liveblog
NOS VoetbalAangepast

Duo Steijn/Verheydt weer belangrijk voor ADO (1-1) • Extra NOS voetbalpodcast vanuit Tirana

  • Vanaf 20.00 uur: de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie
  • In jouw favoriete podcast-app: een extra NOS voetbalpodcast vanuit Tirana

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.


Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog, fijne avond!

Nog een paar dagen voetbal.... en wat voor een dagen!

  • Woensdag 25 mei (21.00 uur): AS Roma-Feyenoord (finale Conference League)
  • Donderdag 26 mei (20.00 uur): Vitesse-AZ (1ste wedstrijd finale play-offs Europees voetbal)
  • Zaterdag 28 mei (21.00 uur): Liverpool-Real Madrid (finale Champions league)
  • Zondag 29 mei (14.30 uur); AZ-Vitesse (2de wedstrijd finale play-offs Europees voetbal)
  • Zondag 29 mei (18.00 uur): ADO Den Haag-Excelsior (2de wedstrijd finale play-offs promotie/degradatie)

Alle wedstrijden zijn bij de NOS live te volgen via een blog, NPO Radio 1 en Teletekst.

EXC-ADO | 90+3' Afgelopen

Einde wedstrijd in Rotterdam.

EXC-ADO | 90+2' DOELPUNT ADO DEN HAAG!

In blessuretijd maakt Sem Steijn er 1-1 van in Rotterdam! Verheydt kopt de bal door, Steijn neemt hem goed mee en blijft rustig oog in oog met keeper Van Gassel.

EXC-ADO | 85' ADO tandenloos

Het slotoffensief van ADO stelt voorlopig nog weinig voor, kansen zijn er nog niet geweest voor de bezoekers. Excelsior moet nog even volhouden om de 1-0 over de streep te trekken.

EXC-ADO | 70' ADO dringt wat aan

ADO Den Haag lijkt iets beter in de wedstrijd te komen. Het blijft echter slordig waardoor de bezoekers vooralsnog niet tot kansen komen.

Nu in jouw favoriete podcast-app: een gloednieuwe NOS voetbalpodcast

EXC-ADO | 47' DOELPUNT EXCELSIOR!

Azarkan breekt de ban! De bal schiet door na een voorzet en de verdediging van ADO staat flink te slapen. De Feyenoord-huurling kan simpel binnentikken.

EXC-ADO | 45' Rust

Nog geen goals in de eerste helft bij Excelsior-ADO. Als de tweede helft iets weg heeft van de beginfase van dit duel, gaat dit zeker nog veranderen.

EXC-ADO | Klad komt er een beetje in

Na een opwindende beginfase is het nu wat slordig van beide kanten. Het is ook alweer een tijdje geleden dat er een grote kans viel te bespeuren. Excelsior heeft nog wel een licht overwicht.

EXC-ADO | 4' Grote kans ADO

Het is meteen al een open wedstrijd in Rotterdam. Dit keer heeft ADO een grote kans. Rodríguez neemt het doel onder vuur van dichtbij en via de rug van aanvoerder El Yaakoubi kan keeper Van Gassel maar net redding brengen.

EXC-ADO | 1'Aftrap!

We zijn inmiddels begonnen in Rotterdam. De eerste kans is al meteen voor de thuisclub via Azarkan.

Volgens Slot maakt Bijlow goede kans op finale

Slot: 'Bijlow heeft nu een week met de ploeg meegetraind en dat gaat uitstekend'

De kans is groot dat Justin Bijlow woensdagavond onder de lat staat bij Feyenoord in de finale van de Conference League tegen AS Roma. "Hij heeft nu een week met de ploeg meegetraind en dat gaat uitstekend", zei Slot op de persconferentie in Tirana een dag voor de wedstrijd.

"Het bijzondere en het knappe van de spelers en de medische staf is: mocht er vandaag niks gebeuren, dan hebben we morgen alle spelers beschikbaar voor de finale." Dat lijkt erop dat Bijlow woensdag gewoon speelt.

