor twee seizoenen.

Wijndal is het tweede grote transferdoel dat Ajax deze zomer weet te realiseren. Vorige week werd Steven Bergwijn al overgenomen van Tottenham Hotspur, voor een Nederlands recordbedrag van 31,25 miljoen euro.

Lamprou terug naar Willem II

Willem II heeft een principe-akkoord bereikt met PEC Zwolle over Kostas Lamprou. De 30-jarige doelman speelde eerder tussen 2014 en 2017 in Tilburg. Lamprou, die ook bij Ajax, Feyenoord, Vitesse en RKC keepte, moet nog wel medisch gekeurd worden. Net als PEC Zwolle degradeerde Willem II uit de eredivisie.

Uitzichtloze situatie Wijnaldum voedt transfergeruchten

Georginio Wijnaldum bevindt zich vooralsnog ook onder de nieuwe trainer Christophe Galtier in een uitzichtloze situatie. De 31-jarige middenvelder mag volgens L'Équipe niet met Paris Saint-Germain mee op trainingskamp in Japan.

Bondscoach Louis van Gaal vindt dat de reserve-aanvoerder van Oranje wel ergens moet spelen, wil hij aanspraak maken op een vooraanstaande rol in zijn WK-selectie. Daarmee worden de transfergeruchten gevoed. Struikelblok voor veel clubs is echter het riante salaris dat Wijnaldum nog tot medio 2024 kan opstrijken in de Franse hoofdstad.

Georginio Wijnaldum

Kharchouch maakt transfer binnen Rotterdam

Reda Kharchouch verruilt de ene Rotterdamse eredivisieclub voor de andere. De 26-jarige spits tekent voor drie jaar bij promovendus Excelsior. Afgelopen seizoen werd Kharchouch door Sparta Rotterdam uitgeleend aan FC Emmen, waar hij met zeven treffers zijn aandeel had in het kampioenschap van de eerste divisie.

De lange spits is een laatbloeier. Pas op 23-jarige leeftijd belandde Kharchouch bij Telstar in het betaald voetbal.

United-top in Barcelona voor De Jong

Algemeen directeur Richard Arnold en technisch manager John Murtough van Manchester United zijn in Barcelona gesignaleerd. De twee topmannen hopen de laatste plooien in de langverwachte transfer van Frenkie de Jong glad te strijken.

Volgens Spaanse media naderen Barça en United een akkoord voor 85 miljoen euro. Dat is hetzelfde bedrag wat de Spanjaarden drie jaar geleden aan Ajax betaalden voor De Jong.

De BBC weet te melden dat De Jong nog met Barcelona tot een akkoord hoopt te komen over terugbetaling van zijn uitgestelde salaris, voordat hij de club eventueel wil verlaten. Tijdens de coronacrisis kwam de middenvelder het in financiële problemen geraakte Barcelona tegemoet door een deel van zijn inkomen later uit te laten betalen. Zijn contract in Camp Nou loopt nog vier jaar door en in die periode zou de Oranje-international het ingehouden deel van zijn salaris alsnog ontvangen.

Frenkie de Jong

Wijndal bijna officieel Ajacied

Volgens De Telegraaf wordt Owen Wijndal dinsdagmiddag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax.

De veelvuldig opkomende linksback én aanvoerder van AZ stond al langere tijd op het verlanglijstje van de Amsterdammers. Onlangs bereikten de clubs al overeenstemming over een transferbedrag van rond de tien miljoen euro. Voor de 22-jarige Wijndal ligt een vijfjarig contract klaar bij de landskampioen.

Owen Wijndal

Nani vertrekt naar Australië

De Portugees Nani (35) gaat op zijn oude dag als voetballer nog een avontuurtje aan. De Europees kampioen van 2016 heeft zich voor een jaar verbonden aan de Australische topclub Melbourne Victory.

Hoewel Nani al een tijdje uit beeld is verdwenen, speelde hij tot voor kort nog steeds zijn wedstrijden in een Europese topcompetitie. Het lukte de voormalig aanvaller van onder meer Sporting Portugal en Manchester United echter niet om Venezia in de Italiaanse Serie A te houden.

Nani, het laatste halfjaar actief bij Venezia

Voormalig toptalent Wilshere terug bij Arsenal

Jack Wilshere keert op zijn dertigste terug bij Arsenal. Niet als speler, maar als jeugdtrainer.

Wilshere doorliep zelf ook de opleiding van de Londenaren en stond te boek als een enorm groot talent. Maar de middenvelder werd tijdens zijn carrière geplaagd door blessures, waardoor hij zelden in een seizoen tot meer dan tien basisplaatsen kwam in de Premier League.

Welkom op deze nieuwe transferdag

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan. Wat gebeurde er allemaal op maandag 11 juli? Lees hier het blog van gisteren terug.