NOS Wielrennen Aangepast

Cavendish boekt na 9 jaar zijn 16de zege in Giro • Van der Poel in roze naar Sicilië

 • De derde etappe van de 105de Giro d'Italia is een rit van 201 kilometer van Kaposvár naar Balatonfüred.
 • Mark Cavendish sprint naar zijn zestiende ritzege in de Giro, zijn eerste sinds 2013.
 • Mathieu van der Poel behoudt de roze trui.
 • Pascal Eenkhoorn doet een gooi naar de bergtrui, maar strandt op basis van zijn klassering in het algemeen klassement.
 • Updates op je smartphone? Druk op het belletje!
Liveblog gesloten
 • Vizlát Magyarország! Ci vediamo martedì!

  Vizlát Magyarország! Tot ziens Hongarije! Dinsdag zijn we terug in Italië en kun je de vierde etappe van start tot finish weer volgen met ons liveblog. Bedankt voor het volgen en graag tot dinsdag!

 • Eenkhoorn toch op het podium

  Kijk, Pascal Eenkhoorn mocht toch nog pronken op het podium! Jumbo-Visma werd namelijk winnaar van het dagploegenklassement.

  Gijs Leemreize, Pascal Eenkhoorn en Jos van Emden op het podium na de derde etappe van de Giro. Reuters
 • 2020: Spektakel op de Etna

  De Etna is niet altijd garantie voor vuurwerk. Zeker als de wind tegen staat, is aanvallen bijna onmogelijk. De laatste keer dat de vulkaan beklommen werd, in 2020, was er aan spektakel geen gebrek. Geraint Thomas en Simon Yates vielen weg uit het klassement. Wilco Kelderman viel aan in de laatste kilometers. Maar de Venezolaan Jonathan Caicedo won de rit.

  Terugkijken? Dat kan!

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Anarchie in de Giro; Kelderman en Kruijswijk rukken op in het klassement
 • Met het vliegtuig naar de vulkaan

  Morgen verplaatst het hele circus zich naar Sicilië waar dinsdag de vierde etappe van deze Giro op het programma staat. Dan krijgen we meteen ook de eerste etappe met aankomst bergop, want de renners rijden dan 172 kilometer van Avola naar de Etna.

  Het profiel van de vierde etappe van de Giro NOS
 • De samenvatting: kijk hoe Cavendish zijn 160ste zege boekt

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Roze trui blijft om schouders Van der Poel, Cavendish sprint naar ritzege
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Afscheid van Hongarije

  Mathieu van der Poel zal met plezier terugdenken aan zijn Giro-debuut in Hongarije. Hij had dan ook mooie woorden voor de duizenden fans langs de route. Maar om nu meteen je roze trui weg te geven. Laat staan je roze fiets. Dat gaat wel een beetje ver.

 • Voor de wattageliefhebbers: hoe Cavendish tot 74,7 km/uur kwam

 • Van der Poel blijft ook leider puntenklassement

  Mathieu van der Poel blijft leider van het puntenklassement. De paarse trui wordt dinsdag op Sicilië gedragen door nummer twee Biniam Girmay. Mark Cavendish maakt een reuzensprong en is nu derde.

  Het puntenklassement na de derde etappe van de Giro. NOS
 • Bergklassement

  Het bergklassement na drie etappes in de Giro d'Italia. NOS
 • Eenkhoorn bijna bergkoning: 'Bouwman had plan bedacht'

  Pascal Eenkhoorn kleurde deze derde etappe van start tot eind. De debutant in een grote ronde vermaakte zich de eerste 180 kilometer vooral met Mathieu van der Poel in het peloton. En toen het enig klimmetje van de dag eraan kwam deed hij een gooi naar de blauwe bergtrui.

  "Het was eigenlijk het plan van Koen Bouwman", aldus de goedlachse Genemuider. "We deden de verkenning van de tijdrit. En toen zie Koen: jij moet voor die bergpunten gaan, man. Dus dat werd het doel van de tijdrit."

  Gisteren kwam hij zeven tienden tekort op Rick Zabel, vandaag won hij het sprintje op het enige bergje van de dag van de Duitser. "Ineos deed nog een beetje lastig, maar ik kon er nog net langs. Eigenlijk hoopte ik dat Zabel niet mee zou doen, maar dat deed hij wel helaas."

  En toch mag Eenkhoorn niet het blauw aan op Sicilië. Op basis van het algemeen klassement valt die eer te beurt aan Zabel. "Balen. In de eerste rit zat ik in een valpartij en was mijn ketting eraf. Anders had ik er waarschijnlijk wel voor gestaan."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Eenkhoorn bijna bergkoning: 'Plan kwam eigenlijk van Bouwman'
 • Van der Poel: 'Vorig jaar in Tour kunnen zien wat Cav kan'

  Mathieu van der Poel stapt vanavond met de roze trui in zijn koffer op het vliegtuig naar Sicilië. Daar gaat de Giro dinsdag verder met een rit naar de vulkaan Etna. "Normaal gezien raak ik daar de trui kwijt", denkt Van der Poel. "Tenzij ze er heel langzaam op rijden. Ik ga het gewoon proberen. En ook daarna zijn er nog heel veel doelen deze Giro."

  Vandaag probeerde hij ploegmaat Jakub Mareczko naar de zege te loodsen, maar die raakte het wiel kwijt van Van der Poel en sprintte alsnog naar plek vijf. "Hij raakte het wiel kwijt op de rotonde en raakte daarna wat ingesloten", analyseerde Van der Poel na afloop. "Maar uiteindelijk wordt hij nog vijfde. Dat is toch knap."

  Dat Cavendish de zege greep kwam voor Van der Poel niet als een verrassing. "Vorig jaar in de Tour hebben we gezien wat hij nog kan."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van der Poel denkt dat Etna te zwaar is: 'Normaal gezien raak ik roze dan kwijt'
 • Van der Poel blijft in het roze

  In de top van het algemeen klassement verandert niets. Mathieu van der Poel neemt het roze mee naar Sicilië.

  Het algemeen klassement na de derde etappe van de Giro. NOS
 • Toptien

  De toptien van de eerste echte massasprint in deze Giro

  De uitslag van de derde etappe in de Giro d'Italia. NOS
 • FINISH | CAVENDISH WINT!

  Cavendish pakt zijn zestiende ritzege in de Giro. En dat negen jaar na zijn laatste zege! De Engelsman doet het vooral zelf, want zijn sprint was van ontzettend ver en hij houdt Gaviria, Démare en Girmay gewoon achter zich.

  Het is trouwens zijn 160ste profzege. 160!!!

  Mark Cavendish wint de derde etappe van de Giro. NOS
 • 1 km | QuickStep is er!

  Ballerini neemt het over voor Cavendish. Hij wordt perfect gebracht. Ewan zit te ver.