• Borussia Dortmund - Sporting Portugal 1-0
  • RB Leipzig - Club Brugge 1-2
  • AC Milan - Atlético Madrid 1-2
  • Paris Saint-Germain - Manchester City 2-0

De wedstrijden zijn live te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1

liveblog gesloten

Tot morgen!

Dat was de Champions League voor vanavond. Morgenavond zijn we er weer, met dan onder andere Benfica - Barcelona en Juventus - Chelsea.

De eerste van Malen

Hij moest er even op wachten, maar tienmaal bleek scheepsrecht voor Donyell Malen in het shirt van Borussia Dortmund. De Oranje-international vond in het Champions League-duel met Sporting CP voor het eerst het net in Duitse dienst, een treffer die genoeg bleek voor drie punten: 1-0 zege.

Eerste goal Messi

Tot vanavond had Lionel Messi nog weinig indruk gemaakt in het shirt van Paris Saint-Germain, maar de Argentijnse ster had in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City aan één kort moment genoeg. Messi maakte na een mooie, snelle aanval de beslissende 2-0 in het Parc des Princes en kon na drie duels zonder treffer zijn eerste doelpunt vieren voor zijn nieuwe club.

Berghuis groeit in zijn rol

Berghuis groeit in rol als Ajax-speler: 'Afwachtende zat beetje in mijn systeem'

Ajax aan de leiding na twee wedstrijden

De stand in groep C van de Champions League.

90+6' Atlético diep in blessuretijd naar winst

Tot aan de 84ste minuut stond Atlético Madrid op achterstand tegen AC Milan, maar de Madrilenen stappen alsnog met de drie punten van het veld af. Luis Suárez benut een strafschop en bezorgt zijn club de winst.

AC Milan - Atlético Madrid 1-2

Sheriff verrast Real Madrid

Een grote verrassing in groep D van de Champions League. FC Sheriff verslaat Real Madrid en is na twee wedstrijden koploper in de poule.

Real Madrid - FC Sheriff 1-2

FC Sheriff

89' Stunt FC Sheriff in de maak

FC Sheriff komt opnieuw op voorsprong tegen grootmacht Real Madrid. Sebastien Thill jaagt de bal in de kruising.

84' Atlético Madrid maakt in slotfase gelijk

Antoine Griezmann is de reddende engel van Atlético Madrid. Hij schiet knap raak en maakt de gelijkmaker tegen AC Milan.

AC Milan - Atlético Madrid 1-1

83' Vijf voor Liverpool

Opnieuw is het raak voor Liverpool tegen Porto en opnieuw is het Firmino die scoort.

FC Porto - Liverpool 1-5

77' Liverpool scoort opnieuw

Er gloorde even wat hoop in Porto na de treffer van Taremi, maar Liverpool is niet onder de indruk. Roberto Firmino maakt de vierde voor de Engelsen.

FC Porto - Liverpool 1-4

74' De eerste van Messi

Ze hebben er een tijdje op moeten wachten in Parijs, maar daar is dan eindelijk het eerste doelpunt van Lionel Messi voor Paris Saint-Germain. De Argentijn schiet met links prachtig raak.

Paris Saint-Germain - Manchester City 2-0

74' Porto doet wat terug

Met nog een kwartier op de klok doet FC Porto iets terug tegen Liverpool. Mehdi Taremi komt goed voor zijn tegenstander en kopt knap raak.

FC Porto - Liverpool 1-3

65' Real Madrid benut strafschop

Na heel veel kansen om zeep te hebben geholpen, is het nu wel raak voor Real Madrid tegen FC Sheriff. Daar hadden de Madrilenen wel een strafschop voor nodig. Karim Benzema schiet de bal vanaf elf meter hard en zuiver binnen.

Real Madrid - FC Sheriff 1-1

60' Liverpool breidt voorsprong verder uit

Liverpool heeft nog niet veel moeite met Porto vanavond. Salah maakt zijn tweede van de avond en de derde van de Engelsen tegen FC Porto.

FC Porto - Liverpool 0-3

Ten Hag zag 'erg goed Ajax'

Bekijk de reactie van Ajax-trainer Erik ten Hag na het Champions League-duel met Besiktas (2-0).

