liveblog
NOS NieuwsAangepast

Haarlems theater beboet voor volle zaal bij Theo Maassen • Geen opening carnavalsseizoen in Den Bosch

liveblog gesloten

Adviescomité VS: geen booster nodig na volledige vaccinatie met Pfizer

Een onafhankelijk adviescomité van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA is in grote meerderheid tegen een extra coronaprik voor alle Amerikanen die al volledig zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Leden van de commissie keerden zich na urenlange presentaties tegen de zogeheten boostershots voor mensen vanaf 16 jaar. De regering wil daar komende maandag op grote schaal mee beginnen, maar de deskundigen adviseren alleen een noodvergunning te geven voor vaccinaties aan 65-plussers en mensen die veel risico lopen ziek te worden.

De FDA gaat zich nu buigen over het advies van de deskundigen.

Haarlems theater krijgt boete voor volle zalen bij voorstelling Theo Maassen

Theater De Liefde in Haarlem heeft vanavond een boete gekregen voor de volle zaal bij de voorstelling van cabaretier Theo Maassen. Gisteren was bij de eerste voorstelling van Maassen al een dwangsom van 2500 euro opgelegd. Omdat vandaag ook de tweede show voor een volle zaal doorging, wordt er nu een boete uitgeschreven voor het theater.

"Het is gecontroleerd, geconstateerd en daarom wordt nu ook een boete uitgeschreven", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Theaterzalen mogen momenteel maar voor twee derde van de normale capaciteit gevuld worden volgens de huidige coronamaatregelen. Het theater liet gisteren echter 120 bezoekers naar binnen, vandaag waren dat zeker 110. De bezoekers moesten wel hun coronatoegangsbewijs laten zien.

Het theater kondigde vorige week aan de hele zaal te vullen, vooral omdat tijdens de kaartverkoop nog sprake was van volledige capaciteit. Toen de gemeente eerder liet weten 'handhavend' op te zullen treden, week het theater niet af van het genomen besluit. "We willen ons statement nog steeds maken", zei het theater tegen NH Nieuws. "Zeker na de persconferentie. Volgende week mogen de zalen wel helemaal gevuld worden. Alsof er dan geen besmettingen meer plaatsvinden."

Inzamelingsactie

Het theater hield al rekening met een boete. Om de boete te betalen kan het theater gebruik maken van geld dat is ingezameld door radiozender 100%NL. De zender besloot een inzamelingsactie te starten, mede omdat het theater volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Gommers en Koopmans maken zich zorgen over uitspraken rondom coronatoegangsbewijs

Intensivist Diederik Gommers en viroloog Marion Koopmans maken zich zorgen over berichten dat ondernemers niet het coronatoegangsbewijs willen controleren en burgemeesters openlijk uitspreken hier niet op te gaan handhaven. "Ik wil niet dat we in januari tegen elkaar zeggen: omdat de burgemeesters er geen zin in hadden, hebben we dat risico genomen. Maar dan had Diederik maar harder aan de bel moeten trekken. Dat doe ik nu!", zei Gommers vanmiddag in de podcast Virusfeiten.

Koopmans vindt dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. "Als de basisintentie is dat we het gewoon gaan doen, dan heb je een heel andere uitgangspositie dan als je zegt 'we willen het niet'. Want we hebben eigenlijk geen keuze."

Belgische premier haalt uit naar niet-gevaccineerden

De Belgische premier Alexander De Croo heeft hard uitgehaald naar vrijwillig niet-gevaccineerden tijdens een persconferentie. "Niemand heeft het recht vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen", zei hij na een bijeenkomst van het Overlegcomité over de coronamaatregelen. "Zij zijn er ook verantwoordelijk voor dat een aantal coronaregels niet kan worden versoepeld. Dit wordt nu de pandemie van de niet-gevaccineerden."

Bijna 84 procent van de volwassen bevolking in België is gevaccineerd. In Brussel ligt de vaccinatiegraad net boven de 50 procent, dat noemde De Croo "onaanvaardbaar en onhoudbaar".

