liveblog
NOS VoetbalAangepast

Negende nederlaag op rij Willem II • PEC kan eindelijk weer eens juichen

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op hier in Hilversum. Morgen gaat de negentiende speelronde van de eredivisie verder en wij zijn er dan natuurlijk ook weer bij met een liveblog. Tot dan!

Willem II-coach Grim na negende nederlaag op rij: 'Keihard werken en positief blijven'

De reactie van Willem II-trainer Fred Grim na de 2-0 nederlaag bij PEC Zwolle. Het was alweer de negende nederlaag op rij in de eredivisie voor de Tilburgers.

Willem II-coach Grim na negende nederlaag op rij: 'Keihard werken en positief blijven'

Van den Belt held van PEC: 'Hadden toch wel een aardig elftal staan'

Thomas van den Belt maakte tegen Willem II zijn eerste twee goals van het seizoen in het goede doel, na een eigen goal eerder in het seizoen tegen FC Groningen. Hij gaat ook in op de heisa rond corona bij PEC Zwolle.

Van den Belt held van PEC: 'Hadden toch wel een aardig elftal staan'

Dortmund nadert koploper Bayern tot drie punten dankzij zege op Freiburg

Borussia Dortmund heeft dankzij een zege op SC Freiburg de achterstand op koploper Bayern München teruggebracht tot drie punten. De nummer twee van de Bundesliga versloeg Freiburg (vierde) thuis met 5-1. Bayern gaat zaterdag op bezoek bij nummer zes bij 1.FC Köln.

Haaland juicht

Zowel Volendam als Excelsior speelt gelijk, Bakayoko uitblinker bij Jong PSV

FC Volendam en Excelsior, de nummers één en twee in de Keuken Kampioen Divisie, hebben allebei met 0-0 gelijkgespeeld. Jong PSV won dankzij Johan Bakayoko met 4-1 bij VVV-Venlo.

Antonucci en Haye

Koploper Ajax begint 2022 in Eredivisie Vrouwen met kleine zege op ADO

Koploper Ajax heeft bij de hervatting van de Eredivisie Vrouwen een kleine zege geboekt op ADO Den Haag. Ajax won op De Toekomst met 2-1.

De speelsters van Ajax vieren een goal tegen ADO

De stand in de eredivisie

PEC-WIL | PEC Zwolle verslaat Willem II

Het is afgelopen in Zwolle. PEC wint het eerste duel na de korte winterstop met 2-0 van Willem II, dat daarmee al zijn negende competitienederlaag op rij lijdt.

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Willem II

PEC-WIL | 78' DOELPUNT PEC ZWOLLE

Het is de avond van Thomas van den Belt, die met een beheerst schot zijn tweede goal van de avond (en het eredivisieseizoen) maakt, op aangeven van Darfalou.

Een ongekende weelde voor PEC, dat dit seizoen slecht één keer op een 2-0 voorsprong stond. Dat was tegen AZ en die wedstrijd werd uiteindelijk alsnog met 2-3 verloren.

PEC Zwolle-Willem II 2-0

Thomas van den Belt (r) is uitzinnig na zijn tweede goal

PEC-WIL | 69' Kabbelend duel

Het kabbelt allemaal een beetje voort in Zwolle in een wedstrijd die het voetbaljaaroverzicht 2022 niet zal halen. Een poging van Nunnely namens Willem II eindigde in het zijnet, een schot van Van den Belt namens PEC na een voorzet van Van Polen ging hoog over.

Willem II-coach Grim heeft nog twee keer gewisseld: Schippers en Kabangu hebben Köhn en Svensson vervangen. Gele kaarten waren er voor Strieder (PEC) en Nunnely (Willem II).

PEC Zwolle-Willem II 1-0

PEC-WIL | 56' Wriedt buitenspel, kaart Van den Belt

Het spelbeeld is na rust nog niet veranderd, hoewel ook Willem II zich eventjes in offensieve zin meldde. Wriedt dacht een kans te hebben, maar stond buitenspel.

De eerste gele kaart van 2022 is ondertussen een feit. Van den Belt, ook al goed voor het eerste doelpunt van 2022, is de ontvanger.

PEC Zwolle-Willem II 1-0

PEC-WIL | Tweede helft in Zwolle

De bal rolt weer bij PEC Zwolle-Willem II, met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Eén wissel aan de kant van Willem II: Saglam is in de ploeg gekomen voor Meerveld.

