liveblog
NOS VoetbalAangepast

Dilemma voor RKC-coach Oosting na klinkende zege op Willem II • Depay en De Jong danken Koeman

liveblog gesloten

Feest in Waalwijk

Bedankt voor het volgen van ons liveblog. SC Cambuur en RKC Waalwijk plaatsten zich als laatste twee clubs voor de tweede ronde van de KNVB-beker. In Waalwijk blijft het na de zege op Willem II nog wel even onrustig.

Wij zijn morgen terug met onder meer ons vaste vrijdagblog Warming-up met daarin alle wetenswaardigheden richting het voetbalweekend. Tot dan!

Atlético verspeelt punten bij Levante

Regerend Spaans landskampioen Atlético Madrid heeft averij opgelopen bij laagvlieger Levante: 2-2. Met een vroege goal brak Antoine Griezmann de wedstrijd open, maar de goal van de Fransman bleek niet de inleiding tot een overwinning.

Antoine Griezmann

Insigne benut twee penalty's en zit Napoli-icoon Maradona op de hielen

Mede door twee benutte strafschoppen van Lorenzo Insigne heeft Napoli drie punten overgehouden aan het competitieduel met Bologna: 3-0 zege. De Napolitanen nemen daardoor op basis van een beter doelsaldo de koppositie weer over van AC Milan.

Insigne was verantwoordelijk voor de tweede en derde treffer van Napoli en kwam daarmee op een totaal van 114 goals voor Napoli in alle competities. Daarmee is hij nog maar één doelpunt verwijderd van legende Diego Armando Maradona (115).

Lorenzo Insigne

Klaar in Waalwijk: RKC wervelt in beker en schakelt buurman Willem II uit

RKC Waalwijk heeft zich ten koste van Willem II voor de tweede ronde van de KNVB-beker geplaatst. En hoe. Met een B-ploeg wonnen de Brabanders de derby met een afgetekende 3-0.

Finn Stokkers viert de 2-0

Wat nu Oosting?

"Interessante casus bij RKC vanavond: wat doe je als trainer als je voor een bekerwedstrijd 10 andere spelers opstelt en je ploeg opeens de beste wedstrijd van het seizoen speelt?", stelt NOS-commentator Arman Avsaroglu op Twitter.

Wat nu zondag tegen Cambuur Joseph Oosting?

Joseph Oosting

Sergi maakt kennis met Barça-spelers

FC Barcelona heeft Sergi Barjuán donderdag benoemd tot interim-hoofdtrainer na het ontslag van Ronald Koeman. De 49-jarige Spanjaard heeft bij Barcelona het tweede elftal onder zijn hoede, maar schuift tijdelijk door naar de A-selectie. Hij deed meteen een rondje in de kleedkamer. Zie onderstaande tweet.

Memphis Depay en Frenkie de Jong danken Koeman

"Je hebt mijn carrière een nieuwe boost gegeven, daar ben ik je heel dankbaar voor", aldus Depay in een bericht aan Koeman op Instagram, onder een foto van een piepjonge Depay met Koeman bij PSV.

"Je bent een geweldige coach en een fantastisch mens", voegde Frenkie de Jong toe.

  • Instagram Memphis Depay
    Memphis Depay over Ronald Koeman
  • Instagram Frenkie de Jong
    Frenkie de Jong over Ronald Koeman

70' GOAL RKC WAALWIJK!

Oukili legt terug en Bakari schiet beheerst binnen.

RKC Waalwijk - Willem II 3-0

50' GOAL RKC WAALWIJK!

Spits Finn Stokkers duikt op achter de Willem II-defensie, omspeelt doelman Wellenreuther en scoort.

RKC Waalwijk - Willem II 2-0

Inter bindt Argentijnse international Martínez

De Italiaanse kampioen Internazionale heeft de Argentijnse international Lautaro Martínez na langdurige onderhandelingen tot medio 2026 vastgelegd. De 24-jarige aanvaller streek in 2018 bij de Milanese club neer. Zijn oude contract liep door tot de zomer van 2023.

