liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'United en Barça bepalen waarde De Jong op 85 miljoen' • Lukaku terug bij Inter

Welkom bij het transferblog van woensdag 29 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland.

  • Weten wat er dinsdag allemaal gebeurde? Bekijk hier het transferblog van 28 juni.

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan bovenin het belletje aan.

liveblog gesloten

Lukaku verlaat Chelsea en keert (tijdelijk) terug bij Inter

Romelu Lukaku keert terug naar Internazionale. De Belgische topspits wordt gehuurd van Chelsea, dat hem vorig jaar zomer nog voor zo'n 110 miljoen euro overnam van de Milanese club. Naar verluidt betaalt Inter een huursom van 10 miljoen euro.

'United en Barça bepalen waarde De Jong op 85 miljoen'

Volgens de bekende transfertwitteraar Fabrizio Romano zijn Manchester United en FC Barcelona weer een stap dichter bij een akkoord over Frenkie de Jong. Het zou gaan om transfer ter waarde van 85 miljoen euro.

Actief ADO hengelt Luxemburgs international binnen

ADO Den Haag heeft Dirk Carlson transfervrij overgenomen van FC Erzgebirge Aue (2. Bundesliga). De 24-jarige linksback, die 44 interlands voor Luxemburg speelde, tekende voor twee jaar bij de club uit de eerste divisie.

Eerder vandaag presenteerde ADO al Abdel Belarbi. De 20-jarige spits komt over uit de jeugdopleiding van Feyenoord. In totaal heeft de ploeg van de nieuwe coach Dirk Kuijt al zes nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd.

'Ook RB Leipzig volgt Kökçü'

Naast Tyrell Malacia is er ook voor een andere Feyenoorder volop belangstelling: Orkun Kökçü.

Het doorgaans betrouwbare twitteraccount 1908nl schrijft dat RB Leipzig geïnteresseerd is in de Turkse international. Het is onduidelijk of Kökçü ook met de Duitse club heeft gesproken, zoals dit eerder wel het geval is geweest met Sevilla.

De 21-jarige Kökçü heeft bij Feyenoord nog een contract tot en met 2025. Volgens 1908nl kan hij ook een verbeterd contract bij Feyenoord tekenen.

'Gesprekken Malacia en Man Utd gaan verder'

Het ziet ernaar uit dat Tyrell Malacia nu van Feyenoord naar Manchester United gaat verkassen.

De Engelse club heeft een "positief gevoel" dat de transfer rond gaat komen, zo meldt de inmiddels gerenommeerde transferspecialist Fabrizio Romano.

Malacia leek op weg naar Olympique Lyonnais, maar verlegde zijn blik toen Manchester interesse toonde.

Lukaku terug in Milaan

Romelu Lukaku staat op het punt om terug te keren bij Internazionale. De Belgische spits van Chelsea is inmiddels in de Italiaanse stad gesignaleerd en poseerde zelfs al even met de clubkleuren van de Nerazzurri.

Inter gaat Lukaku naar verluidt voor één seizoen van Chelsea huren. Lukaku veroverde in 2021 met Inter de landstitel en eindigde in dat seizoen als tweede op de topscorerslijst achter Cristiano Ronaldo.

In de onderstaande tweet is te zien dat Lukaku inmiddels op Italiaanse bodem is.

Wat gaat deze transferdag opleveren?

De transfermarkt is inmiddels in volle gang.

Sven Botman is van Lille naar Newcastle United vertrokken, Xavi Simons verlaat Paris Saint-Germain voor PSV en de strijd om de handtekening van Tyrell Malacia gaat verder.

Dat gebeurde allemaal op dinsdag, zoals hier terug te lezen valt. Wat brengt de dag van vandaag?

.