liveblog
NOS VoetbalAangepast

Kwartfinales Champions League: Aké houdt de nul met City • Benfica kansloos tegen Liverpool

Vanavond staan er twee duels in de kwartfinales van de Champions League op het programma:

Updates ontvangen van dit liveblog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.

liveblog gesloten

Engelse clubs winnen

De twee duels in de kwartfinales van de Champions League zijn afgelopen.

Liverpool wint met Virgil van Dijk vrij gemakkelijk van Benfica. Konaté en Mané scoren in de eerste helft, Darwin Núnez deed nog wat terug voor Benfica maar Luis Diaz bepaalt de eindstand op 1-3.

City domineert de hele wedstrijd, maar verder dan de 1-0 van Kevin de Bruyne komen ze niet. Atlético heeft bar weinig gecreëerd. Toch hebben ze nog alle kans om het volgende week om te draaien in eigen huis.

Kevin de Bruyne viert zijn doelpunt

BEN-LIV | Liverpool wint toch nog gemakkelijk

Even hing de gelijkmaker van Benfica in de lucht, maar uiteindelijk wint Liverpool met 1-3 in Lissabon. In de laatste seconden maakt Jota zelfs nog bijna de 1-4. Hij mist oog in oog met de keeper van Benfica.

MCI-ATL | City wint met 1-0

De goal van De Bruyne blijkt genoeg voor City voor de overwinning. Volgende week woensdag strijden Atlético Madrid en Manchester City verder, en dan zal Atlético in ieder geval één keer moeten scoren in hun eigen Estadio Wanda Metropolitano om door te gaan naar de halve finales.

BEN-LIV | Liverpool breidt score toch nog uit

Benfica jaagt op de gelijkmaker, maar het is Luis Diaz die Liverpool op 1-3 zet. Hij wordt diep gestuurd, omspeeld de Benfica-keeper en schuift zelfverzekerd binnen. Leuk feitje: Diaz scoort in zijn Champions League-basisdebuut voor Liverpool nadat hij in de winter overkwam van de grote rivaal van Benfica, FC Porto.

MCI-ATL | Domme gele kaart kost Jesus trip naar Madrid

Na gemekker over een inworp krijgt Gabriel Jesus een gele kaart. Niet zo slim, helemaal als je bedenkt dat de Braziliaanse aanvaller nu geschorst is voor de return in Madrid.

MCI-ATL | De Bruyne bijna met zijn tweede

Na een schitterende actie van Phil Foden langs de achterlijn krijgt Kevin de Bruyne een schietkans binnen de zestien voor de 2-0. De bal wordt van de lijn gehaald, het blijft 1-0 voor City. Het inbrengen van Foden is een goede zet gebleken voor de wedstrijd.

Nieuw elan City na driedubbele wissel

De voorsprong van City komt mede door de net ingevallen Phil Foden, maar ook Jack Grealish en Gabriel Jesus vielen tegelijk in en spelen fris. Opvallend: Na Liverpool en Atlético Madrid is Manchester City al de derde ploeg vandaag die een driedubbele wissel doorvoert.

MCI-ATL | Bevrijdende treffer City

Daar is ie dan toch. City is de hele wedstrijd heer en meester maar lijkt zich stuk te lopen. Dan is daar ineens de Belg Kevin de Bruyne, die een prachtig balletje krijgt van de net ingevallen Phil Foden. De Bruyne rondt voortreffelijk en koelbloedig af. 1-0 Manchester City

De Bruyne schuift de 1-0 binnen langs Jan Oblak

BEN-LIV | Bijna de gelijkmaker van Benfica

Everton krijgt een grote kans op de 2-2. Een stand die we in de eerste helft eigenlijk niet meer zagen gebeuren. Allisson Becker kan redding brengen voor Liverpool. Benfica gooit het over een totaal andere boeg in de tweede helft en Liverpool moet oppassen. Jürgen Klopp voert wel gelijk drie wissels door. Salah, Mané en Thiago Alcantara verlaten het veld. Diogo Jota, Roberto Firmino en Jordan Henderson komen erin.

Salah wordt na een uur spelen naar de kant gehaald

MCI-ATL | Eerste wissels Atlético

Ondanks dat verdedigen hoort bij de tactiek van Diego Simeone, lijkt hij de overmacht van City waarschijnlijk een beetje overdreven te vinden. Hij voert een driedubbele wissel uit. Marcos Llorente gaat eruit voor Cunha, Angel Correa komt voor Antoine Griezmann en Rodrigo De Paul vervangt aanvoerder Koke.

MCI-ATL | City blijft aandringen

Ook in de tweede helft dringt City aan. Kevin de Bruyne krijgt een goede mogelijkheid met een vrije trap van zo'n 20 meter, maar Jan Oblak, de Sloveense keeper van Atlético Madrid, redt ternauwernood. Ook de aanval daarna strandt. Gaat City nog scoren? We zitten al in de 59e minuut.

BEN-LIV | Aansluiting Benfica!

En daar is het ineens 1-2 in de 49e minuut. Konaté, die nog de 0-1 maakte voor Liverpool, maait hopeloos over de bal heen. En dan komt de bal bij, uiteraard, Darwin Núnez. De Uruguayaan, die de enige goal maakte in Amsterdam tegen Ajax, maakt de aansluitingstreffer voor Benfica.

doelpuntenmakers Nunez (rechts) en Konaté in duel

We zijn weer begonnen

De tweede helft is begonnen in Lissabon en Manchester. Gaan we nog veel goals zien?

Rust bij beide wedstrijden

Het is rust in Manchester en Lissabon. City komt er (nog) niet doorheen tegen Atlético, de brilstand staat daar nog op het bord. Guardiola zal iets moeten verzinnen om de verdediging van Simeone te doorbreken. Liverpool heeft het een stuk makkelijker tegen Ajax-beul Benfica. Daar staat het 0-2 door doelpunten van Ibrahima Konaté en Sadio Mané.

