Eerste kwartfinalisten KNVB-beker bekend

Drie duels in achtste finales KNVB-beker

Bedankt voor het volgen van ons blog en tot morgen. Dan staan er weer drie duels op het programma.

Uitslagen en programma KNVB-beker

Uitslagen en programma achtste finales KNVB-beker

Juventus eenvoudig naar kwartfinales Coppa Italia, Lazio door na verlenging

Juventus wint van Sampdoria

Juventus heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia. De club uit Turijn won thuis met 4-1 van Sampdoria. Bij Juventus deed Matthijs de Ligt niet mee. De thuisploeg was in de eerste helft heer en meester, maar Sampdoria hield de schade beperkt tot één tegendoelpunt, dat op naam kwam van Juan Cuadrado. Snel na rust verdubbelde Daniele Rugani de voorsprong.

Sensatie in Duitse beker: tweedeklasser St. Pauli schakelt titelhouder Dortmund uit

Erling Haaland baalt

Tweedeklasser St. Pauli heeft in het Duitse bekertoernooi voor een grote stunt gezorgd door titelverdediger Borussia Dortmund uit te schakelen. De nummer twee van de Bundesliga ging in de achtste finales met 2-1 onderuit op bezoek bij de cultclub uit Hamburg.

Wedstrijdverslag: Kopbal Córdoba goud waard voor Go Ahead bij bekerzege op Heerenveen

Inigo Cordoba viert zijn treffer

Go Ahead Eagles heeft ten koste van sc Heerenveen de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. In het Abe Lenstra Stadion won de ploeg van Kees van Wonderen met 1-0.

Heerenveen begon sterk aan het duel. Go Ahead-doelman Andries Noppert bracht knap redding op een poging van Anthony Musab. Niet veel later schoot Tibor Halilović nipt naast. Het was echter Go Ahead dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Na een vlotte aanval kopte Iñigo Córdoba raak.

HEE-GAE | 90+4' Afgelopen

Go Ahead wint met 1-0 van een machteloos Heerenveen en bekert verder.

Zo ging het op de Afrika Cup vandaag

Achraf Hakimi

Met een fraaie vrije trap heeft Achraf Hakimi de eerste plek in poule C op de Afrika Cup veilig gesteld voor Marokko. In een spannende clash met Gabon, directe concurrent voor de winst in de poulefase, haalden de Marokkanen met 2-2 opgelucht adem.

Marokko was al door en de eerste plek lag voor het oprapen, maar na 20 minuten gleed verdediger Sofian Chakla uit, waarna Gabon-spits Jim Allevinah oog in oog met de keeper kwam.

Rondje langs de buitenlandse velden

Ook in het buitenland stonden er meerdere bekerduels op het programma.

Borussia Dortmund sloeg een modderfiguur door te verliezen van Sankt Pauli in de achtste finales van de DFB-Pokal. In Hamburg werd het 2-1 voor de thuisploeg uit de tweede Bundesliga. VfL Bochum, met Jürgen Locadia in de basis, versloeg Mainz, waar Jean-Paul Boëtius het laatste half uur mee mocht doen, met 3-1.

In de Coppa Italia heeft Juventus een ruime 3-1 voorsprong genomen op Sampdoria. Ook daar betreft het de achtste finales.

Competitieduels in Spanje en Engeland

In Spanje kijkt Cádiz op dit moment tegen een 1-0 achterstand aan in het competitieduel tegen Espanyol. Tonny Vilhena, die gisteren de overstap maakte naar Espanyol, de nummer 11 van Spanje, zit nog niet bij de selectie.

In de Premier League is er ook een duel. Nummer drie Chelsea is op bezoek bij Brighton waar de stand op dit moment 1-1 is. Hakim Ziyech maakte na 28 minuten de Londense treffer. Joël Veltman staat in de basis bij Brighton, waar Kjell Scherpen op de bank zit.

HEE-GAE | 76' Houvast voor Heerenveen

De laatste zeven treffers van Heerenveen in de KNVB-beker, werden allemaal gemaakt in de laatste 17 minuten van de wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan biedt dat dus een klein beetje houvast. Gezien het spel van de Friezen lijkt dat de enige houvast op het moment.

HEE-GAE | 63' Heerenveen worstelt

Go Ahead gaat nog altijd aan de leiding in Friesland en lijkt voorlopig weinig te duchten te hebben van de thuisploeg. Zonder architect Joey Veerman, die onlangs naar PSV vertrok, lijkt Heerenveen wat stuurloos. Nog een half uur te gaan om daar wat aan te doen.

Ondertussen in de Afrika Cup

Een daverende verrassing in de groepsfase van de Afrika Cup. De Comoren, dat tot vanavond nog nooit wist te scoren op het toernooi, wint zelfs een wedstrijd. De Afrikaanse grootmacht Ghana, dat lange tijd met tien speelt na rood voor André Ayew, moet er aan geloven en is uitgeschakeld.

