liveblog gesloten

Tot dinsdag!

We houden ermee op voor vanavond. Het was al met al een mooie avond voor de Oranjevrouwen.

Nederland boekt de gedeeld grootste uitzege ooit in een officiële interland (eerder 0-8 tegen Turkije op 8 november 2019) en zien concurrent Tsjechië verliezen van IJsland. Oranje staat nu bovenaan in Groep C.

Dinsdag melden we ons weer. Dan vervolgt Oranje de weg naar het WK van 2023 op bezoek bij Wit-Rusland.

Tot dan!

Samenvatting en reactie Oranje

Samenvatting Willem II-Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Willem II - Fortuna Sittard

CYP-NED - Afgelopen

Het zit erop op Cyprus. De dubbele cijfers blijven uit, maar een 8-0 zege is een prima resultaat.

En er is nog meer goed nieuws voor Nederland, want concurrent Tsjechië verloor met 4-0 van IJsland. Daardoor staat Oranje nu bovenaan in Groep C.

CYP-NED - 87' DOELPUNT NEDERLAND!

Wat een heerlijke toegift van Merel van Dongen. De invalster streept de bal keihard in de kruising. Zo wordt een toch nog een grote uitslag op Cyprus.

Cyprus-Nederland 0-8

CYP-NED - 81' DOELPUNT NEDERLAND!

Na de opleving na rust stokte de doelpuntenproductie weer even voor Nederland. Invalster Joëlle Smits brengt daar verandering in en voert de score verder op.

Cyprus-Nederland 0-7

WIL-FOR - Afgelopen

In een buitengewoon vermakelijke opening van de tiende speelronde in de eredivisie heeft Willem II met 1-1 gelijk gespeeld tegen Fortuna Sittard. Desondanks blijft de ploeg van trainer Fred Grim meedraaien in de top van de eredivisie.

De Tilburgers zijn voorlopig derde met achttien punten. Fortuna Sittard blijft veertiende.

CYP-NED - 53' DOELPUNT NEDERLAND!

Het is nu even moeilijk bij te houden, want de volgende ligt er alweer in.

Jill Roord kan een uitstekende voorzet van Lieke Martens in een leeg doel tikken en maakt zo een hattrick. Monsterscore in de maak?

Cyprus-Nederland 0-6

CYP-NED - 51' DOELPUNT NEDERLAND!

Nederland komt uitstekend uit de kleedkamer. Bij de 0-5 krijgen de Oranjevrouwen de hulp van een Cypriotische verdedigster Charalambous, die haar eigen keepster verschalkt.

Cyprus-Nederland 0-5

CYP-NED - 49' DOELPUNT NEDERLAND!

Dat willen we zien! Jill Roord snijdt door de Cypriotische defensie, blijft overeind en schiet haar tweede van de avond binnen.

Cyprus-Nederland 0-4

CYP-NED - Het is rust

Het is rust op Cyprus. Zoals verwacht is Nederland veel en veel sterker, maar een monsterscore blijft voorlopig uit.

Na nog geen twintig minuten stond het al 0-3 door doelpunten van Miedema, Van de Donk en Roord, maar daarna haperde de motor.

Hopen op meer goals na rust!

CYP-NED - Nog weinig te doen voor keepster Van Veenendaal...

WIL-FOR - 60' DOELPUNT WILLEM II!

De wedstrijd is los. Vlak na de openingstreffer van Noslin is het alweer gelijk. En hoe! Gelegenheidsback Mats Köhlert ramt de bal heerlijk binnen voor Willem II.

Willem II - Fortuna Sittard 1-1

WIL-FOR - 54' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

De ban is gebroken in Tilburg. Tijjani Noslin was erin gekomen voor Mickaël Tirpan en wordt over het hoofd gezien door de Willem II-defensie.

Noslin blijft rustig oog in oog met doelman Wellenreuther en schiet Fortuna op voorsprong. Het is zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

Willem II-Fortuna Sittard 0-1

CYP-NED - 19' DOELPUNT NEDERLAND!

Daar is het volgende doelpunt alweer. Jill Roord kan de bal binnenlopen en de weerloze Cyprioten staan erbij en kijken ernaar.

Nog geen twintig minuten gespeeld en het staat al 0-3.

