liveblog
NOS WielrennenAangepast

Colbrelli troeft Vermeersch en Van der Poel af op de wielerbaan van Roubaix

liveblog gesloten

Tot slot: omdat ze zo mooi zijn....

Tom Van Asbroeck

We kunnen er eigenlijk geen genoeg van krijgen, de foto's van renners die helemaal onder de modder zitten. Daarom sluiten we daar dit blog mee af.

En wie weet zijn de weersomstandigheden over 196 dagen wel opnieuw zo slecht. Want dan, op 17 april 2022, staat de editie 119 van Parijs-Roubaix alweer op het programma.

Nathan van Hooydonk (l) en Wout van Aert (r)
Stefan Bissegger (r)
Sonny Colbrelli
Jonas Rickaert (l)

De interviews na de koers: Colbrelli en Van der Poel

Bekijk hieronder de reacties van de nummers één en drie, Sonny Colbrelli en Mathieu van der Poel:

En ook Wout van Aert (zevende), Sebastiaan Langeveld (vijftiende) en Niki Terpstra (buiten tijd, maar wel gefinisht) verschenen voor de NOS-microfoon:

Voor op de schoorsteenmantel

Colbrelli met de trofee

Terugkijken: het begin van het einde van de koers van Moscon

Pech voor koploper Moscon in Parijs-Roubaix: hij rijdt lek gaat daarna onderuit

Het zag er lang goed uit voor de Italiaan Gianni Moscon. Maar een lekke band, niet veel later gevolgd door een valpartij, maakten een einde aan zijn riante voorsprong.

Op Mons-en-Pévèle wordt Moscon vervolgens bijgehaald en achtergelaten door de groep-Van der Poel. Hij finisht nog wel knap als vierde.

Zoek de verschillen: Van 2001 naar 2021

De wielerliefhebber hoopt er elk jaar op, maar het gebeurt slechts zelden. Parijs-Roubaix én hondenweer op dezelfde dag.

Twintig jaar geleden was het ook raak, getuige deze foto van de winst van Servais Knaven in 2001. Zoek de verschillen met Colbrelli...

2001: Knaven wint in Roubaix
2021: Colbrelli wint in Roubaix

De ontknoping in beeld

Het was nat, het was vies, het was heroïsch. Iets langer dan zes uur zat Sonny Colbrelli op de fiets voordat hij juichend de streep passeerde op de wielerbaan van Roubaix.

Bekijk hier de ontknoping van de kasseiklassieker:

Colbrelli wint Parijs-Roubaix en barst in tranen uit, Van der Poel derde

De toptien

De uitslag van Parijs-Roubaix

1. Sonny Colbrelli
2. Florian Vermeersch z.t.
3. Mathieu van der Poel z.t.
4. Gianni Moscon +0.44
5. Yves Lampaert +1.16
6. Christophe Laporte z.t.
7. Wout van Aert z.t.
8. Tom Van Asbroeck z.t.
9. Guillaume Boivin z.t.
10. Heinrich Haussler z.t.

Zo kwam de topdrie over de finish

Van links naar rechts: Mathieu van der Poel, Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch.

De topdrie in Roubaix

Het verschil tussen winst en verlies

Sonny Colbrelli
Mathieu van der Poel

Italiaanse winnaar

Sonny Colbrelli wint Parijs-Roubaix! Florian Vermeersch wordt tweede, Matieu van der Poel derde.

Vermeersch ging de sprint als eerste aan, Colbrelli kon er nog overheen komen, Van der Poel niet. Maar de verschillen waren zeer klein op de streep.

1 km - Op de wielerbaan

We hebben er sinds april 2019 op moeten wachten, maar wat een plaatje: de koplopers draaien de wielerbaan van Roubaix op. Wie wint de Hel van het Noorden, die door de weersomstandigheden nog zwaarder was dan anders. Het gaat tussen Van der Poel, Vermeersch en Colbrelli.

3 km - Vermeersch probeert het toch

Toch nog een demarrage, Florian Vermeersch probeert het. Sonny Colbrelli zit direct op zijn wiel, Van der Poel kan ook 'gewoon' mee.

5 km - Sprinten op de wielerbaan?

De drie leiders laten het waarschijnlijk tot een sprint komen op de beroemde wielerbaan van Roubaix. De samenwerking is goed, een demarrage lijkt er niet meer te komen.