Martínez bekende eerder dit jaar dat hij in 2020 dicht bij een overgang naar Barcelona was. Door de financiële nood bij de Spaanse club ging die transfer niet door. Met zeventien goals had hij vervolgens een flink aandeel in de landstitel voor Inter.

Lautaro Martínez

Ondertussen in Spanje: Griezmann scoort

Antoine Griezmann kopt Atlético Madrid in de 12de minuut op een 1-0 voorsprong bij Levante. Het is de eerste goal in La Liga voor de Fransman sinds zijn terugkeer bij Atlético. In de Champions League scoorde hij dit seizoen al drie keer.

Rust in Waalwijk

RKC mag dan niet in de sterkste formatie spelen, de Waalwijkers leiden tegen Willem II wel met 1-0 door een goal van Iliass Bel Hassani. Willem II-coach Fred Grim moet iets verzinnen om het tij te keren.

Che Nunnely en Luuk Wouters

Ondertussen in Italië: Napoli op weg naar koppositie

Napoli lijkt hard op weg de koppositie in de Serie A weer over te nemen van AC Milan. Fabián Ruiz en Lorenzo Insigne (penalty) zetten de thuisploeg op 2-0 tegen Bologna. Dat is ook de ruststand.

Milan won woensdag met 1-0 van Torino. Napoli kan de koppositie bij winst op Bologna op doelsaldo heroveren.

Fabián Ruiz (m) viert zijn goal

21' GOAL RKC WAALWIJK!

Bel Hassani scoort op aangeven van Daneels, nadat Willem II-verdediger Owusu de bal knullig heeft verspeeld.

RKC Waalwijk - Willem II 1-0

Iliass Bel Hassani viert zijn goal

EK-loting valt niet tegen, maar ook niet mee: 'We moeten Zweden niet onderschatten'

Assistent-bondscoach Jessica Torny reageert op de loting voor het EK vrouwenvoetbal van 2022 in Engeland. Oranje, titelhouder, neemt het in Groep C op tegen Zweden, Zwitserland en Rusland.

Wiegman op EK nu tegen Oranje? 'Laten we eerst maar de poule doorkomen'

Ze is nu bondscoach van Engeland en ze zag haar team gekoppeld worden aan Noorwegen, Oostenrijk en Noord-Ierland. Veel verder wilde Sarina Wiegman nog niet kijken, dus ook niet naar een eventueel duel met Oranje verderop in het toernooi.

Interview Sarina Wiegman

Piqué en Dest danken Koeman

FC Barcelona-veteraan Gerard Piqué heeft de ontslagen Ronald Koeman op Twitter bedankt voor diens diensten: "Het was een groot genoegen om tot uw dienst te zijn. Ik wens je al het geluk van de wereld in de toekomst. Een dikke knuffel, meneer."

Ook onder anderen Sergiño Dest stuurde een bericht de wereld in: "Bedankt voor je vertrouwen en begeleiding."

Aftrap in Waalwijk

Kan de tweede keus van RKC een vuist maken tegen Willem II? RKC-Willem II is begonnen.

Real Sociedad weer koploper in Spanje dankzij Isak en doelman Ryan

Real Sociedad heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Real Madrid en Sevilla van woensdag. De Basken boekten in de stromende regen een zwaarbevochten 2-0 zege bij Celta de Vigo en zijn nu koploper in de Spaanse competitie.

Alexander Isak de gevierde man bij Real Sociedad

Klaar in Amsterdam: Cambuur heeft geen moeite met de amateurs van Ajax en bekert verder

Het ene Ajax is het andere niet. Kreeg SC Cambuur eerder dit seizoen nog een pak slaag (9-0) van de huidige koploper in de eredivisie, daar won de ploeg uit Leeuwarden in de eerste ronde van de beker simpel van de amateurtak van de Amsterdammers: 0-5.

Nick Doodeman, maker van de 0-5, in duel met Michel van Aggele

Poolse bondscoach Sousa test positief op corona

De Poolse bondscoach Paulo Sousa heeft positief getest op corona. De 51-jarige Portugees testte in eigen land positief en ging in quarantaine. Polen staat met drie punten achterstand op Engeland tweede in WK-kwalificatiegroep I. Andorra (uit) en Hongarije (thuis) zijn in november de laatste tegenstanders.