PEC-WIL | Rust in Zwolle

Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft op zijn fluitje geblazen. PEC Zwolle staat bij rust op een 1-0 voorsprong tegen Willem II.

PEC-WIL | 41' Bar weinig

De rust nadert alweer in Zwolle, waar Willem II - dat al dertien wedstrijden niet meer heeft gewonnen - bar weinig laat zien. PEC doet het ietsje beter. Sinds de voorsprong zagen we nog halve kansjes voor Kastanaar en Darfalou. En dat was het ook wel.

PEC Zwolle-Willem II 1-0

Derrick Köhn in duel met Eliano Reijnders

PEC-WIL | 25' DOELPUNT PEC ZWOLLE

Op goed voorwerk van aanvoerder Van Polen (en matig optreden van linksback Köhn) volgt een strakke voorzet, die door Van den Belt binnen wordt gewerkt. Het tiende doelpunt van PEC van het seizoen pas, maar de Zwollenaren leiden met 1-0 tegen Willem II.

De thuisploeg zat ook iets beter in de wedstrijd dan de bezoekende Tilburgers. Even hiervoor zagen we al wat speldenprikjes van Kastaneer en Darfalou. Maar nu is het echt raak.

PEC Zwolle-Willem II 1-0

Thomas van den Belt is de gevierde man na zijn goal

PEC-WIL | 16' Weinig sprankeling

Het eerste kwartier in Zwolle is tamelijk geruisloos voorbijgegaan. Het sprankelt nog niet bepaald en serieus doelgevaar hebben we ook nog niet waargenomen.

Even leek daarnet Darfalou te zijn ontsnapt, maar Willem II-keeper Wellenreuther was alert en op tijd.

PEC Zwolle-Willem II 0-0

Het gaat hier vanavond niet om het spel, het gaat om de knikkers.

Commentator Frank Snoeks in Zwolle

Arsenal vraagt om uitstel Premier League-duel met Tottenham Hotspur

Arsenal heeft een verzoek gedaan om de Derby van Noord-Londen tegen Tottenham Hotspur uit te stellen. De Gunners zeggen veel spelers te missen als gevolg van corona, blessures en de Afrika Cup.

Van middenvelder Martin Ødegaard is bekend dat hij positief is getest op het coronavirus. Verder ontbreken onder anderen Cédric Soares, Bukayo Saka en Calum Chambers door blessures. Thomas Partey, Mohamed Elneny, Nicolas Pépé en Pierre-Emerick Aubameyang spelen met hun land in de Afrika Cup.

In de Premier League zijn dit seizoen al vele wedstrijden uitgesteld. Vrijdag ging ook al een streep door Burnley - Leicester City vanwege blessures en besmettingen bij de thuisploeg. Die wedstrijd stond voor zaterdag op het programma.

PEC-WIL | Aftrap in Zwolle!

De winterstop zit er officieel op. PEC Zwolle en Willem II zijn begonnen aan de negentiende speelronde van de eredivisie.

De cijfers van beide clubs voor de winterstop waren om te huilen. In de laatste eredivisiewedstrijden verzamelde PEC een schamele twee punten. Maar dat kan nog erger, zegt Willem II: de Tilburgers zijn al acht duels puntloos.

Opstellingen PEC Zwolle en Willem II (aftrap 20.00 uur)

Om 20.00 uur gaat de negentiende speelronde van de eredivisie dan echt van start met het duel tussen hekkensluiter PEC Zwolle en nummer veertien Willem II.

Rond het duel was het nodige te doen: PEC had om uitstel gevraagd omdat de club met veel coronabesmettingen kampt. Maar de KNVB wees dat verzoek af omdat PEC over het vereiste minimumaantal van dertien spelers inclusief een keeper beschikt.

Hoe dan ook, in de basisopstelling van PEC Zwolle ontbreken nauwelijks vaste basisspelers. Oussama Darfalou debuteert in de basis. Bij Willem II ontbreekt verdediger Leeroy Owusu vanwege "medische redenen".

