liveblog
NOS VoetbalAangepast

Ajax-Excelsior Maassluis eindigt met imposante erehaag • Amerikaan Bassett naar Feyenoord

Twee duels in de achtste finales KNVB-beker

Updates ontvangen van dit liveblog? Vink dan het belletje aan

liveblog gesloten

Wedstrijd eindigt met erehaag

Vlak voor het laatste fluitsignaal mocht Devin Plank nog een paar minuten meedoen bij Excelsior Maassluis. Een emotioneel moment want Plank is herstellende van een tumor in zijn kuitbeen.

De spelers van Ajax en Excelsior Maassluis vormden daarom voor hem een erehaag.

90+1' Afgelopen

Ajax heeft geen enkele moeite met de amateurs van Excelsior Maassluis (9-0) en gaat als achtste en laatste ploeg door naar de kwartfinales van de KNVB-beker. De loting voor de kwartfinales wordt zaterdag verricht.

Uitslagen achtste finales KNVB-beker

Amerikaan Bassett naar Feyenoord

Feyenoord heeft er een nieuwe speler bij. De Amerikaan Cole Bassett komt over van Colorado Rapids en wordt voor een anderhalf jaar gehuurd door de Rotterdammers. Tevens heeft de club een optie tot koop bedongen.

AJA-EXC | 83' DOELPUNT AJAX!

Ajax staat met tien man op het veld na een blessure voor Danilo. Ten Hag stuurt geen vervanger voor hem het veld in. Ondertussen maakt Daramy er 9-0 van.

Eerder raakte Naci Ünüvar ook al geblesseerd.

Real Madrid met hakken over de sloot door naar kwartfinale Spaanse beker

Real Madrid-verdediger Marcelo (links) met Elche-middenvelder Josan

In de achtste finales van de Spaanse beker, de zogeheten Copa del Rey, is Real Madrid ternauwernood ontsnapt aan een blamage. Bij Elche, de huidige nummer 15 in de Spaanse competitie, kwam Real op achterstand in de verlenging met een man minder. Toch maakten de Madrilenen nog twee goals, en gaan zij door naar de kwartfinale.

AJA-EXC | 66' DOELPUNT AJAX!

De 10 komt rap dichterbij. Mohamed Daramy schuift de 8-0 binnen.

AJA-EXC | 64' DOELPUNT AJAX!

De 17-jarige IJslander Kristian Hlynsson maakt er 7-0 van in de Arena.

AJA-EXC | 54' DOELPUNT AJAX!

In de tweede helft gaat Ajax vrolijk verder met scoren. Danilo schiet van net buiten de zestien zijn vierde van de avond binnen.

AJA-EXC | 46' Tweede helft onderweg

Erik ten Hag geeft nog wat jongelingen speeltijd. Kristian Hlynsson, Mohamed Daramy en Naci Ünüvar komen in het veld.

Timber, Antony en Klaassen blijven in de kleedkamer achter.

AJA-EXC | 45+2' Rust in de Arena

Ajax heeft zoals verwacht weinig problemen met de amateurs van Excelsior Maassluis. 5-0 na drie kwartier spelen.

AJA-EXC | 41' DOELPUNT AJAX!

Youri Regeer mag ook een duit in het Ajax-zakje doen. Hij tekent met een lage schuiver van net buiten de zestien voor de 5-0 tegen Excelsior Maassluis.

Wedstrijdverslag: Basisdebutant Veerman schiet flets PSV ten koste van Telstar naar kwartfinales

Joey veerman

Joey Veerman heeft zijn basisdebuut bij PSV opgeluisterd met een doelpunt. De Volendammer nam tegen Telstar de 2-1 voor zijn rekening en schoot de Eindhovenaren zo hoogstpersoonlijk naar de kwartfinales van de KNVB-beker.

In aanloop naar de topper in de eredivisie tegen Ajax dacht PSV tegen de nummer dertien van de eerste divisie z'n krachten te kunnen sparen, maar dat bleek een verkeerde inschatting.

