liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord wint en nestelt zich tussen Ajax en PSV op tweede plek

  • Drie doordeweekse duels in de eredivisie
  • Eindstand Feyenoord-Heracles: 2-1
  • Donderdagavond om 18.45 uur: AZ-Fortuna Sittard, 21.00 uur: Ajax-Willem II
  • Updates ontvangen van dit blog? Vink dan het belletje aan
liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Morgen zijn we terug met de duels AZ-Fortuna Sittard (18.45 uur) en Ajax-Willem II (21.00 uur).

Feyenoord-Heracles: wedstrijdverslag

Luis Sinisterra

Winnend Feyenoord moet hard werken tegen Heracles, maar heeft Sinisterra

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-1 gewonnen. De Rotterdammers (32 punten) stoten daardoor PSV (31 punten) van de tweede plaats in de eredivisie en staan één punt achter op koploper Ajax.

De wedstrijd in De Kuip zou oorspronkelijk op zondag 12 september worden gespeeld, maar werd onder meer verplaatst omdat de Conference League-wedstrijd Maccabi Haifa-Feyenoord naar dinsdag 14 september was verschoven.

Feyenoord-Heracles: de samenvatting

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Heracles Almelo

Stand eredivisie

FEY-HER | 90+5' Afgelopen!

Einde wedstrijd in De Kuip. Feyenoord wint moeizaam met 2-1 van Heracles en nestelt zich zo op plek twee in de eredivisie. De Rotterdammers hebben een punt achterstand op Ajax en een punt meer dan PSV.

FEY-HER | 90+2' Kansje Heracles

Bakis is daar gevaarlijk voor Heracles. De aanvaller komt hoog bij een voorzet, maar zijn kopbal gaat net over. Nog altijd 2-1 voor Feyenoord.

FEY-HER | 89' Pedersen vergeet duel te beslissen

De Noor wordt een op een gezet, maar de net ingevallen rechtsback schiet op het hoofd van de Heracles-goalie.

FEY-HER | 69' DOELPUNT FEYENOORD!

Sinisterra krijgt de bal op aangeven van Til en loopt vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen. Met een schuiver onder Blaswich door zet hij Feyenoord op voorsprong.

Luis Sinisterra

FEY-HER | 59' Til vergeet uit te halen

Een geweldige kans voor de middenvelder om er 2-1 van te maken. Til wacht echter te lang waardoor hij oog in oog met Blaswich niet weet te scoren.

FEY-HER | 56' Toornstra en Dessers komen

Linssen en Kökcü verlaten het veld en Toornstra en Dessers zijn de vervangers. Wissels die het team van Arne Slot zeker niet slechter maken.

FEY-HER | Wedstrijd is los

Burgzorg wordt diep gestuurd door Sierhuis en komt een op een met keeper Marciano. De Israëliër is echter attent wanneer Burgzorg de bal te ver voor zich uitspeelt. In de tegenaanval is het Til die vanaf de rand van de zestien uithaalt en de vuisten van Blaswich vindt. Eindelijk wat leven in de brouwerij in De Kuip.

FEY-HER | 46' Tweede helft begonnen

Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan het tweede bedrijf.

Ondertussen in Italië

Inter speelt met Spezia en passeert (voor even) stadgenoot AC Milan

Internazionale is tenminste voor een paar uur weer de beste van Milaan. Dankzij een simpele 2-0 zege op laagvlieger Spezia wipt Inter over stadgenoot AC Milan naar de tweede plaats in de Serie A achter koploper Napoli.

AC Milan kan vanavond de orde alweer herstellen, maar moet dan wel het uitduel met Genoa zien te winnen. Op dit moment is de tussenstand daar 1-0 in het voordeel van Milan. Ibrahimovic tekende daar zojuist met een fraaie vrije trap voor de openingstreffer. Napoli neemt het op tegen Sassuolo (0-0).

FEY-HER | 45+7' DOELPUNT FEYENOORD!

Op slag van rust maakt Feyenoord gelijk tegen Heracles. Sinisterra knalt op aangeven van Kökcü de 1-1 binnen.