7 km - Koplopers op voorlaatste kasseistrook

De drie leiders zijn op de voorlaatste kasseistrook. Van der Poel neemt het initiatief, hij rijdt voor Colbrelli en Vermeersch. Alle drie debuteren ze overigens vandaag in Parijs-Roubaix.

10 km - Halve minuut voor de drie koplopers

Met nog twee kasseistroken te gaan hebben de drie koplopers een kleine halve minuut voorsprong op de eerste achtervolger, Gianni Moscon.

Van der Poel, Colbrelli en Vermeersch zullen gaan uitmaken wie deze legendarische editie van Parijs-Roubaix wint.

13 km - Herkent u ze?

Het zijn natuurlijk de koplopers: topfavoriet Mathieu van der Poel, Europees kampioen Sonny Colbrelli en de verrassend sterke jonge Belg Florian Vermeersch.

De drie koplopers

15 km - Moscon bijgehaald en moet er meteen af

Op Carrefour de l'Arbre, de derde en laatste vijfsterrenstrook, dicht Mathieu van der Poel het gat naar Moscon.

Sonny Colbrelli wil er meteen vandoor, maar Van der Poel en Vermeersch kunnen mee. Moscon niet.

De koplopers

18 km - Moscon blijft overeind, cameramotor niet

Moscon blijft overeind op kasseistrook Camphin-en-Pévèle, een van de cameramotoren lukt dat niet. Moscon rijdt nog maar tien seconden voor Mathieu van der Poel, Florian Vermeersch, en Sonny Colbrelli.

Een val van een van de motoren

22 km - Moscon heeft nog dertien seconden

Gianni Moscon probeert te redden wat er de redden valt. Zijn voorsprong was voor zijn lekke band en de valpartij meer dan een minuut, daar zijn nog dik tien seconden van over.

Mathieu van der Poel, Guillaume Boivin, Sonny Colbrelli, Florian Vermeersch en Tom Van Asbroeck proberen het gat te dichten.

25 km - Moscon onderuit, Van der Poel komt dichtbij

En weer problemen voor Moscon. Zijn achterwiel glijdt weg en hij ligt op de grond. De groep-Van der Poel zal nu echt snel naderen, de voorsprong bedraagt nog maar vijftien seconden.

Bekijk hieronder de lekke band en de val van Moscon:

Pech voor koploper Moscon in Parijs-Roubaix: hij rijdt lek gaat daarna onderuit

27 km - 40 seconden nog voor Moscon

Moscon probeert weer in het ritme te komen, zijn voorsprong bedraagt nog veertig seconden. Hij heeft een kleine halve minuut verloren door die lekker band, lijkt het.

29 km - Moscon met materiaalpech

Ai, koploper Gianni Moscon rijdt lek. Wat blijft er over van zijn voorsprong en zijn ritme?

De marge is in elk geval onder minuut gezakt, hij heeft nog 45 tellen over op de groep-Van der Poel. Daarin rijden naast de Nederlander Guillaume Boivin, Sonny Colbrelli, Florian Vermeersch en Tom Van Asbroeck.

33 km - Van der Poel alweer teruggehaald

Lang heeft de solo van Van der Poel niet geduurd, want hij is alweer bijgehaald door de andere achtervolgers.

Moscon, met een voorsprong van 1.13 op die achtervolgers, is begonnen aan de volgende kasseistrook: Templeuve (één ster). Daarna volgen er nog acht.

35 km - Nieuwe versnelling Van der Poel

Mathieu van der Poel wil zich nog niet neerleggen bij de winst van Moscon en rijdt weg uit de achtervolgende groep. De Italiaan heeft een dikke minuut voorsprong.

Mathieu van der Poel

36 km - De situatie in de koers

Achter leider Moscon zijn de eerste twee achtervolgende groepen samengekomen. Van der Poel, Boivin en Colbrelli hebben zich aangesloten bij Vermeersch en Van Asbroeck. Zij rijden 1.27 achter de Italiaan.

In de groep-Van Aert, die een kleine halve minuut achter de groep-Van der Poel rijdt, zitten onder anderen Lampaert, Laporte, Turgis, Bissegger, Langeveld, Haussler en Kragh Andersen..

45 km - Moscon loopt uit op groep-Van der Poel op Mons-en-Pévèle

Op Mons-en-Pévèle is de voorsprong van Gianni Moscon gegroeid. Was de marge aan het begin van de loodzware kasseistrook nog 1.03 in het voordeel van de Italiaan, aan het einde is de voorsprong gegroeid naar 1.22.

Bovendien komt de groep-Van Aert langzaam dichterbij.

