liveblog
NOS VoetbalAangepast

Sterren PSG verbleken bij hattrick Benzema: 3-1 • Mourinho lacht om boodschap Sneijder

Na Bayern München en Liverpool plaatsen ook Manchester City en Real Madrid zich voor de laatste acht van de Champions League.

En verder:

liveblog gesloten

De ene legendarische nummer negen over de andere

We besluiten dit liveblog met een compliment van de ene legendarische nummer negen aan de andere. Vanavond was de avond van Karim Benzema!

Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

Programma Nederlandse clubs in de Conference League

Donderdag zijn we uiteraard terug voor de achtste finales van de Conference League, met liefst vier Nederlandse clubs in actie.

Programma Nederlandse clubs in de achtste finales van de Conference League.

Feyenoord bereidt zich voor op vuurwerk in Belgrado

Feyenoord wacht donderdag een heet avondje in Belgrado tegen Partizan. Tenminste, daar gaan trainer Arne Slot en Jens Toornstra vanuit.

Feyenoord kent het vuurwerk bij Partizan: 'Een moeilijk te verslaan team'

Mourinho krijgt videoboodschap van Sneijder: 'Wie is die gast naast Materazzi?'

Eerder in dit liveblog schreven we al iets over de persconferentie van Jose Mourinho in aanloop naar Vitesse-AS Roma. De Portugese coach sprak zijn ongenoegen uit over het belabberde veld in Gelredome. Maar er was ook wel wat te lachen, vooral als Mourinho na afloop een videoboodschap van Wesley Sneijder en Marco Materazzi - twee van de spelers waarmee hij in 2010 de Champions League won met Inter - bekijkt.

Uitslagen en programma

Uitslagen en programma in de achtste finales van de Champions League.

MCI-SPO | Ken jij Marcus Edwards nog?

Nog even over dat andere duel in Manchester. Bij Sporting Portugal kwam in de 58ste minuut van het duel met Manchester City nog een oude bekende in het veld. De Engelsman Marcus Edwards speelde in het seizoen 2018/19 namens Excelsior in de eredivisie. De rappe buitenspeler is nieuw bij Sporting nadat hij afgelopen transferperiode overkwam van Vitória Guimarães.

Uitgerekend die Edwards bracht de wedstrijd vermaak met zijn acties. Een kwartier voor tijd zette Edwards teamgenoot Paulinho vrij voor het doel maar die schoot op de net ingevallen City-keeper Scott Carson. Die is normaal derde doelman, maar kreeg speeltijd van Guardiola.

Oud-Excelsior-speler Marcus Edwards (links) in duel met Zintsjenko

RMA-PSG | Vreugde en verdriet

  • Reuters
    Karim Benzema kan zijn geluk niet op na zijn hattrick tegen PSG.
  • Pro Shots
    Kylian Mbappé kan niet geloven hoe PSG het duel met Real Madrid uit handen heeft gegeven.
  • Pro Shots
    Lionel Messi krabt zich op het hoofd na de pijnlijke nederlaag tegen Real Madrid.

RMA-PSG | Reals Remontada compleet

Ook Danny Makkelie blaast voor het laatst op de fluit. Zo groots als Barcelona een paar jaar geleden (6-1 winst na een 4-0 nederlaag in Parijs) is het ook weer niet, maar deze Remontada van Real mag er ook zijn!

Real Madrid bekert door na een 3-1 zege op Paris Saint-Germain in een schitterende wedstrijd!

EINDSTAND: Real Madrid - Paris Saint-Germain 3-1 (eerste duel 0-1)

MCI-SPO | Duel om niets eindigt in 0-0

Bij Manchester City-Sporting ziet het er al op. Het is 0-0 gebleven en daar hebben beide ploegen vrede mee. City bekert door na de 5-0 zege in Lissabon.

EINDSTAND: Manchester City - Sporting Portugal 0-0 (eerste duel 5-0)

RMA-PSG | 89' Derde hattrick in Champions League van Benzema

Het is overigens de derde hattrick van Karim Benzema in de Champions League. De eerste was in december 2010 met Real tegen Auxerre, de tweede in december 2015 tegen Malmö FF. Deze is ontegenzeggelijk de belangrijkste.