Cyprus-Nederland 0-3

WIL-FOR - Tweede helft is begonnen

Willem II en Fortuna Sittard kregen genoeg kansen in de eerste helft, maar het staat nog altijd 0-0 in Tilburg. De tweede helft is inmiddels begonnen.

CYP-NED - 11' DOELPUNT NEDERLAND!

Zoals verwacht gaat het hard op Cyprus. Daniëlle van de Donk schiet de bal lekker binnen en verdubbelt in de elfde minuut de voorsprong.

Cyprus-Nederland 0-2

CYP-NED - 3' DOELPUNT NEDERLAND!

En dat is één! Vivianne Miedema opent al heel vroeg de score. De aanvalster staat vogelvrij en kan de bal vervolgens makkelijk binnenschieten. Lekker begin!

Cyprus-Nederland 0-1

CYP-NED - 1' Afgetrapt!

De Oranjevrouwen hebben afgetrapt tegen Cyprus. Kunnen we een monsterscore verwachten?

WIL-FOR - Llonch op de sokkel

Met zijn 100ste officiële wedstrijd voor Willem II heeft Pol Llonch zich vrijdagavond in een bijzonder gezelschap genesteld. Tijdens zijn jubileumwedstrijd tegen Fortuna Sittard is zijn naam aan de sokkel onder het standbeeld van Jan van Roessel bij het Koning Willem II-stadion toegevoegd.

WIL-FOR - Prachtig afscheid van clubicoon Jordens Peters

Willem II neemt afscheid van clubicoon Jordens Peters

Willem II heeft voorafgaand aan het duel met Fortuna Sittard afscheid genomen van Jordens Peters. De verdediger was bijna tien jaar in dienst van de club uit Tilburg en stopte vorig seizoen met voetballen.

Peters gaat nu aan de slag als algemeen directeur van Roda JC.

WIL-FOR - 12' Dikke kans Seuntjens

Wat een kans voor Seuntjens. De aanvaller van Fortuna Sittard komt één-op-één met doelman Wellenreuther, maar hij weet niet te scoren.

De Willem II-doelman verkleint zijn doel en stopt de bal uitstekend.

WIL-FOR - 1' Afgetrapt

Willem II en Fortuna Sittard hebben afgetrapt in de eredivisie.

Om 20.45 uur komen ook de Oranjevrouwen in actie tegen Cyprus voor de WK-kwalificatie.

CYP-NED - Opstelling Nederland

Geen verrassingen in de opstelling van de Oranjevrouwen. Bondscoach Mark Parsons kiest tegen Cyprus voor dezelfde elf namen als tegen IJsland.

WIL-FOR - Opstelling Fortuna Sittard

En daar is ook de opstelling van Fortuna Sittard. Trainer Sjors Ultee stuurt dezelfde elf namen als tegen SC Cambuur het veld in.

WIL-FOR - Opstelling Willem II

Om 20.00 uur trappen Willem II en Fortuna Sittard het eredivisieweekend af.

Bij Willem II vervangt Emil Bergström de geschorste Derrick Köhn. Voor de rest geen verrassingen in de opstelling van Fred Grim.

Domper PSV: Madueke en Gakpo ontbreken in topper tegen Ajax

Een flinke domper voor PSV in aanloop naar de eredivisietopper tegen Ajax. Noni Madueke heeft een spierblessure en kan zondagmiddag niet in actie komen.

Ook Cody Gakpo moet het duel met de landskampioen aan zich voorbij laten gaan. Hij heeft een enkelblessure en is naar verwachting drie tot vier weken uitgeschakeld.

NEC in een leeg Goffertstadion 'wellicht toch een optie'

Tribune in stadion NEC bezwijkt onder feestende Vitesse-fans

N.E.C. heeft nog altijd geen stadion gevonden om de thuiswedstrijden af te werken. De club overweegt nu om toch in het eigen Goffertstadion te gaan spelen, maar dan zonder publiek.

Na meerdere gesprekken tussen verschillende clubs en gemeenten is de ideale oplossing nog altijd niet gevonden.

Afgelopen zondag zakte een deel van de tribune van het uitvak, waar Vitesse-fans zaten, ineens in.

Live bij de NOS: Cyprus-Nederland bij de vrouwen

De Oranjevrouwen spelen om 20.45 uur een WK-kwalificatiewedstrijd op en tegen Cyprus. Het duel is rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 3 en via deze livestream op NOS.nl en de NOS-app.

