liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'City's Jesus akkoord met Arsenal' • 'Taabouni van AZ naar Feyenoord'

Welkom bij het transferblog van zondag 26 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland. Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.

liveblog gesloten

City-spits Gabriel Jesus persoonlijk akkoord met Arsenal

Het ziet ernaar uit dat Gabriel Jesus verhuist van Manchester naar Londen. De 25-jarige Braziliaan heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arsenal over een vijfjarig contract, meldt The Guardian. Volgens de Britse krant betaalt Arsenal 45 miljoen pond (ruim 50 miljoen euro) aan Manchester City.

Bij City zijn de kansen op speeltijd voor Jesus flink geslonken nadat deze maand de komst van Noorse superspits Erling Haaland werd afgerond. Een nieuw avontuur wacht nu in Noord-Londen, waar ze overigens behoorlijk actief zijn op de transfermarkt deze zomer.

Arsenal kocht eerder al de 19-jarige aanvaller Marquinhos van Sao Paolo, keeper Matt Turner die speelde in de MLS en Fábio Vieira van Porto.

Gabriel Jesus scoort in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid

Kuijt: 'Kunnen binnen enkele dagen nieuwe spelers verwachten'

Dirk Kuijt leidt de eerste training van ADO Den Haag

Bij ADO Den Haag gebeurde deze transferperiode nog weinig. Max de Waal kwam over van Ajax en Nick Broekhuizen maakte de overstap vanuit de Haagse jeugd. Maar nieuwbakken trainer Dirk Kuijt weet te melden dat er binnenkort nieuws valt te verwachten vanuit Den Haag.

"Ik denk dat wij al een heel goed elftal hebben, maar waar we kunnen willen we het elftal versterken", vertelde Kuijt vandaag tijdens de eerste training van ADO tegen de NOS. "Daar zijn we druk mee bezig, we kunnen binnen enkele dagen nieuwe spelers op het veld verwachten."

Op NOS.nl kun je maandag een verslag verwachten van de eerste training van Kuijt bij ADO.

'Feyenoord haalt Italiaanse spits'

Nog meer nieuws vanuit Rotterdam. Volgens het AD zou Feyenoord dicht bij het aantrekken van spits Wilfried Gnonto zijn. De club is volgens de krant al persoonlijk rond met de 18-jarige Italiaan, die overkomt van FC Zürich en zo'n 4 miljoen euro moet kosten.

Op 4 juni maakte Gnonto zijn debuut voor de Italiaanse nationale ploeg in het Nations League-duel met Duitsland (1-1). Tien dagen later, toen Duitsland weer de tegenstander was, werd Gnonto de jongste doelpuntmaker ooit voor de Italianen.

Met 18 jaar en 222 dagen troefde hij Bruno Nicolè af, die in 1958 18 jaar en 258 dagen oud was toen hij twee keer scoorde bij zijn debuut tegen Frankrijk.

'Taabouni van AZ naar Feyenoord'

Het heeft er alle schijn van dat Feyenoord-trainer Arne Slot weer een speler met een AZ-verleden mag verwelkomen in Rotterdam. Mohamed Taabouni maakt volgens Voetbal International transfervrij de overstap.

De 20-jarige Taabouni, die vooral zijn minuten maakte bij Jong AZ, debuteerde op 17-jarige leeftijd voor de Alkmaarders. Slot was toen zijn trainer.

De officiële bekendmaking moet nog volgen, maar Feyenoorder Orkun Kökcü heeft zijn nieuwe teamgenoot al verwelkomd met een cryptisch bericht op Instagram (zie foto hieronder). Of ze speelden als duo een potje padel, oordeel zelf.

Orkun Kökcü en Mohamed Taabouni

Limbombe zet krabbel bij Almere City FC en is terug in Nederland

Limbombe in het shirt van NEC

Anthony Limbombe is terug op de Nederlandse velden. Hij heeft getekend bij Almere City FC. De Belgische vleugelaanvaller was transfervrij na zijn contractontbinding bij FC Nantes, dat uitkomt in de Ligue 1.

Limbombe kwam tussen 2014 en 2016 uit voor NEC en dwong in Nijmegen een transfer naar Club Brugge af. Vervolgens betaalde Nantes in 2018 ruim 8 miljoen euro voor de Belg.

Zijn verblijf in Frankrijk werd geen succes. Een verhuurperiode bij Standard Luik volgde en na terugkeer speelde Limbombe in maart 2020 zijn laatste wedstrijd voor het eerste team van Nantes.

Limbombe tekent voor twee seizoenen in Almere, waar hij in Johan Hansma een oude bekende treft. De technisch manager was eerder medeverantwoordelijk voor de komst van Limbombe naar NEC.

Zahavi keert terug bij Maccabi Tel Aviv

Eran Zahavi keert terug naar de club waar hij zijn grote doorbraak beleefde: Maccabi Tel Aviv. Tussen 2012 en 2016 speelde de 34-jarige spits 157 wedstrijden voor de Israelische topclub, waarin hij 122 keer scoorde.

Hij dwong daarmee een lucratieve overgang naar China af. Daarna speelde hij twee seizoenen voor PSV. Dat hij daar deze zomer zou vertrekken was al een tijdje bekend.

Zahavi leek de afgelopen weken dicht bij een transfer naar het Braziliaanse Botafogo, maar daar zag hij dus vanaf. Bij Maccabi Tel Aviv treft hij in Brandley Kuwas een andere voormalig eredivisiespeler.