Karim Benzema na zijn derde goal tegen PSG.

RMA-PSG | 81' Di María moet de meubelen redden

De paniek slaat toe bij PSG, dat lange tijd de touwtjes in handen had in Bernabeu. Maar nu de uitschakeling nabij is, wordt Ángel Di María van stal gehaald. De oud-speler van Real Madrid komt erin voor Danilo.

Een andere oud-Madrileen, Achraf Hakimi, heeft trouwens net een echte frustratiekaart gekregen van Makkelie. En ook Kimpembe gaat in het boekje, na een beuk tegen Vinicius. De Fransen verliezen het hoofd in deze slotfase, niet voor het eerst trouwens.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 3-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 78' GOAL REAL MADRID

Niet te geloven! Karim Benzema maakt ook zijn derde van de wedstrijd en schiet Real op 3-1 tegen PSG! Weer ligt onnodig balverlies aan de goal ten grondslag. Vinicius neemt over, trekt de bal terug en Benzema prikt hem in het hoekje!

En bij deze stand is PSG uitgeschakeld!

Real Madrid - Paris Saint-Germain 3-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 76' GOAL REAL MADRID

Luka Modric bedient met een heerlijk steekpassje eerst Vinicius en daarna Karim Benzema en die schiet de 2-1 tegen de touwen.

Bij deze stand gaan we verlengen in Bernabeu!

Real Madrid - Paris Saint-Germain 2-1 (eerste duel 0-1)

Karim Benzema en David Alaba vieren een van de drie treffers van de Fransman tegen PSG.

RMA-PSG | 74' PSG klungelt weer, maar Vinicius profiteert niet

PSG beschikt over zoveel kwaliteit, maar verdedigend maken ze er een potje van. Nu is het Nuno Mendes die de bal in de eigen zestien zo slecht raakt dat hij voor de voeten van Vinicius belandt. De Braziliaan krijgt zo een bijna niet te missen kans, maar schiet de bal toch over.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 1-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 71' Gana Gueye in het veld (Mbappé pas op....)

Ook PSG wisselt. Misschien om het Madrileense ritme te breken, of gewoon om een breker in het veld te brengen. Want dat is Idrissa 'Gana' Gueye, die in het veld komt voor Leandro Paredes.

Gueye was de man die maandag op de voet van Mbappé ging staan.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 1-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 64' Benzema bijna...

En daar was al bijna de 2-1 voor Real. Niet voor het eerst kan Benzema vrij inkoppen en nu mikt hij maar net naast. Deze wedstrijd kantelt nu de kant van Real op. Maar PSG heeft het supertrio voorin. Hoe loopt dit af?

Real Madrid - Paris Saint-Germain 1-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 61' GOAL REAL MADRID

Real Madrid maakt gebruik van een zeldzaam foutje van doelman Donnarumma.

De Italiaan aarzelt te lang met uitschieten, krijgt een duwtje van Benzema en speelt de bal zo in de voeten bij Vinicius. De Braziliaan bedient Benzema en die schiet de 1-1 in het doel.

Nu is een Madrileens doelpunt genoeg voor een verlenging!

Real Madrid - Paris Saint-Germain 1-1 (eerste duel 0-1)

Gianluigi Donnarumma is kansloos op de inzet van Karim Benzema.

RMA-PSG | 57' Dubbele wissel PSG

Terwijl Mbappé even behandeld wordt, nadat hij met zijn gezicht in het gras is gesmakt bij een doelpoging, voert Carlo Ancelotti een dubbele wissel door.

De jonge Eduardo Camavinga vervangt de niet helemaal fitte Toni Kroos en Rodrygo komt in de ploeg voor Marco Asensio.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 55' Vlam in de pan

En opeens slaat de vlam weer in de pan in Bernabeu, in de positieve zin van het woord. Eerst ontsnapt Mbappé weer aan de verdediging, zet Courtois in zijn hemd met een lichaamsschijnbeweging en schuift de bal in het doel. Maar de Fransman blijkt een meter buitenspel en dus gaat de 2-0 niet door.