Ook via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 is de wedstrijd te volgen. En in dit liveblog houden we natuurlijk ook alles bij.

Spelers Manchester City steken gewonde fan hart onder de riem

Spelers van Manchester City, onder wie Nathan Aké, hebben in een video op sociale media hun steun uitgesproken voor de Belgische City-fan die dinsdag zwaargewond raakte nadat hij was mishandeld na het Champions League-duel met Club Brugge.

De fan, Guido De Pauw, werd in elkaar geslagen op een parkeerplaats en verkeerde enige tijd in levensgevaar. De 63-jarige fan ligt in coma, maar zijn toestand inmiddels stabiel. Vijf verdachten werden aangehouden, van wie er nog twee vastzitten.

Trainer Pep Guardiola droeg tijdens zijn persconferentie van vandaag een shirt met de tekst 'We're with you, Guido'.

Senesi vraagteken bij Feyenoord voor duel met Cambuur

Het is onzeker of Marcos Senesi op tijd hersteld is om zondag met Feyenoord mee te doen in het eredivisieduel met SC Cambuur. De Argentijnse verdediger is ziek en liep daardoor de Conference League-wedstrijd tegen Union Berlin van gisteren al mis.

Tegen de Duitsers was Lutsharel Geertruida de vervanger van Senesi. Het duel Cambuur is zondag om 14.30 uur.

Marcos Senesi

Haaland mist ook WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje

Erling Haaland mist niet alleen de Champions League-wedstrijd tegen Ajax op 3 november, maar ook het WK-kwalificatieduel met Nederland op 16 november.

De Noorse topspits heeft last van een heupblessure en staat enkele weken langs de kant, zo zei Borussia-trainer Marco Rose vrijdagochtend. Haaland vierde afgelopen week zijn rentree na een spierblessure, scoorde twee keer tegen Mainz 05 en stuitte tegen Ajax drie keer op keeper Remko Pasveer.

De Noorse bondsarts Ola Sand maakte later op de dag bekend dat Haaland ook ontbreekt bij de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen, tegen Letland en Nederland.

"Ik heb met Dortmund en Erling gesproken en de conclusie is dat hij afwezig is bij de komende interlandperiode. Deze blessure heeft tijd nodig om te genezen, minimaal drie of vier weken", aldus de bondsarts tegenover NRK, de Noorse publieke omroep.

Erling Haaland ontevreden tijdens het duel met Mainz.

Benzema niet naar cel in afpersingszaak, uitspraak op 24 november

Karim Benzema hoeft niet de gevangenis in voor zijn aandeel in de afpersingszaak rond een seksvideo van Mathieu Valbuena, zijn voormalige teamgenoot bij de Franse nationale ploeg. Tegen de spits van Real Madrid is voor de rechter in Versailles een voorwaardelijke celstraf van tien maanden geëist en een geldboete van 75.000 euro. De uitspraak volgt op 24 november.

De zaak dateert uit 2015. Een vriend van Benzema zou Valbuena toen hebben gechanteerd met een seksvideo. In ruil voor 150.000 euro zou de sekstape worden vernietigd. Benzema zou zijn toenmalige collega-international hebben geprobeerd over te halen om het bedrag te betalen. De Real-spits, die niet aanwezig was bij het proces in Versailles, ontkent zijn betrokkenheid.

Na de affaire werden beide voetballers niet meer opgeroepen voor Les Bleus. Benzema maakte pas in mei van dit jaar zijn rentree.

Karim Benzema

Chelsea zeker twee duels zonder Lukaku en Werner

Chelsea moet het minstens twee duels stellen zonder Romelu Lukaku, zo heeft trainer Thomas Tuchel bevestigd. De Belgische spits liep woensdag in de Champions League een enkelblessure op.

Tuchel liet na het met 4-0 gewonnen duel met Malmö FF al doorschemeren dat hij verwachtte Lukaku enige tijd kwijt te zijn. Datzelfde geldt voor de Duitse aanvaller Timo Werner, die eveneens uitviel tegen de Zweden.

Chelsea, koploper in de Premier League, neemt het zaterdag op tegen Norwich City en treft dinsdag Southampton in de League Cup.

Romelu Lukaku raakt geblesseerd in het duel met Malmö FF

Geblesseerde Botman niet bij Jong Oranje, Dallinga en Mijnans bij voorselectie

Sven Botman is niet opgeroepen voor de komende interlandperiode van Jong Oranje. De 21-jarige aanvoerder, verdediger van Lille, is geblesseerd.

