liveblog

Barcelona en Benfica scoren niet • knotsgekke slotfase bij Young Boys-Atalanta

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Morgen zijn we weer terug als Ajax het in Istanbul opneemt tegen Besiktas. Fijne avond!

Het programma van morgen

  • NOS
    Programma en stand groep A
  • NOS
    Programma en stand groep B
  • NOS
    Programma en stand groep C
  • NOS
    Programma en stand groep D

Simon Kistemaker op 81-jarige leeftijd overleden

Simon Kistemaker langs de lijn bij FC Utrecht.

Oud-voetbaltrainer Simon Kistemaker is dinsdag overleden aan de gevolgen van kanker. De geboren IJmuidenaar is 81 jaar geworden.

Uitslagen en standen

  • NOS
    Uitslagen en stand Groep E
  • NOS
    Uitslagen en stand Groep F
  • NOS
    Uitslagen en stand Groep G
  • NOS
    Uitslagen en stand Groep H

SEV-WOL | 90+7' DOELPUNT SEVILLA!

Vlak voor het einde maken de Spanjaarden er 2-0 van tegen het team van Wout Weghorst.

BAR-BEN | Afgelopen

Barcelona speelt met 0-0 gelijk tegen Benfica. De Spanjaarden moeten het karwei volgende week zien te klaren tegen het al geplaatste Bayern München.

CHE-JUV | 90+5' DOELPUNT CHELSEA!

Timo Werner maakt het feest compleet voor Chelsea. De Duitser maakt er 4-0 van.

MAL-ZEN | 90+2' DOELPUNT ZENIT!

Weer een strafschop voor Zenit en dit keer gaat de bal er wel in. Jaroslav Rakytski schiet binnen.

YOU-ATA| 87' DOELPUNT ATALANTA!

Luis Muriel komt binnen de lijnen en eist meteen een vrije trap voor zich op. De Colombiaan schiet meteen binnen voor de 3-3.

YOU-ATA| 84' DOELPUNT YOUNG BOYS!

En daar ligt bal alweer in het net voor de 3-2. Verdediger Silvan Hefti schiet schitterend binnen van afstand.

YOU-ATA| 80' DOELPUNT YOUNG BOYS!

2-2 in Zwitserland. Moumi Ngamaleu komt uit de rug van Marten de Roon en geeft de bal voor op Vincent Sierro. Met een bekeken bal maakt de invaller er 2-2 van.

BAR-BEN | 83' Geen goal Ba

Araujo werkt de bal in het doel, maar doet dat in buitenspelpositie. Nog altijd geen doelpunten in Barcelona.

BAR-BEN | 68' Grote kans Frenkie de Jong

Barcelona moet eigenlijk winnen om niet alles op de laatste wedstrijd tegen Bayern München aan te laten komen. Xavi brengt daarom Dembele in het veld en de Fransman is meteen gevaarlijk. Na een sterke actie levert hij een goede voorzet af die Frenkie de Jong bijna binnenkopt. Nog altijd 0-0 in Camp Nou.

CHE-JUV | 58' DOELPUNT CHELSEA!

En daar is nummer drie van Chelsea. De Engelsen overlopen de Italianen en maken er 3-0 van. Uiteindelijk is het Callum Hudson-Odoi die de bal hard binnenschiet. 3-0 voor Chelsea.

CHE-JUV | 56' DOELPUNT CHELSEA!

De Londenaren krijgen flink wat kansen en uiteindelijk is het Reece James die er een weet te benutten. Een afgeslagen voorzet wordt door de Engelsman keihard in de verre hoek geschoten.

YOU-ATA | 51' DOELPUNT ATALANTA!

Atalanta weer op voorsprong in Zwitserland. Jose Luis Palomino schiet op aangeven van Pasalic de bal fraai in de verre hoek. 2-1 voor Atalanta bij Young Boys.

MAL-ZEN | 53' Strafschop Zenit!