Marokko wint van Comoren en is zeker van achtste finales Afrika Cup

Marokko heeft op de Afrika Cup ook zijn tweede groepswedstrijd gewonnen. Met twee Nederlands-Marokkaanse bassispelers werden de Comoren met 2-0 verslagen en daarmee is Marokko zeker van een plaats in de achtste finales. Dat de score niet vele malen groter uitviel, was een wonder.

Marokko viert de 1-0 tegen de Comoren

Helmond Sport teleurgesteld in KNVB: 'Dit gaat uit van wantrouwen'

Het door corona en blessures geplaagde Helmond Sport speelt vanavond niet tegen FC Emmen en zal daarvoor door de KNVB gestraft worden. Voorzitter Philippe van Esch en trainer Willy Boessen zijn teleurgesteld in de reactie van de bond.

Helmond Sport teleurgesteld in KNVB: 'Dit gaat uit van wantrouwen'

Clubs betaald voetbal dreigen met 'demonstratief opengaan stadions'

De clubs in het betaald voetbal willen dat er vanaf 28 januari weer toeschouwers worden toegelaten in de stadions. Dat staat in een verklaring die door de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie naar buiten is gebracht.

"Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest, maar de rek is er uit", staat in de verklaring. "Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles. Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan."

De clubs schrijven dat ze niet meer kunnen wachten op de te trage besluitvorming in politiek Den Haag. "Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap. Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters. Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester."

'Feyenoord haalt twee spelers binnen'

Feyenoord staat op het punt twee nieuwe spelers binnen te halen.

Middenvelder Cole Bassett (20) van het Amerikaanse Colorado Rapids is zelfs door trainer Arne Slot al geanalyseerd. "Hij heeft fysieke kenmerken die bij ons passen, maar je moet deze jongen ook wel de tijd geven. Met name in voetballende zin moet hij nog stappen maken", aldus Slot. Basset geldt voor een speler in de toekomst.

Volgens VI bereikte Feyenoord een akkoord met de 20-jarige Zweed Patrik Walemark over een contract voor 4,5 jaar. De rechtsbuiten komt over van BK Häcken.

Patrik Walemark

Bayern weken zonder Davies door ontstoken hartspier

Bayern München-verdediger Alphonso Davies is voorlopig uit de roulatie met hartproblemen. Bij de 21-jarige Davies is een ontsteking van de hartspier geconstateerd. Die kwam naar voren bij vervolgonderzoek dat wordt uitgevoerd bij spelers die besmet zijn geweest met het coronavirus.

"Hij is voorlopig gestopt met trainen, dus hij zal de komende weken niet voor ons beschikbaar zijn", zei trainer Julian Nagelsmann. "De ontsteking van de hartspier is niet al te dramatisch, op basis van de echo. Toch moet het genezen en dat zal ongetwijfeld enige tijd duren."

Alphonso Davies

AZ zonder Martins Indi bij hervatting eredivisie

AZ kan bij de hervatting van de eredivisie niet beschikken over Bruno Martins Indi. De centrale verdediger ondervindt nog hinder van een voetblessure, zei trainer Pascal Jansen.

Aanvaller Jelle Duin is er zondag bij de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard ook niet bij en de inzetbaarheid van aanvaller Yusuf Barasi is onzeker.

Ook Sampdoria-trainer ontkent Ihattaren-verhaal

Sampdoria-trainer Roberto D'Aversa heeft in navolgging van voorzitter Marco Lanna geen goed woord over voor Mohamed Ihattaren.

"Dit is nonsens en niet waar. Een krant zou hier geen woorden vuil aan moeten maken. We hebben het over een speler die hier nooit is geweest", zei D'Aversa op een persconferentie.

Ihattaren deed onlangs in De Telegraaf zijn verhaal hoe hij zich bij de club in Genua slecht behandeld voelde. Hij zou zich aan zijn lot overgelaten hebben gevoelen.

Zes voetballers Tunesisch elftal testen positief op corona

Tunesië mist zondag tijdens de wedstrijd tegen Mauritanië op de Afrika Cup veel spelers. Een zestal testte vrijdag positief op het coronavirus en moet in quarantaine. Het gaat om Dylan Bronn, Naim Sliti, Yoann Touzghar, Oussama Haddadi, Mohamed Drager en Issam Jebali.