48 km - Moscon begonnen aan Mons-en-Pévèle

Gianni Moscon is begonnen aan Mons-en-Pévèle, de tweede vijfsterrenstrook van de dag. Het is een van de zwaarste kasseistroken van Parijs-Roubaix.

Moscon rijdt een minuut voor Van der Poel, Boivin en Colbrelli. Tussen beide groepen rijden ergens nog de Belgen Vermeersch en Van Asbroeck.

51 km - Nog maar drie achtervolgers

De groep achtervolgers slinkt na een val van Max Walscheid, die Greg Van Avermaet en Tosh Van der Sande meeneemt in zijn val. Mathieu van der Poel ontspringt de dans.

Intussen is Gianni Moscon ervandoor gegaan in de kopgroep, de Italiaan van Ineos rijdt nu alleen op kop.

54 km - De zon komt erbij

De zon breekt door terwijl er aan de kop van de koers even niet zo heel veel verandert. Florian Vermeersch, Tom Van Asbroeck en Gianni Moscon rijden nog altijd op kop, een seconde of vijftig voor negen achtervolgers.

Dat zijn: Mathieu van der Poel, Sonny Colbrelli, Jasper Philipsen, Greg Van Avermaet, Tosh Van der Sande, Stefan Bissegger, Max Walscheid, Baptiste Planckaert en Guillaume Boivin.

De kopgroep in Parijs-Roubaix

56 km - Van der Poel met acht mede-achtervolgers op weg naar kopgroep

Terwijl het al een tijdje droog is - er valt geen nieuwe regen meer - sluit Van der Poel aan in de tweede groep. Hij haalt de renners bij die wegvielen uit de kopgroep.

Achter de drie leiders rijden nu negen achtervolgers, onder wie dus Van der Poel en ook Sonny Colbrelli, Jasper Philipsen en Greg Van Avermaet.

57 km - Drie koplopers, groep-Van der Poel geeft kleine minuut toe

De kopgroep valt een beetje uit elkaar, we hebben nog drie leiders over: Florian Vermeersch, Tom Van Asbroeck en Gianni Moscon.

De groep met Mathieu van der Poel heeft een kleine minuut toe.

62 km - Zo trok Van der Poel ten aanval

Van der Poel rijdt een halve minuut achter de koplopers met Harry Sweeny, Guillaume Boivin, Sonny Colbrelli en Baptiste Planckaert.

Klik op de tweet om de aanval van Van der Poel te bekijken:

62 km - Acht koplopers hebben 50 tellen op de groep-Van der Poel

In de eerste groep rijden vijf Belgen, een Zwitser, een Duitser en een Italiaan: Greg Van Avermaet, Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck, Tosh Van der Sande, Florian Vermeersch, Stefan Bisseger, Max Walscheid en Gianni Moscon.

Zij hebben een voorsprong van een kleine 50 seconden op de groep met Mathieu van der Poel.

66 km - Van der Poel sprint naar tweede groep in de koers

Mathieu van der Poel heeft er zin in. Hij demarreert uit de favorietengroep, krijgt nog heel even Yves Lampaert met zich mee, maar maakt in zijn eentje de sprong naar de volgende groep.

Van der Poel zet zich op kop van de tweede groep in de koers, de groep heeft een achterstand van 52 seconden op de zes leiders.

Mathieu van der Poel

67 km - Versnelling Van der Poel

Mathieu van der Poel versnelt kort na een fietswissel en krijgt Belg Yves Lampaert met zich mee. Wat is de Nederlandse alleskunner van plan?

68 km - Bekijk hieronder een aantal van de valpartijen

Glibberen en glijden in Parijs-Roubaix: valpartij na valpartij

70 km - Zes koplopers, geen Nederlander in de eerste groep

Zes renners rijden op kop in Parijs-Roubaix: Stefan Bisseger, Max Walscheid, Gianni Moscon, Jasper Philipsen, Robert Stannard en Tom Van Asbroeck.

De favorietengroep geeft anderhalve minuut toe.

73 km - Hoe is het met Annemiek van Vleuten?

Zaterdag ging Annemiek van Vleuten hard onderuit in de eerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix. Ze liep er meerdere breuken bij op en had, achteraf, liever niet meegedaan.