Geen 11/11 in Den Bosch, in Limburg mogelijk toegangstickets

Weer geen opening van het carnavalsseizoen in Den Bosch dit jaar: het officiële evenement op 11 november gaat niet door, zegt de organiserende Oeteldonkse Club tegen Omroep Brabant. De organisatie moest nu de knoop doorhakken om vrijwilligers duidelijkheid te geven.

"Op dit moment wordt een fysieke opening met duizenden mensen op de Parade door de gemeente gezien als een evenement en is de organisatie verplicht om alle bezoekers te controleren. Dat is voor ons een onmogelijke taak", zegt woordvoerder Rinske van Kasteren.

Normaal wordt ieder jaar op 11 november om 11.11 uur het startschot gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen. Duizenden mensen komen dan naar het plein naast de Sint-Jan in Den Bosch.

Limburg wel, maar wel met tickets

In Roermond lijkt de 11de van de 11de wel door te gaan. Op de website van organisator Sjeng Kraft Kompenei staat dat er mogelijk een entreeprijs moet worden betaald: 11,11 euro. "De kosten rijzen echt de pan uit. Het besluit tot een toegangsprijs is gemaakt om het evenement rendabel te krijgen, nog niet eens winstgevend", zegt Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei.

Het evenement is alleen te bezoeken met een coronatoegangsbewijs.

Belgen hoeven vanaf oktober geen mondkapje meer te dragen

Vanaf 1 oktober hoeven horeca- en winkelbezoekers, en ook personeel, geen mondkapje meer te dragen in België. Dat heeft het Overlegcomité besloten. Mondkapjes blijven wel nog verplicht in het openbaar vervoer, op stations en vliegvelden, in zorginstellingen en bij niet-medische contactberoepen, zoals kappers.

Mondkapjes mogen nog wel worden geëist door regio's, als dat vanwege de coronasituatie nodig wordt geacht.

Eerder vandaag werd bekend dat per 1 oktober de nachtclubs weer open mogen in het land, wel mét coronatoegangsbewijs.

Kabinet: toch geen coronatoegangsbewijs op terras

Het kabinet kan ermee leven om op terrassen toch geen coronatoegangsbewijs verplicht te stellen. De Kamer ging er gisteren mee akkoord dat mensen vanaf volgende week zaterdag een 'coronapas' moeten tonen voor ze bijvoorbeeld een café, restaurant, theater of bioscoop willen bezoeken. Het kabinet wilde de pas ook verplicht stellen voor het terras buiten, maar dat ging een Kamermeerderheid te ver.

Slovenië: verplicht vaccineren voor overheidsmedewerkers

De Sloveense regering gaat alle overheidsmedewerkers verplichten om zich te vaccineren tegen corona. Alle medewerkers moeten voor 1 oktober hun eerste prik hebben gehad, en voor 1 november hun tweede. Een negatieve PCR-testuitslag is niet meer genoeg om toegang te krijgen tot door de overheid gefinancierde werkplekken, waaronder ziekenhuizen.

Afgelopen week werd al een verplicht coronatoegangsbewijs aangekondigd: iedereen moet óf een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs laten zien om binnen te kunnen komen in winkelcentra, restaurants en andere openbare plekken.

De bekendmaking van die maatregel leidde tot grootschalige protesten in Ljubljana.

'Discotheken België weer open per 1 oktober'

In België gaan de discotheken weer open vanaf 1 oktober, meldt VRT. Bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs laten zien. Die nieuwe versoepeling is uitgelekt tijdens de bijeenkomst van het Overlegcomité over de coronamaatregelen.

België heeft begin deze maand al veel coronamaatregelen opgeheven. Zo mogen cafés en restaurants zelf weer bepalen hoe laat ze sluiten. Ook is er geen limiet meer op het aantal mensen dat in de horeca samen aan een tafel mag zitten en hoeven ze geen afstand meer van elkaar te houden. Wie rondloopt moet nog wel een mondkapje op, dat geldt ook voor het personeel.

Ook is er geen maximale groepsgrootte meer, geen thuiswerkadvies en zijn er geen beperkingen voor evenementen met minder dan 200 bezoekers binnen of 400 bezoekers buiten.

Er wordt verwacht dat vandaag ook meer bekend gaat worden over versoepelingen voor evenementen.