Tunesië opende de Africa Cup met een omstreden nederlaag van 1-0 tegen Mali. De Zambiaanse scheidsrechter floot al na 85 minuten spelen af. Toen hij te horen kreeg dat hij fout zat, ging het duel weer door. Vervolgens floot de arbiter opnieuw te vroeg af.

Tunesië kwam vervolgens niet meer opdagen toen de scheidsrechter het spel nog eens wilde hervatten.

De Afrikaanse voetbalbond besloot de uitslag van 1-0 te laten staan.

Utrecht na keeperswissel met De Keijzer op doel tegen Ajax

FC Utrecht treedt zondag bij de hervatting van de eredivisie tegen Ajax met Fabian de Keijzer als keeper aan. De 21-jarige sluitpost neemt de plek over van Maarten Paes (23), die in de eerste seizoenshelft de eerste keeper was.

"Fabian verdient de kans, omdat hij heeft laten zien welke potentie hij heeft en dat hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is de belangrijkste reden. Daarnaast is het ook zo dat voor de winterstop Maarten ook niet zo'n beste periode had. Het was heel wisselend, zowel per wedstrijd als in wedstrijden", verklaart trainer René Hake van FC Utrecht zijn keuze.

Het duel tussen FC Utrecht en nummer twee Ajax begint om 12.15 uur.

Fabian de Keijzer

Schmidt verwacht PSV-debuut Veerman

PSV kan zondag voor het eredivisieduel met FC Groningen nog niet beschikken over langdurig afwezigen Ibrahim Sangaré (Afrika Cup), André Ramalho (enkelblessure) Eran Zahavi (knieblessure), Noni Madueke (hamstringblessure) en Ryan Thomas (knieblessue).

Volgens trainer Roger Schmidt is de rest van zijn selectie wel fit genoeg, al heeft niet iedereen evenveel kunnen trainen vanwege een coronabesmetting.

Schmidt liet wel weten dat aankoop Joey Vermeen hoogstwaarschijnlijk zijn debuut voor PSV gaat maken. Het is nog niet duidelijk of de middenvelder een basisplaats krijgt.

Schmidt wil niets over Pröpper zeggen

Schmidt wilde opvallend genoeg weinig kwijt over het plotselinge stoppen van Davy Pröpper. "Ik wil daar niets over zeggen. Het is zijn beslissing en dat moeten we respecteren."

Pröpper beëindigde een aantal weken geleden zijn voetballoopbaan omdat hij naar eigen zeggen zich niet meer thuis voelde in de voetbalwereld.

Schmidt: 'Zeker dat Zahavi blijft'

Trainer Roger Schmidt vertelt dat Eran Zahavi het seizoen in ieder geval bij PSV afmaakt. Er was twijfel rondom het aanblijven van de Israëlische spits, nadat hij in december voor de tweede keer het slachtoffer was geworden van een overal in zijn huis in Amsterdam.

Zahavi en zijn gezin waren op dat moment niet thuis, omdat hij met zijn familie in Dubai verbleef. De voetballer is nog steeds herstellende van een knieblessure, die hij in november tijdens een WK-kwalificatieduel met Israël opliep.

"We hebben erover gesproken", vertelt Schmidt. "Eran is nog altijd gelukkig bij PSV en probeert zo snel mogelijk aan te sluiten. Hij blijft honderd procent zeker bij PSV."

"Hij heeft in samenspraak met zijn familie besloten om op zijn minst het seizoen hier af te maken. Eran is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van PSV."

Trainer Schmidt is duidelijk over Zahavi: 'Hij blijft spelen voor PSV'

Slot verwacht versterkingen

Pikant aan het treffen van Feyenoord met Vitesse is dat de Rotterdamse club de voorbije weken nadrukkelijk hengelde naar de diensten van Riechedly Bazoer, die op dit moment onder contract staat bij de Arnhemmers.

Slot wilde daarom ook niet ingaan op de ontwikkelingen rondom een eventuele overstap van de middenvelder, die ook vaak in de verdediging van Vitesse opereert. "Dat zou ik andersom ook bijzonder vervelend vinden."

"Het is geen geheim dat we geprobeerd hebben om hem te halen, dat is nog niet gelukt en al het andere wat ik erover zeg, zou ik niet heel gepast vinden omdat we morgen tegen elkaar spelen."