AJA-EXC | 37' DOELPUNT AJAX!

Het gaat hard in de Arena waar Danilo zijn hattrick compleet maakt. De spits tikt simpel binnen op aangeven van Antony.

AJA-EXC | 26' DOELPUNT AJAX!

Danilo met zijn tweede van de avond. De spits schiet na een soepele aanval de 3-0 binnen.

AJA-EXC | 21' DOELPUNT AJAX!

Gabri Urbanus kegelt Amourricho van Axel Dongen omver in de zestien waarna de bal op de stip gaat. Danilo gaat vervolgens achter de bal staan en schiet onberispelijk binnen.

AJA-EXC | 9' DOELPUNT AJAX!

Het duurt niet al te lang voordat Ajax de score opent tegen Excelsior Maassluis. Tagliafico schiet van afstand raak.

AJA-EXC | 1' Afrap!

De wedstrijd tussen de nummer twee van de eredivisie en de nummer tien van de tweede divisie is begonnen in de Johan Cruijff Arena.

Live zaalvoetbal bij de NOS

Het EK zaalvoetbal in Nederland gaat vandaag verder met de groepswedstrijden in poule B. Op dit moment spelen Finland en Italië in Amsterdam en die wedstrijd is live te volgen via deze link.

Het commentaar is van Chris Wobben en oud-international Maarten Frankfort.

Chris Wobben (l) en Maarten Frankfort

PSV-TEL | 90+3' Afgelopen!

PSV heeft flink wat moeite om Telstar van zich af te houden, maar de Eindhovenaren weten wel met 2-1 te winnen en gaan in de koker voor de loting van de kwartfinales.

PSV-TEL | 88' Zahavi op de paal

Eran Zahavi, die onlangs nog liet weten weg te willen uit Nederland en bij PSV na een tweetal woninginbraken, is inmiddels binnen de lijnen gekomen bij PSV. Hij vergeet de wedstrijd in het slot te gooien, want vlak voor tijd kan hij de bal in een leeg doel koppen.

Zijn inzet gaat echter op de paal waardoor Telstar nog even mag hopen op een verlenging.

Vooruitblik: Amateurs Maassluis leven toe naar Ajax: 'Ik word echt als BN'er aangesproken'

Excelsior Maassluis na de winst op FC Emmen

De strijd tussen Feyenoord en Ajax is er altijd, ook al spelen ze niet tegen elkaar. Zo is het een populair gesprekonderwerp in de selectie van tweededivisionist Excelsior Maassluis voorafgaand aan het treffen met Ajax in de achtste finales van de beker.

De spelers kijken massaal uit naar de wedstrijd vanavond in de Johan Cruijff Arena. "Ik kom uit een echte Ajax-familie, maar geef die gasten wel een schop als dat nodig is."

Opstellingen Ajax en Excelsior Maassluis

Ajax-coach Erik ten Hag gunt zoals verwacht zijn basisspelers rust. Het betekent onder meer dat doelman Jay Gorter zijn debuut zal maken. Gorter kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles en speelde zijn wedstrijden vooral in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax.

Amourricho van Axel Dongen en Youri Regeer speelden wel al in het eerste van de Amsterdamse club, maar maken hun basisdebuut voor Ajax.

PSV-TEL | 61' DOELPUNT PSV!

Joey Veerman met zijn eerste treffer voor PSV. De Volendammer schiet na terugleggen van Mwene hard raak. 2-1 voor PSV.

PSV-TEL | 53' Aktas weer gevaarlijk

Telstar blijft gevaarlijk uit standaardsituaties. Weer kopt doelpuntenmaker Aktas uit een corner op doel, maar dit keer is Drommel wel attent. Met een flinke duik tikt hij de bal uit zijn doel.

PSV-TEL | 46' Tweede helft onderweg

De tweede helft is van start gegaan in Eindhoven. PSV begint met twee wijzigingen. Gakpo en Doan komen voor Fofana en Bruma.

Gakpo is meteen al dreigend in de eerste minuut na rust. Zijn schot gaat echter net naast.