Ten Hag zag 'erg goed Ajax', maar waarschuwt: 'We zijn eerder met zes punten gestart'

Real Madrid - FC Sheriff 0-1

45' Liverpool verdubbelt voorsprong

Liverpool maakt er op slag van rust nog 0-2 van in en tegen Porto. Sadio Mané kan een perfecte voorzet van James Milner eenvoudig binnentikken.

41' Brugge buigt achterstand om

Club Brugge stond na vijf minuten op een 1-0 achterstand tegen RB Leipzig, maar nog voor rust is die achterstand omgezet in een voorsprong. Mats Rits is de doelpuntenmaker.

37' Malen zet Dortmund op voorsprong

Donyell Malen maakt zijn eerste doelpunt in dienst van Borussia Dortmund en dat is meteen een belangrijke. De voormalig PSV'er schiet zijn ploeg op voorsprong tegen Sporting Portugal in de Champions League.

25' Real Madrid op achterstand

Real Madrid staat verrassend achter tegen FC Sheriff. Jasurbek Jachsjibojev kopt de bal in de verre hoek, buiten bereik van Thibaut Courtois.

22' Brugge maakt gelijk tegen Leipzig

Het is weer gelijk bij RB Leipzig - Club Brugge. Hans Vanaken scoort voor de Belgen.

RB Leipzig - Club Brugge 1-1

20' AC Milan leidt tegen Atlético Madrid

Rafael Leao scoort voor AC Milan en zet de Italiaanse ploeg op voorsprong tegen Atlético Madrid.

18' Salah zet Liverpool op voorsprong

Er werden in het eerste kwartier nauwelijks kansen gecreëerd in de wedstrijd tussen Porto en Liverpool, maar bij de eerste echte kans is Mo Salah scherp. Hij schuift de bal binnen.

FC Porto - Liverpool 0-1

5' Leipzig op voorsprong tegen Brugge

Ook in Duitsland ligt de bal al snel in het doel. Het is Christopher Nkunku die RB Leipzig op voorsprong zet tegen Club Brugge.

RB Leipzig - Club Brugge 1-0

8' PSG scoort tegen City

Het is al raak bij Paris Saint-Germain tegen Manchester City. Idrissa Gueye schiet de bal van dichtbij heel hard in de kruising.

Wedstrijdverslag Ajax

Ajax heeft ook zijn tweede groepsduel in de Champions League met grote overmacht gewonnen. In een kolkende Johan Cruijff Arena voor ruim 52.500 toeschouwers leek het door blessures geplaagde Besiktas afgedroogd te worden. Uiteindelijk viel de schade nog mee: 2-0.

De bal rolt weer

De bal rolt weer in de Champions League. De zes laatste wedstrijden van deze avond zijn begonnen.

Geen doelpunten bij Sjachtar - Inter

Sjachtar Donetsk en Internazionale hebben deze Champions League-campagne hun eerste punt verdiend. Het duel kende dezelfde eindstand als de vorige twee ontmoetingen tussen deze teams een jaar geleden: 0-0.

De wedstrijd kabbelde negentig minuten voort.Sjachtar had het vaakst de bal, maar stichtte vooral gevaar met schoten van afstand. Inter, met Dumfries en De Vrij, was te zwak om een eventuele zege als verdiend te mogen bestempelen.

Toch waren de Italianen het dichtst bij een goal via onder meer Barella (lat) en De Vrij (kopbal).Slecht nieuws was er voor oud-Ajacied Traoré (Sjachtar), die uitviel met een zware blessure.

Denzel Dumfries

Messi terug in de basis bij PSG

Ook om 21.00 uur staan er nog een aantal mooie wedstrijden op het programma. Paris Saint-Germain neemt het bijvoorbeeld op tegen Manchester City en de Fransen kunnen weer beschikken over Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler is terug van een knieblessure en staat meteen weer in de basis.

AFGELOPEN!