Slot: 'We kijken wel naar meerdere versterkingen'

Feyenoord mist alleen Sinisterra tegen Vitesse

Trainer Arne Slot van Feyenoord heeft vooralsnog iedereen tot zijn beschikking in aanloop naar het thuisduel met Vitesse van zaterdag (aftrap om 20.00 uur).

Een meevaller voor de club, die in de winterstop een trainingskamp naar Spanje vanwege een aantal coronabesmettingen niet zag doorgaan.

"Mits er niemand ziek wordt, hebben iedereen tot onze beschikking. Alleen is Luis Sinisterra is nog afwezig met een blessure", vertelt Slot op de persconferentie.

Slot voegt er wel aan toen dat "twee spelers" pas op donderdag of vrijdag zijn aangesloten, nadat ze van hun coronabesmetting waren hersteld.

Arne Slot

Beenhakker geen lijstduwer 50Plus Rotterdam

Leo Beenhakker heeft alsnog bedankt voor zijn rol als lijstduwer voor 50Plus Rotterdam. De voormalig voetbalcoach laat aan het AD weten "om persoonlijke redenen toch af te zien".

Het was de bedoeling dat Beenhakker en voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam lijstduwer voor 50Plus zouden zijn.

Van den Herik blijft wel aan als lijstduwer.

Uitstel duel tussen Burnley en Leicester vanwege corona

De wedstrijd tussen Burnley en Leicester City in de Engelse voetbalcompetitie gaat zaterdag niet door. De Engelse voetbalbond heeft het duel op verzoek van Burnley uitgesteld, omdat die club vanwege het coronavirus en blessures niet voldoende spelers beschikbaar heeft.

Het is niet voor het eerst dat een wedstrijd van Burnley, waar de Nederlander Erik Pieters onder contract staat, niet doorgaat.

Het elftal van trainer Sean Dyche staat op zeventien gespeelde competitieduels. Enkele clubs kwamen al 21 keer in actie.

'Geen deal Feyenoord en Vitesse over Bazoer'

Het ziet ernaar uit dat Riechedly Bazoer in ieder geval niet in deze winterperiode naar Feyenoord komt.

Volgens een goed ingevoerde bron komen Feyenoord en Bazoers werkgever Vitesse er niet uit over de transfervoorwaarden.

De 25-jarige Bazoer heeft bij Vitesse nog een contract tot en met het einde van het seizoen en dus per 1 juni transfervrij.

Huiberts: 'Gelukkig nog weinig coronaproblemen in A-selectie'

De technisch directeur van AZ, Max Huiberts, legt uit waarom het eerste van AZ nog gevrijwaard is van vele coronabesmettingen, terwijl er bij Jong AZ al twee wedstrijden zijn afgelast door te veel besmettingen.

"We hebben ervoor gekozen om de groep af te zonderen. We hebben een aparte charter geboekt naar Spanje. We hebben daar in het hotel een aparte vleugel gekregen" legt Huiberts uit.

"We hebben daar een prima week kunnen hebben omdat we daar met z'n allen in een bubbel zijn gebleven. We hebben het goed kunnen controleren en gelukkig hebben we bij de A-selectie nog weinig problemen."

AZ-technisch directeur Huiberts: 'Nieuwe aanvaller moet er wel meteen staan'

Real-verdediger Carvajal test positief voor finale Supercup

Verdediger Dani Carvajal van Real Madrid heeft twee dagen voor de finale van het mini-toernooi om de Spaanse Supercup positief getest op het coronavirus.

Carvajal had woensdag als rechtsback een basisplaats bij Real in de gewonnen halve finale tegen FC Barcelona.

Real Madrid strijdt zondag in de Saudische hoofdstad Riyad, waar het toernooi wordt gehouden, met Athletic Club om de nationale trofee. Athletic won donderdag met 2-1 van landskampioen Atlético Madrid.

De Spaanse supercup wordt sinds 2020 in Saudi-Arabië gespeeld, waarbij de Spaanse bond een driejarig contract afsloot met het land.

Per editie mogen de deelnemende clubs 20 miljoen euro verdelen. De Spaanse bond ontvangt voor de drie edities 60 miljoen euro.

In 2021 werd het toernooi vanwege het coronavirus in Andalusië gespeeld.