Hapoel Tel Aviv verwelkomt Roemeratoe

Godfried Roemeratoe, voormalig speler van Willem II en FC Twente, heeft voor twee jaar getekend bij het Israëlische Hapoel Tel Aviv.

Roemeratoe kwam afgelopen seizoen tot 22 optredens voor Willem II, dat hem huurde van FC Twente, maar kwam veelal in actie als invaller. De 22-jarige middenvelder was transfervrij.

Welke spits komt naar Ajax?

Ajax is met het naderende vertrek van Sébastien Haller in het achterhoofd op zoek naar een nieuwe spits. De Amsterdammers zijn al enige tijd bezig met Brian Brobbey van RB Leipzig, maar zouden ook geïnteresseerd zijn in Joshua Zirkzee.

De 21-jarige Zirkzee staat onder contract bij Bayern München, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij het Belgische Anderlecht. Hij kwam voor die club tot 18 doelpunten.

In Spaanse en Duitse media werd Ajax gelinkt aan de spits Toni Martínez van FC Porto. De 24-jarige Spanjaard heeft in Portugal geen vaste basisplaats en scoorde afgelopen voetbaljaargang zeven keer.

Bale trekt na negen seizoenen deur bij Real Madrid dicht en tekent bij Los Angeles FC

Gareth Bale

Gareth Bale vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten bij Los Angeles FC. "Tot snel, Los Angeles", postte de voetballer uit Wales op Twitter. Het bericht werd ondersteund met een korte video waarin Bale een shirt en een pet van de club uit de Amerikaanse competitie MLS draagt.

Doelman Van der Gouw aan de slag bij VVV-Venlo

Eerstedivisionist VVV-Venlo heeft Ennio van der Gouw aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige doelman komt over van FC Twente, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Van der Gouw tekent een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen.

Hij heeft het talent niet van een vreemde. Vader Raimond keepte in het verleden bij onder meer Manchester United, Vitesse en Go Ahead Eagles.

Na verdediger Sem Dirks, middenvelder Robert Klaasen en aanvaller Nick Venema is Van der Gouw de vierde zomerse aanwinst voor VVV.

Monaco-trainer verklapt transfer Minamino

Takumi Minamino

Takumi Minamino verruilt Liverpool voor AS Monaco. Dat verklapte Monaco-trainer Philippe Clément na het oefenduel met Cercle Brugge (1-0 winst).

"Ik ben heel erg blij, ik ken hem al heel lang", aldus de coach. "Hij stond heel hoog op onze lijst. Iedereen is ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om wat toe te voegen aan ons team."

De Japanse middenvelder kost de Monegasken 15 miljoen euro, exclusief bonussen. Liverpool betaalde twee jaar terug ruim 8 miljoen euro aan Red Bull Salzburg voor Minamino, die op Anfield niet kon doorbreken.

PSV-doelwit Savinho neemt in tranen afscheid

De Braziliaan Savinho zou binnenkort zomaar eens bij PSV kunnen belanden. De 18-jarige vleugelaanvaller vertrekt sowieso bij Atlético Mineiro, zo werd duidelijk na afloop van het competitieduel met Fortaleza.

Savinho nam in tranen afscheid van zijn ploeggenoten en tekent naar verwachting bij de City Group, waar Manchester City deel van uitmaakt. Vervolgens komt een verhuur aan PSV in beeld. Savinho sprak al met technisch manager John de Jong.

Worden Slot en Stengs herenigd?

Slot en Stengs bij AZ

Arne Slot en Calvin Stengs zouden weleens een hernieuwde samenwerking aan kunnen gaan. Feyenoord wil Stengs namelijk huren van Nice, melden VI en het Algemeen Dagblad.

De creatieve linkspoot stapte vorige zomer voor zo'n 15 miljoen euro over van AZ naar Zuid-Frankrijk. Bij Nice speelde hij geregeld, maar van een échte doorbraak kwam het niet.

Stengs is niet de enige aanvaller waarvoor Feyenoord in de markt zou zijn. Volgens 1908 zijn de Rotterdammers ook geïnteresseerd in Wilfried Gnonto. Dat Italiaanse talent staat momenteel onder contract bij FC Zürich.

Romano: Ajax en AZ onderhandelen over Wijndal

Transferexpert Fabrizio Romano had een paar nachtelijke updates met een Nederlands tintje. De Italiaan schrijft over Owen Wijndal, die dichter bij een overgang naar Ajax lijkt te komen.

"Ajax werkt met AZ en Wijndals zaakwaarnemer aan een deal. De clubs boeken vooruitgang in de onderhandelingen: er is een positief gevoel, ook omdat twee andere clubs zijn afgehaakt."

Romano vermeldt erbij dat Nico Tagliafico voor een transfer staat. Er zou volop interesse zijn in de Argentijnse linksback van Ajax.

Botman naar Premier League

Ook Sven Botman kan Ajax snel wat op gaan leveren. De Amsterdammers ontvangen bij een transfer van de verdediger van Lille een doorverkooppercentage.

Volgens Romano staat Botman voor een overgang naar Newcastle, waarmee hij al sinds de Saudische overname van die club in verband wordt gebracht.

Welkom in ons transferblog!

Welkom bij het transferblog van zondag 26 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland.