liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'PSV kaapt Til weg voor Feyenoord' • 'Ronaldo wil weg bij United'

liveblog gesloten

'Geen Antwerp, geen Feyenoord, maar PSV voor Til'

Volgens De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad staat Guus Til op het punt een meerjarig contract te tekenen bij PSV. Hij had naar verluidt al een "uitstekend gesprek" met trainer Ruud van Nistelrooij.

De 24-jarige middenvelder kwam het afgelopen seizoen op huurbasis van Spartak Moskou uit voor Feyenoord, dat hem graag definitief wilde inlijven. Ook Royal Antwerp FC van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel zat achter Til aan.

Dit zei Feyenoord-trainer Arne Slot vandaag over Til: "Na de voorbije interlandperiode heb ik even contact met hem gehad en ook gezegd dat hij eerst moest gaan genieten van een mooi seizoen. Binnenkort zullen we wel weer contact hebben over hoe we erin staan."

Guus Til

The Times: Ronaldo vraagt United toestemming om te vertrekken

Cristiano Ronaldo heeft Manchester United om toestemming gevraagd te mogen vertrekken. Dat meldt de Britse krant The Times. De Portugese sterspeler in de formatie van trainer Erik ten Hag begrijpt volgens de krant wel dat er flinke transfersom voor de topclub uit de Premier League tegenover moet staan.

De voornaamste reden voor Ronaldo om te vertrekken zou zijn dat hij komend seizoen in de Champions League wil spelen. Daarvoor heeft United zich niet geplaatst.

Cristiano Ronaldo

Itakura van Manchester City naar Borussia Mönchengladbach

Ko Itakura heeft voor vier jaar bij Borussia Mönchengladbach getekend. De Japanse verdediger wordt door de Duitse club overgenomen van Manchester City.

Itakura werd afgelopen seizoen verhuurd aan Schalke 04, dat is gepromoveerd naar de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen beschikte echter niet over de middelen om Itakura permanent over te nemen.

Malacia neemt afscheid van Feyenoord

Tyrell Malacia heeft via een bericht op Twitter afscheid genomen van Feyenoord. De 22-jarige linksback staat op het punt om over te stappen naar de Engelse topclub Manchester United. Malacia vliegt zondag naar Engeland om zijn transfer naar de club van de nieuwe trainer Erik ten Hag af te ronden.

"Afscheid nemen is altijd moeilijk. Deze geweldige club blijft voor altijd in mijn hart zitten. We hebben prachtige jaren, onvergetelijke herinneringen en momenten gedeeld. Bedankt aan de fans en iedereen bij Feyenoord", schrijft Malacia, gevolgd door "tot ziens".

PSV bevestigt komst Luuk de Jong

Het was al nagenoeg rond en nu is de kogel door de kerk. PSV bevestigt de komst van Luuk de Jong, die door de Eindhovenaren een contract tekent tot 2025. Ruud van Nistelrooij heeft daarmee de door hem gewenste spits binnen.

"Ook vorig seizoen hebben we een poging gewaagd om Luuk terug naar PSV te halen. Ik ben blij dat het nu wel gelukt is. Luuk brengt ons ervaring, leiderschap en doelpunten en kan maandag al mee naar Duitsland om zich met de selectie voor te bereiden", zegt technisch directeur John de Jong op de clubwebsite.

Telegraaf: Manchester United brengt bod uit voor Martinez

Lisandro Martinez

Manchester United heeft volgens De Telegraaf een bod van 45 miljoen euro neergelegd bij Ajax om Lisandro Marintez binnen te halen. Ook Arsenal zou interesse in de Argentijnse verdediger hebben, maar de nieuwe club van Erik ten Hag probeert met dit bod de Londenaren af te troeven.

Inter legt Mkhitaryan vast, die overkomt van Roma

Inter heeft Henrikh Mkhitaryan voor twee seizoenen vastgelegd. De Armeense aanvaller kwam transfervrij over van AS Roma. De 33-jarige Mkhitaryan speelde in drie seizoenen 117 duels voor Roma en was daarin goed voor 29 doelpunten en 28 assists.

Mkhitaryan speelde in mei mee in de Conference League-finale die Roma won van Feyenoord.

Mkhitaryan in de finale van de Conference League

Wat gaat deze transferdag opleveren?

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.

Wat gebeurde er allemaal op 1 juli? Lees hier het blog van gisteren terug.