In de tegenaanval krijgt Vinicius voor het eerst een schietkans, maar de Braziliaan komt niet verder dan een ongevaarlijk rolletje. Het tempo is moordend!

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-1 (eerste duel 0-1)

Vinicius op zijn rug in het duel met PSG.

RMA-PSG | 53' Hoofdpijn Paredes

Real Madrid heeft de bal in de eerste minuten van deze tweede helft, maar zo furieus als in de eerste is het niet. Wel zagen we net een heerlijke volley van Valverde van een meter of 25, die door Paredes dapper met het hoofd werd gekeerd. Dat heeft de Argentijn geweten, maar hij kan verder.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | Tweede helft

Ook Danny Makkelie heeft de tweede helft op gang gefloten in Bernabeu. De arbiter heeft af en toe de handen vol, maar fluit voorlopig een uitstekende wedstrijd.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-1 (eerste duel 0-1)

Danny Makkelie spreekt PSG-aanvoerder Marquinhos streng toe.

MCI-SPO | Champions League-debutant McAtee in de ploeg

In Manchester is de tweede helft begonnen bij Manchester City-Sporting. Bij de Engelsen zien we het Champions League-debuut van de 19-jarige James McAtee. Hij komt erin voor Phil Foden. Ook Bernardo Silva - in Lissabon nog twee keer trefzeker is in de kleedkamer achtergebleven, voor hem komt Riyad Mahrez.

Manchester City - Sporting Portugal 0-0 (eerste duel 5-0)

RMA-PSG | PSG leidt bij rust: 0-1

Danny Makkelie fluit voor het laatst in deze eerste helft. En dat komt voor Real Madrid als geroepen, want na de 1-0 van Mbappé begon het te lijken op een masterclass van de Franse sterrenformatie. En dat terwijl Real nog zo sterk begon.

Ook in Manchester is het trouwens rust. Er is nog altijd niet gescoord bij City tegen Sporting: 0-0.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-1 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 39' GOAL PSG

Het kon niet uitblijven. Drie kansen kreeg hij al, waarvan een goal die werd afgekeurd. Maar deze keer telt de goal van Mbappé wel. Hij wordt in de diepte gestuurd door Neymar en schuift de bal onder de armen van Courtois in het doel: 0-1.

Real Madrid moet nu 2x scoren voor verlenging. Wat zou het fijn zijn als Mbappé voor Real zou spelen...oh, wacht.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-1 (eerste duel 0-1)

Kylian Mbappé viert de 1-0 tegen Real Madrid met aangever Neymar.

RMA-PSG | 38' Kopkansen Benzema

Wat een heerlijke wedstrijd is dit zeg. Net als je denkt dat PSG wel zal gaan scoren, krijgt Real weer twee enorme kansen. Beide keren mag Benzema vrij op het doel koppen, maar Donnarumma staat zijn mannetje.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 35' Treffer Mbappé afgekeurd

Het geluid van de bal die het net doet bollen, klinkt heerlijk. En het juichen van Mbappé is ook prachtig. Maar de 1-0 van PSG gaat toch niet door omdat assistent-scheidsrechter Jan de Vries gezien heeft dat Nuno Mendes buitenspel stond voor hij de voorzet kon geven.

En de beelden geven hem gelijk. De spanning blijft, kortom. Maar PSG is wel bij iedere uitval dreigend.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 0-1)

RMA-PSG | 31' Messi bijna...

Een dubbele 1-2 tussen Neymar en Messi leidt tot een behendig stiftje van de Argentijn richting het doel van Real. De bal stuitert echter voorlangs.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 0-1)

MCI-SPO | 30' Nog geen goals in Manchester

In Manchester staat het trouwens nog altijd 0-0 bij Manchester City - Sporting Portugal. Daar zal vooral Sporting tevreden over zijn, want het is City dat aanvalt. De 5-0 van de heenwedstrijd zit er voorlopig nog niet in, maar er is ook pas een half uur gespeeld natuurlijk.

