liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Weghorst naar Besiktas • 'Interesse Barcelona in Tagliafico'

  • Welkom bij het transferblog van dinsdag 5 juli. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.
  • Bekijk hier het transferblog van maandag.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.
liveblog gesloten

'Barcelona mengt zich in strijd om Tagliafico'

Barcelona is opnieuw geïnteresseerd in Ajacied Nicolás Tagliafico, dat meldt Sky Sports. De Argentijnse linksback is al eerder in verband gebracht met Barcelona. De club komt nu opnieuw bij Tagliafico uit. Eén van de redenen zou de relatief lage vraagprijs van zo'n vijf miljoen euro zijn.

Behalve Barcelona hebben ook Olympique Lyon, Brighton en Nottingham Forest interesse volgens Sky Sports. De Argentijn wil graag Champions League spelen en dus zouden de Engelse clubs afvallen. Tagliafico heeft nog een contract voor één seizoen bij Ajax.

Tagliafico in het shirt van Ajax

Fortuna Sittard neemt verdediger Vita over van Bayern München

Fortuna Sittard heeft Remy Vita gecontracteerd. De 21-jarige verdediger komt over van Bayern München, waar hij in het tweede elftal speelde. Vita ondertekent bij Fortuna een contract voor vier seizoenen.

"Ik heb de kans gekregen om in de afgelopen seizoenen ervaring op te doen in verschillende landen en competities. Dit neem ik mee naar Sittard. Ik wil me hier graag verder ontwikkelen", zegt de international van Madagaskar, die eerder uitkwam voor de Franse club Troyes en het Engelse Barnsley.

Fortuna versterkte zich eerder met de Griekse verdediger Dimitrios Siovas en de Turkse aanvaller Burak Yilmaz.

Origi definitief van Liverpool naar AC Milan

De transfer hing al even in de lucht, maar is nu definitief. De Belgische spits Divock Origi verruilt Liverpool voor AC Milan. Hij tekent een contract tot 2026 bij de Italiaanse landskampioen.

Besiktas maakt komst Weghorst bekend

Weghorst in het shirt van zijn nieuwe club

Wout Weghorst is definitief de nieuwe spits van de Turkse topclub Besiktas. De 29-jarige spits wordt op huurbasis overgenomen van het gedegradeerde Burnley. Eerder speelde Weghorst onder andere voor Wolfsburg en AZ.

Feyenoord verlengt met Azarkan en verhuurt meteen weer aan Excelsior

Marouan Azarkan had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de promotie van Excelsior naar de eredivisie en ook komend seizoen gaat de behendige aanvaller spelen in Kralingen. Feyenoord heeft ook het contract met de 20-jarige Azarkan met een jaar verlengd.

"Marouan was afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de ploeg die is gepromoveerd naar de eredivisie. Daarom wilden wij hem er met zijn snelheid en creativiteit graag weer bij hebben", aldus Excelsiors technisch manager Niels van Duinen.

Marouan Azarkan in het shirt van Excelsior

Het eerste interview van Malacia als United-speler

Malacia: 'Altijd al gedroomd van Premier League'

Malacia maakt droomtransfer naar Manchester United

Hij stond met één been al in Lyon, maar heeft vandaag getekend bij Manchester United. De transfer van Tyrell Malacia van Feyenoord naar The Red Devils is helemaal afgerond: de linksback tekent tot juni 2026.

Zodoende is niet Peter Bosz, maar Erik ten Hag de nieuwe trainer van Malacia. De 22-jarige Rotterdammer levert Feyenoord minstens vijftien miljoen euro op.

'De Ligt geeft jawoord aan Bayern'

Matthijs de Ligt

Waar Matthijs de Ligt de afgelopen dagen sterk werd gelinkt aan Chelsea - Gazetta dello Sport meldde gisteren nog dat de Engelse club het bod had verhoogd - lijkt de verdediger van Juventus nu op weg naar Bayern München.

Volgens verschillende Duitse media zou De Ligt zelfs al zijn jawoord hebben gegeven aan de recordkampioen van de Bundesliga.

PSV Vrouwen verder met trainer De Rooij

Rick de Rooij (r) samen met manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers (l)

PSV heeft het contract van hoofdtrainer Rick de Rooij opengebroken en verlengd tot 2025. De Rooij kwam in december 2020 aan het roer als interim-coach van PSV Vrouwen en werd enkele weken later definitief aangesteld.