HEE-GAE | 46' Gaan we weer

De tweede helft is onderweg in Friesland.

VIT-DVS | 90+3' Afgelopen

Met minimale inspanning heeft Vitesse zich langs de amateurs van DVS'33 gewerkt. In Arnhem blijft het dankzij doelpunten van Huisman en Openda bij 2-0.

HEE-GAE | 45' Rust in Heerenveen

Na een helft spelen gaat Go Ahead met een voorsprong de rust in. Heerenveen is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekers zijn zeker niet kansloos verder. Een wedstrijd die nog alle kanten op kan dus.

HEE-GAE | 32' Heerenveen dringt aan

Net als voor de treffer van Go Ahead heeft Heerenveen het meeste balbezit, maar tot grote kansen heeft dat nog niet geleid. Kongolo was nog dichtbij, maar zijn kopbal werd uit de hoek geranseld door keeper Noppert.

Wedstrijdverslag: Hoofdrol Odgaard bij bekerwinst B-elftal RKC op ADO Den Haag

Jens Odgaard viert zijn treffer

In een leeg Mandemakers Stadion heeft RKC ten koste van eerstedivisionist ADO Den Haag de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. In Waalwijk keek de ploeg na 45 minuten nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar kwam na rust via Jens Odgaard tot 2-2. De Deense invaller besliste het duel vervolgens in de verlenging door nog twee keer te scoren.

VIT-DVS | 57' DOELPUNT VITESSE!

De ban lijkt gebroken in Arnhem, waar Vitesse op een 2-0 voorsprong is gekomen door Openda. De Belg wipt de bal fraai over de uitkomende doelman van DVS'33 heen.

HEE-GAE | 15' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

De kansen voor Heerenveen, de openingsgoal voor Go Ahead. Inigo Cordoba kopt raak na een vlotte aanval.

HEE-GAE | 12' Heerenveen gevaarlijk

De eerste dreiging in Friesland komt van de thuisploeg. Eerst is het Anthony Musaba die van dichtbij eigenlijk raak moet schieten, maar Eagles-keeper Andries Noppert ligt goed in de weg. Even later schiet Halilovic twee metertjes naast.

RKC-ADO | 116' DOELPUNT RKC!

Daar is het duel wel beslist. De verdediging van ADO staat te slapen waarna Odgaard profiteert. De Deen pikt de bal op en schiet hem over doelman Koopmans heen in het doel voor zijn derde treffer van de avond.

RKC-ADO | 112' Kramer mist

Michiel Kramer vergeet het duel in het slot te gooien. Na een goede pass van Odgaard op Van der Venne belandt de bal uiteindelijk voor de voeten van de lange spits. Die neemt iets te nonchalant het lege doel onder vuur waardoor ADO-keeper Koopmans nog net redding kan brengen.

VIT-DVS | 46' Tweede helft

In Arnhem zijn we ook weer begonnen. Hoe lang houden de amateurs van DVS'33 het vol?

HEE-GAE | 1' Aftrap

De laatste wedstrijd van de avond is inmiddels ook begonnen.

RKC-ADO | 105' DOELPUNT RKC!

Met een mooie actie speelt Jens Odgaard zichzelf vrij op de rand van de zestien waarna de Deen nog maar weer eens uithaalt. Net als de 2-2 is deze ook onhoudbaar voor ADO-keeper Koopmans. 3-2 voor RKC in eigen huis.

VIT-DVS | 45' Rust in Arnhem

Zoals verwacht is Vitesse heer en meester in dit bekerduel, maar veel creëren de Arnhemmers niet. DVS'33 verdedigt goed en Vitesse kan er maar moeilijk doorheen voetballen. Nog altijd 1-0.

RKC-ADO | 90+4' Verlengen in Waalwijk

Na de reguliere speeltijd is het in Waalwijk bij 2-2 gebleven. Nog eens dertig minuten spelen dus.

VIT-DVS | 33' Geweldige kans DVS!

Na een mooie pass van Tim van de Berg neemt Ali Akla de bal fraai aan, maar oog in oog met Vitesse-keeper Jeroen Houwen schiet hij net naast.

VIT-DVS | 21' DOELPUNT VITESSE!

Na twintig minuten spelen is het raak voor Vitesse. Openda verovert de bal en geeft hem af aan Huisman, die de bal fraai in het doel krult.

Vitesse-DVS'33 Ermelo: 1-0

RKC-ADO | 76' DOELPUNT RKC!

Het is weer gelijk bij RKC-ADO. Jens Odgaard haalt uit van afstand en kegelt de 2-2 tegen de touwen.

Stand van zaken

Een kwartier onderweg in Arnhem en in Waalwijk nadert de slotfase.

Vitesse heeft nog geen grote kansen gekregen, behoudens een schotje van Oroz. De amateurs van DVS houden zich vooral bezig met verdedigen.

RKC dringt wel wat aan, maar ook ADO blijft gevaarlijk. Toch kan er nog van alles gebeuren in Waalwijk.

VIT-DVS | 1' De bal rolt

In Arnhem hebben de amateurs van DVS'33 uit Ermelo de bal in het spel gebracht.

RKC-ADO | 49' Goede kans Stokkers

RKC met het eerste gevaar in de tweede helft. Finn Stokkers komt gevaarlijk door in het midden, maar zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal.

Voormalig toptalent Nijland nu als amateur tegen Vitesse: 'Gekozen voor zoon'

Stef Nijland als speler van De Graafschap samen met vader Hans

Een opvallende naam in de opstelling van DVS'33 is die van Stef Nijland. Het voormalige toptalent van FC Groningen werkt nu zijn wedstrijden af in de Derde Divisie. Wij spraken hem voor het bekerduel met Vitesse.

Hij was de groeibriljant van FC Groningen. PSV telde ooit miljoenen voor hem neer. Maar Stef Nijland kon zijn grote belofte niet inlossen. Op z'n 32ste zei hij het profvoetbal al vaarwel. Anderhalf jaar later speelt de aanvaller als amateur van DVS'33 in de achtste finales van de beker tegen Vitesse.

"Dat mediagebeuren is niet helemaal mijn ding", bekent Nijland al snel tijdens het telefoongesprek, om vervolgens in alle rust en met prima lopende volzinnen vragen te beantwoorden. "Het is misschien niet mijn ding, maar ik ben wel wat gewend, hè. Ik zit vanaf mijn 18de in het wereldje en ik ben nu 33."

RKC-ADO | 45' Rust

ADO gaat dankzij twee dode spelmomenten met een 2-1 voorsprong de rust in. De nummer vijf van de eerste divisie staat er voorlopig goed op tegen de nummer 14 van de eredivisie.

RKC-ADO | 41' DOELPUNT ADO!

Weer een doelpunt voor ADO en weer een uit een dode spelsituatie. Sem Steijn met de indraaiende vrije trap en Thomas Verheydt die er zijn voet tegenaan zet. 2-1 voor ADO in Waalwijk.

RKC-ADO | 25' DOELPUNT ADO!

Het staat weer gelijk in Waalwijk. ADO-aanvoerder Boy Kemper kopt een corner op de paal, waarna de bal via RKC-keeper Issam El Maach in het doel belandt. 1-1 in Waalwijk.

Opstelling Vitesse

De Arnhemmers nemen het duel met de amateurs van DVS'33 uit Ermelo zeer serieus. Zo wisselt trainer Thomas Letsch zijn team op maar vier plaatsen ten opzichte van het duel in De Kuip met Feyenoord (0-1).

RKC-ADO | 18' DOELPUNT RKC!

RKC opent de score in eigen huis. Daneels komt goed door over links, geeft de bal af op Roy Kuijpers, die met een behendige actie zijn directe verdediger op het verkeerde been zet. Daarna is het een koud kunstje om de bal in de verre hoek te schuiven.

1-0 voor RKC.

RKC-ADO | 10' Nog even aftasten

Er valt nog weinig te beleven in Waalwijk. Afgezien van twee schotjes van ADO zijn er nog geen spannende dingen gebeurd.

RKC-ADO | 1' Aftrap

De bal rolt in Waalwijk. De eerste wedstrijd in de achtste finales is begonnen!

Na acht minuten is het avontuur van Japanse huurling bij Utrecht al ten einde

Naoki Maeda

Naoki Maeda komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Utrecht. De Japanse huurling raakte tijdens zijn debuut in de eredivisie na acht minuten geblesseerd en moet worden geopereerd.

"Dat betekent dat mijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht ook direct mijn laatste is geweest", treurt de 27-jarige aanvaller op het clubkanaal. Maeda werd in de winterstop voor een halfjaar van Nagoya Grampus overgenomen. Hij debuteerde tegen Ajax in de basis, maar moest de strijd staken na een tackle van Lisandro Martínez.

Straf dreigt voor PSV'er Madueke

PSV-aanvaller Noni Madueke moet voor de rechter verschijnen wegens het tonen van een vals rijbewijs, aldus het Eindhovens Dagblad. De 19-jarige Engelsman werd eind vorig jaar aangehouden in Eindhoven en liet daarbij een vals Engels rijbewijs zien. De speler kan rijden zonder geldig rijbewijs of zelfs valsheid in geschrifte ten laste worden gelegd.

Hij kan veroordeeld worden tot een hoge boete of werkstraf.

Het volledige programma

Achtste finales KNVB-beker

Welkom!

In de KNVB-beker zijn we inmiddels aanbeland bij de achtste finales. De eerste drie duels staan vanavond op het programma. RKC en ADO trappen als eersten af om 18.45 uur.

Vitesse neemt het om 20.00 uur op tegen de amateurs van DVS'33 en sc Heerenveen speelt om 21.00 uur thuis tegen Go Ahead Eagles.