Manchester City - Sporting Portugal 0-0 (eerste duel 5-0)

Oekraïner Oleksandr Zintsjenko (blauw) staat in de basis bij Manchester City

RMA-PSG | 25' PSG heeft de bal, Benzema krult bijna raak

De Spaanse storm is gaan liggen. De laatste tien minuten zien we vooral PSG aan de bal, maar dat heeft voorlopig alleen geleid tot een kansje voor Neymar.

Dan Benzema. De spits van Real krulde net vanuit het niets de bal in de verre hoek buiten bereik van de boomlange Donnarumma. Gelukkig voor de Italiaan ging de bal net naast.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 0-1)

Kylian Mbappé in duel met Toni Kroos.

BEKER VROUWEN TWE-AJA | Afgelopen

Ajax plaatst zich voor de halve finales van de KNVB-beker voor vrouwen. Het wint met liefst 5-1 bij FC Twente.

Eerder plaatsten PSV, Excelsior en ADO Den Haag zich ook al voor de laatste vier.

KNVB-beker vrouwen: FC Twente - Ajax 1-5

Van der Vaart nu echt hoofdtrainer bij Deense Esbjerg (tijdelijk...)

Rafael van der Vaart wordt tijdelijk hoofdtrainer bij zijn oude club Esbjerg fB. De Deense voetbalclub, die uitkomt op het tweede niveau, zat zonder coach na het ontslag van de Duitser Roland Vrabec.

De 39-jarige oud-international uit Heemskerk is assistent-trainer bij de club en krijgt samen met Michael Kryger tijdelijk de leiding over fB Esbjerg, totdat een opvolger voor de ontslagen Vrabec is gevonden.

Sportief gaat het de laatste weken slecht bij de Deense club. De ploeg verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. De ploeg staat negende op de ranglijst van twaalf ploegen.

BEKER VROUWEN TWE-AJA | 84' Grants maakt ook nog 5-1

Chasity Grants maakt er ook nog 5-1 voor de voetbalsters van Ajax in het bekerduel met landskampioen FC Twente. Haar tweede van de avond.

KNVB-beker vrouwen: FC Twente - Ajax 1-5

RMA-PSG | 12' Ziedend schot Carvajal

Weer verovert Kroos de bal in de opbouw van PSG en daardoor kan Carvajal van afstand uithalen. Zijn ziedende schot zeilt net over de lat.

Maar het blijft opletten voor Real, want in de tegenstoot komt Mbappé weer oog in oog met Courtois. Weer wint de Belgische doelman.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 0-1)

Sterren voor het doek

Neymar, Messi en Mbappé in de warming-up voor het duel met Real Madrid.

RMA-PSG | 8' Spaanse furie

Real Madrid begint furieus aan het duel met PSG en dat slaat over op het publiek. We hebben al twee halve kansen gezien voor de thuisploeg, waaronder een mislukte volley voor Asensio (die overigens een Spaanse vader heeft).

De Fransen sterrenformatie wordt in deze beginfase onder de voet gelopen, maar in de eerste de beste tegenstoot komt Mbappé in een goede schietpositie. Hij stuit echter op de uitgestrekte Thibaut Courtois.

Wat een lekker begin zeg!

Real Madrid - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 0-1)

BEKER VROUWEN TWE-AJA | 76' Ajax loopt uit naar 4-1

Inmiddels staat het in Hengelo al 4-1 voor Ajax in de kwartfinales van de KNVB-beker voor vrouwen tegen FC Twente. Jonna van der Velde en Romee Leuchter waren de doelpuntenmaaksters.

KNVB-beker vrouwen: FC Twente - Ajax 1-4

RMA-PSG | Aftrap

De bal rolt bij Real Madrid-PSG en bij Manchester City-Sporting. Wie plaatste zich voor de laatste acht van de Champions League?

