liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Botman voor 40 miljoen naar Newcastle • PSV koopt tiener Xavi Simons

Welkom bij het transferblog van dinsdag 28 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland.

  • Transferblog 28 juni

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.

liveblog gesloten

PSV maakt komst Xavi Simons (PSG) bekend

De kogel is door de kerk: Xavi Simons speelt komend seizoen bij PSV. Simons is al de vierde aanwinst van PSV voor komend seizoen. De middenvelder (19) komt over van Paris Saint-Germain, waar hij afgelopen seizoen een klein aandeel had in het kampioenschap van Frankrijk.

Simons was een grote belofte in de jeugd van Barcelona en verkaste drie jaar geleden naar Paris Saint-Germain. Daar debuteerde hij in de Ligue 1, waar hij speelde met sterren als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé.

Xavi Simons (PSV)

Botman voor 40 miljoen naar Newcastle United

Sven Botman in Newcastle

De transfer van Sven Botman naar Newcastle United is rond. De Engelse club betaalt aan Lille voor de voormalige verdediger van Ajax zo'n 40 miljoen euro. Ajax verkocht in 2020 Botman voor 8 miljoen aan Lille. De Amsterdamse club krijgt nu zo'n 3 miljoen vanwege een vastgelegd doorverkooppercentage.

Botman, die inmiddels de medische check heeft doorstaan, tekent een contract voor 5 jaar. Newcastle zegt dat veel grote Europese clubs in de race waren voor de speler.

Eerder deze maand legde Newcastle ook al doelman Nick Pope en verdediger Matt Targett vast.

Verdediger Woudenberg transfervrij van Heerenveen naar Willem II

Verdediger Lucas Woudenberg speelt de komende drie seizoenen bij Willem II. De 28-jarige linksback komt transfervrij over van Heerenveen, waar hij vijf jaar onder contract stond.

Woudenberg kwam afgelopen jaargang in Friesland tot negentien competitieduels en speelde er in vijf seizoenen 121 wedstrijden. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en NEC zegt het niet erg te vinden om voor het gedegradeerde Willem II in de Keuken Kampioen Divisie te moeten spelen. "Promotie is een hartstikke mooi doel om voor te strijden."

Lucas Woudenberg bij Willem II

'Ten Hag kaapt Malacia weg voor de neus van Bosz'

Tyrell Malacia

De transfer van Feyenoorder Tyrell Malacia naar het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz leek op een haar na gevild. Maar op het laatste moment lijkt er toch een kink in de kabel te zijn gekomen. Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft namelijk Manchester United zich gemeld voor de Oranje-international.

Behalve Malacia zouden ook Ajacieden Antony, Jurriën Timber en Lisandro Martínez hoog op het lijstje van trainer Erik ten Hag staan. Bovenaan de wensenlijst: Frenkie de Jong van Barcelona.

Japanner Minamino verruilt Liverpool voor AS Monaco

Aanvaller Takumi Minamino verruilt de Engelse topclub Liverpool voor AS Monaco. Bij de nummer 3 van het afgelopen seizoen in Frankrijk heeft de 27-jarige Japanse international een contract voor vier seizoenen getekend. Minamino speelde in Engeland sinds begin 2020. Hij was afkomstig van Red Bull Salzburg.

Minamino kwam in die periode tot 55 duels, waarin hij veertien keer scoorde. Vorig jaar speelde hij een half seizoen op huurbasis voor Southampton. Bij Monaco staat ook oud-AZ'er Myron Boadu onder contract.

Excelsior huurt middenvelder Goudmijn ook komend seizoen van AZ

Kenzo Goudmijn speelt ook aankomend seizoen voor Excelsior. De middenvelder wordt door de Rotterdammers opnieuw gehuurd van AZ. Goudmijn speelde het afgelopen halfjaar al voor de Rotterdamse club en promoveerde met de ploeg naar de eredivisie. In de tweede seizoenshelft kwam de 20-jarige Goudmijn 24 keer in actie voor Excelsior.

'Tottenham biedt Bergwijn aan bij Everton'

Gaat Ajax dan toch opnieuw naast de vurig gewenste Steven Bergwijn grijpen? Of probeert Tottenham Hotspur de transfersom op te drijven?

Volgens de Britse krant The Telegraph heeft de Londense club de Nederlandse international aangeboden bij Everton, als ruilwaar voor de begeerde Braziliaan Richarlison. De Spurs willen er bovendien nog zo'n 23 miljoen euro bij doen. Everton heeft het bod afgewezen, maar het spel lijkt op de wagen.

De geruchtenmolen: Chelsea denkt aan Aké, vrouw Di Maria volgt Juventus

Engelse media melden dat Nathan Aké na twee seizoenen Manchester City terug zou kunnen keren bij Chelsea, de club waar hij in 2011 in de jeugd terechtkwam maar waar hij vervolgens niet doorbrak. Angel Di Maria, die na afgelopen seizoen transfervrij is, heeft nog geen nieuwe club, maar Juventus lijkt dichtbij een akkoord te zijn met de Argentijn, die de afgelopen 7 jaar onder contract stond bij Paris Saint-Germain.

De vrouw van Di Maria, Jorgelina Cardoso, is de Oude Dame en twee fan-accounts van de club inmiddels gaan volgen op Instagram.

2013: Nathan Aké na het winnen van de Europa League met Chelsea

De geruchtenmolen: Ten Hag wil Ajax-enclave, Barça heeft akkoord met opvolger De Jong

Erik ten Hag

We beginnen deze dinsdag met een flinke bak aan geruchten. Zo zou Matthijs de Ligt volgens de Italiaanse krant Corriere dello sport wel oren hebben naar een overgang naar Engeland en dan wel het Manchester United van trainer Erik ten Hag.

Eerder werd ook al bekend dat Frenkie de Jong in de nadrukkelijke belangstelling staat van de Engelsen en Barcelona heeft volgens de Spaanse krant AS al voorgesorteerd. Mocht De Jong vertrekken, dan is Carlos Soler van Valencia zijn opvolger.

Ook Lisandro Martinez zou naar Manchester United kunnen. De Engelse krant The Mirror merkt daarbij op dat United de concurrentie aan dient te gaan met Arsenal, dat de Argentijn ook graag in wil lijven.

Maar dat is nog niet alles, want een andere Engelse krant, The Daily Star, weet te melden dat de Braziliaanse buitenspeler van Ajax, Antony, ook hoog op het lijstje van Ten Hag staat. Een akkoord lijkt nog ver weg want Ajax wil minstens 70 miljoen pond, zo'n 81 miljoen euro voor hem vangen en over die prijs valt niet te onderhandelen.

Welkom in ons transferblog!

Welkom bij het transferblog van dinsdag 28 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland.

Gisteren werd bekend dat Bryan Linssen naar Japan gaat en dat Sven Botman in Engeland is aangekomen om zijn overgang naar Newcastle United af te ronden. Weten wat er nog meer gebeurde? Bekijk hier het blog van 27 juni.