Ajax sluit ook de tweede Champions League-wedstrijd winnend af. De Amsterdammers zijn met 2-0 te sterk voor het Turkse Besiktas. Berghuis en Haller zijn de doelpuntenmakers van Ajax in de Arena.

85' Neres haalt uit

Neres haalt maar eens uit. De doelman van Besiktas ziet er niet goed uit op de inzet van de Braziliaan, maar hij werkt de bal alsnog naast.

Ajax - Besiktas 2-0

80' Rustige fase

We zitten in een rustige fase van de wedstrijd, waarin er niet veel kansen gecreëerd worden. Met nog tien minuten te gaan, lijkt Ajax op weg naar de tweede overwinning van dit Champions League-seizoen.

71' Ten Hag gaat wisselen

Ten Hag gaat voor het eerst deze avond wisselen. Antony en Berghuis verlaten het veld, Neres en Klaassen mogen nog twintig minuten meedoen.

69' Bijna opnieuw Haller

Haller is heel dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond. Hij komt hoger dan zijn directe tegenstander en kan op doel koppen. De bal gaat echter net over het doel heen.

63' Besiktas wordt gevaarlijk

Karaman dacht de aansluitingstreffer voor Besiktas te maken, maar de scheidsrechter heeft gezien dat hij Timber een duw heeft gegeven in het duel om de bal.

Vuurwerk in de Arena

Vuurwerk in het vak met uitsupporters

51' Kans voor Haller

Terwijl er in het vak met uitsupporters vuurwerk wordt afgestoken, gaat het voetbal gewoon door. De eerste kansen in de tweede helft zijn voor Ajax. Eerst kopt Haller recht in de handen van de doelman en even later schiet Mazraoui de bal net over het doel.

46' Tweede helft begonnen

Met een comfortabele 2-0 voorsprong is Ajax begonnen aan de tweede helft tegen Besiktas. Erik ten Hag heeft geen wijzigingen doorgevoerd in de rust.

Rust

Het is rust in Amsterdam en Ajax leidt met 2-0 tegen Besiktas.

Ook bij de andere wedstrijd die om 18.45 uur is begonnen, Sjachtar Donetsk - Internazionale, heeft het rustsignaal geklonken. Daar staat het nog 0-0.

43' DOELPUNT AJAX

Vlak voor rust is daar dan toch de 2-0 voor Ajax. Berghuis geeft de assist en Haller krijgt het doelpunt op zijn naam, terwijl ook de verdediger van Besiktas de bal nog beroerde.

38' Knappe redding

Nu wordt Haller wel perfect bediend en de spits kan op doel koppen. Dat doet de Fransman goed, maar keeper Destanoglu kan nog net met zijn been redding brengen.

Even later geeft Haller zelf een mooie assist. Dit keer is het Tadic die de kans om zeep helpt en vrijstaand voor het doel de bal naast werkt.

Ajax - Besiktas 1-0

35' Eenrichtingsverkeer

Het blijft eenrichtingsverkeer in Amsterdam, maar Ajax weet dat nog niet om te zetten in een grotere voorsprong. Haller, twee weken geleden nog goed voor vier doelpunten, wordt nog niet vaak gevonden door zijn ploeggenoten.

25' Ajax zet druk

Besiktas komt er even niet meer aan te pas in deze fase van de wedstrijd. Ajax zet druk en jaagt op het tweede doelpunt van de avond, maar dat weet de Turkse club nog te voorkomen.

17' DOELPUNT AJAX

Nu is het wel raak. Eerst schiet Berghuis de bal nog voorlangs, maar nu verdwijnt de bal wel in het doel. De assist komt op naam van Dusan Tadic, die de bal na een knappe actie aflevert bij Berghuis.

Berghuis schiet Ajax op voorsprong tegen Besiktas

13' Eerste grote kansen voor Ajax

Ook Ajax wordt nu gevaarlijker. Gravenberch komt in het zestienmetergebied net tekort om de pass van Haller te controleren en even later schiet Antony voorlangs.

Ajax - Besiktas 0-0

10' Bal op de paal voor Besiktas

Daar is de eerste grote kans van de wedstrijd en die is niet voor de Amsterdammers. Besiktas kom er gevaarlijk snel uit en Michy Batshuayi schiet de bal op de paal.

