liveblog gesloten

Nederland koploper op coëfficiëntenranglijst 2021/2022

Nederland sluit het Europese jaar af met een nationale recordscore van 14,200 op de coëfficiëntenranglijst. Engeland (14,142) staat tweede en Frankrijk (14,083) derde. Morgenochtend meer over de coëfficiëntenstatus op deze site.

Bedankt voor het volgen van dit blog en tot de volgende keer!

Teleurstelling 'zeker groot' bij Gakpo

Teleurstelling 'zeker groot' bij Gakpo en PSV na uitschakeling in Europa League

Schmidt vond PSV niet slechter dan Real Sociedad, eerder 'ongelukkig'

Schmidt vond PSV niet slechter dan Sociedad, eerder 'ongelukkig'

Klaar in Rotterdam: Slot brengt de ene na de andere tiener en ziet Feyenoord met 2-1 winnen

Feyenoord heeft de groepsfase in de Conference League afgesloten met een 2-1 overwinning op Maccabi Haifa. Het duel werd gekenmerkt door een steeds lagere gemiddelde leeftijd aan Rotterdamse zijde. Bij het laatste fluitsignaal stond er zelfs een 16-jarige binnen de lijnen.

De 16-jarige Antoni Milambo maakte ook zijn opwachting tegen Maccabi Haifa

Klaar in Arnhem: Vitesse klaart klus tegen Mura en neemt plaats in de wachtkamer

Door een 3-1 overwinning op het Sloveense Mura heeft Vitesse zichzelf een dienst bewezen in de jacht op een ticket voor de knock-outfase van de Conference League, al had de uitgangspositie nog beter kunnen zijn.

Daan Huisman

FEY-MAC | 90+1' DOELPUNT MACCABI HAIFA!

David passeert Benita en schiet via de binnenkant van het been van Bijlow binnen.

Feyenoord - Maccabi Haifa 2-1

VIT-MUR | 82' DOELPUNT MURA!

Een domper voor Vitesse. Na een fout van Rasmussen profiteert Mura en scoort Marosa. Met deze stand heeft Tottenham aan een zege op Stade Rennais genoeg om door te gaan.

Vitesse - NS Mura 3-1

VIT-MUR | 75' Productie Vitesse stokt

Vitesse slaagt er tot nu niet in de score uit te breiden in de tweede helft. Nu heeft doelman Zalokar en knappe redding in huis op het diagonale schot van Wittek. Frederiksen, Gboh, Huisman en Openda waren eerder ook dichtbij.

Vitesse - NS Mura 3-0

FEY-MAC | 65' DOELPUNT FEYENOORD!

Nelson heeft vanaf links een knappe actie in huis en schiet met rechts binnen. Het is voor de huurling van Arsenal zijn eerste goal voor Feyenoord.

Feyenoord - Maccabi Haifa 2-0

VIT-MUR | 62' Buitenspeldoelpunt Mura

Vitesse laat na rust, in tegenstelling tot de eerste helft, veel steken vallen. Weer is Mura gevaarlijk en wordt een doelpunt van Marosa vanwege buitenspel afgekeurd.

Vitesse - NS Mura 3-0

FEY-MAC | 56' Feyenoord ontsnapt

Ashkenazi ontsnapt aan de buitenspelval en gaat alleen op Bijlow af. De aanvaller van Maccabi Haifa schiet rakelings naast.

Met Sem Valk (voor Senesi) en Lennard Hartjes (voor Aursnes) komen er dan nog meer jongelingen binnen de lijnen bij Feyenoord.

Feyenoord - Maccabi Haifa 1-0

Tweede helft

De bal rolt voor de tweede helft bij Vitesse - NS Mura (3-0) en Feyenoord - Maccabi Haifa (1-0). De 18-jarige verdediger Mimeirhel Benita maakt als invaller voor Pedersen zijn debuut voor Feyenoord.

Vrouwen Barça veel te sterk voor Arsenal

De vrouwen van FC Barcelona hebben ook de vijfde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen. De bekerhouder won met 4-0 bij Arsenal. Lieke Martens deed 65 minuten mee bij Barça en Vivianne Miedema kwam na een uur in de ploeg bij Arsenal.