PSV-TEL | 45' Telstar op de paal!

Op slag van rust maar weer eens een kans voor Telstar, dat vooralsnog niet kansloos is in Eindhoven. De bal komt op de paal na een gevaarlijke voorzet, maar gelukkig voor PSV wordt er gevlagd voor buitenspel en is de aanval ten einde.

Vlak daarna is het rust.

PSV-TEL | Wat feitjes op een rij

Het duel tussen PSV en Telstar is de vijfde tussen de twee clubs in de KNVB-beker. PSV won alle eerdere edities. Daarin wist het 16 keer te scoren, Telstar twee keer.

De eerste keer dat de twee clubs tegenover elkaar stonden, was op 21 april 1966. PSV speelde toen de kwartfinale thuis en won met 6-1. Clubicoon Willy van der Kuijlen scoorde twee keer.

De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden was in seizoen 2013-2014. Het werd toen 4-1. Florian Jozefzoon en Jürgen Locadia (3x) maakten de doelpunten.

PSV-TEL | 32' DOELPUNT PSV!

PSV weer op gelijke hoogte in Eindhoven. Bruma wordt diep gestuurd waarna hij simpel keeper Koeman omspeelt.

PSV-TEL | 17' DOELPUNT TELSTAR!

PSV komt met de schrik vrij als een vrije trap van Kökcu via de muur maar net naast de paal gaat. Uit de daaropvolgende corner is het echter alsnog raak. Aktas troeft PSV-keeper Drommel af en kopt de bal binnen. Telstar op voorsprong in Eindhoven.

Ajax mengt zich in de strijd om Ihattaren, die al heeft gesproken met Ten Hag

Mohamed Ihattaren in dienst van PSV

Ajax heeft zich gemengd in de strijd om Mohamed Ihattaren. Na FC Utrecht richt Ajax de pijlen op de 19-jarige linkspoot, die sinds afgelopen zomer onder contract staat bij Juventus.

Vanuit sportief oogpunt lijkt Ajax zijn voorkeur te hebben, aangezien Ihattaren onlangs aangaf graag in de top van de eredivisie te spelen. Volgens Voetbal International heeft Ihattaren al een uitgebreid gesprek gevoerd met Ajax-trainer Erik ten Hag.

PSV-TEL 1' Aftrap!

De eerste wedstrijd van vanavond is inmiddels begonnen.

Doelman Paes vertrekt bij FC Utrecht en kiest voor Amerikaans avontuur

Maarten Paes

FC Utrecht neemt per direct afscheid van Maarten Paes. De 23-jarige doelman maakt op huurbasis de overstap naar FC Dallas, dat uitkomt op het hoogste Amerikaanse niveau.

De MLS-club heeft tevens een optie tot koop bedongen op Paes, die recentelijk bij Utrecht zijn plek onder de lat moest afstaan aan Fabian de Keijzer.

"Maarten wil in deze fase van zijn loopbaan elke week keepen. Nadat deze maand de concurrentiestrijd niet in zijn voordeel werd beslist, heeft hij bij ons aangegeven graag voor deze kans te willen gaan", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Paes kwam in de zomer van 2018 transfervrij over van NEC en maakte niet veel later zijn debuut in de hoofdmacht. Uiteindelijk keepte hij 44 eredivisiewedstrijden voor Utrecht.

Opstellingen PSV en Telstar, basisdebuut Veerman

De elf namen van PSV en Telstar zijn bekend. Bij de Eindhovenaren is er een basisplaats voor Joey Veerman, die onlangs de overstap maakte van sc Heerenveen en in het duel met FC Groningen al even in mocht vallen. Fodé Fofana, product van de Eindhovense jeugdopleiding, staat ook voor het eerst in de basis.

Telstar-coach Andries Jonker mist negen spelers door blessures. "Maar desondanks staat er aardig team", laat hij weten voor de camera van ESPN.

