NOS Wielrennen Aangepast

Karren maar, Dylan! Van Baarle soleert naar zege in snelste Parijs-Roubaix ooit

 • Tot zondag!

  We besluiten dit liveblog met de man die sinds vandaag bij de beste Nederlandse renners ooit gerekend mag worden. Karren maar, Dylan van Baarle!

  Volgende week zondag zijn we weer terug voor het laatste monument dit voorjaar: Luik-Bastenaken-Luik. En woensdag kun je ook nog kijken naar de Waalse Pijl. Bedankt voor het volgen en graag tot de volgende koers!

 • Tietema als laatste in Roubaix op ruim een uur van Van Baarle

  Van der Poel vond dat hij achter de feiten aanliep, hoe moet Bas Tietema zich gevoeld hebben. De youtuber (ooit derde in Parijs-Roubaix voor junioren achter winnaar Mike Teunissen) reed in zijn eerste Parijs-Roubaix als prof 95 kilometer in zijn eentje voor de bezemwagen en kwam uiteindelijk als allerlaatste op 1 uur 2 minuten en 21 seconden over de streep in Roubaix.

  Dat was bijna 36 minuten na de tijdlimiet. Tijd voor een welverdiende douche in de lege doucheruimte van de wielerbaan!

 • Van der Poel reed achter de feiten aan: 'Enorm lastige koers'

  Vanaf het moment dat Ineos het peloton in waaiers trok reed Mathieu van der Poel achter de feiten aan. Op twintig kilometer van de streep moest hij het hoofd buigen. "Ik bleef wel vechten tot het einde, maar merkte dat er niet veel meer op zat. Maar toch weer een toptienplek, dus zo slecht was het ook weer niet."

  "Nu ga ik rusten en dan naar Spanje om rustig weer op te bouwen. En dan naar de Giro? Normaal gezien wel, ja."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van der Poel na 'enorm lastige' Parijs-Roubaix: 'Genieten van paar dagen rust nu'
 • Van Aert tevreden met tweede plek na corona: 'Nu op naar Luik'

  De zege zat er niet in, maar toch was Wout van Aert een tevreden mens in Roubaix. De Belgisch kampioen liep kort voor zijn Ronde van Vlaanderen een coronabesmetting op en had sindsdien niet meer gekoerst. Parijs-Roubaix werd voor hem een wedstrijd met veel ups en downs. Maar uiteindelijk koesterde hij de tweede plek. "Ik heb vandaag laten zien dat de conditie in orde is, nu op naar Luik."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Aert verrast zichzelf na coronabesmetting met tweede plek in Roubaix: 'Nu op naar Luik'
 • Emotionele ploegleider Knaven: 'Heel bijzonder'

  Eenentwintig jaar na zijn zege in Roubaix stond Servais Knaven weer juichend op de wielerbaan. Als ploegleider van Ineos was hij al medeverantwoordelijk voor vele eindzeges in grote ronden, maar een opvolger in Roubaix voortbrengen lukte nog nooit.

  Maar dit seizoen is alles anders: Ineos domineert met jonge, frisse gezichten. En het zijn de routiniers Kwiatkowski en Van Baarle die voor de grootste zeges zorgen.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ploegleider Knaven emotioneel door zege Van Baarle: 'Heel bijzonder'
 • Tietema rijdt uit (maar wel buiten tijdslimiet)

  Inmiddels is duidelijk hoe de Nederlanders het gedaan hebben in deze supersnelle editie van Parijs-Roubaix. Door het hoge tempo was de tijdslimiet (8 procent van de winnende tijd) ook scherp: +26.58. Voor Jan Maas (BikeExchange) en Bas Tietema (Bingoal) was die limiet te scherp. Maar ze hebben wel uitgereden!

  Hoe hebben de Nederlanders het gedaan?

  1. Dylan van Baarle

  9. Mathieu van der Poel +2.34

  16. Taco van der Hoorn +4.47

  20. Mike Teunissen

  39. Joris Nieuwenhuis +7.00

  49. Sebastian Langeveld +12.35

  50. Niki Terpstra

  73. Bram Welten +15.28

  103. Timo Roosen +24.44

  104. Mick van Dijke

  Uitgevallen: Ide Schelling en Daan Hoole

  Buiten tijdslimiet: Jan Maas en Bas Tietema

 • Een kei voor in de kast en het Wilhelmus in Roubaix

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Een kei voor in de kast: Van Baarle ontvangt de trofee als winnaar van Parijs-Roubaix
 • Reactie van de winnaar: 'Geen woorden voor'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Baarle vol ongeloof over zege in Parijs-Roubaix: 'Geen woorden voor'
 • Terugkijken: Van Baarle vol ongeloof als winnaar op wielerbaan

  En lees het wedstrijdverslag via de link hieronder.

 • Snelste Parijs-Roubaix ooit: 45,792 km/uur

  Mede dankzij de waaiers die hij met zijn ploeg al na 50 kilometer trok gaat Dylan van Baarle ook de geschiedenisboeken in als winnaar van de snelste editie van Parijs-Roubaix ooit. Met 45,792 kilometer per uur was deze editie sneller dan die van 2017, gewonnen door Greg Van Avermaet. In die editie eindigde Sebastian Langeveld trouwens als derde.

  Daarvoor was de editie van 1964, gewonnen door Peter Post trouwens de snelste.

 • Karren maar!

  Vorig jaar won Dylan van Baarle op een prachtige wijze Dwars door Vlaanderen. Na afloop sprak hij tegen de Vlaamse verslaggever over zijn motto als wielrenner: Karren maar! De verslaggever verstond echter karma, wat een hilarisch interview opleverde.

  Nu zal iedereen weten waar 'karren maar' voor staat!

  Dylan van Baarle viert zijn overwinning met een zoen voor ploeggenoot Luke Rowe. NOS
 • De finishfoto: geen twijfel

  Dylan van Baarle wint de 119de editie van Parijs-Roubaix NOS
 • FINISH | Toptien

  Küng gaat als eerste aan, maar Van Aert komt er nog overheen. Küng houdt net genoeg over voor de derde plaats. Tom Devriendt wordt vierde, Mohoric vijfde. Van der Poel sprint niet mee voor de ereplaatsen en wordt negende. Pechvogel Lampaert komt als tiende binnen.

  De toptien van Parijs-Roubaix. NOS
 • FINISH | VAN BAARLE WINT!

  FINISH | DYLAN VAN BAARLE WINT DE 119de PARIJS-ROUBAIX!

 • PR 1,5 km | Op de wielerbaan

  Van Baarle draait de wielerbaan op in Roubaix voor een oververdiende ereronde.

  Hij schudt het hoofd van ongeloof. Geniet ervan, Dylan!