Bekijk hieronder het interview met Van Vleuten:

Van Vleuten kijkt niet naar mannenkoers Parijs-Roubaix: 'Te veel spektakel'

81 km - De modder zorgt voor besmeurde shirts en veel valpartijen

Ook voor motoren is het een gevaarlijke onderneming
Dylan Groenewegen
Wesley Kreder is hard gevallen

86 km - Samensmelting: Van Aert en Van der Poel weer bij elkaar

De groep-Van Aert heeft de aansluiting kunnen maken met de groep-Van der Poel. Zij rijden een minuutje achter de twee koplopers: Florian Vermeersch en Nils Eekhoff.

Daartussen in rijdt nog een aardig grote groep, met onder anderen Greg Van Avermaet.

88 km - Van Aert rijdt een meter of honderd achter Van der Poel en co

Kort na het afdraaien van de kasseistrook in het Bos van Wallers heeft Van Aert een achterstand van een meter of honderd op Mathieu van der Poel, die met drie anderen rijdt. Die anderen zijn Sonny Colbrelli, Guillaume Boivin en Matteo Jorgenson.

Van Aert heeft onder anderen gezelschap van Sep Vanmarcke (één keer tweede in Roubaix) en Zdenek Stybar (twee keer tweede).

92 km - In het Bos van Wallers

Eekhoff en Vermeersch in het Bos van Wallers

Vermeersch en Eekhoff zijn als eersten het Bos van Wallers ingedoken.

Wout van Aert is in dat bos de aansluiting met de andere favorieten even verloren, omdat een renner voor hem ten val komt. Van Aert blijft dankzij wat stuurmanskunst wel overeind.

Wout van Aert (rechts, midden) achter de andere favorieten

97 - De verschillen tussen de groepen vooraan

De marge van Nils Eekhoff (Nederland, DSM) en Florian Vermeersch (België, Lotto-Soudal) loopt wat terug. De eerste achtervolgers geven een kleine veertig seconden toe, de favorietengroep (met Mathieu van der Poel en Wout van Aert) volgt op 1.45 van de twee koplopers.

De volgende kasseistrook is Trouée d'Arenberg, vanaf 95 kilometer van de aankomst. Het is de eerste vijfsterrenstrook van de dag, een strook van 2,3 kilometer.

100 km - Van Avermaet denkt er het zijne van

Ook voor renners die goed over kasseien kunnen koersen is het afzien vandaag. Het gezicht van oud-winnaar Greg Van Avermaet (de beste in 2017) spreekt boekdelen.

Greg Van Avermaet

104 km - Renners naderen eerste vijfsterrenstrook

De renners naderen het gevreesde Bos van Wallers. De Trouée d'Arenberg is vanaf 95 kilometer van de aankomst de eerste vijfsterrenstrook van de dag, een strook van 2,3 kilometer.

Stroken met vijf sterren zijn de zwaarste in deze klassieker. De andere twee zijn Mons-en-Pévèle (vanaf 48 kilometer van de finish) en Carrefour de l'Arbe (17 kilometer).

110 km - Herkent u 'm nog? Het is Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Met de kwalificatie 'erbarmelijk' doe je de omstandigheden nog tekort eigenlijk. Mathieu van der Poel ziet er dik honderd kilometer voor de finish van Parijs-Roubaix uit als tijdens de meest modderige veldrit van de winter.

114 km - Driekwart minuut voorsprong voor twee leiders

Op de tiende van dertig stroken hebben de leiders in de wedstrijd, Nils Eekhoff en Florian Vermeersch, een voorsprong van driekwart minuut op de eerste achtervolgers.

Het 'peloton', de groep met grote favorieten als Wout van Aert en Mathieu van der Poel, geeft 2.40 toe op de twee koplopers.

118 km - Live op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app

Parijs-Roubaix is vanaf nu ook live te zien op NPO 1 en via deze stream.

Modder in Parijs-Roubaix

128 km - Walscheid valt weg uit kopgroep

Ook de kopgroep blijft niet gespaard van valpartijen. Max Walscheid glijdt hard onderuit en ook Luke Rowe zit er niet meer bij. Dat betekent dat Vermeersch en Eekhoff nu nog samen de kopgroep vormen.

135 km - Sagan valt

Drie renners in het peloton kunnen de bocht niet houden en gaan onderuit in een plas water. Peter Sagan is een van de slachtoffers, maar zit even later wel weer op zijn fiets.

137 km - Van der Poel weer terug

Het is Van der Poel gelukt, hij zit weer in het peloton.

De voorsprong van de koplopers, met onder anderen Eekhoff, is inmiddels opgelopen tot 2.40 minuten.