Paulo Sousa

74' GOAL Cambuur!

Nick Doodeman geeft zelf de pass op Uldrikis, krijgt de bal terug van de Letse spits en wipt de bal over doelman Zandwijken.

Ajax (amateurs) - SC Cambuur 0-5

Opstellingen RKC Waalwijk - Willem II

Het enige treffen tussen eredivisieclubs en ook de laatste wedstrijd uit de eerste ronde is de derby RKC Waalwijk - Willem II.

De aftrap is om 21.00 uur. Zie hieronder de opstellingen. RKC-trainer Joseph Oosting kiest voor een B-team met het oog op de eredivisiewedstrijd tegen Cambuur van zondag.

Opstelling RKC Waalwijk
Opstelling Willem II

58' GOAL Cambuur!

Het tweede eigen doelpunt van de avond voor de amateurs van Ajax. Stefan Smal werkt de bal na een corner in eigen doel.

Ajax (amateurs) - SC Cambuur 0-4

Rust in Amsterdam

Het klasseverschil is groot in Amsterdam. De profs van Cambuur zijn veel sterker dan de amateurs van Ajax en leiden met 3-0 op de Toekomst.

Henk de Jong

38' GOAL Cambuur!

Cambuur neemt afstand. Uldrikis kopt door na een corner en Schouten kan de bal bij de tweede paal volledig vrij intikken.

Ajax (amateurs) - SC Cambuur 0-3

GOAL Cambuur!

De tweede goal van Cambuur wordt ingeleid door een actie van de razendsnelle Kallon vanaf links en een overstapje van Uldrikis. Krastev raakt de bal eerst verkeerd, maar kopt de bal daarna over doelman Zandwijken.

Ajax (amateurs) - SC Cambuur 0-2

Zaalvoetballers Hovocubo spelen tweede Champions League-duel gelijk

De zaalvoetballers van Hovocubo zijn er niet in geslaagd hun tweede wedstrijd in de hoofdronde van de Champions League ook te winnen. Tegen de Finse kampioen Kampuksen Dynamo werd met 2-2 gelijkgespeeld.

Hovocubo heeft vier punten na twee gespeelde wedstrijden

22' GOAL Cambuur!

Filip Krastev schiet, doelman Ruben Zandwijken redt, maar via Ajax-verdediger Xamm Flemming, de broer van Fortuna Sittard-aanvaller Zian Flemming, gaat de bal in het doel.

Ajax (amateurs) - SC Cambuur 0-1

Aftrap op Toekomst

Het bekerduel tussen Ajax amateurs en SC Cambuur is begonnen.

Loting op een plaatje

De volledige loting voor het EK 2022

Loting EK 2022: Oranjevrouwen tegen Zweden, Zwitserland en Rusland

In Manchester zijn de Oranjevrouwen bij de loting voor het EK van 2022 gekoppeld aan Zweden, Zwitserland en Rusland in Groep C. Met Zweden treft Oranje de verliezend finalist van de Olympische Spelen in Tokio.

Het EK voetbal van 2022 wordt van 6 tot en met 31 juli gehouden in Engeland. Het thuisland trapt het toernooi op 6 juli af op Old Trafford, het stadion van Manchester United, met Oostenrijk als tegenstander.

Vivianne Miedema

Gestopte Robben krijgt speciaal eerbetoon bij FC Groningen

Arjen Robben, die afgelopen zomer definitief stopte als profvoetballer, is op 7 november samen met zijn familie eregast bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen RKC. De voormalige topaanvaller krijgt van zijn eerste en laatste club in het betaalde voetbal een speciaal eerbetoon. Hij zal voor het begin van het duel onder meer een ereronde lopen langs de tribunes van het Groningse stadion.