Aitana Bonmatí, Jennifer Hermoso (2x) en Fridolina Rolfö scoorden. Barça is door de zege zeker van groepswinst. Arsenal moet volgende week bij Hoffenheim de tweede plaats veiligstellen.

Depay houdt blessure over aan duel Barcelona bij Bayern

Memphis Depay komt vermoedelijk in elk geval het komend weekeinde niet in actie voor Barcelona. De aanvaller blijkt een blessure aan de linker hamstring te hebben overgehouden aan het verloren duel in de Champions League van woensdag bij Bayern München (3-0).

Depay liep de kwetsuur vermoedelijk in de slotminuten op. Hij speelde de wedstrijd wel uit. Barcelona heeft niet gezegd hoe lang de international van Nederland naar verwachting niet kan spelen. Barcelona liet verder weten dat Jordi Alba een vergelijkbare blessure opliep. Hij viel wel uit in München.

FEY-MAC | Rust in Rotterdam

Dankzij de goal van Dessers leidt Feyenoord in De Kuip met 1-0 tegen Maccabi Haifa.

Cyriel Dessers en Naoufal Bannis

VIT-MUR | Rust in Arnhem

Of Tottenham Hotspur nu nog gaat spelen of niet, Vitesse doet wat het moet doen en scoort al drie keer tegen Mura. Bij deze stand heeft Tottenham niet genoeg aan een 1-0 zege op Stade Rennais om door te gaan in de Conference League. Een 2-1 (of 3-2, 4-3 etc.) zou nog wel volstaan voor de Londenaren op dit moment.

Maximilian Wittek, Thomas Buitink en Daan Huisman vieren de goal van Buitink

VIT-MUR | 40' DOELPUNT VITESSE!

Na opnieuw zwak verdedigen van Mura breidt Huisman de score uit.

Vitesse - NS Mura 3-0

Daan Huisman (l) en Sondre Trontstad

FEY-MAC | 38' DOELPUNT FEYENOORD!

Dessers scoort! Als basisspeler nog wel, zijn eerste als basisspeler. Op aangeven van Diemers schiet hij binnen.

Feyenoord - Maccabi Haifa 1-0

VIT-MUR | 35' DOELPUNT VITESSE!

Daar is de tweede goal van Vitesse. Openda ontvangt de bal na een fout in de defensie van Mura en scoort.

Vitesse - NS Mura 2-0

FEY-MAC | 30' Dessers nog niet scherp

Dessers is als basisspeler nog niet zo scherp als als invaller. De spits laat al drie kansen liggen. Ook Teixeira mist een mogelijkheid en schiet op doelman Mishpati.

Feyenoord - Maccabi Haifa 0-0

Cyriel Dessers

Mogelijke tegenstanders Ajax bekend

Met Villarreal zijn alle zestien teams in de achtste finales van de Champions League bekend. Als nummer één in de groep treft Ajax een nummer twee uit een andere poule. De Amsterdammers kunnen maandag in Nyon alleen niet gekoppeld worden aan groepsgenoot Sporting Portugal.

De eerste wedstrijden in de achtste finales staan 15, 16, 22 en 23 februari op het programma. Na de loting van maandag wordt ook bekend welke wedstrijden op welke dag staan gepland. Op 8, 9, 15 en 16 maart zijn de returns.

Mogelijke tegenstanders PSV

Maandag 13 december is de loting voor de playoffs in de knock-outfase van de Conference League.

PSV wordt daarin gekoppeld aan een nummer 2 uit de groepsfase van die competitie: Maccabi Tel Aviv (Isr), Partizan Belgrado (Ser), FK Bodø Glimt (Noo), Randers (Den), Slavia Praag (Tsj) / Union Berlin (Dui), Slovan Bratislava (Slw) / PAOK (Gri), Tottenham Hotspur (Eng)* of Qarabag (Aze) / FC Basel (Zwi).

*mocht niet Tottenham Hotspur maar Vitesse zich als nummer twee van Groep G plaatsen, dan kan PSV niet aan de Arnhemmers gekoppeld worden, aangezien clubs uit hetzelfde land elkaar in dit stadium nog niet kunnen treffen

Bedrijvige Danjuma gidst Villarreal naar knock-outfase Champions League

Met Arnaut Danjuma in de hoofdrol heeft Villarreal zich ten koste van Atalanta Bergamo geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Spaanse club won het door sneeuwval uitgestelde duel met 2-3. Danjuma trof twee keer doel in Noord-Italië.