Dzjoeba met de bal op Wendel die neer wordt gehaald door Malmö-keeper Johan Dahlin. De bal gaat op de stip, maar de Zweedse keeper maakt zijn fout goed door de inzet van Dzjoeba te keren met zijn voet.

Positieve coronatest houdt Bijlow in Rotterdam; geen Conference League

Feyenoord speelt donderdagavond zonder Justin Bijlow in de Conference League tegen Slavia Praag. De doelman heeft positief getest op het coronavirus. Hij had zich eerder met lichte klachten bij de medische staf gemeld.

YOU-ATA | 39' DOELPUNT YOUNG BOYS!

Het is weer gelijk in Zwitserland. Jordan Pefok schiet op aangeven van aanvoerder Michel Aebischer de 1-1 binnen tegen Atalanta.

BAR-BEN | 35' Barça met de schrik vrij

Benfica lijkt op voorsprong te komen na een verwoestend schot van Otamendi dat via de onderkant van de lat binnenvalt. De bal zou echter daarvoor de achterlijn zijn gepasseerd. Geen doelpunt voor de Portugezen dus.

BBC: United wil Valverde als trainer

Manchester United heeft de aandacht verlegd naar de Spaanse trainer Ernesto Valverde in de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen Noor Ole Gunnar Solskjaer. Volgens de BBC heeft de Engelse grootmacht inmiddels al contact gezocht met de 57-jarige coach, die momenteel geen club heeft.

Valverde was voor het laatst als trainer actief bij Barcelona waar hij in januari 2020 moest vertrekken.

LIL-SAL | 31' DOELPUNT LILLE!

Na wat gerommel van Burak Yilmaz komt de bal voor de voeten van Jonathan David. De Canadees denkt niet na en haalt van dichtbij hard uit.

MAL-ZEN | 28' DOELPUNT MALMÖ!

Daar is het eerste doelpunt voor Malmö dit seizoen in de Champions League. Søren Rieks tekent voor de openingstreffer tegen Zenit.

CHE-JUV | 25' DOELPUNT CHELSEA!

Chelsea komt op voorsprong in eigen huis na een goal van Trevoh Chalobah. De VAR moet er nog even goed naar kijken omdat Antonio Rüdiger even daarvoor de bal op zijn hand krijgt, maar de treffer wordt goedgekeurd.

SEV-WOL | 12' DOELPUNT SEVILLA!

Na een grote kans voor Koundé, die de bal op Wolfsburg-keeper Pervan kopte, is het even later wel raak voor Sevilla. Na een fraaie voorzet van Rakitic is het Jordán die van dichtbij wel raak kopt. 1-0 voor de Spanjaarden.

YOU-ATA | 10' DOELPUNT ATALANTA!

Het eerste doelpunt van de 21.00 uur-wedstrijden valt in Zwitserland. Atalanta komt dankzij een fraaie volley van Duvan Zapata op voorsprong. 1-0 voor de Italianen.

CHE-JUV | Oude maatjes in duel

Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt

Rondje langs de velden: De 'Nederlanders'

Barcelona-Benfica: Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben een basisplaats bij Barcelona. Luuk de Jong en Sergiño Dest zitten op de bank.

Young Boys-Atalanta: Teun Koopmeiners begint op de bank bij Atalanta, waar Marten de Roon een basisplaats heeft.

Sevilla-Wolfsburg: Bij Sevilla zit Karim Rekik op de bank. Aan de andere kant heeft Wout Weghorst een plek in de basis en zit Mickey van de Ven op de bank.

Chelsea-Juventus: Hakim Ziyech in de basis bij Chelsea, Matthijs de Ligt bij Juventus.

Afgelopen in Kiev en Villarreal!

United plaatst zich voor de volgende ronde dankzij een 2-0 zege bij Villarreal. Bayern heeft weinig moeite met Dinamo Kiev en wint ook z'n vijfde duel dit seizoen in de Champions League.

VIL-MAN | 90' DOELPUNT MANCHESTER UNITED!

Na een fraaie counter is het Jadon Sancho die keihard binnenschiet voor United. De Engelsen gaan winnen in Spanje en plaatsen zich voor de volgende ronde.