Willem II zegt spits Wriedt na anderhalf jaar gedag

Otschi Wriedt

Tilburg heeft maar anderhalf jaar kunnen genieten van Kwasi Wriedt. De spits verlaat Willem II na 44 wedstrijden voor Holstein Kiel, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

De linksbenige spits trof in zijn eerste seizoen bij de Tilburgers acht keer het doel in 25 wedstrijden. Dit seizoen maakte de in Duitsland geboren Ghanees er vier.

Wriedt kwam in 2020 over van het beloftenelftal van Bayern München, waarmee hij het seizoen daarvoor kampioen werd van de derde divisie in Duitsland. Wriedt speelde twee interlands voor Ghana.

Barcelona-aanvaller Dembélé laat van zich horen

Ousmane Dembélé

Barcelona-coach Xavi was vandaag duidelijk over de situatie van Ousmane Dembélé. "Of de speler verlengt zijn contract of we zoeken naar een andere club. Er is geen andere oplossing", zei hij.

"Dembélé moet direct vertrekken", liet sportief directeur Mateu Alemany eerder ook al weten.

De 24-jarige Fransman reageerde op Instagram op alle verhalen rondom zijn persoon. "Vandaag zal ik reageren, zonder toe te geven aan chantage", aldus Dembélé.

"Ik wil niet langer dat iemand voor mij of mijn zaakwaarnemer spreekt. Ik vertrouw mijn zaakwaarnemer volledig. Aangezien ik nog een contract heb, sta ik nog steeds klaar voor de club en de trainer. Ik heb altijd alles gegeven voor mijn ploeggenoten, dat zal ik blijven doen. Ik ben niet iemand die mensen bedriegt of toegeeft aan chantage."

De Fransman behoort niet tot de wedstrijdselectie van Barcelona voor de uitwedstrijd van donderdagavond in de Copa del Rey tegen Athletic Club.

Vloet niet meer in actie voor Heracles: 'Betrokkenen zijn gebaat bij rust'

Rai Vloet

Heracles neemt Rai Vloet voorlopig niet meer op in de wedstrijdselectie. Vloet zal alleen nog meetrainen, zo heeft de club uit Almelo bekendgemaakt. "Alle betrokkenen zijn gebaat bij rust, gezien alle commotie van afgelopen week. Sinds het noodlottige ongeval staan de rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer bij ons voorop", schrijft Heracles in een verklaring.

"De emotionele betrokkenheid van de supporters, de sponsoren en de club is enorm. Ieder van ons hoopt dat de rust terugkeert", aldus technisch directeur Tim Gilissen.

Vooruitblik: Ozan Kökcu behoedde broertje Orkun voor zelfde fouten: 'Aangeraden hier te blijven'

Ozan en Orkun Kökcu

Spijt komt niet in zijn woordenboek voor. Jaloezie heeft hij nooit gehad. Toch lijkt het wrang dat Ozan Kökcu (23) na een mislukt buitenlands avontuur bij Telstar weer helemaal onderaan de ladder moet beginnen, terwijl zijn twee jaar jongere broertje Orkun bij Feyenoord is uitgegroeid tot basisspeler.

Op de pleintjes in het Haarlemse Schalkwijk zullen de jeugdvrienden van de gebroeders Kökcu de carrières daarom met opgetrokken wenkbrauwen hebben gevolgd. Want Ozan was toch echt de koning van de straat en werd bij het 'poten' zonder uitzondering als eerste gekozen. Orkun was een uitstekende voetballer, maar viel toch minder op.

Welkom!

Na vanavond zijn alle kwartfinalisten bekend van de KNVB-beker. Na de duels van dinsdag en woensdag staan er vandaag nog twee potjes op het programma.

Om 18.45 uur trappen PSV en Telstar af in Eindhoven. Om 21.00 uur neemt Ajax het op tegen de amateurs van Excelsior Maassluis.

Zes ploegen zijn al zeker van de kwartfinales. Dat zijn RKC, Vitesse, Go Ahead Eagles, NEC, NAC Breda en AZ.

Uitslagen en programma van de achtste finales in de KNVB-beker.