Aanvaller Thijs Dallinga, die uitkomt voor eerstedivisionist Excelsior, is voor het eerst opgeroepen door bondscoach Erwin van de Looi. Datzelfde geldt voor middenvelder Sven Mijnans van Sparta.

Jong Oranje speelt op vrijdag 12 november in Almere tegen Jong Bulgarije en neemt het drie dagen later in Gibraltar op tegen Jong Gibraltar. Beide duels maken deel uit van de EK-kwalificatiereeks.

Van Bommel moet Weghorst wegens cororabesmetting ook zaterdag missen

Wout Weghorst is nog niet hersteld van zijn coronabesmetting en ontbreek ook zaterdag bij VfL Wolfsburg. De ploeg van Mark van Bommel neemt het dan op tegen SC Freiburg.

Weghorst klaagde afgelopen weekeinde over symptomen en liet zich testen. Na de positieve uitslag ging hij thuis in quarantaine. De spits miste woensdag ook al de Champions League-wedstrijd tegen RB Salzburg, die met 3-1 verloren ging.

Ten Hag kijkt vooruit naar PSV: 'Het is een finale, de boel staat op scherp'

Het ging natuurlijk niet alleen over Newcastle United, Ajax-trainer Erik ten Hag keek tijdens de persconferentie ook vooruit op de topper tegen PSV, zondag in Amsterdam.

Of Ten Hag nog iets heeft teruggekeken van de galavoorstelling tegen Borussia Dortmund? "Nee", luidt zijn duidelijke antwoord. "Je sluit die wedstrijd af en gaat over tot de orde van de dag: de voorbereiding op PSV."

De nuchtere trainer zal niet snel gaan zweven na een bijzondere prestatie en dat verwacht hij ook van zijn groep. "Veel spelers hebben al het één en ander meegemaakt en weten de rest daarin mee te nemen. Dus mochten spelers gaan zweven, dan komt er een correctie vanuit de groep. En als het dan nog nodig is, grijpt de trainer in."

Ten Hag kijkt vooruit naar PSV: 'Het is een finale, de boel staat op scherp'

Ten Hag kan zich Ajax zonder Overmars 'moeilijk voorstellen'

Bij de persconferentie van Ajax-trainer Erik ten Hag voor de topper tegen PSV ging het onder meer ook over de berichten dat Newcastle United geïnteresseerd zou zijn in technisch directeur Marc Overmars.

Ten Hag wilde daar niets over zeggen: "Op geruchten reageer ik niet." Wel zei hij desgevraagd dat hij zich een Ajax zonder Overmars "moeilijk" kon voorstellen.

"De functie van technisch directeur is voor de langere termijn. Marc heeft enkele jaren geleden dingen in gang gezet vanuit een bepaalde visie. En dat is vervolgens gaan groeien. Dat proces is nog niet ten einde", aldus Ten Hag.

Ten Hag kan zich Ajax zonder Overmars 'moeilijk voorstellen'

Madueke mist topper tegen Ajax, Gakpo nog vraagteken

Een flinke domper voor PSV in aanloop naar de eredivisietopper tegen Ajax. Noni Madueke heeft een spierblessure en kan zondagmiddag niet in actie komen. Cody Gakpo is nog een vraagteken.

Beide aanvallers vielen uit in het Europa League-duel met AS Monaco van donderdag (2-1 nederlaag). "Noni heeft een spierblessure. Ik verwacht dat hij de komende weken niet kan spelen", lichtte trainer Roger Schmidt toe op de persconferentie van vandaag.

Gakpo kwam verkeerd terecht na een luchtduel en had daarna veel last van zijn enkel. "Ik kan pas later vanmiddag, na een scan, zeggen wat de ernst van de blessure is", aldus Schmidt. "We moeten zien of hij kan spelen."

'Noni heeft spierblessure, verwacht dat hij komende weken niet kan spelen'

Wijndal terug in voorlopige selectie Oranje, Danjuma ook weer erbij

Bondscoach Louis van Gaal heeft Arnaut Danjuma en Owen Wijndal opgenomen in de voorselectie van Oranje.