VIL-MAN | 78' DOELPUNT MANCHESTER UNITED!

Daar is dan de voorsprong voor United. Je raadt het niet maar het is Ronaldo die scoort. United zet de verdediging van Villarreal goed onder druk waarna de Portugees simpel kan binnenwerken. 1-0 voor United.

VIL-MAN | 71' Grote kans United

Sinds de komst van Bruno Fernandes (voor Donny van de Beek) en Marcus Rashford tapt United uit een ander vaatje. Het levert een levensgrote kans op voor Jadon Sancho, maar de Engelsman schiet oog in oog met keeper Rulli op het lijf van de sluitpost.

KIE-BAY | 70' DOELPUNT DINAMO KIEV!

Kiev doet wat terug in eigen huis. Na een vlotte aanval schuift Denys Garmasj de 1-2 binnen.

VIL-MAN | United in het nauw

Dit keer krijgt Danjuma een hele goede kans. Het lijkt eigenlijk een kwestie van tijd voordat het geplaagde United op achterstand komt.

VIL-MAN | 59' Weergaloze redding de Gea

Net als in de eerste helft moet David de Gea United op de been houden bij een schot van Manu Trigueros. De Spaanse keeper van United tikt met een katachtige reflex de bal naast.

KIE-BAY | Tweede helft onderweg in Kiev

Vanwege de technische problemen voor aanvang van de wedstrijd in Villarreal is het nog even wachten op de aftrap daar, maar in Kiev rolt de bal alweer. Een wissel aan de kant van Bayern.

'Advocaat stapt op bij Irak'

Twitter-account Soccer Iraq weet te melden dat Dick Advocaat geen bondscoach meer is van Irak. De Hagenaar probeerde zich met de nationale ploeg te kwalificeren voor het WK in Qatar van volgend jaar, maar de prestaties vielen tegen. Irak verloor vorige week kansloos van Zuid-Korea (0-3).

Irak staat vijfde in de kwalificatiepoule met nul zeges, vier remises en twee nederlagen. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer drie speelt play-offs.

Rust

Nog geen goals bij Villarreal-United. Bayern leidt comfortabel bij Dinamo Kiev met 2-0.

Al-Hilal wint Aziatische Champions League

Het Saudische Al-Hilal heeft in eigen land de finale van de Aziatische Champions League gewonnen. In het stadion van stadgenoot Al-Nassr in Riyad was de ploeg van de Portugese coach Leonardo Jardim met 2-0 te sterk voor het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers.

Verdediger Nasser Al-Dawsari zorgde al na een minuut voor de 1-0. Moussa Marega, die in een recent verleden nog furore maakte bij FC Porto, maakte na ruim een uur de 2-0.

Voor Al-Hilal, dat met de Fransman Bafétimbi Gomis ook de topscorer van het Aziatische miljoenenbal in de gelederen heeft, is het na (1991, 2000 en 2019) al de vierde eindzege. Daarmee is de Saudische club nu alleen recordhouder. Pohang Steelers blijft namelijk steken op drie.

Pohang Steelers was in de halve eindstrijd nog wel verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelhouder Ulsan Hyundai. In dat duel moesten strafschoppen de beslissing brengen: Dave Bulthuis was de enige die miste in die serie.

WK clubs: Janssen, Ziyech en Keizer

Al-Hilal mag zich begin 2022 melden in de Verenigde Arabische Emiraten voor het WK clubs. Eerder verzekerde ook Vincent Janssen met het Mexicaanse Monterrey zich al van dat prestigieuze toernooi, net als Chelsea (Engeland), Al-Ahly (Egypte), Auckland City (Nieuw-Zeeland). Al-Jazira, de club van voormalig Ajax-trainer Marcel Keizer, doet mee namens het gastland.

De vertegenwoordiger van Zuid-Amerika is nog niet bekend. De finale van de Copa Libertadores is zaterdag in Montevideo en gaat tussen de Braziliaanse grootmachten Palmeiras en Flamengo. Palmeiras is titelverdediger, Flamengo won het toernooi in 2019.