9' Ajax zoekt naar opening

Ajax zoekt naar een opening in de defensie van de Besiktas-verdediging. Antony probeert het met een afstandsschot, maar zijn inzet kan worden weggekopt.

1' Eerste doelpoging Ajax

Daar is al de eerste doelpoging van Ajax. Gravenberch haalt uit, maar zijn inzet mist kracht. De doelman van Besiktas kan de bal makkelijk oprapen.

Aftrap

Het Champions League-duel tussen Ajax en Besiktas is begonnen in Amsterdam.

Ajax niet verder met Onana

Ajax heeft de onderhandelingen met Andre Onana over een contractverlenging afgekapt. Dat bevestigde directeur voetbalzaken Marc Overmars in aanloop naar het Champions League-duel met Besiktas tegenover de camera van Ziggo Sport.

Bij Onana werd vorig jaar oktober na een dopingcontrole buiten wedstrijdverband het verboden middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. Het tuchtorgaan van de UEFA schorste hem daarop voor twaalf maanden. Het internationaal sporttribunaal CAS bracht de schorsing van Onana terug tot negen maanden.

Vanaf begin september mocht Onana de training weer hervatten, bij Jong Ajax.

Blind naast Van der Sar

Daley Blind speelt vanavond zijn 38ste Champions League-wedstrijd in dienst van Ajax. Dat zijn evenveel duels als Edwin van der Sar ooit speelde voor de Amsterdammers in het hoogste Europese clubtoernooi. Alleen Jari Litmanen heeft er meer gespeeld, namelijk 42.

Daley Blind

Ten Hag doet alvast een rondje over het veld

Erik ten Hag

Basisplaats voor De Vrij en Dumfries

Ook Internazionale trapt al om 18.45 uur af. Bij de Italianen hebben de Nederlanders Stefan de Vrij en Denzel Dumfries een basisplaats. Tegenstander is Sjachtar Donetsk, met onder anderen oud-Ajacied Lassina Traoré in de basis.

De stand in de groep van Ajax

Ten Hag kiest voor Berghuis

Davy Klaassen is weer wedstrijdfit, maar Erik ten Hag houdt vast aan Steven Berghuis in de basis voor het duel met Besiktas.

Opstelling Ajax

Hoe verging het Ajax tegen Sporting?

Twee weken geleden speelde Ajax de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen en Ajax had het Europese seizoen niet beter kunnen beginnen. De kampioen van de eredivisie zette Sporting Clube de Portugal op niet mis te verstane wijze opzij: 1-5.

Er was met vier treffers een hoofdrol weggelegd voor Sébastien Haller, die Europees zijn debuut maakte voor de Amsterdammers. Slechts één speler ging hem voor met vier goals bij een Europees debuut: Marco van Basten in 1992 namens AC Milan tegen Göteborg.

Messi terug bij PSG

Later vanavond komt Paris Saint-Germain in actie tegen Manchester City. Mauricio Pochettino, de trainer van de Franse club, kan weer een beroep doen op sterspeler Lionel Messi, maar hij kan nog geen basisplaats garanderen voor de Argentijn.

Messi terug bij PSG, maar trainer Pochettino belooft nog geen basisplaats

De transformatie van Álvarez

Wat is het verschil tussen de Edson Álvarez van een jaar geleden en die van vandaag? Tussen de miskoop die knokt voor speelminuten en de mannetjesputter die knokt om Ajax' stilisten de vrijheid te gunnen die ze tot grote hoogten stuwt?

"De mentale rust die ik gevonden heb. Ik kan tijd met mijn familie doorbrengen en voel me goed."

Welkom!

Goedenavond en welkom bij het liveblog over de Champions League. De tweede speelronde van de groepsfase is aangebroken en om 18.45 uur komt Ajax al in actie. In eigen huis ontvangen de Amsterdammers Besiktas.

De Turkse kampioen mist een elftal aan spelers, onder anderen Domagoj Vida, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Alex Teixeira, Welinton Souza en Miralem Pjanic ontbreken.