Kabinet praat met burgemeesters over handhaving coronatoegangsbewijs

Het kabinet gaat met de burgemeesters praten over hoe het coronatoegangsbewijs moet worden gehandhaafd. Het is de bedoeling dat vanaf volgende week zaterdag mensen alleen nog met zo'n coronapas bijvoorbeeld een café, restaurant of theater kunnen bezoeken. Verschillende burgemeesters en ook horecaondernemers vragen zich af hoe ze dat moeten doen of zeggen dat ze alleen bij excessen optreden.

De Tweede Kamer ging gisteren akkoord met de pas, maar vindt wel dat de verplichting niet moet gelden voor terrassen. Demissionair minister Grapperhaus wilde nog niet zeggen of het kabinet die oproep helemaal overneemt. Hij wilde alleen kwijt: "We zijn in gesprek met de burgemeesters en we besluiten hoe we dat op een goede manier doen. Ik heb heel goed gehoord wat de Kamer daarover zegt; dat nemen we in het geheel mee."

Hij voegde eraan toe dat gemeenten extra mensen krijgen "die ze de horeca kunnen aanbieden voor controle. Dan kan een beveiliger een toegangsbewijs scannen en dan kan de ober gewoon de bestelling opnemen."

Gastvrouw restaurant New York aangevallen na vraag om vaccinatiebewijs

Een gastvrouw van een populair restaurant in New York is gisteren aangevallen door drie vrouwen uit Texas omdat ze hun vroeg om een vaccinatiebewijs. De vrouwen hebben de gastvrouw meerdere keren geslagen en een halsketting kapotgemaakt, meldt de lokale politie in een persverklaring. De 24-jarige moest daarom door een arts worden nagekeken.

In New York is het verplicht om een vaccinatiebewijs te laten zien bij het binnengaan van een restaurant, sportschool en entertainmentlocaties.

De drie vrouwen zijn aangeklaagd voor mishandeling. Op 5 oktober moeten ze voor de rechter verschijnen.

2172 positieve tests, gemiddeld daling

Sterfte door corona

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2172 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 60 meer dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2107 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 16 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

566 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 566 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 580), van wie 194 op de IC (gisteren: 202), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

10 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 10 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, tegen 5 doden per dag een week eerder.

  • NOS
    Ziekenhuispatiënten
  • NOS
    Positieve tests

Oostenrijkse staat ontkent schuld in eerste coronazaak Ischgl

De Oostenrijkse staat heeft schuld ontkend in het eerste proces over de grote corona-uitbraak vorig jaar in Ischgl, meldt persbureau DPA. De autoriteiten verklaarden "zo goed mogelijk te hebben gehandeld op basis van de informatie die toen beschikbaar was". Deze zaak draait om een 72-jarige man die het coronavirus opliep in Ischgl en vervolgens kwam te overlijden. Nabestaanden van de man eisen een schadevergoeding van 100.000 euro van de overheid. Een schikking werd door de Staat afgewezen.

Uit een vorig jaar verschenen rapport van onafhankelijke experts, die in opdracht van het Tiroolse deelstaatparlement 53 betrokkenen hebben ondervraagd, bleek dat de autoriteiten in het Oostenrijkse skidorp begin vorig jaar meerdere verkeerde inschattingen hebben gemaakt. Hierdoor kon het coronavirus zich onder de wintersporters en de rest van Europa verspreiden.

Dit is niet de enige rechtszaak die wordt aangespannen over de corona-uitbraak in het ski- en feestoord. De rechtbank in Wenen heeft tot nu toe vijftien klachten over Ischgl ontvangen. De Oostenrijkse Vereniging voor Consumentenbescherming (VSV), die de rechtszaken ondersteunt, verwacht echter dat er in totaal tot 3000 claims tegen de staat zullen worden ingediend.

'Rigoureuze coronamaatregelen' voor Winterspelen Peking

Deelnemers aan de Winterspelen in Peking kunnen "rigoureuze coronamaatregelen" verwachten volgend jaar. Dat heeft Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), vandaag in een open brief aangekondigd.

"Aangezien de pandemie verre van voorbij is, wil ik u geruststellen dat we samen met onze Chinese partners en vrienden alles in het werk stellen om deze Olympische Winterspelen voor iedereen veilig te maken", schrijft Bach. "Net als in Tokio nemen we rigoureuze coronamaatregelen om de gezondheid en veiligheid van alle Olympische deelnemers in Peking te waarborgen."

De IOC-preses zegt dat de wetenschappelijke adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en andere experts de leidraad hierin vormen. Net als voor de Zomerspelen dit jaar is er opnieuw een vaccinatieprogramma opgezet. Dat betekent dat er vaccins ter beschikking worden gesteld aan alle olympische deelnemers. De eerste van de zogenoemde "playbooks" voor Peking, waarin alle geplande maatregelen worden beschreven, staat gepland voor volgende maand.

GGD Kennemerland: 'Geen uitbraken onder toeschouwers Formule 1'

Het Formule 1-evenement in Zandvoort heeft niet tot grote uitbraken geleid, meldt de GGD Kennemerland. Tot nu toe zijn 88 mensen positief getest op het coronavirus die op het circuit van Zandvoort zijn geweest. Ongeveer de helft van die mensen was zelf besmettelijk tijdens het bezoek aan het evenement. De andere helft is besmet geraakt in de periode rond of tijdens de Grand Prix.

De GGD Kennemerland merkt wel op dat het aantal besmettingen nog iets kan oplopen in de komende dagen. Daarnaast is de kans aanwezig dat het daadwerkelijke aantal besmettingen onder bezoekers aan de Formule 1 hoger ligt omdat mensen zonder klachten zich niet laten testen. Verder is het mogelijk dat toeschouwers met een positieve zelftest dit niet hebben gemeld en zich niet daarna opnieuw hebben laten testen bij een GGD.

Om op het circuit van Zandvoort te worden toegelaten moesten niet-immune bezoekers en medewerkers een negatief testbewijs laten zien.

Jongvolwassenen laten zich na aankondiging coronapas het vaakst vaccineren

Mensen van 18 tot en met 35 jaar hebben zich in de afgelopen dagen het vaakst laten vaccineren tegen het coronavirus, meldt het ANP op basis van gegevens van koepelorganisatie GGD GHOR.

GGD GHOR heeft het over een "duidelijke verschuiving" die is ingezet sinds de aankondiging van het coronatoegangsbewijs voor horeca en theaters. In de afgelopen dagen hebben gemiddeld ruim 14.000 mensen per dag een afspraak gemaakt voor een eerste vaccinatie, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorige week. Van de afspraken deze week werd 46 procent gemaakt door mensen tussen de 18 en 35. Vorige week was dit 38 procent.

Bij de 12- tot en met 17-jarigen is het percentage gemaakte afspraken gedaald. Vorige week was dat 36 procent van alle afspraken, de afgelopen dagen 27 procent. Onder de 36-plussers bleef het percentage vrijwel gelijk. Deze week hebben gemiddeld bijna 5500 mensen per dag een prik zonder afspraak gekregen, van wie 42 procent 18- tot 35-jarigen. Vorige week gingen er in totaal iets meer dan 3500 mensen per dag zonder afspraak naar een vaccinatielocatie.

KHN verliest kort geding tegen de Staat

De eis van de Koninklijke Horeca Nederland om het nachtleven te openen onder dezelfde voorwaarden als overige horeca en andere sectoren, is afgewezen. Dat is de uitkomst van het kort geding dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) had aangespannen tegen de Staat.

"De rechter heeft inhoudelijk nog niet naar de eis van de KHN gekeken omdat op het moment van de zitting de politieke besluitvorming hierover nog niet was afgerond", zegt persrechter Jeannette Honée. "Pas als het politieke besluitvormingsproces is afgerond kan de vaste regelgeving wel worden voorgelegd."

Toen de overheid 13 augustus augustus aankondigde nog geen plannen te hebben om de nachthoreca te versoepelen tot in ieder geval 1 november, besloot KHN het kort geding aan te spannen.