DIN-BAY | 42' DOELPUNT BAYERN MÜNCHEN!

In Kiev komt Bayern op een 2-0 voorsprong. Thomas Müller met het slimme overstapje, Kingsley Coman met de fraaie afronding.

VIL-MAN | 30' Ronaldo gevaarlijk

Daar is het eerste gevaar van United. Ronaldo kopt op doel, maar keeper Gerónimo Rulli kan simpel redding brengen.

VIL-MAN | 28' De Gea moet optreden

Bijna de voorsprong voor de Spanjaarden. Na een lange bal wordt Villarreal gevaarlijk. Manu Trigueros haalt uit, maar de keeper van United, David de Gea, is scherp en houdt de bal net uit zijn doel.

DIN-BAY | 14' DOELPUNT BAYERN MÜNCHEN!

Je verwacht het niet, maar Robert Lewandowski heeft het net gevonden in Kiev. De bal schiet omhoog via het been van een Kiev-verdediger en de Pool schiet met een knappe omhaal de 0-1 binnen.

De scenario's

Groep E: Bayern München is al zeker van de volgende ronde, FC Barcelona kan zich bij een zege op Benfica bij de Duitsers voegen.

Groep F: Bij winst is United geplaatst voor de knock-outfase, hetzelfde geldt voor Villarreal als de Spanjaarden met 1-0 of met meer dan twee doelpunten verschil winnen. Atalanta en Young Boys hebben theoretisch gezien ook nog een kans op de volgende ronde.

Groep G: RB Salzburg heeft aan zege bij Lille genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Sevilla vecht voor zijn laatste kans en moet winnen van Wolfsburg om nog door te kunnen gaan, maar ook de Duitsers zijn nog volop in de race.

Groep H: Juventus is met twaalf punten al door naar de volgende ronde. Chelsea heeft aan een punt genoeg om als tweede door te gaan in deze groep. Mocht Zenit niet winnen van Malmö zijn de Engelsen sowieso zeker van de volgende ronde.

  • NOS
    Programma en stand groep E Champions League
  • NOS
    Programma en stand groep F Champions League
  • NOS
    Programma en stand groep G Champions League
  • NOS
    Programma en stand groep H Champions League

VIL-MAN | Eindelijk actie

Acht minuten later begint de wedstrijd dan eindelijk. Brych zijn apparatuur werkt en we kunnen spelen.

VIL-MAN | Scheidsrechter naar binnen

De Duitse scheidsrechter Felix Brych is zelfs even naar binnen gegaan omdat zijn apparatuur niet werkt. De spelers gaan nog maar even door met hun warming-up.

De bal rolt in Kiev

We zijn begonnen aan de eerste van twee vroege wedstrijden van vandaag. Bij Villarreal-United is er een technisch probleem met de communicatie van de arbiters. Daarom duurt het allemaal wat langer.

Volop sneeuw bij Kiev-Bayern

Volop sneeuw bij Kiev-Bayern

Tottenham: 95 miljoen euro verlies

Tottenham Hotspur heeft vorig seizoen afgesloten met een verlies van 95 miljoen euro. Volgens de subtopper uit de Premier League is dit vooral een gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, waardoor veel wedstrijden zonder publiek zijn gespeeld.

Vorig jaar leed Tottenham 70 miljoen euro verlies.

De recettes van wedstrijden vielen terug naar 2,3 miljoen euro, tegenover 112,3 miljoen euro een seizoen eerder. Daarnaast werden er nog heel wat andere evenementen afgelast, die hadden moeten plaatsvinden in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium.

Het stadion werd in april 2019 geopend. Het verlies aan inkomsten bleef enigszins beperkt wegens verhoogde inkomsten uit tv-rechten.

Barça-trainer Xavi ziet geen reden tot pronken, wel tot optimisme

FC Barcelona-trainer Xavi is positief gestemd in aanloop naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Mocht Barça de Portugezen dinsdag (21.00 uur) verslaan, dan verzekert de geplaagde Spaanse club zich van een plek in de volgende ronde.