Dani Carvajal (links) en Memphis Depay op 24 oktober 2021 tijdens Barcelona-Real Madrid

Sevilla haalt ex-Twentenaar Corona

Sevilla heeft de Mexicaan Jesus Corona van FC Porto overgenomen. De oud-speler van FC Twente tekende bij de Spaanse club een contract voor 3,5 jaar.

De 29-jarige Corona speelde voor zijn vertrek naar FC Porto tussen 2013 en 2015 voor Twente.

Hofs nieuwe assistent bij Vitesse

Vitesse heeft tot en met het einde van het seizoen oud-speler Nicky Hofs als assistent-trainer doorgeschoven naar de A-selectie.

De voormalig middenvelder volgt bij de Arnhemmers de naar PEC Zwolle vertrokken Dick Schreuder op. Hofs, die dit seizoen bij de beloften van Vitesse was betrokken, was tussen 2017 en 2019 eerder assistent-trainer bij de club.

Hofs speelde, verdeeld over drie periodes, 194 wedstrijden voor Vitesse en maakte 39 doelpunten voor de club. Hij kwam in zijn loopbaan ook uit voor Feyenoord, het Cypriotische AEL Limassol en Willem II.

Nicky Hofs

Helmond Sport speelt niet tegen Emmen

Helmond Sport kan vanavond niet spelen tegen FC Emmen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boessen heeft te veel coronabesmettingen.

PEC gaat gewoon voetballen, maar met tegenzin

Het is definitief: PEC Zwolle-Willem II gaat 'gewoon' door vanavond.

PEC Zwolle ving gisteren bot bij de KNVB. Het verzoek van de hekkensluiter in de eredivisie om de competitiewedstrijd van vrijdag tegen Willem II te verzetten, werd afgewezen. De Zwollenaren kampen met veel coronabesmettingen en hadden gehoopt op uitstel.

De Nederlandse voetbalbond stelt dat clubs twaalf veldspelers en één doelman beschikbaar moeten hebben voor wedstrijden. PEC noemt geen aantallen, maar stelt wel dat de situatie "penibel" is.

Ajax krijgt 12 miljoen voor Neres

Ajax en Sjachtar Donetsk hebben de transfer van David Neres afgerond. De Braziliaanse buitenspeler vertrekt voor 12 miljoen euro naar de club uit Oekraïne.

Dat bedrag kan via eventuele bonussen nog oplopen tot 16 miljoen euro, meldt Ajax.

Neres voetbalde vijf jaar bij de Amsterdammers, waarvoor hij in februari 2017 zijn debuut maakte. De Zuid-Amerikaan kwam bij Ajax tot 180 wedstrijden, waarin hij 47 keer scoorde.

Groningen huurt jeugdinternational Bogarde van Hoffenheim

FC Groningen heeft Melayro Bogarde tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Duitse club TSG 1899 Hoffenheim.

De 19-jarige verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, verlengde afgelopen zomer zijn contract bij de huidige nummer drie van de Bundesliga tot de zomer van 2024.

Bogarde kreeg dit seizoen in de Duitse competitie echter nog geen speeltijd en verhuist daarom op huurbasis naar Groningen.

De voetballer komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Hoffenheim en debuteerde aan het einde van het seizoen 2019-2020 in de Duitse hoofdmacht, vlak na zijn achttiende verjaardag.

Bogarde, het neefje van oud-international Winston Bogarde, werd daarmee de jongste Nederlander in de Bundesliga.

Oranje oefent in maart tegen Denemarken en Duitsland

Bondscoach Louis van Gaal hoopte bij de loting voor de Nations League op sterke tegenstanders om Oranje zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK dat op 21 november in Qatar begint.

Daar had de KNVB geen invloed op, maar dat heeft de bond wel als het gaat om het inplannen van oefenwedstrijden. Het resultaat is dat Oranje in maart van dit jaar Denemarken en Duitsland treft.

Zaterdag 26 maart staat in de Johan Cruijff Arena het duel met de Denen op het programma, de huidige nummer 9 van de FIFA-wereldranglijst.

Welkom!

De eredivisie is terug! Na een winterpauze van ruim drie weken wordt de hoogste competitie in het betaalde voetbal vanavond hervat in Zwolle. PEC speelt vanaf 20.00 uur in eigen huis tegen Willem II.

In dit liveblog houden we je op de hoogte van al het nationale en internationale nieuws.