De aanvaller van Villarreal ontbrak bij de vorige reeks van het Nederlands elftal nog in de voorselectie. Door een blessure van Cody Gakpo werd hij alsnog opgeroepen voor de interland tegen Gibraltar. De verdediger van AZ zat tijdens het EK voor het laatst bij de selectie van Oranje.

De definitieve selectie wordt vrijdag 5 november bekendgemaakt. Het Nederlands elftal speelt in de WK-kwalificatie op 13 november de uitwedstrijd tegen Montenegro. Drie dagen later volgt een thuiswedstrijd in Rotterdam tegen Noorwegen.

Haaland mist tweede duel met Ajax door heupblessure

Ering Haaland mist de tweede ontmoeting met Ajax in de Champions League op 3 november in Dortmund.

De Noorse topspits heeft een heupblessure en staat enkele weken aan de kant. Het is twijfelachtig of Haaland op tijd is voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Noorwegen tegen het Nederlands elftal op 16 november.

Braziliaanse kaasbroodjes voor Ajacied Antony

Antony staat komende zondag zeer waarschijnlijk in de basis bij Ajax voor de topper tegen PSV. De Braziliaanse vleugelaanvaller verkeert in topvorm en draaide dinsdag in de Champions League de defensie van Borussia Dortmund nog tureluurs.

Wij spraken de 21-jarige Antony vanochtend uitgebreid en namen originele pão de queijo, Braziliaanse kaasbroodjes, voor hem mee. Het resultaat is zondagochtend te zien op NOS.nl en de NOS-app, en uiteraard ook op televisie.

Antony is aan het woord tegen de NOS

Nederland dit seizoen beste land in Europese toernooien

De Nederlandse clubs doen het dit seizoen tot nu toe uitstekend in de Europese toernooien. Zo ging deze week alleen PSV onderuit, de andere vier clubs wonnen hun groepsduel.

Met een gemiddelde van 2,2 punten per wedstrijd presteert Nederland voorlopig als beste in de Europese clubcompetities.

Burgemeester Arnhem enthousiast over gedrag Vitesse-fans

Vitesse won gisteravond in de Conferende League in een uitverkocht Gelredome (voor het eerst in zeven jaar) met 1-0 van Tottenham Hotspur. Problemen en toestanden met de Engelse fans waren er niet, tot enthousiasme van burgemeester Ahmed Marcouch.

Marcouch prijst de Vitesse-fans via Twitter voor hun gedrag.

Keeper Flekken onder de indruk van 'knalharde' Van Gaal

Freiburg-doelman Mark Flekken, die bij de vorige interlandperiode voor het eerst deel uitmaakte van de Oranje-selectie, was zeer onder de indruk van bondscoach Louis van Gaal, vertelt hij in een interview met de Badische Zeitung.

"De bondscoach is zeer eerlijk en rechtdoorzee. Hij heeft een visie op voetbal en die wil hij uitgevoerd zien", zegt de 28-jarige Flekken. "Hij vertelt je knalhard wat er goed gaat en wat niet."

Met de manier van werken van Van Gaal moet je kunnen omgaan, aldus Flekken in het interview. "Hij zegt wat hij denkt, en dat kan bij sommigen hard aankomen."

Flekken vond het een eer om erbij te zijn en hoopt vanmiddag opnieuw op de lijst van de bondscoach te staan. Aan het begin van de middag wordt de voorselectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Montenegro en Noorwegen.

Mark Flekken tijdens de training van Oranje

Om 13.30 uur: persconferenties Ajax en PSV

Zondag om 16.45 uur begint in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam de topper in de eredivisie tussen Ajax en PSV. De Amsterdammers zullen met een goed humeur aan het duel beginnen, na de fraaie 4-0 zege op Borussia Dortmund in de Champions League. Bij PSV zal de stemming iets minder zijn na de ongelukkige 1-2 nederlaag tegen AS Monaco van gisteren.

Om 13.30 uur geven de trainers van beide clubs een persconferentie in de aanloop naar de topper en die zullen wij op de voet volgen. De vraag aan PSV-coach Roger Schmidt zal onder andere zijn: hoe is het met de blessures van smaakmakers Cody Gakpo en Noni Madueke?