Konaté viert zijn goal met Virgil van Dijk

BEN-LIV | Nog even actie aan het einde van de eerste helft

Salah gaat ineens één op één op keeper Vlachodimos af. Die redt knap, en nog geen tien seconden later is Benfica weg in de counter, maar er wordt slordig en te snel geschoten. Het is daarna gelijk rust in Lissabon, met een 0-2 stand voor Liverpool.

MCI-ATL | Publiek in Manchester wordt ongeduldig

City komt er maar niet doorheen tegen Atlético, en de Spanjaarden komen er soms zelfs een beetje uit op de counter. Het publiek mort even, maar zingt al snel daarna weer aanmoedigingen. Maar het staat nog wel 0-0 in Manchester.

Nathan Aké (blauw) duelleert met Griezmann en Vrsjalko

BEN-LIV | 0-2 Liverpool

Daar is al de tweede voor Liverpool. De Senegalees Sadio Mané, die wij als het goed is tegenkomen op het WK, tikt simpel binnen nadat Luis Diaz de bal slim doorkopt. Liverpool heeft geen kind aan Benfica, bij Ajax zullen ze zich achter de oren krabben.

Sadio Mané (in het geel) zet Liverpool op een 2-0 voorsprong

BEN-LIV | Liverpool heer en meester in Lissabon

Lissabon heeft maar weinig te duchten van Benfica tot nu toe. Ze produceren de een na de andere aanval, alleen zijn ze net niet scherp genoeg om het in de score uit te drukken. Maar de 0-2 lijkt dichterbij dan de 1-1.

BEN-LIV | 0-1 Liverpool

De eerste goal van de avond is binnen. Liverpool-verdediger Ibrahima Konaté kopt een hoekschop binnen met een krachtige kopbal. De Engelsen op voorsprong in Lissabon.

MCI-ATL | Grote druk Manchester City

Atlético Madrid komt er niet uit tegen Manchester City, en staan onder grote druk. Het is wachten op de 1-0 voor the citizens.

BEN-LIV | Eerste kans voor Salah

Benfica begint verrassend sterk tegen Liverpool, maar de eerste kans is voor Salah die de bal krijgt na een mooi hakje. Benfica-keeper Vlachodimos redt, het blijft 0-0.

Salah met de eerste kans in Lissabon

Twee kwartfinales zijn begonnen

Twee mooie duels in de kwartfinales van de Champions League zijn begonnen: Benfica - Liverpool en Manchester City - Atlético Madrid.

Bij beide wedstrijden komt één Nederlandse verdediger in actie. Virgil van Dijk staat aan de aftrap in Lissabon, Nathan Aké in Manchester

Rusland stopt strijd over deelname WK voetbal

De Russische voetbalbond gaat niet meer proberen om toch mee te doen aan het WK in Qatar van eind dit jaar. Het internationaal sporttribunaal CAS meldt dat de bond de juridische strijd heeft gestopt.

Vorige maand besloot het CAS de mondiale schorsing van alle Russische clubs en nationale ploegen in stand te houden.

Die maatregel voerde wereldvoetbalbond FIFA, net als de Europese voetbalbond UEFA, in vanwege de Russische inval in Oekraïne. De maatregel door de UEFA, die ervoor zorgde dat Russische teams niet in Europees verband konden spelen, wordt nog wel aangevochten.

De mannen van Diego Simeone

Opstelling Atlético

Opstelling City met Nathan Aké in de verdediging

Opstelling Manchester City

En daar de opstelling van Benfica

Benfica treedt tegen Liverpool in precies dezelfde opstelling aan als in de gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax (0-1)

Opstelling Benfica

Opstelling Liverpool bekend met uiteraard Virgil van Dijk

Opstelling Liverpool

Van Hintum terug bij PEC

Bart van Hintum verruilt FC Groningen komende zomer na drie seizoenen transfervrij voor zijn oude club PEC Zwolle. Eerder speelde hij in Zwolle tussen 2011 en 2016. De 35-jarige verdediger tekent bij de Zwollenaren een contract voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar. Of dat in de eredivisie is, is nog uiterst onzeker.

PEC staat onderaan in de eredivisie en na de pijnlijke thuisnederlaag in de derby tegen Go Ahead Eagles is de situatie nijpend te noemen.

Higuaín (34) stopt ermee

Gonzalo Higuaín stopt na de seizoen met voetballen. Dat kondigt zijn vader, en tevens zaakwaarnemer, aan in Argentijnse media. De Argentijnse spits speelde in zijn rijke loopbaan onder meer voor Real Madrid, Chelsea en Juventus. Sinds 2020 zit hij bij Inter Miami in de Amerikaanse competitie.

Higuaín kende zijn beste seizoen in 2015/16. Namens Napoli maakte hij 36 goals (in 35 wedstrijden) in de Serie A. Het leverde hem een toptransfer van 90 miljoen euro op naar Juventus. Daarna ging het langzaam bergafwaarts met zijn carrière.

Hij speelde ook 75 interlands voor Argentinië (31 goals), waaronder de in 2014 verloren WK-finale tegen Duitsland. Higuaín begon vanaf de aftrap en werd in de 78e minuut gewisseld.

Welkom!

De Champions League wordt hervat met de heenwedstrijden van de kwartfinales.

Vanavond is het tijd voor Ajax-beul Benfica tegen Liverpool met Virgil van Dijk. Die wedstrijd in Lissabon begint om 21.00 uur.

Om dat tijdstip gaat ook het Manchester City van Nathan Aké van start, thuis ontmoeten zij Atlético Madrid.

Kwartfinales Champions League