Real Madrid - Paris Saint-Germain (eerste duel 0-1)

Manchester City - Sporting Portugal (eerste duel 5-0)

Champions League-hymne klinkt

De Champions League-hymne klinkt in een kolkend Bernabeu en Danny Makkelie staat met Karim Benzema en Marquinhos klaar voor de toss. We gaan zo beginnen!

Real Madrid - Paris Saint-Germain (eerste duel 0-1)

Kylian Mbappé

MCI-SPO | Opstelling Sporting

De elf namen van Sporting Portugal. Met Pedro Porro, de huurling van Manchester City, die vanavond voor het eerst in actie komt in het Etihad Stadium.

MCI-SPO | Opstelling Manchester City

Pep Guardiola kiest verrassend voor de 19-jarige CJ Egan-Riley als rechtsback tegen Sporting Portugal. Kevin De Bruyne, Rodri, Riyad Mahrez en Jack Grealish beginnen op de bank.

POR-OL | Lyon bezorgt Porto eerste nederlaag in 19 duels

Olympique Lyonnais wint met 1-0 in Oporto en heeft dus een prima uitgangspositie voor de return van volgende week. Het is bovendien pas de eerste nederlaag van FC Porto in 19 duels.

EINDSTAND: FC Porto - Olympique Lyonnais 0-1

POR-OL | 90'+4 Goal Porto geannuleerd

Ook diep in blessuretijd komt Peter Bosz met de schrik vrij. Maar in de herhaling blijkt dat de voorzet het hoofd van Martinez heeft geschampt, voordat de bal bij Mbemba belandde. En Martinez stond buitenspel, zo ziet de VAR. Het blijft 0-1.

Europa League: FC Porto - Olympique Lyonnais 0-1

Europa League: Eintracht Frankfurt wint bij Real Betis

In Sevilla zit de eerste achtste finale van de Europa League tussen Real Betis en Eintracht Frankfurt erop. De Duitsers winnen het duel met 2-1.

EINDSTAND: Real Betis - Eintracht Frankfurt 1-2

Filip Kostic viert zijn openingstreffer voor Eintracht Frankfurt tegen Real Betis.

RMA-PSG | Opstelling Real Madrid

Bij Real Madrid was er eigenlijk alleen twijfel over de inzetbaarheid van Toni Kroos. De Duitser is erbij tegen PSG.

De opstelling van Real Madrid voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain.

BEKER VROUWEN TWE-AJA | 40' GOAL AJAX

Kort voor rust is Ajax via Chasity Grant zelfs op 2-1 gekomen in het bekerduel met FC Twente. En dat terwijl de Amsterdamse vrouwen nog goed wegkwamen toen een inzet van Renate Jansen op de lat belandde.

KNVB-beker vrouwen: FC Twente - Ajax 1-2

POR-OL | 64' Strafschop Porto teruggedraaid

Net was Paqueta de held, nu is hij de schlemiel. De aanvaller - met tulband - krijgt de bal via het dijbeen zeer ongelukkig tegen de hand en scheidsrechter wijst naar de stip. Maar ook nu roept de VAR de arbiter naar het scherm en weetde scheidsrechter te overtuigen. Geen strafschop dus. En dat is een correct besluit.

Europa League: FC Porto - Olympique Lyonnais 0-1

Lucas Paqueta (rechts) en Pepe (midden) met tulband in het duel tussen FC Porto en Olympique Lyonnais.

POR-OL | 60' GOAL OLYMPIQUE LYONNAIS

Olympique Lyonnais komt op 1-0 in Oporto tegen FC Porto. Lucas Paqueta krijgt de bal met een beetje geluk voor de voeten en schuift de bal in de verre hoek.

De assistent-scheidsrechter vlagt nog wel voor buitenspel, maar op de beelden blijkt dat daarvan geen sprake is. En dat is ook de conclusie van de VAR en dus mag Peter Bosz met enige vertraging juichen!