De stemming bij Ajax is goed na de fraaie zege op Borussia Dortmund

Voetbaldwerg Cyprus aast tegen Oranjevrouwen op tweede doelpunt ooit

De Oranjevrouwen maken zich op voor de WK-kwalificatiewedstrijd op en tegen Cyprus, om 20.45 uur vanavond, maar in de voorbereiding hebben de Nederlandse voetbalsters het de afgelopen dagen zonder bondscoach Mark Parsons moeten stellen.

Een vergeten paspoort en daaropvolgende problemen met zijn reisdocumenten gooiden roet in het eten van de nieuwe bondscoach. "Voor hem is het verschrikkelijk, maar wij gaan door", reageerde assistent-bondscoach Jessica Torny nuchter op de situatie.

Oranje zal het normaal gesproken niet lastig hebben op Cyprus, dat op de FIFA-ranglijst lager staat dan Vanuatu en een maand geleden zijn eerste doelpunt uit de geschiedenis maakte.

Lees meer over Cyprus-Nederland. De wedstrijd is live te zien op NPO 3 en deze livestream, de voorbeschouwing begint om 20.20 uur.

TV-documentaire onderzoekt mysterie rond overlijden oud-Ajacied Yakubu

Op 1 november 2017 komt de Ghanese voetbalbond met een triest bericht. "Wij zijn bedroefd na het horen van het overlijden van voormalig Ghana-, Ajax- en Vitesse-middenvelder Abubakari Yakubu. Onze gedachten zijn bij zijn familie." Een dag eerder is Yakubu overleden in een ziekenhuis in de Ghanese stad Tema, waar de voetballer 35 jaar eerder werd geboren. Maar wat is er precies met Yakubu gebeurd?

Documentairemaker Gerdo Vlastuin ging op zoek te gaan naar het mysterie achter het overlijden van de charismatische voetballer.

Trailer documentaire Yakubu: 'We hebben nog steeds geen idee wat er is gebeurd'

Programma en stand in de eredivisie

Om 20.00 uur trappen Willem II en Fortuna Sittard de tiende speelronde van de eredivisie af. Met op zondag om 16.45 uur de topper tussen de nummers 1 en 2: Ajax en PSV. We blikken vandaag natuurlijk uitgebreid vooruit op de komende titanenstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Union Berlin wil met Feyenoord en UEFA in gesprek na rellen in Rotterdam

FC Union Berlin wil met Feyenoord en de Europese voetbalbond UEFA in gesprek over ongeregeldheden rond het groepsduel (3-1) tussen beide ploegen in de Conference League.

De wedstrijd stond al op scherp, nadat de clubleiding van Union Berlin woensdagavond werd aangevallen door Feyenoord-hooligans. Gisteravond waren er voor aanvang van het duel ook incidenten en kregen fans van Union Berlin geen toegang tot De Kuip.

"In onze ogen mag het niet zo zijn dat honderden fans van ons met tickets voor rust nog niet in het stadion zaten", zegt woordvoerder Christian Arbeit van de Berlijnse club. "Ook heb ik beelden gezien van fans van ons die het slachtoffer zijn geworden van hard ingrijpen van de politie. Dit is onaanvaardbaar voor ons."

Supporters van Union Berlin worden in Rotterdam tegengehouden door de politie

Historische 6-1 afgang Mourinho, Nederlander Smits was erbij: 'Bizar, hè?!'

José Mourinho kende gisteravond in de Conference League een historische afgang met AS Roma. De Romeinen verloren uit bij Bodø/Glimt (altijd lastig) met liefst 6-1.

De Nederlandse keeper Joshua Smits zat op de bank bij de Noren, zag de nederlaag van The Special One van dichtbij en vertelde erover in Langs de Lijn En Omstreken.

Lees hieronder meer.

Een grotendeels succesvolle Europese avond voor Nederland

Eerst nog eventjes terug naar gisteravond, toen drie van de vier Nederlandse clubs een zege boekten in Europa. Alleen PSV ging onderuit in de Europa League. Lees hieronder de verslagen terug.

Welkom bij de Warming-up!

In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van alle nieuwtjes en wetenswaardigheden over het komende voetbalweekeinde.

Met o.a. de persconferenties van Ajax en PSV voor de topper van zonder, de bekendmaking van de voorselectie van het Nederlands elftal, het openingsduel van de tiende speelronde van de eredivisie tussen Willem II en Fortuna Sittard en de WK-kwalificatiewedstrijd van de vrouwen tussen Cyprus en Nederland, live te zien op NPO 3 en de livestream.