Danjuma heeft de score geopend

3' DOELPUNT VITESSE!

Wat een start voor de Arnhemmers! Buitink zet de thuisploeg na een mooie aanval op voorsprong.

Vitesse - NS Mura 1-0

Aftrap in Arnhem en Rotterdam

Bij Vitesse - NS Mura en Feyenoord - Maccabi Haifa is er afgetrapt.

Duel tussen Bosz en Van Bronckhorst eindigt onbeslist

Giovanni van Bronckhorst is nog altijd ongeslagen als trainer van Rangers FC. De oud-international speelde donderdag in de laatste groepswedstrijd van de Europa League gelijk bij Olympique Lyonnais, waar zijn landgenoot Peter Bosz de eindverantwoordelijke is: 1-1.

Het duel was niet meer van groot belang. Lyon was als groepswinnaar al zeker van een plaats in de achtste finales van de Europa League. Rangers kan zich ook voor de achtste finales kwalificeren, maar dan moet het begin volgend jaar in een tussenronde eerst zien te winnen van een van de nummers 3 uit de Champions League.

Rangers leidde halverwege dankzij een treffer van Scott Wright. Kort na de pauze kwam Lyon langszij door een eigen doelpunt van Calvin Bassey.

Rangers viert de goal van Scott Wright

Opstelling Vitesse: Bero terug

Bero heeft een basisplaats bij Vitesse. Hij is hersteld van een blessure aan zijn hoofd. Zijn terugkeer gaat ten koste van de Fransman Gboho.

Opstelling Vitesse

Klaar in in San Sebastián: PSV is klaar in Europa League na domper in Baskenland

PSV heeft de groepsfase van de Europa League niet overleefd. De Eindhovenaren hadden in de laatste groepswedstrijd bij Real Sociedad genoeg aan een gelijkspel, maar liepen tegen een nederlaag aan: 3-0.

Roger Schmidt

RSO-PSV | 90+3' DOELPUNT REAL SOCIEDAD!

Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) knalt Sociedad naar 3-0.

Klaar in Alkmaar: Groepswinnaar AZ sluit eerste Conference League-fase af met zuinige zege

AZ heeft de poulefase in de Conference League afgesloten met een zege voor lege tribunes. De groepswinnaar won in eigen huis met een zuinige 1-0 van Randers FC. De nederlaag ten spijt mag ook de Deense formatie het Europese avontuur voortzetten, omdat concurrent FK Jablonec onderuit ging bij Cluj.

Doelpuntenmaker Thijs Oosting bedankt 'aangever' Zakaria Aboukhlal

AZ-RAN | 87' DOELPUNT AZ!

Eindelijk een doelpunt in Alkmaar. Invaller Oosting benut de rebound na een schot van Aboukhlal.

Opstelling Feyenoord: veel nieuwe namen

Veel nieuwe namen in de basis bij Feyenoord: Dessers, Geertruida, Nelson, Bannis, Hendriks, Diemers en Teixeira. Bijlow is terug onder de lat.

Opstelling Feyenoord

RSO-PSV | 75' Rood Sangaré!

Nog een teleurstelling voor PSV. Nu krijgt Sangaré een tweede gele kaart. Een heel zware beslissing overigens van scheidsrechter Felix Zwayer voor een zwaaiende beweging van de Fransman.

Real Sociedad - PSV 2-0

RSO-PSV | 68' Madueke valt uit

Nog een domper voor PSV. Invaller Madueke, net in de ploeg, valt geblesseerd uit. Vertessen valt in.

Real Sociedad - PSV 2-0

51' Weer Danjuma

Arnaut Danjuma doet het weer voor Villarreal. Hij draait kort weg van Tolói en schiet de bal in het net.

Villareal mag zich opmaken voor de knock-outfase van de Champions League.

Atalanta - Villarreal 0-3

RSO-PSV | 62' DOELPUNT REAL SOCIEDAD!

Een vervolg in de Europa League raakt verder uit zich voor PSV. Aanvoerder Oyarzabal maakt er na een fout van Érick Gutiérrez 0-2 van.