"Ik zie een kans, maar voel geen druk. Voetbal geeft je altijd een herkansing. Wij zijn Barça en we gaan ervoor. Ik hou van dit soort uitdagingen", zei Xavi voorafgaand aan zijn debuut als trainer in de Champions League.

"Praten is makkelijk, maar we moeten het op het veld laten zien. Tegen Espanyol waren we beter. Barça bevindt zich niet in een situatie om te pronken, maar we hebben redenen om optimistisch te zijn. Als we winnen, kwalificeren we ons. We moeten dapper spelen en ervoor gaan."

Xavi debuteerde afgelopen weekend met een benauwde 1-0-zege op stadgenoot Espanyol.

Napoli drie maanden zonder geopereerde topscorer Osimhen

De Italiaanse voetbalclub Napoli is Victor Osimhen drie maanden kwijt. De Nigeriaanse spits, topscorer van de koploper van de Serie A met vijf doelpunten, onderging dinsdagochtend een operatie aan meerdere botbreuken in zijn gezicht. De artsen hebben onder meer een titanium plaat met schroeven aangebracht. Ze denken dat Osimhen pas eind februari weer voluit kan voetballen.

De spits moest zich zondag in de verloren topper tegen Internazionale (3-2) kort na rust laten vervangen, na een botsing met de Slowaakse verdediger Milan Skriniar. In het ziekenhuis constateerden de artsen breuken in de oogkas en het jukbeen. Osimhen bleef ter observatie een nacht in het ziekenhuis.

Programma en standen

  • NOS
    Programma en stand groep E Champions League
  • NOS
    Programma en stand groep F Champions League
  • NOS
    Programma en stand groep G Champions League
  • NOS
    Programma en stand groep H Champions League

Van de Beek en Danjuma in de basis

Donny van de Beek mag het als basisspeler laten zien in de uitwedstrijd van Manchester United tegen het Spaanse Villarreal. De Nederlandse middenvelder krijgt van interim-coach Michael Carrick het vertrouwen.

Van de Beek viel zaterdag in de verloren uitwedstrijd tegen Watford (4-1) na de rust in. Een dag later werd Solskjaer ontslagen bij ManUnited. Assistent-trainer Carrick neemt voorlopig zijn taken over.

Bij Villarreal keert aanvaller Arnaut Danjuma terug in het basisteam. Hij ontbrak afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo (1-1). Volgens zijn club was hij geblesseerd.

Almere City zet trainer Verbeek op straat na reeks slechte resultaten

Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek is dinsdag ontslagen als trainer van Almere City. De 59-jarige Verbeek stond sinds afgelopen zomer aan het roer van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen seizoen werd Almere City nog vierde, maar op dit moment is de club terug te vinden op de achttiende plaats. Van de zestien gespeelde wedstrijden, verloor Almere City er negen. Vier keer werd er gelijkgespeeld en drie keer waren de drie punten voor de ploeg van Verbeek.

Te Kloese wordt 'zeker' nieuwe directeur Feyenoord

Dennis te Kloese wordt de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. De 47-jarige Bussummer wordt de opvolger van Mark Koevermans, die eind oktober bekendmaakte zijn taken per 1 december neer te leggen.

"Ik moet nog wat kleine zaken regelen, maar ik ga het zeker doen", aldus Te Kloese.

Hij was sinds eind 2018 werkzaam als algemeen directeur van de Amerikaanse voetbalclub Los Angeles Galaxy, waar hij nog een contract had voor één jaar. In het verleden was hij ook al in beeld bij Feyenoord, maar toen bleef hij liever in Californië.

Welkom!

Een avondje Champions League. Voor twee geplaagde clubs de mogelijkheid om af te rekenen met een roerige periode: Manchester United speelt om 18.45 uur bij Villarreal. Barcelona krijgt om 21.00 uur Benfica op bezoek.