FEY-HER | 45+3' Linssen mist geweldige kans

De Feyenoord-spits krijgt de uitgelezen mogelijkheid om er 1-1 van te maken, maar een doorgeschoten bal knalt hij vanaf een paar meter keihard op het lichaam van Blaswich. Heracles nog altijd op voorsprong in De Kuip.

FEY-HER | 43' Malacia net naast

In de slotfase van de eerste helft weer een kansje voor de thuisploeg. Malacia komt vrij op de rand van het strafschopgebied en krult de bal, met zijn zwakke rechterbaan, maar net naast.

FEY-HER | Sterkte voor Azzaoui

FEY-HER | 32' Even oponthoud

De La Torre mag morgen zijn mondkapje misschien wat langer ophouden, want hij heeft zojuist de bal in zijn gezicht gekregen van zijn teamgenoot Bakis. De Amerikaan heeft verzorging nodig en het spel ligt even stil.

FEY-HER | 26' Kansje Til

Na een goede voorzet van Malacia glijdt Guus Til naar de bal. De middenvelder komt net te kort om de bal met kracht richting het doel te werken. Blaswich kan simpel redden.

FEY-HER | 19' Einde wedstrijd Azzaoui

De Heraclied lijkt er met een zware blessure af te moeten na een ongelukkige botsing met Malacia. Bilal Basacikoglu is zijn vervanger.

FEY-HER | 15' DOELPUNT HERACLES

Feyenoord lijkt op voorsprong te komen in de eigen Kuip via Luis Sinisterra. Maar omdat Jahanbakhsh even daarvoor Quagliata blokkeert, gaat de VAR er naar kijken. Scheidsrechter Bas Nijhuis, die het voorval eerst liet doorgaan, wordt naar de kant geroepen. Met frisse tegenzin keurt hij het doelpunt af.

Feyenoord is daarna even de kluts kwijt en vooral Geertruida. Met een ouderwetse ziekenhuisbal speelt hij de bal door het midden waarna Heracles de bal op kan pikken. Via de kluts komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Sinan Bakis die de 1-0 voor Heracles laat aantekenen.

FEY-HER | 1' De bal rolt!

Heracles heeft de bal in het spel gebracht.

Pedersen en Toornstra krijgen rust

Voor de camera van ESPN geeft Feyenoord-trainer Arne Slot tekst en uitleg over het passeren van Jens Toornstra en Marcus Pedersen. De aanvoerder van Feyenoord heeft bij Slot aangegeven dat hij de laatste wedstrijden op zijn tenen loopt en liever rust wil met het oog op het drukke programma van de Rotterdammers.

De Noor oog volgens Slot niet helemaal fris, vooral omdat hij sinds zijn overgang vanuit de Noorse competitie ook bijna alles heeft gespeeld en ook tijdens interlandperiodes met het Noorse nationale team op weg was.

Koeman vertrekt bij Beitar Jeruzalem en zet punt achter trainersloopbaan

Erwin Koeman is per direct opgestapt als trainer van Beitar Jeruzalem en heeft tevens een punt gezet achter zijn trainersloopbaan. "Ik wilde graag door, maar dat gaat niet vanwege persoonlijke omstandigheden."

Nog een duel morgen

Naast de twee inhaalduels van vandaag en morgen staat er donderdagavond nog een duel op het programma. Ajax speelt in de Arena tegen Willem II een duel dat ingepland stond op vrijdag, maar op verzoek van Ajax naar voren is gehaald.

De Amsterdammers hebben voor het seizoen het verzoek bij de KNVB neergelegd om dit duel eerder te spelen, omdat ze verwacht hadden dat komende week een cruciaal duel in de Champions League op het programma zou staan. Ajax heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.

Vooruitblik: Feyenoord kan met doelman Marciano laten zien dat het in de breedte een topclub is

Ofir Marciano

Is Feyenoord in de breedte sterk genoeg om dit seizoen serieus om de bovenste plekken mee te spelen? Doelman Ofir Marciano is een van de spelers die op die vraag het antwoord moet gaan geven.

Bij afwezigheid van Oranje-international Justin Bijlow, die ontbreekt vanwege de gevolgen van een coronabesmetting, zijn de Rotterdammers tegen Heracles Almelo aangewezen op een onbekende keeper uit Israël, die afgelopen week vooral opviel door geschutter in Europa.