Arjen Robben

Feyenoord legt assistent-coach De Wolf tot medio 2025 vast

Feyenoord heeft het contract van assistent-trainer John de Wolf verlengd. De voormalige verdediger van de Rotterdamse club tekende bij tot medio 2025. Zijn oude verbintenis zou volgend jaar zomer aflopen.

De Wolf (58) speelde tussen 1989 en 1995 in totaal 140 wedstrijden voor Feyenoord. Hij kan zich naar eigen zeggen geen mooiere werkplek voorstellen. "Feyenoord is mijn club, mijn thuis. Ik geniet er ongelofelijk van om elke dag op het veld te staan. We zijn hier aan iets moois bezig, een ontwikkeling waar ik veel vertrouwen in heb. Dus is het mooi dat de club met deze contractverlenging hetzelfde vertrouwen uitspreekt in mij als persoon en dat ik langer onderdeel blijf uitmaken van de Feyenoord-familie."

John de Wolf

Opstelling SC Cambuur tegen amateurs Ajax

Maxim Gullit staat tegen de amateurs van Ajax voor het eerst in de basis bij SC Cambuur. De linksback kwam eind augustus over van AZ.

Loting LIVE

Volg de loting in Manchester voor het EK voetbal 2022 voor vrouwen LIVE op NOS.nl of via de NOS-app.

Gastland Engeland is automatisch geplaatst. Titelverdediger Nederland zit in pot 1 met Duitsland en Frankrijk.

Meesterbrein Wim Jansen: eindelijk erkenning voor 'de harde schijf' van Cruijff

"Hij bewees dat je niet hoeft op te vallen om heel goed te zijn", zegt Rinus Israël. En Jan Boskamp, zijn andere oud-teamgenoot: "Hoe hij over voetbal praat, het uitlegt en beleeft... Er zijn er maar heel weinig die dat kunnen."

Dat Wim Jansen veel heeft betekend voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal wordt duidelijk in de boardroom van De Kuip, waar de oud-middenvelder aan de vooravond van zijn 75ste verjaardag zijn biografie presenteert: Wim Jansen, Meesterbrein.

Hoe Koemans Barcelona-droom eindigde in een nachtmerrie

Ronald Koeman is niet langer de trainer van FC Barcelona. De 58-jarige Zaandammer lag al langere tijd onder vuur en kreeg woensdagavond zijn congé. Een overzicht van een roerige periode bij de club waar hij altijd al als trainer wilde werken.

Koeman ontslagen bij Barcelona: een overzicht van een veelbewogen jaar

Ronaldo krijgt tweeling

Cristiano Ronaldo en zijn vriendin Georgina Rodriguez krijgen een tweeling. Op Instagram plaatste de Portugees een foto met vriendin en foto's van de echo's. Ronaldo is al vader van vier kinderen.

Cristiano Ronaldo krijgt een tweeling

Ten Hag haalt doelman Onana terug bij eerste selectie Ajax

André Onana mag zich vanaf vandaag weer melden bij de selectie van het eerste van Ajax. Dat heeft de doelman vandaag gehoord tijdens een gesprek met de directie en trainer Erik ten Hag. Onana trainde de afgelopen maanden mee met Jong Ajax in aanloop naar het einde van zijn dopingschorsing.

Andre Onana onder de lat bij Ajax

Woensdagavond: Heerenveen ontsnapt aan bekerblamage, andere eredivisieclubs winnen ook

Hoewel er woensdagavond op verschillende momenten een stunt in de lucht hing, liet geen enkele eredivisieclub zich in de eerste ronde van de KNVB-beker verrassen.

sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, NEC, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, FC Twente en FC Groningen lieten zich niet in de luren leggen door respectievelijk AFC, Almere City, Capelle, GVVV, TOP Oss, sv O.S.S. '20 en Helmond Sport.

Welkom!

Welkom bij ons liveblog. Om 18.00 uur de loting voor het EK voetbal voor vrouwen en daarna de laatste twee wedstrijden van de eerste ronde van de KNVB-beker: Ajax amateurs - SC Cambuur (18.45 uur) en RKC Waalwijk - Willem II (21.00 uur).

Mats Köhlert van Willem II (m)