Real Sociedad - PSV 2-0

Champions League vrouwen: Martens start, Miedema bank

In de Champions League voor vrouwen neemt Arsenal het in het Emirates Stadium op tegen FC Barcelona. Vivianne Miedema wordt gespaard bij Arsenal. Ze zit op de bank. Lieke Martens start bij Barça.

Tweede helft

De bal rolt weer bij Real Sociedad - PSV (1-0) en AZ - Randers FC (0-0). Sugawara en Pavlidis vervangen bij AZ Witry en De Wit.

Stadion NEC wordt verstevigd: 'In alle tribune-elementen zit een constructiefout'

"Een beetje licht in de duisternis." Zo omschrijft NEC-directeur Wilco van Schaik het plan om vanaf 15 januari weer te gaan voetballen in De Goffert.

Op 17 oktober stortte een deel van het uitvak in na afloop van het verhitte duel met rivaal Vitesse. Sindsdien zijn er geen fans welkom. Een zwart scenario, waarbij het restant van het seizoen geen publiek aanwezig mag zijn, spookte even door het hoofd van Van Schaik.

Van Schaik legt uit: 'Hier aan de onderkant komen stalen strips'

ATA-VIL | DOELPUNT VILLARREAL!

Étienne Capoue schiet de bal hoog in het doel. Hiermee neemt Villarreal een voorschot op de tweede plaats en een vervolg in de Champions League. Atalanta gaat met deze stand verder in de Europa League.

RSO-PSV | Rust in San Sebastián

PSV heeft een overwicht, denkt controle te hebben, maar laat zich toch te veel verrassen door counters van Real Sociedad. Door de strafschop van Oyarzabal staan de Eindhovenaren ook eens achter. Met deze stand gaan de Eindhovenaren naar de Conference League.

Aihen Muñoz (l) en Ritsu Doan (r)

AZ-RAN | Rust in Alkmaar

Ondanks meerdere kansen slaagt AZ er nog niet in te scoren tegen Randers FC. De ruststand is 0-0.

Jesper Karlsson haalt uit

RSO-PSV | 43' DOELPUNT REAL SOCIEDAD!

Oyarzabal schiet de strafschop binnen, Drommel gaat naar de verkeerde hoek. Met deze stand eindigt PSV als derde en Real Sociedad als tweede.

Real Sociedad - PSV 1-0

Mikel Oyarzabal schiet de strafschop binnen

RSO-PSV | 40' Strafschop Real Sociedad

Strafschop Real Sociedad nadat Mwene de bal tegen zijn arm krijgt na een schot van Januzaj.

Tottenham: ook duel met Brighton afgelast

Tottenham Hotspur maakt bekend dat vanwege de coronabesmettingen bij de club ook het Premier League-duel met Brighton wordt uitgesteld. Het Conference-duel met Stade Rennais werd om diezelfde reden ook afgelast.

RSO-PSV | Lat!

Na balverlies van Real Sociedad heeft Bruma een prachtige uithaal in huis. Zijn poging eindigt op de lat. Dichter bij een goal was PSV nog niet.

Real Sociedad - PSV 0-0

AZ-RAN | 25' Regen aan kansen AZ

AZ krijgt in de openingsfase veel kansen om te scoren, maar weet het net niet te vinden. De Wit, Karlsson, Midtsjø, Beukema en Wijndal laten mogelijkheden liggen.

AZ - Randers FC 0-0

ATA-VIL | 3' Danjuma scoort!

Danjuma en de Champions League blijft een goede combinatie. De buitenspeler vindt na een knappe rush vanaf de middenlijn al in de 3de minuut het net namens Villarreal bij Atalanta. Voor de Oranje-international is het zijn derde C:L-goal van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Atalanta scoorde hij ook al.

Atalanta - Villarreal 0-1

Danjuma heeft de score geopend

RSO-PSV | 16' Drommel op dreef

Isak kan in een counter van Real Sociedad alleen op het doel van Drommel af, maar de doelman van PSV redt knap met een goede reflex.

PSV heeft in de openingsfase het meeste balbezit, maar laat zich in de tegenaanval nog verrassen door de Basken.