Hij loodste de club uit Eindhoven met de winst van de KNVB Beker naar de eerste prijs in de clubhistorie, maar zijn ambities reiken verder.

"We willen kampioen worden en dichterbij de top zestien van Europa komen."

FC Emmen verder op Peruaanse tour

FC Emmen heeft de Italiaanse Peruaan Gonzalo Sánchez (22) voor twee seizoenen vastgelegd. De centrumspits kwam in Peru uit voor Alianza Lima en Alianza Atlético Sullana.

Bij die laatste club liep deze zomer zijn contract af. De Drenten legden een dag eerder al de Peruaanse rechtsbuiten Fernando Pacheco voor een seizoen vast. Hij komt over van Sporting Cristal.

Pacheco (23) was begin dit jaar teruggekeerd bij de club uit zijn geboorteland na twee seizoenen in Brazilië bij Fluminense en Juventude te hebben gespeeld.

PSG ontslaat coach Pochettino, Galtier is zijn vervanger

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar Paris Saint-Germain heeft trainer Mauricio Pochettino nu echt ontslagen.

De 50-jarige Argentijn had nog een contract voor een jaar, maar moet in Parijs het veld ruimen voor Christophe Galtier, die vandaag werd gepresenteerd.

Galtier werkte tussen 2017 en 2021 voor Lille en werd in zijn laatste seizoen verrassend kampioen van Frankrijk.

Afgelopen jaar was hij de trainer van Nice, waar ook Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario onder contract staan. Zijn ploeg werd vijfde in de Ligue 1.

Rienstra en Fortuna 'in goed overleg' uit elkaar

Fortuna Sittard neemt afscheid van Ben Rienstra. In goed overleg is besloten om het contract van de middenvelder te ontbinden, zo is te lezen op de clubwebsite.

De 32-jarige Rienstra, die in 2020 overkwam van het Turkse Kayserispor, kan dus op zoek naar een nieuwe club.

Rienstra was de afgelopen twee jaar aanvoerder van Fortuna Sittard. In juli vorig jaar werd een hartafwijking bij hem geconstateerd en mocht hij tijdelijk niet spelen. Na diverse onderzoeken kreeg hij toch groen licht om weer te voetballen.

Ronaldo opnieuw afwezig bij United

Cristiano Ronaldo

Voor de tweede dag op rij heeft trainer Erik ten Hag zijn sterspeler Cristiano Ronaldo niet mogen verwelkomen op het trainingsveld van Manchester United.

Volgens de club meldde hij zich gisteren af vanwege privé-redenen. Het zorgt voor een enorme geruchtenstroom in Engeland. Volgens The Athletic wil Ronaldo, ondanks Ten Hags wens om hem te behouden, per se vertrekken.

De aanvaller zou namelijk graag Champions League willen spelen. Chelsea zou een serieuze gegadigde zijn om hem over te nemen, maar ook Napoli en Bayern München worden genoemd.

Jamal Amofa tekent bij Go Ahead Eagles

Jamal Amofa

Go Ahead Eagles heeft Jamal Amofa aangetrokken. De verdediger tekent een contract voor drie seizoenen in Deventer. Amofa komt over van ADO Den Haag, waarvoor hij in 2020 zijn profdebuut maakte.

Doan van PSV naar Freiburg

Ritsu Doan verlaat PSV. De Japanner heeft een contract getekend bij SC Freiburg, dat vorig seizoen als zesde eindigde in de Bundesliga. PSV ontvangt naar verluidt zo'n 8.5 miljoen euro van de Duitse club, waarbij de Nederlandse doelman Mark Flekken onder contract staat.

Doan had nog een contract tot medio 2024 bij PSV, maar mocht van de Eindhovenaren vertrekken. De aanvaller kwam in 2019 over van FC Groningen, maar kon de verwachtingen nooit echt waar maken.

Zijn beste seizoen beleefde hij afgelopen jaar. Doan maakte in 39 officiële duels 11 doelpunten.

Wat gaat deze transferdag opleveren?

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.

Wat gebeurde er allemaal op maandag 4 juli? Lees hier het blog van gisteren terug.