liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Botman aangekomen in Newcastle • Fernandinho terug op oude nest

Welkom bij het transferblog van maandag 27 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland. Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.

liveblog gesloten

Fernandinho terug op oude nest

De Braziliaan Fernandinho was jaren een gewaardeerde kracht bij Manchester City, maar zijn Engelse periode zit er nu echt op. Hij keert terug bij de club waar het voor hem begon: Athletico Paranaense.

De 37-jarige controlerende middenvelder tekende in 2013 bij City en kwam er tot liefst 383 duels. In Manchester werd hij vijf keer landskampioen.

Hij vertrekt transfervrij naar Athletico Paranaense, de club waar hij werd als jeugdspeler opgeleid.

Botman neemt afscheid van Lille en is gearriveerd in Newcastle

Het is een kwestie van (erg weinig) tijd voordat Sven Botman wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Newcastle United. Na twee jaar bij Lille vertrekt hij nu voor naar verluidt veertig miljoen euro naar Engeland.

Newcastle probeerde Botman afgelopen winter, toen de club net opgekocht was door Saudische investeerders, al los te weken bij Lille. Dat lukte toen niet.

Botman deelde op Instagram al een afscheidsboodschap, waarin hij onder meer kort terugblikte op de winst van het Franse kampioenschap met Lille in 2021. In totaal speelde hij 79 wedstrijden bij de Noord-Franse club.

De 22-jarige verdediger werd opgeleid door Ajax en maakte op huurbasis indruk bij sc Heerenveen. Ajax verkocht hem daarna aan Lille en bedong daarbij een doorverkooppercentage, wat de Amsterdammer nu naar verwachting zo'n drie miljoen euro op zal leveren.

Saddiki verruilt Willem II voor Qatar

Driess Saddiki vertrekt uit Tilburg en gaat naar Qatar, waar hij tekent voor Umm-Salal. De Limburger speelde vier seizoen voor Willem II en gaat nu transfervrij weg.

Saddiki, die in 2018 overkwam van Fortuna Sittard, was een belangrijke kracht op het Tilburgse middenveld. Hij speelde precies honderd duels voor Willem II, waarin hij drie keer scoorde.

Zijn laatste wedstrijd voor de Tricolores was een vervelende: ondanks een zege op FC Utrecht (en een goal van Saddiki) degradeerde Willem II toen uit de eredivisie.

Origi wordt gekeurd door AC Milan

Het hing al heel lang in de lucht, maar het lijkt nu ook bijna echt rond te zijn: Divock Origi gaat voetballen bij AC Milan. Hij werd daar vandaag medisch gekeurd.

De Belgische spits stond sinds 2014 onder contract bij Liverpool. Zijn beslissende doelpunt in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona in 2019 werd onlangs verkozen tot 'greatest ever' in de geschiedenis van de club. Liverpool poetste toen een 3-0 nederlaag in Spanje thuis weg met een spectaculaire 4-0 zege.

Origi liep deze zomer uit zijn contract bij Liverpool en tekent dus transfervrij bij Milan, de regerend kampioen van Italië.

Coach Favre keert terug bij Nice

Lucien Favre keert bij OGC Nice terug als coach. De 64-jarige Zwitser is bij de club van Calvin Stengs en Pablo Rosario de opvolger van Christophe Galtier, die naar verluidt naar Paris Saint-Germain vertrekt.

Stengs was onder coach Galtier bij Nice geen vaste waarde en zou bij Feyenoord op de radar staan. Nu er wordt gewisseld van coach, blijft Stengs mogelijk toch.

Favre werkte van 2016 tot 2018 ook bij Nice. Hij ging vervolgens naar Borussia Dortmund, maar daar werd hij halverwege zijn derde seizoen ontslagen.

Lucien Favre

Daishawn Redan naar FC Utrecht

Daishawn Redan als speler van Jong Oranje

FC Utrecht heeft spits Daishawn Redan aangetrokken. De 21-jarige aanvaller komt over van het Duitse Hertha BSC. Hij wordt voor één seizoen gehuurd, maar Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen.

Redan is international van Jong Oranje en speelde afgelopen seizoen voor PEC Zwolle. Eerder speelde hij ook op huurbasis voor FC Groningen.

'West Ham meldt zich voor international Danjuma'

Arnaut Danjuma scoort tegen Juventus

Premier League-club West Ham United heeft zich bij Villarreal gemeld voor Arnaut Danjuma, dat meldt The Guardian. De 25-jarige international van Nederland speelde een sterk seizoen bij de Spaanse club, hij was er mede voor verantwoordelijk dat Villarreal de halve finale haalde in de Champions League.

West Ham heeft volgens The Guardian flinke concurrentie in de strijd om de handtekening van Danjuma, die eerder al in Engeland speelde voor Bournemouth. West Ham United speelt komend seizoen in de Conference League.

'Ronaldo mag niet weg', eerste training Ten Hag

Cristiano Ronaldo

Manchester United heeft Cristiano Ronaldo laten weten dat hij niet weg mag deze zomer, zo melden ESPN en Sky Sports. De Portugees werd de afgelopen weken in verband gebracht met verschillende topclubs, maar de club van trainer Erik ten Hag is niet van plan hem te laten gaan.

Ronaldo geniet op dit moment nog van zijn vakantie, maar Ten Hag stond vandaag voor het eerst op het trainingsveld. De oud-trainer van Ajax liet daarbij niets aan het toeval over: Engelse media zagen hem al om 8.00 uur aankomen bij het trainingscomplex, twee uur voordat de spelers zich zouden verzamelden.

Linssen maakt overstap naar Japan

Bryan Linssen

Bryan Linssen begint komend seizoen aan een nieuw avontuur. De aanvaller maakt de overstap van Feyenoord naar Urawa Red Diamonds uit Japan. Linssen heeft dus besloten om Rotterdam na twee jaar te verlaten.

"Met spelen voor Feyenoord heb ik een van mijn mooiste dromen verwezenlijkt", zegt hij op de clubwebsite. "De tijd is voorbij gevlogen. Ik kijk niet alleen met een trots gevoel terug op onze prestaties op het veld, maar zal me ook de mensen met wie ik zo fijn heb samengewerkt altijd blijven herinneren. En natuurlijk de supporters en een volle Kuip: dat ga ik enorm missen."

Linssen tekent in Japan een contract voor 2,5 seizoen.

Op Twitter vertelt Linssen zijn vriend en teamgenoot Jens Toornstra over zijn transfernieuwtje.

'Weghorst tekent deze week bij Besiktas'

Wout Weghorst

Volgens Turkse media tekent Wout Weghorst deze week nog bij Besiktas. De 29-jarige Oranje-international wordt komend seizoen van het Engelse Burnley gehuurd, waarin de Turkse club ook een optie tot koop zou hebben bedongen.

Afgelopen winter maakte Weghorst de overstap van Wolfsburg naar Burnley. Daarmee kwam zijn droom om ooit een keer Premier League te spelen uit, maar zijn eerste halfjaar bij Burnley draaide uit op een deceptie. Zijn ploeg degradeerde en Weghorst kon de verwachtingen niet waarmaken.

Welkom in ons transferblog!

Welkom bij het transferblog van maandag 27 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland.