liveblog
NOS VoetbalAangepast

Benzema en Danjuma vellen Chelsea en Bayern • 'Manchester United gaat voor Ten Hag'

liveblog gesloten

Tot morgen in de Conference League!

We houden ermee op hier in de Champions League. Morgen zoeken we het tweede en derde niveau van het Europese voetbal op met de kwartfinales van de Europa League en de Conference League.

In de Conference League is Nederland nog altijd present. Om 18.45 uur treft Feyenoord in De Kuip het Tsjechische Slavia Praag. Om 21.00 uur gaat PSV op bezoek bij Leicester City.

Coach Leicester City lacht om Van Gaal-opmerking: 'Tja, Louis hè'

Ondertussen in de Premier League: problemen Everton groeien

Everton heeft - zonder de geblesseerde Donny van Beek - de Engelse kelderkraker tegen Burnley met 3-2 verloren. Bij Burnley werd Weghorst tien minuten voor tijd gewisseld, bij Everton bracht Anwar El Ghazi het duel op de bank door.

Door dit resultaat staat Everton nog maar één punt boven de degradatiezone en heeft tevens één punt meer dan Burnley. Komend weekeinde ontvangt Everton Manchester United en gaat Burnley op bezoek bij rodelantaarndrager Norwich City.

En dan zou de ploeg uit Liverpool ook echt in de degradatiezone kunnen belanden. Everton is een van de zes clubs die nog nooit uit de Premier League degradeerde.

Een zorgelijke blik bij Everton-coach Frank Lampard na de nederlaag bij Burnley

Klaar in Engeland: Chelsea verliest thuis van Real

Met wederom een glansrol voor Karim Benzema heeft Real Madrid een grote stap gezet richting de halve finales van de Champions League. Door drie goals van de Franse spits was de Spaanse grootmacht in Londen met 3-1 te sterk voor titelhouder Chelsea.

Het waren alweer Benzema's negende, tiende en elfde treffer van dit Champions League-seizoen. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Ajax-spits Sébastien Haller en heeft er nog maar eentje minder dan Bayern München-topscorer Robert Lewandowski.

Benzema (rechts) viert zijn derde treffer tegen Chelsea

Klaar in Spanje: Villarreal verslaat Bayern

Voor het eerste kwartfinaleduel tussen Villarreal en Bayern München in de Champions League had statistiekenbureau Gracenote voorspeld dat de Spanjaarden maar 16 procent kans hadden om het tweeluik te overleven.

Dat percentage zal na woensdagavond flink gestegen zijn, want in eigen huis stapte de winnaar van de Europa League van vorig seizoen met een dikverdiende 1-0 zege van het veld. Matchwinner werd Oranje-international Arnaut Danjuma.

Arnaut Danjuma viert zijn treffer tegen Bayern

VIL-BAY | 83' Danjuma mag uitrusten

Bij Villarreal zit de wedstrijd erop voor Danjuma. De maker van het tot nu toe enige doelpunt maakt na 81 minuten plaats voor Chukwueze.

Mocht het trouwens bij 1-0 blijven hier in Spanje, dan betekent dat het einde van een mooie reeks voor Bayern: de Duitsers zijn 22 uitwedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag was in september 2017 bij Paris Saint-Germain. De coach van PSG was destijds huidig Villarreal-coach Unai Emery.

Villarreal-Bayern München 1-0

CHE-RMA | 70' Offensief van Chelsea

Chelsea begint zich in deze fase nadrukkelijk weer te melden, met twee beste kansen op rij. Eerst kopt de ingevallen Lukaku net voorlangs uit een van richting veranderde voorzet. Even later levert Mount een verrassend schot af, dat net over de kruising suist.

Chelsea-Real Madrid 1-3

VIL-BAY | 64' Genoeg te beleven in Spanje

Ook bij Villarreal-Bayern is er genoeg te beleven. Na ruim een uur was het bijna 2-0 voor de Spanjaarden: Neuer staat ver uit zijn doel en gaat in de fout: hij speelt de bal pardoes in de voeten van Moreno, die vanaf de middenlijn meteen op doel schiet. De bal hobbelt ergens net naast.

Een paar minuten eerder had Moreno op aangeven van Danjuma ook al een beste kans. Aan de andere kant duikt Bayern ook geregeld gevaarlijk op voor het doel. Zo had Davies zojuist een hard afstandsschot in petto, dat in de armen van Rulli belandde.

En dit gezegd hebbende is het weer bijna raak voor Danjuma aan de andere kant, maar de Nederlander wacht te lang met afdrukken en de Duitse defensie grijpt in.

Villarreal-Bayern München 1-0

CHE-RMA | 46' DOELPUNT REAL MADRID

Het gaat helemaal mis achterin bij Chelsea, en wie profiteert? Benzema natuurlijk. Het is een hattrick voor de Fransman: 3-1.

De Senegalese doelman Mendy - die Nederland nog zal tegenkomen op het WK - gaat verschrikkelijk in de fout met een mislukt passje op Rüdiger en Benzema kan zonder problemen van afstand de bal in het lege doel schuiven.

Chelsea-Real Madrid 1-3

De blunderende Édouard Mendy is te laat, Karim Benzema maakt er 3-1 van

Tweede helft in Engeland en Spanje

De bal rolt weer bij Chelsea-Real Madrid. Bij de Londenaren is Ziyech in de ploeg gekomen voor Kanté. Kovacevic heeft Christensen vervangen.

Geen wissels bij Villarreal-Bayern München.

PSV-coach Schmidt: 'We hebben tegen Leicester het totaalpakket nodig'

Als PSV de halve finales van de Conference League wil halen, dan moeten de Eindhovenaren morgenavond heel anders voor de dag komen dan afgelopen zaterdag tegen FC Twente. PSV moest na rust vol aan de bak om een 3-0 achterstand om te zetten in een 3-3 gelijkspel.

"Die wedstrijd was een mooi voorbeeld van hoe goed we kunnen spelen, maar ook hoe slecht we kunnen spelen", greep trainer Roger Schmidt een dag voor de wedstrijd tegen Leicester City terug naar zaterdag.

PSV-coach Schmidt: 'Hebben tegen Leicester het totaalpakket nodig'

VIL-BAY - Rust in Vila-Real

Ook in Spanje zoeken we de kleedkamers op. Villarreal staat op een 1-0 voorsprong tegen Bayern München door een goal van Danjuma.

Vlak voor rust leek het overigens 2-0 te worden toen Coquelin scoorde.. maar de Franse Villarreal-middenvelder stond buitenspel.

CHE-RMA - Rust in Londen

De eerste helft van Chelsea-Real Madrid zit erop. En het was zeer vermakelijk. Real leidt met 2-1.

CHE-RMA | 40' DOELPUNT CHELSEA

De Engelsen doen iets terug tegen Real Madrid. Havertz kopt binnen uit een knappe assist van Jorginho.

De voorzet van de Italiaan is op maat, de Duitser - die de peperdure Lukaku vanavond op de bank houdt - knikt binnen. Havertz maakte dit seizoen al twaalf goals in alle competities.

Chelsea is weer terug in de wedstrijd. Maar een paar minuten later is het alweer bijna raak voor Real: Benzema - wie anders - hoeft de bal na een mooie aanval alleen nog maar binnen te schieten, maar hij werkt de bal naast.

Chelsea-Real Madrid 1-2

CHE-RMA | 24' DOELPUNT REAL MADRID

De Koninklijke komt snel op 2-0 bij Chelsea. Het doelpunt - wederom geen verrassing - komt van het hoofd van Benzema.

Dit keer is de voorzet van Modric en kopt de Fransman vakkundig tegendraads raak.

In de vorige ronde, tegen Paris Saint-Germain, was Benzema verantwoordelijk voor de uitschakeling van zijn landgenoten door een hattrick na rust in de return. Chelsea zal hopen dat Benzema er nu wel klaar mee is.

Chelsea-Real Madrid 0-2

Karim Benzam juicht, het publiek treurt na de 2-0 van Real Madrid bij Chelsea

CHE-RMA | 21' DOELPUNT REAL MADRID

De Spanjaarden komen op voorsprong in Londen, en - geen verrassing - Benzema scoort met een geweldige kopbal.

Uit een voorzet van Vinícius scoort de Fransman op weergaloze wijze met een afstandskopbal.

Chelsea-Real Madrid 0-1

Karim Benzema kopt van afstand de 1-0 binnen tegen Chelsea

CHE-RMA | 10' Real Madrid op de lat

De eerste kans in Londen was voor Chelsea, waar Havertz over schoot. De eerste grote kans was na tien minuten voor Real Madrid: een schot van Vinícius Júnior spat uiteen op de lat, zoals dat zo mooi heet.

Even later zien we de eerste prent van de avond: Real-speler Militao krijgt geel en mist de return van volgende week in Madrid.

Chelsea-Real Madrid 0-0

VIL-BAY | 8' DOELPUNT VILLARREAL

Danjuma prikt al vroeg in de wedstrijd de 1-0 binnen tegen Bayern München!

Na een mooie aanval komt Parejo binnen het strafschopgebied tot een half mislukt schot, maar Danjuma staat op precies de goede plek om het schot te verlengen en de Oranje-international laat keeper Neuer kansloos.

Het is zijn zesde Champions League-goal van dit seizoen en het zevende doelpunt van Danjuma in zijn eerste elf Champions League-duels. Was er ooit een Nederlander beter? Ja eentje, Ruud van Nistelrooij met acht.

Villarreal-Bayern München 1-0

Arnaut Danjuma viert zijn goal tegen Bayern München

Aftrap in Engeland en Spanje

Er is gefloten in Londen en Vila-Real. De kwartfinales Chelsea-Real Madrid en Villarreal-Bayern München zijn begonnen.

'Kans groeit dat Ten Hag nieuwe coach Manchester United wordt'

Het begint er steeds meer op te lijken dat Erik ten Hag volgend seizoen de trainer van Manchester United wordt. Volgens ESPN zijn de gesprekken tussen de huidige Ajax-trainer en United in een vergevorderd stadium en moeten alleen nog de puntjes op de i worden gezet.

De BBC meldt dat het nog niet zover is, maar dat United wel een voorkeur heeft voor Ten Hag. Het is te vroeg om van een akkoord te spreken, zo wordt gezegd, maar de Engelse club zou Ten Hag in de huidige structuur geschikter vinden dan de andere favoriete kandidaat, Maurico Pochettino.

Ajax-trainer Erik ten Hag

Opstellingen Villarreal-Bayern München (21.00 uur)

Bij Villarreal staat Arnaut Danjuma - als enige Nederlander vanavond - in de basis. Bij Bayern München beginnen Leroy Sané en Leon Goretzka op de bank.

Opstellingen Chelsea-Real Madrid (21.00 uur)

Chelsea-coach Thomas Tuchel laat Hakim Ziyech en Romelu Lukaku vooralsnog op de bank. Bij Real Madrid hebben we geen verrassingen waargenomen.

FIFA bevestigt: voetbalwedstrijd duurt 90 minuten

De FIFA heeft via Twitter officieel bevestigd dat voetbalwedstrijden gewoon negentig minuten duren. Dat is logisch, zou je zeggen, maar de wereldvoetbalbond reageert daarmee op geruchten dat duels op het WK in Qatar misschien wel 100 minuten zouden gaan duren.

De Italiaanse krant Corriere dello Sport meldde dat de FIFA aan het praten was over het invoeren van zuivere speeltijd en/of het verlengen van een wedstrijd naar 100 minuten, om af te zijn van hinderlijk tijdrekken. Maar dat is dus niet waar, aldus de FIFA.

Leicester City mist Vardy tegen PSV

Leicester City kan morgen in de Conference League tegen PSV nog niet beschikken over spits Jamie Vardy. De maker van tien competitietreffers dit seizoen is nog niet hersteld van een knieblessure die hij een maand geleden opliep.

Met James Justin, Timothy Castagne, Wesley Fofana en Jonny Evans zijn tot tevredenheid van trainer Brendan Rodgers vier spelers wel al teruggekeerd van blessureleed. "Dat stelt ons in staat ons eigen spel te spelen. We komen weer ergens in de buurt van ons niveau, maar zijn daar nog niet. Onze vorm en - nog belangrijker - ons voetbal zijn beter geworden."

PSV mist morgen Érick Gutiérrez (schorsing), Armando Obispo, Ryan Thomas en Phillipp Mwene.

Ancelotti na negatieve test toch op de bank tegen Chelsea

Trainer Carlo Ancelotti kan Real Madrid straks toch coachen in het uitduel met Chelsea in de kwartfinales van de Champions League. De Italiaan heeft negatief getest op het coronavirus en reisde daardoor vanochtend alsnog naar Londen, een dag na de spelersgroep. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

Ancelotti testte een week geleden positief en miste daardoor afgelopen weekeinde het gewonnen competitieduel met Celta (1-2). Toen nam zijn zoon en assistent-trainer Davide Ancelotti de taken over.

Toen toeschouwer, nu coach: Slot hoopt op 'magische' Feyenoord-sfeer als in 2002

In maart 2002 was Arne Slot een van de 50.000 toeschouwers in de Kuip toen Feyenoord het opnam tegen PSV in de kwartfinales van de UEFA Cup. Hij was nog speler van PEC Zwolle, waarmee hij later dat seizoen zou promoveren naar de eredivisie. Morgenavond staat Slot langs de lijn, als coach, voor de eerste Europese kwartfinale van de Rotterdamse club in twintig jaar.

Als het aan Slot ligt, wordt het treffen met Slavia Praag donderdag in de Conference League net zo gedenkwaardig als de Europese avonden van 2002. "Voor mij is het vooral bijzonder omdat het mijn eerste Europese kwartfinale als trainer is. Ook voor de meeste spelers is het hun eerste kwartfinale. Dan lijkt het me vrij logisch dat we er zin in hebben."

Slot denkt terug aan 2002: 'Verwacht opnieuw zo'n magische sfeer'

Een tweede termijn bij Oranje: Koeman is bepaald niet de eerste

Het is bepaald niet uniek dat een trainer terugkeert op de stoel van de bondscoach van Oranje. In een heel ver verleden deden onder anderen Bob Glendenning, Karel Kaufman en Jan Zwartkruis dat al.

En ook in de wat recentere historie kwam de KNVB vaak uit bij een trainer die al eerder werkzaam was in Zeist. Die categorie telt een aantal zeer bekende namen.

Rinus Michels bij de EK-winst in 1988

KNVB-directeur Van Leeuwen: 'Koeman was kandidaat nummer één'

Bijna acht maanden voor zijn contract ingaat, is al bekend dat Ronald Koeman per 1 januari 2023 de opvolger is van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. Opvallend vroeg. Voor KNVB-directeur Marianne van Leeuwen was dit het juiste moment.

Van Leeuwen: "Koeman is de kandidaat nummer één. We zijn blij dat we nu rust hebben naar het WK in Qatar toe, nu met bondscoach Van Gaal en daarna met Ronald Koeman."

KNVB en Koeman spraken 'commitment' uit: 'Deze keer geen clausule'

Gisteren: Manchester City en Liverpool winnen

Manchester City heeft gisteren in de kwartfinales van de Champions League in eigen huis met 1-0 gewonnen van Atlético Madrid.

Liverpool boekte in Lissabon een 3-1 overwinning op Benfica in de kwartfinales van de Champions League.

Beide returns zijn volgende week.

  • Pro Shots
  • AFP
    Konaté viert zijn goal met Virgil van Dijk

Welkom bij de Champions League!

Vanavond hebben we opnieuw twee wedstrijden in de kwartfinales van de Champions League in de aanbieding.

In Londen staat om 21.00 uur het duel tussen Chelsea en Real Madrid op het programma. En om dezelfde tijd neemt het Spaanse Villarreal het op tegen Bayern München.

Met dit liveblog blijf je vanavond op de hoogte van alle actie op de velden.