liveblog
NOS VoetbalAangepast

Go Ahead Eagles naar halve finales KNVB-beker, ingevallen Bony valt uit

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

En dan is het mooi geweest voor vanavond. Go Ahead Eagles, AZ, Ajax en PSV staan in de halve finales van de KNVB-beker. Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

Wedstrijdverslag NEC - Go Ahead Eagles

Het had zo'n mooie avond moeten zijn voor NEC, dat voor het eerst sinds het instorten van de tribune tegen Vitesse op 17 oktober vorig jaar weer fans mocht ontvangen in Het Goffertstadion.

Maar de kwartfinalewedstrijd in het KNVB-bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles ging donderdagavond thuis met 2-0 verloren. Op de avond dat Wilfried Bony zijn opvallende rentree maakte op de Nederlandse velden.

Go Ahead Eagles voor zevende keer bij laatste vier

Go Ahead Eagles heeft voor het eerst sinds 2010 en voor de zevende keer in totaal de halve finales van de strijd om de KNVB-beker bereikt. In 1965 was het verliezend finalist.

De Roon, Hateboer en Koopmeiners uitgeschakeld in de beker

De Roon is het niet eens met zijn gele kaart

Strijd, golvend spel, onterecht rood, penalty's en een winnende goal in de laatste minuut - in de kwartfinalestrijd van de Coppa Italia tussen Atalanta Bergamo en Fiorentina (2-3) zat van alles. De Nederlandse inbreng namens Atalanta - met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis en Teun Koopmeiners als invaller - was opvallend.

NEC-GAE | AFGELOPEN!

De terugkeer van fans in De Goffert gaf NEC geen vleugels. Go Ahead Eagles wint met 2-0 in Nijmegen en plaatst zich zo voor de halve finales van de KNVB-beker. Daarin speelt het thuis tegen Ajax of PSV. In de andere halve finale neemt AZ het thuis op tegen Ajax of PSV. Zaterdagavond wordt daarvoor geloot.

NEC - Go Ahead Eagles 0-2

NEC-GAE | 85' Bony valt geblesseerd uit

Wilfried Bony

Wilfried Bony scoorde bijna bij zijn eerste balcontact, maar moet vlak voor tijd naar de kant. De NEC-spits heeft last van zijn hamstring. De Ivoriaan had al een tijdje niet gespeeld en krijgt daar nu de rekening voor gepresenteerd.

NEC - Go Ahead Eagles 0-2

NEC-GAE | 60' Bony valt in en scoort bijna!

En daar is dan eindelijk Wilfried Bony. De Ivoriaanse spits is terug op de Nederlandse velden en staat meteen voor een zware opgave: een bekeruitschakeling van NEC voorkomen. Noppert voorkomt een minuutje later een goal van Bony. Wat een entree.

NEC - Go Ahead Eagles 0-2

Wordt het zo'n avond?

NEC-fan op de tribune tegen Go Ahead Eagles

NEC-GAE | 49' Paal redt NEC opnieuw

De tweede helft is inmiddels al even onderweg en daar ontsnapt NEC weer! Ragnar Oratmangoen komt door op links, haalt uit met links en treft de paal. Go Ahead Eagles komt sterker uit de kleedkamers.

NEC - Go Ahead Eagles 0-2

Binnenkort volle stadions?

Het kabinet wil dat de horeca vanaf volgende week vrijdag tot 01.00 uur 's nachts open kan blijven. Ook wil het kabinet vanaf die dag veel meer toestaan op plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is, zoals theaters en stadions.

NEC-GAE | RUST!

NEC kreeg de beste kansen in de eerste helft, maar Go Ahead Eagles gaat aan de leiding. Kunnen de Nijmegenaren dit na rust nog omdraaien? Wilfried Bony is in ieder geval aan het warmlopen.

NEC - Go Ahead Eagles 0-2

NEC-GAE | 36' Paal redt thuisploeg

NEC heeft nu al zin in pakjesavond, want het geeft weer een cadeau weg aan Go Ahead Eagles. Doelman Danny Vukovic schuift de bal zomaar in de voeten van Iñigo Córdoba, maar de Spanjaard kent genade. De bal belandt op de paal.

NEC - Go Ahead Eagles 0-2

NEC-directeur over de aanpassingen in De Goffert

NEC-directeur: 'We hebben nu het veiligste stadion van Nederland'

NEC-GAE | 26' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

NEC valt aan, krijgt kansen, maar aan de andere kant ligt de tweede goal er al in. Giannis-Fivos Botos ontsnapt aan de Nijmeegse defensie en maakt de 0-2 voor Go Ahead Eagles. Omgekeerde wereld in De Goffert.