Schreuder blikt vooruit op Conference League-finale

Schreuder blikt vooruit vanuit Tirana

Trainer Kovac bij Wolfsburg terug in Bundesliga

Trainer Niko Kovac keert terug in de Bundesliga. De 50-jarige Kroaat heeft een contract voor drie jaar getekend bij VfL Wolfsburg. Kovac volgt Florian Kohfeldt op, die na afloop van het seizoen weg moest.

Kovac voetbalde zelf jarenlang in de Duitse competitie en was trainer van Eintracht Frankfurt en Bayern München. De Kroatische oud-international won met Frankfurt in 2018 de Duitse beker en een jaar later de 'dubbel' met Bayern München. Enkele maanden daarna moest Kovac vertrekken vanwege een teleurstellende start van het seizoen 2019-2020. Onder leiding van zijn opvolger Hansi Flick won de 'Rekordmeister' vervolgens alle prijzen, waaronder de Champions League.

Mazraoui tekent voor vier jaar bij Bayern München

Noussair Mazraoui heeft een contract voor vier jaar ondertekend bij Bayern München. De Duitse kampioen rondde dinsdag de komst van de Marokkaanse vleugelverdediger af. Mazraoui (24) komt transfervrij over van Ajax.

"Al sinds het eerste gesprek met FC Bayern heb ik een goed gevoel bij deze club", zegt Mazraoui op de website van de Duitse recordkampioen. "Ik ben blij dat ik naar een van de grootste clubs in Europa ga. Bayern is voor de tiende keer op rij kampioen van Duitsland geworden en behoort ook volgend seizoen tot de kanshebbers om de Champions League te winnen. Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier de grootste prijzen kan winnen."

Noussair Mazraoui en technisch directeur Hasan Salihamidzic

Trainer Marcelino stapt op bij Spaanse voetbalclub Athletic

Trainer Marcelino vertrekt bij de Spaanse voetbalclub Athletic Club. De 56-jarige Marcelino werkte sinds begin vorig jaar in Bilbao en won in zijn eerste maand direct het toernooi om de Spaanse Supercup, door zowel Real Madrid als FC Barcelona te verslaan. In La Liga eindigde de Baskische club dat seizoen op de tiende plaats.

ADO: Weg naar de finale

ADO kreeg in september zes punten aftrek omdat de club niet voldeed aan de financiële eisen van de licentiecommissie van de KNVB. Ondanks die achterstand won de club een periode en eindigde het als vierde in de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste ronde van de play-offs werd er afgerekend met NAC Breda, ADO won beide duels met 2-1.

In de halve finales was FC Eindhoven de tegenstander. ADO won beide wedstrijden tegen de Eindhovenaren, die eredivisieclub Willem II hadden verslagen, wederom met 2-1.

Thomas Verheydt viert zijn treffer met zijn ploeggenoten

Excelsior: Weg naar de finale

Excelsior eindigde dit seizoen als 6de in de Keuken Kampioen Divisie en stroomde zodoende in in de eerste ronde van de play-offs om promotie-degradatie.

De Rotterdammers speelden thuis met 2-2 gelijk tegen Roda JC en wonnen in Limburg met 2-0.

In de halve finales was eredivisionist Heracles de tegenstander. De Almeloërs kwamen na de laatste speeldag in de eredivisie op een 16de plaats te staan en moesten de play-offs in. Daarin was Excelsior over twee wedstrijden veel te sterk (3-0 en 3-1).

Excelsior viert de 1-2 van Mats Wieffer tijdens de Nederlandse play-offs promotie/degradatie wedstrijd tussen Heracles Almelo

Welkom!

Vanavond staat de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie op het programma. In Rotterdam staan Excelsior en ADO Den Haag tegenover elkaar. De aftrap is om 20.00 uur.

Zondag is de return in Den Haag (18.00 uur).