Europa League: FC Porto - Olympique Lyonnais 0-1

RMA-PSG | Opstelling Paris Saint-Germain

De opstelling van Paris Saint-Germain is binnen. Trainer Mauricio Pochettino kiest voor Donnarumma in het doel in plaats van Navas. Ook past hij net als eerder in PArijs de truc toe met Danilo als rechtermiddenvelder, waardoor Hakimi naar lievenlust mag opstomen. En voorin zien we gewoon Mbappé op het formulier.

Georginio Wijnaldum en Xavi Simons beginnen op de bank.

De opstelling van Paris Saint-Germain voor het duel met Real Madrid.

Voetbalsters oefenen tegen Engeland van Wiegman

De Nederlandse voetbalsters spelen in de voorbereiding op het EK komende zomer een oefenwedstrijd tegen Engeland. Daarin treft Oranje een oude bekende, want Sarina Wiegman is sinds haar vertrek bij Nederland in 2021 bondscoach van de Engelse vrouwen.

De wedstrijd wordt op vrijdag 24 juni in Leeds gespeeld. Twee weken later begint het EK in Engeland. Oranje speelt in de groepsfase tegen Zweden, Zwitserland en Rusland, al is dat land voorlopig geschorst.

BEKER VROUWEN TWE-AJA | 16' GOAL FC TWENTE

En daar is de gelijkmaker van Ajax, al komt de treffer op naam van een speelster van FC Twente. Kika van Es is de ongelukkige.

KNVB-beker vrouwen: FC Twente - Ajax 1-1

BEKER VROUWEN TWE-AJA | 6' GOAL FC TWENTE

Het staat al 1-0 voor FC Twente in het bekerduel met Ajax. Kayleigh van Doren krijgt de treffer op haar naam.

KNVB-beker vrouwen: FC Twente - Ajax 1-0

BEKER VROUWEN TWE-AJA | Begonnen!

Intussen is in Hengelo de laatste kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi voor vrouwen begonnen tussen kampioen FC Twente en Ajax.

Gisteren plaatsten PSV en Excelsior zich voor de halve eindstrijd, een dag eerder deed ADO Den Haag dat ook al.

KNVB-beker vrouwen: FC Twente - Ajax 0-0

BET-FRA | Al drie goals bij Betis-Frankfurt

In Sevilla is ondertussen wel flink gescoord. Filip Kostic (oud-Groningen) opende de score voor Eintracht Frankfurt tegen Betis Sevilla, dat met een prachtige krul van Nabil Fekir op gelijke hoogte kwam. De thuisploeg kon slechts twee minuten genieten van die gelijke stand, want de Japanner Daichi Kamada maakte er snel 1-2 van.

En met die stand gaan beide ploegen rusten.

Europa League: Real Betis - Eintracht Frankfurt 1-2

POR-OL | 40' Geen goal, maar geen minuut saai

In het drijfnatte Estádio do Dragão is na 40 minuten spelen nog niet gescoord. Maar dat betekent niet dat het saai is. Integendeel, het spel golft in een hoog tempo op en neer en we hebben al goede kansen gezien voor Lyons Moussa Dembélé (kopbal) en Porto's Vitinha (schot).

Beide doelmannen laten zich voorlopig van hun beste kant zien en dat is een aardig wedstrijdje in een wedstrijd: Porto's Diogo Costa en Lyon's Anthony Lopes strijden namelijk allebei om een plek in de nationale ploeg. Beiden zijn meestal reserve achter Rui Patricio van Wolverhampton Wanderers.

Zojuist zagen we trouwens de grootste kans van de eerste helft via Karl Toko Ekambi. De Kameroense aanvaller omspeelt Costa, maar weet de bal op het natte veld net niet binnen de palen te frommelen.

Europa League: FC Porto - Olympique Lyonnais 0-0

PSV-coach Schmidt verwacht zware duels met FC Kopenhagen

Ook PSV komt donderdag in actie in de achtste finales van de Conference League. PSV-trainer Roger Schmidt heeft zijn spelers gewaarschuwd over de kracht van FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League. "Ze staan bovenaan in de competitie, hebben tien wedstrijden op rij gewonnen. Het wordt in beide duels close."