Real Sociedad - PSV 0-0

Aftrap in San Sebastián en Alkmaar

De bal rolt bij Real Sociedad - PSV en AZ - Randers FC.

Voor aanvang Real Sociedad - PSV

Vitesse houdt rekening met afgelasting op laatste moment

Vitesse houdt er rekening mee dat de thuiswedstrijd tegen NS Mura in de Conference League donderdag toch niet doorgaat. Directeur Pascal van Wijk vertelde tegen ESPN dat de club al de hele dag in contact staat met de UEFA en andere partijen en dat dat ook de komende uren, in aanloop naar de aftrap om 21.00 uur, nog het geval zal zijn.

"Als we niets van de UEFA horen, gaan we gewoon spelen", verduidelijkte Van Wijk, die woensdagavond de eerste berichten kreeg dat Tottenham Hotspur het duel wilde schrappen als gevolg van het te weinig beschikbaar hebben van spelers na een uitbraak van het coronavirus. De UEFA bevestigde donderdag dat het duel in Londen is geschrapt. Tottenham en Vitesse hebben allebei 7 punten en strijden om de tweede plek in de poule.

"Vanmorgen hadden we van de UEFA wel meer duidelijkheid verwacht. We hebben wel contact met ze gehad, zowel informeel als op schrift", vervolgde Van Wijk. "In principe willen we niet spelen, dat hebben we de UEFA ook laten weten. We willen een eerlijk verloop van het toernooi. Op de een of andere manier durven ze niet te zeggen: je moet dit of dat doen."

Sondre Tronstad en Oussama Darfalou

Hateboer en De Roon tegen Danjuma

Het beslissende Champions League-duel tussen Atalanta en Villarreal werd vanwege hevige sneeuwval verplaatst van woensdag naar donderdag. Het duel begint om 19.00 uur.

Hans Hateboer en Marten de Roon starten bij Atalanta, Arnaut Danjuma bij Villerreal.

Zowel Atalanta als Villarreal maakt nog kans op een plek in de knock-outfase van de Champions League. De Spaanse ploeg staat er met zeven punten het best voor. Maar als Atalanta (nu zes punten) wint, gaat de Italiaanse ploeg door. Villarreal heeft genoeg aan een gelijkspel.

Stand groep F Champions League

Opstelling AZ: Beukema op plek Hatzidiakos, De Wit in de spits

Beukema start centraal achterin bij AZ in plaats van Hatzidiakos. Verder is Clasie terug, staat De Wit in de spits, zit Pavlidis op de bank en begint Gudmundsson in plaats van Sugawara.

Opstelling AZ

Opstelling Real Sociedad: oude bekende Isak

Bij Real Sociedad staat onder anderen de Zweedse ex-Willem II-spits Alexander Isak in de basis.

Opstelling PSV: Götze terug, Gakpo centraal voorin

Bij PSV keert Mario Gótze, hersteld van zijn rugklachten, terug in de basis en staat Cody Gakpo centraal voorin. Carlos Vinícius maakt plaats en zit op de bank.

Opstelling PSV

Tedesco nieuwe trainer van Brobbey bij RB Leipzig

RB Leipzig heeft Domenico Tedesco aangesteld als nieuwe trainer. De 36-jarige Tedesco volgt de Amerikaan Jesse Marsch op, die zondag werd ontslagen. Bij Leipzig staat Brian Brobbey onder contract. Hij verliet Ajax afgelopen zomer transfervrij, maar kwam onder Marsch maar weinig aan spelen toe.

Domenico Tedesco

Conference League-duel Spurs gaat niet door; Vitesse niet blij met situatie

Het Conference League-duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais gaat donderdagavond definitief niet door. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA bevestigd. Vitesse, dat met Tottenham om Europese overwintering strijdt, is niet blij met de situatie en heeft de UEFA vragen gesteld.

Tottenham-speler Son Heung-min

Welkom: wat staat er op het spel?

Welkom bij ons liveblog met daarin aandacht voor de Europa League-wedstrijd Real Sociedad - PSV (18.45 uur) en in de Conference League AZ-Randers FC (18.45), Vitesse-NS Mura (21.00) en Feyenoord-Maccabi Haifa (21.00).

Wat staat er nog op het spel? Lees alles in dit artikel.

Ontreddering bij Bruma (PSV)