140 km - Pech voor Van der Poel

We zien Mathieu van der Poel op een kleine achterstand rijden van het peloton. De Nederlander moet even van zijn fiets in verband met pech. Hij kan zijn weg snel vervolgen, maar moet nu wel een gat van ongeveer twintig seconden dichtrijden.

143 km - Eekhoff verteert kasseien goed

De grote kopgroep is in stukken gebroken. Nils Eekhoff heeft de eerste kasseistroken goed verteerd en zit in de voorste groep, samen met Vermeersch, Rowe en Walscheid.

148 km - Ook peloton dunt uit

We zijn inmiddels aangekomen bij de derde kasseistrook van de dag en in het peloton zijn er al behoorlijk wat renners gelost. Onder anderen Nils Politt, de nummer twee van de laatste editie, en Matteo Trentin kunnen het tempo niet meer volgen.

155 km - Kopgroep dunt iets uit

Na de eerste kasseistrook zijn er aan aantal renners uit de kopgroep weggevallen. Onder anderen Erviti en Oss zitten er niet meer bij.

160 km - Valpartij voor eerste kasseistrook

Vlak voor de eerste kasseistrook glijden er een aantal renners onderuit in het peloton. De schade lijkt mee te vallen.

177 km - Op naar de eerste kasseistrook

Nog vijftien kilometer te gaan en dan rijden de renners de eerste van de in totaal dertig kasseistroken op.

De voorsprong van de omvangrijke kopgroep schommelt rond de minuut.

193 km - Küng valt

Stefan Küng was even onderdeel van de kopgroep, maar de Zwitserse tijdritspecialist gaat onderuit op een rotonde en wordt even later teruggepakt door het peloton.

196 km - Twee Nederlanders in grote kopgroep

De renners in de kopgroep, onder wie twee Nederlanders, hebben elkaar gevonden en rijden steeds verder weg. De voorsprong bedraagt nu ongeveer een minuut.

Florian Vermeersch, Harry Sweeny, Tosh Van der Sande, Daniel Oss, Davide Ballerini, Tim Declercq, Edoardo Affini, Timo Roosen, Nathan Van Hooydonk, Tom Van Asbroeck, Jasper Philipsen, Toms Skujins, Marco Haller, Fred Wright, Greg Van Avermaet, Stefan Küng, Stefan Bissegger, André Carvalho, Vegard Stake Laengen, Owain Doull, Gianni Moscon, Luke Rowe, Florian Maitre, Luke Durbridge, Ian Stannard, Evaldas Siskevicius, Nils Eekhoff, Max Walscheid, Imanol Erviti, Matteo Jorgenson, Luca Mozzatto

208 km - Grote groep weg

Het lijkt er toch op dat er nu een kansrijke groep is weggereden. Ongeveer dertig renners hebben een gat van ongeveer twintig seconden te pakken. Onder anderen Van Avermaet, Kwiatkowski, Trentin, Rowe, Küng en Bissegger zijn van de partij.

215 km - Peloton laat niemand gaan

Veel renners proberen weg te rijden, maar het peloton laat niemand gaan. Onder anderen Van Avermaet, de winnaar van Parijs-Roubaix in 2017, redt het niet.

227 km - Theuns en Kanter redden het niet

Theuns en Kanter hebben toch niet de zegen van het peloton gekregen. Lange tijd reden ze voor de grote groep uit, maar nu zijn ze toch teruggepakt.

De hergroepering zorgt direct voor nieuwe uitvalspogingen.

236 km - Voorsprong loopt op

De Movistar-ploeg probeert het peloton in gang te trekken, maar de voorsprong van Theuns en Kanter loopt toch op tot al ruim een halve minuut.

240 km - Trentin laat medevluchters gaan

Matteo Trentin ziet geen heil in de vroege vlucht en laat zich terugzakken in het peloton. Theuns en Kanter willen wel doorrijden, maar ze hebben nog altijd slechts enkele seconden voorsprong.

250 km - Eerste renners al onderuit

Al in de eerste kilometers zien we twee renners onderuitgaan. Mitchell Docker en Jonas Van Genechten glijden een flink stuk door op het natte asfalt.

Matteo Trentin en Edward Theuns proberen ondertussen al vroeg weg te rijden. Max Kanter sluit even later aan bij de twee.

Van der Poel kijkt uit naar debuut in Parijs-Roubaix

Mathieu van der Poel debuteert in Parijs-Roubaix en krijgt meteen een regenachtige editie voor zijn kiezen. Toch heeft hij er zin in.