De Duitse coach, die donderdagavond vanaf 21.00 uur met PSV in Eindhoven in actie komt tegen de Deense club, vindt dat Kopenhagen geen vast type spel speelt. "We zijn van hetzelfde niveau. Ze beheersen het aanvallende en verdedigende spel. Ik verwacht een open wedstrijd."

Aanklacht tegen Promes verzwaard: poging tot moord

De aanklacht tegen voetballer Quincy Promes (30) is aangepast. Hij wordt vervolgd voor een poging tot moord op zijn neef. In eerste instantie was de aanklacht poging tot doodslag en zware mishandeling.

Nieuwsuur bracht dinsdag naar buiten dat de voetballer in telefoontaps heeft bekend dat hij zijn neef heeft neergestoken. Hij deed dat tijdens meerdere gesprekken met zijn familie. De voetballer wist niet dat hij op dat moment werd getapt door de politie. Het Openbaar Ministerie verdenkt Promes ervan dat hij op 25 juli 2020 na afloop van een familiefeestje in Abcoude zijn neef in zijn knie heeft gestoken.

AS Roma-coach Mourinho verbijsterd over veld in Arnhem

Voor AS Roma-coach José Mourinho zijn niet de supporters of de fitheid van zijn spelersgroep (op Spinazzola na is iedereen fit), maar vooral het veld in Gelredome een bron van zorg. "De toestand van dit veld is verschrikkelijk", zei de oefenmeester op de persconferentie. "Ongelofelijk wat er op is gebeurd."

José Mourinho

Burgemeester Marcouch stelt noodverordening in: 'Indicatie voor rellen'

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft een noodverordening uitgevaardigd om te voorkomen dat supporters van AS Roma en Vitesse elkaar in de binnenstad van Arnhem zullen treffen. Volgens de burgemeester zijn er aanwijzingen dat de harde kernen van beide clubs de confrontatie met elkaar willen aangaan.

De politie zal de circa 1.000 supporters van AS Roma sommeren naar een ontmoetingsplek aan de Rijnkade te gaan. Dit gebied is verboden terrein voor Vitesse-supporters. Het duel begint donderdag om 18.45 uur.

Vitesse maakt zich op voor Conference League-kraker met AS Roma

FC Hollywood aan de Rijn doet zijn bijnaam eer aan. Het is de laatste weken geen moment rustig bij Vitesse. Daarin is AS Roma donderdagavond de tegenstander. "Daar willen we een voetbalfeest van maken", blikt trainer Thomas Letsch vooruit. "We hebben het de laatste tijd veel in negatieve zin over onze supporters gehad, maar dat waren slechts een paar individuen."

Als de confrontatie met Roma ter sprake komt, verschijnt er wel een lach op het gezicht van Letsch. Hij verheugt zich op een uitverkocht Gelredome. "We spelen net als tegen Tottenham Hotspur voor 24.000 fans. Die zullen voor een fantastische sfeer zorgen. En nee, ik ben er totaal niet bang voor dat er weer iets mis zal gaan."

Lees het verslag van de persconferentie en bekijk wat trainer Letsch te zeggen had over de situatie in Oekraïne, het wangedrag van de supporters en het vooruitzicht van de achtste finale in de Conference League tegen As Roma.

Vitesse hoopt in uitverkocht huis op voetbalfeest: 'Dus nergens mee gooien'

Maar eerst: Europa League met Peter Bosz

Olympique Lyonnais-trainer Peter Bosz.

Het voorgerecht voor de Champions League-kraker is ook niet te versmaden. Om 18.45 uur trapt Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz namelijk af in Portugal voor de achtste finale in de Europa League tegen FC Porto. Dat duel - in de stromende regen voorlopig - zullen we met een schuin oog volgen.

Bekijk hieronder de opstellingen van beide ploegen.

Makkelie fluit kraker in Bernabeu

Of het supertrio Mbappé, Neymar en Lionel Messi vanavond op het wedstrijdformulier staan, zullen we rond een uur of 20.00 weten als de opstellingen binnen zijn. Dan weten we ook of Georginio Wijnaldum en Xavi Simons genoegen moeten nemen met een plek op de Parijse bank.