Feyenoord-Heracles: wat feitjes op een rij

- Heracles sloot één van de 21 eerdere duels in De Kuip winnend af, in 2013: 1-2. Feyenoord-spits Graziano Pellè kon na een kopstoot inrukken. Feyenoord won al 15 keer. Vorig seizoen werd het 0-0. Toen haalde Sinan Bakis (2x geel) het einde niet. In Almelo werd het vorig seizoen 1-1.

- Feyenoord is dit eredivisieseizoen 6 duels ongeslagen en al 4 duels zonder tegentreffer. Heracles haalde pas 1 punt uit 6 uitduels.

- Cyriel Dessers en Bryan Linssen hebben een verleden bij Heracles.

- Alireza Jahanbakhsh scoorde nog niet in de eredivisie voor Feyenoord. Heracles is wel zijn favoriete tegenstander. Tegen geen enkele andere ploeg scoorde hij meer dan tegen de Heraclieden (5 keer voor AZ).

- Heracles-keeper Janis Blaswich speelt zijn honderdste wedstrijd voor Heracles. Daarin hield hij 24 keer de nul.

Twee inhaalduels

Een blik op de ranglijst in de eredivisie na speelronde 14 leert ons dat er vier ploegen zijn die nog maar dertien duels hebben gespeel. Feyenoord, Heracles, AZ en Fortuna Sittard. Deze ploegen komen vandaag en morgen in actie.

Begin september werd op verzoek van de Rotterdammers Feyenoord-Heracles uitgesteld. Feyenoord zou aanvankelijk op zondag 12 september tegen Heracles spelen, maar mede omdat het Conference Leagueduel tegen het Israëlische Maccabi Haifa werd vervroegd naar 14 september en de FIFA de interlandperiode voorafgaand aan speelronde 4 verlengde, vroeg Feyenoord verplaatsing aan.

AZ moest op 22 augustus aantreden tegen Fortuna Sittard, maar dat duel zou voor de Alkmaarders precies tussen twee wedstrijden in de play-offs voor de Europa League vallen. Dus werd het duel met Fortuna verplaatst naar morgenavond 18.45 uur. Veel hielp het niet, want AZ verloor over twee duels van Celtic.

Stand eredivisie na speelronde 14

Opstelling Heracles

Opstelling Heracles

Trainer Frank Wormuth wijzigt zijn formatie op drie plekken ten opzichte van het duel met FC Utrecht (1-0 verlies) van afgelopen zondag. Kiomourtzoglou, Bakboord en Bakis hebben een basisplaats. Fadiga, Sierra en Schoofs zitten op de bank. Net als oud-Feyenoorder Bilal Basacikoglu, die in 2017 nog kampioen werd met de Rotterdammers.

Er is ook een basisplaats voor Mats Knoester, die zondag tegen Utrecht met een eigen doelpunt in blessuretijd de nederlaag van Heracles inleidde. Knoester speelde in de jeugd bij Feyenoord, maar kwam nooit tot een officieel optreden in het eerste elftal.

Opstelling Feyenoord

De elf namen van Feyenoord zijn bekend. De Argentijn Marcos Senesi draagt de aanvoerdersband vanavond bij de Rotterdammers omdat vaste aanvoerders Justin Bijlow en Jens Toornstra ontbreken. Bijlow zit thuis met een coronabesmetting en Toornstra is gepasseerd.

Voor hem in de plaats speelt Alireza Jahanbakhsh, die na enkele wedstrijden weer eens in de basis mag beginnen. Lutsharel Geertruida heeft ook weer een basisplaats. De rechtsback, die vorig seizoen een vaste waarde was, maar dit seizoen na zijn terugkeer van een blessure plaats moest maken voor aankoop Marcus Pedersen, verwijst vanavond de Noor naar de reservebank.

Opstelling Feyenoord

Welkom!

Goedenavond en welkom bij dit liveblog van de eerste van twee inhaalduels in de eredivisie deze week. Vanavond staat Feyenoord-Heracles op het programma. In een lege Kuip zal er om 20.00 uur afgetrapt worden.