Van der Poel heeft zin in debuut Parijs-Roubaix: 'Een survivaltocht'

Van Vleuten heeft ook schouder gebroken

Annemiek van Vleuten ging zaterdag in de eerste editie van Parijs Roubaix voor vrouwen hard onderuit. Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat ze niet alleen haar bekken op twee plaatsen heeft gebroken, ook haar schouder heeft de val niet overleefd.

We zijn vertrokken!

Daar is het officiële startsein van de 118de editie van Parijs-Roubaix. Het belooft een spectaculaire editie te worden, vanwege de regenval.

Officieuze start

De renners zitten inmiddels op de fiets en rijden 7 kilometer tot aan de officiële start van Parijs-Roubaix.

Van der Hoorn hoopt in finale mee te doen

Van der Hoorn hoopt rol in finale te spelen van kasseienklassieker: 'Een loterij'

Langeveld probeert rol te spelen

"Het gaat een historische dag worden", denkt Sebastian Langeveld. Daarmee doelt hij op de regen, die de renners waarschijnlijk een groot deel van Parijs-Roubaix zal teisteren. "Het gaat een dagje voor de geschiedenis worden en ik probeer een mooie rol daarin te spelen.

Langeveld verwacht dat 118de Parijs-Roubaix 'dagje voor de geschiedenis' gaat worden

Terpstra verwacht 'grote bende'

Niki Terpstra heeft Parijs-Roubaix al vaak gereden, en kwam in 2014 zelfs als winnaar over de streep, maar ook voor hem wordt het de eerste keer dat hij de kasseienklassieker in de regen gaan rijden. "Dit wordt wel een speciale. Het wordt één grote bende", aldus Terpstra, die vooral hoopt dat hij zijn fiets onder controle kan houden.

Terpstra voorziet 'grote bende' bij Parijs-Roubaix: 'Niet in paniek raken'

Van der Poel bij portret Poulidor

Bij de teampresentatie voorafgaand aan Parijs-Roubaix poseerde Mathieu van der Poel bij een portret van zijn opa Raymond Poulidor.

Mathieu van der Poel bij de teampresentatie

Laatste winnaar Parijs-Roubaix

Voor de laatste winnaar van de kasseienklassieker moeten we twee jaar terug in de tijd. Toen won de Belg Philippe Gilbert door zijn medevluchter Nils Politt te verslaan in de sprint.

Vorig jaar werd de kasseienklassieker afgelast vanwege de toen geldende coronamaatregelen in Frankrijk.

Philippe Gilbert wint Parijs-Roubaix 2019

Even terug naar gisteren

Het was zaterdag een bijzondere dag voor het vrouwenwielrennen. De eerste editie van Parijs-Roubaix Femmes werd verreden en Elizabeth Deignan kwam als winnaar over de streep. Na een zwaar slagveld op de modderige kasseistroken kwam de Britse wielrenster na een indrukwekkende solo van 82 kilometer als eerste over de finish op het beroemde Vélodrome Roubaix. Marianne Vos werd tweede op 1 minuut en 17 seconden.

Onderweg ging onder anderen Annemiek van Vleuten hard onderuit, met een gebroken schaambeen tot gevolg.

Deignan wint Parijs-Roubaix

Chaos verwacht

De één gleed onderuit, de ander zwabberde de berm in. Uiteraard waren de vrouwen trots op hun allereerste editie van Parijs-Roubaix, maar het geglibber van zaterdag was onbedoeld ook alvast een voorproefje voor wat een ongekend chaotische mannenkoers dreigt te worden.

Nadat de vrouwen goed en wel waren gedoucht, keerde de neerslag alweer terug in Noord-Frankrijk. Zowel in Compiègne, waar de mannen van start gaan om 11.15 uur, als in finishplaats Roubaix. Het zal volgens de laatste verwachtingen zondag pas rond 14.00 à 15.00 uur ophouden met regenen. Tot die tijd geven de weerstations 80 tot 100 procent kans op regen.

Eugenie Duval gaat onderuit - één van de vele valpartijen in de vrouwenkoers Parijs-Roubaix

Bonjour!

Goedemorgen en welkom bij de 118de editie van de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Het officiële startsein wordt gegeven om 11.15 uur. Dertig kasseistroken en ruim 250 kilometer later finishen de renners in het Vélodrome van Roubaix. Vanaf 14.00 uur doen we ook op televisie en via de livestream op NOS.nl en in de NOS-app verslag van de Hel van het Noorden.