Toch weten we nu al zeker dat er genoeg Nederlanders op het veld staan in Santiago Bernabeu: Danny Makkelie is namelijk scheidsrechter, met Hessel Steegstra en Jan de Vries als assistenten en Allard Lindhout als vierde man. De VAR is in handen van Pol van Boekel, met Kevin Blom als assistent.

Danny Makkelie floot vorig jaar al de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea.

Neymar, Pochettino en Ancelotti over de voet van Mbappé

Toch was de inzetbaarheid van Mbappé in aanloop naar de wedstrijd in Madrid het belangrijkste gespreksonderwerp. Dit zeiden PSG-coach Mauricio Pochettino, Real-coach Carlo Ancelotti en medespeler Neymar tijdens de persconferentie.

Twijfels over voetblessure Mbappé aan vooravond van kraker tussen Real en PSG

Twijfels over fitheid Mbappé na trainingsongelukje

Maandag sloeg de volgers van Paris Saint-Germain de schrik om het hart toen Idrissa 'Gana' Gueye op de training per ongeluk op de voet van Kylian Mbappé ging staan (zie tweet hieronder). De Franse superster liet een scan maken van zijn voet, waarop geen breuken te zien waren.

Manchester City beslist tweestrijd met Sporting al in Lissabon: 0-5

Manchester City liet drie weken geleden in Lissabon geen spaan heel van Sporting Portugal. Na de 1-5 oorwassing tegen Ajax in de groepsfase ging Sporting nu met 5-0 onderuit.

Bernardo Silva (ex-Benfica) maakte er twee tegen zijn landgenoten.

Lees hieronder het wedstrijdverslag van Sporting Portugal - Manchester City 0-5

Mbappé schenkt PSG verdiende zege op Real Madrid in heenwedstrijd

Drie weken geleden was Paris Saint-Germain heer en meester tegen Real Madrid, maar leek - mede door een gemiste strafschop van Lionel Messi - genoegen te moeten nemen met 0-0. Tot Kylian Mbappé in belssuretijd alsnog zijn klasse liet spreken.

Lees hieronder het wedstrijdverslag van Paris Saint-Germain - Real Madrid 1-0.

Programma en uitslagen achtste finales Champions League

Programma en uitslagen achtste finales Europa League.

Even terug naar gisteren: Bayern haalt uit en Liverpool overleeft

Dinsdag plaatsten Bayern München en Liverpool zich als eerste voor de kwartfinales van de Champions League. Bayern rekende met liefst 7-1 af met Red Bull Salzburg, mede dankzij de snelste hattrick in de historie van de Champions League. Uiteraard kwam die hattrick op naam van Robert Lewandowski.

Meer spanning was er op Anfield, waar Internazionale even mocht dromen van een comeback na de 2-0 thuisnederlaag in Milaan. Maar vlak na de schitterende 1-0 van Lautaro Martínez gooide Alexís Sánchez de eigen glazen in door zijn tweede gele kaart te incasseren. Met tien man bracht Inter Liverpool wel de eerste nederlaag in ruim een jaar toe, maar de Engelsen bekeren door.

Welkom!

Een vol avondje Europees voetbal begint om 18.45 uur in Portugal, waar trainer Peter Bosz het met Olympique Lyonnais in de achtste finales van de Europa League opneemt tegen FC Porto. Om 19.30 uur trappen de vrouwen van FC Twente en Ajax af voor een heuse kraker in de kwartfinales van de KNVB-beker.

Het hoofdmenu van de avond is de strijd om 21.00 uur tussen de oude en de nieuwe Galacticos, als Real Madrid in eigen stadion de 1-0 nederlaag in Parijs tegen Paris Saint-Germain probeert weg te poetsen. Tegelijk neemt Manchester City het op tegen Sporting Portugal, maar dat duel lijkt na de 5-0 in Portugal wel beslist in Engels voordeel.

Welkom bij het liveblog!

Karim Benzema en Kylian Mbappé in de heenwedstrijd in Parijs.