NEC - Go Ahead Eagles 0-2

NEC-GAE | 19' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Brouwers heeft de score geopend uit een strafschop

Go Ahead Eagles krijgt de openingstreffer op een presenteerblaadje, nadat Souffian El Karouani een penalty had veroorzaakt in duel met Iñigo Córdoba. Luuk Brouwers benut de strafschop. NEC moet in de achtervolging.

NEC - Go Ahead Eagles 0-1

NEC-GAE | 12' Noppert weer alert

Na een fout van Jay Idzes krijgt NEC een grote kans. Elayis Tavsan stuit echter op Noppert, die Go Ahead Eagles vooralsnog op de been houdt.

NEC - Go Ahead Eagles 0-0

NEC-GAE | 8' Noppert pareert

Eerste schot op doel komt van NEC. Souffian El Karouani probeert het van afstand, maar doelman Andries Noppert heeft de bal klem.

NEC - Go Ahead Eagles 0-0

NEC-GAE | AFTRAP!

De bal rolt in De Goffert. Wie pakt het initiatief in de openingsfase?

NEC - Go Ahead Eagles 0-0

Schmidt: 'Drommel is de toekomst van PSV, logisch Mvogo te passeren'

Schmidt: 'Drommel is de toekomst van PSV, logisch Mvogo te passeren'

Ajax woensdagavond al zeker van plek bij laatste vier

Antony viert zijn 1-0

Het buiten de witte kalklijnen roerige dagen belevende Ajax heeft de zorgen even van zich af kunnen spelen in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. In de eigen Johan Cruijff Arena walste de bekerhouder met 5-0 over de Arnhemmers heen, goed voor een plaats bij de laatste vier.

De perikelen rondom de afgelopen weekeinde teruggetreden Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax die zich schuldig heeft gemaakt aan het versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's, hingen vanzelfsprekend als een sluier over het duel. Ajax-coach Erik ten Hag bekende kort voor het treffen "totaal verbijsterd" te zijn door het nieuws dat zondagavond naar buiten kwam.

Publiek weer welkom in De Goffert

Voor het eerst sinds 17 oktober vorig jaar is er weer publiek welkom in De Goffert. Op die dag stortte er direct na een duel tussen NEC en Vitesse een tribune in.

Bony heeft werkvergunning binnen en kan debuteren voor NEC

Wilfried Bony kan donderdagavond debuteren voor NEC. De 33-jarige spits heeft zijn werkvergunning binnen en is inzetbaar voor het bekerduel met Go Ahead Eagles. Hij begint op de bank.

NEC maakte de komst van de oud-spits van Vitesse op 26 januari bekend. Bony zat toen al ruim een jaar zonder club. Hij moest in november 2020 vertrekken bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië. Trainer Rogier Meijer gaf onlangs aan dat de spits uit Ivoorkust fysiek nog niet in staat is een hele wedstrijd te spelen.

Road to the kwartfinales

NEC bereikte dit seizoen de kwartfinales door gewonnen uitwedstrijden tegen amateurclub Capelle, Cambuur en FC Groningen.

Go Ahead Eagles schakelde achtereenvolgens Almere City, Roda JC en sc Heerenveen uit.

NEC in december te sterk voor Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - NEC

NEC en Go Ahead Eagles troffen elkaar eerder dit seizoen al in de eredivisie. In Deventer werd het 2-0 voor de Nijmegenaren door treffers van Elayis Tavsan en Jordy Bruijn.

Nog steeds geen streep door Feyenoord City: Raad van State geeft uitstel

Luchtimpressie van de plannen voor Feyenoord City

De plannenmakers van Feyenoord City moeten de Raad van State uiterlijk op 6 mei laten weten hoe ze verder willen met de ontwikkeling van het gebied in Rotterdam-Zuid. Daarna beoordeelt Nederlands hoogste bestuursrechter hoe het verder moet.

Dat blijkt uit een brief van de Raad van State aan alle betrokken partijen, waaruit Rijnmond citeert.

Uitslagen en programma kwartfinales KNVB-beker

Uitslagen en programma kwartfinales KNVB-Beker

Welkom!

Wie voegt zich vanavond bij Ajax, PSV en AZ? Wordt het NEC of toch Go Ahead Eagles? Wij volgen de laatste kwartfinale in de KNVB-beker, aftrap 19.00 uur, op de voet in dit liveblog. Ook ander voetbalnieuws komt zo nu en dan voorbij.