Dinsdag werd bekend dat evenementen zonder vaste zitplaats, en ook nachtclubs en discotheken, binnen maximaal 75 procent van de reguliere bezoekers mogen binnenlaten. Na middernacht moeten zij de deuren sluiten tot 06.00 uur.

"Het is een teleurstellende uitspraak maar de rechtbank wijst af om praktische redenen want volgens de rechtbank waren we te vroeg: de aangekondigde maatregelen moeten eerst worden goedgekeurd door het parlement.", zegt een woordvoerder van KHN.

"Toch heeft ons kort geding indirect gezorgd voor een ommezwaai bij de besluitvorming van de overheid rondom de horeca van afgelopen dinsdag. Wat we verder gaan doen, zien we na 25 september als de nieuwe maatregelen in gaan."

Rabobank: 'Vrouwen lijden meer onder coronacrisis dan mannen'

Vrouwen lijken meer onder de coronacrisis te lijden dan mannen. Dat meldt de Rabobank, die onderzoek heeft gedaan naar de brede welvaart in Nederland. Brede welvaart omvat het algehele welzijn van mensen, en gaat naast materiële welvaart ook over zaken als gezondheid, onderwijs, milieu en leefomgeving. Uit het Rabobank-onderzoek blijkt dat vrouwen op meer gebieden erop achteruit zijn gegaan het afgelopen jaar dan mannen.

Mannen zijn er qua werk-privébalans op vooruit gegaan, mogelijk doordat ze vaker zijn gaan thuiswerken. Dat geldt voor vrouwen ook, maar daar is de vooruitgang een stuk kleiner. Op gebied van gezondheid, maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling zijn vrouwen flink achteruit gegaan. Bij mannen is de achteruitgang van de gezondheid "enigszins significant", zegt de bank.

Op gebied van inkomen en baanzekerheid zijn zowel mannen als vrouwen erop vooruitgegaan. Een mogelijke verklaring daarvoor zouden de steunmaatregelen van de overheid kunnen zijn, zeggen de onderzoekers. Om beter grip te krijgen op waar verschillen in brede welvaartsontwikkeling tussen mannen en vrouwen precies vandaan komen, is meer onderzoek nodig.

De effecten op de brede welvaart in ons land zijn volgens de onderzoekers duidelijk. "Los van de mogelijke gevolgen van de afbouw van de steunmaatregelen voor inkomen en baanzekerheid is nu al duidelijk dat corona wel degelijk onze brede welvaart heeft geraakt. Zagen we vorig jaar dat de brede welvaart erop achteruit was gegaan in de dimensies subjectief welzijn, sociale contacten en huisvesting, dit jaar komt daar de dimensie gezondheid nog eens bij."

Deelstaat Australië versoepelt regels terugkerende reizigers

De Australische deelstaat New South Wales, waar ook Sydney toe behoort, versoepelt de regels voor terugkerende reizigers die gevaccineerd zijn, meldt Bloomberg. Sinds het begin van de coronapandemie moet iedereen die naar Australië reist twee weken in hotelquarantaine, maar de deelstaat gaat nu experimenteren met zeven dagen thuisquarantaine voor volledig gevaccineerden.

Voor de proef komen onder anderen bemanningsleden van vliegmaatschappij Qantas in aanmerking. De premier van New South Wales, Gladys Berejiklian, zei vandaag dat de proef begint met ongeveer 175 mensen die zijn geselecteerd door gezondheidsautoriteiten.

De internationale grenzen van het land zijn sinds maart vorig jaar grotendeels gesloten. Iedereen die aankomt, moet 14 dagen in quarantaine in een hotel. Tienduizenden Australiërs die in het buitenland wonen, wachten nog altijd op hun terugkeer naar huis door een beperkt aantal vluchten en een beperkte capaciteit in de coronahotels.

Rechtszaak corona-uitbraak Ischgl van start in Oostenrijk

In Oostenrijk begint vandaag een eerste rechtszaak die te maken heeft met de grote corona-uitbraak van vorig jaar in de wintersportplaats Ischgl. De nabestaanden van een overleden coronapatiënt eisen een schadevergoeding van 100.000 euro van de overheid.

Uit een vorig jaar verschenen rapport van onafhankelijke experts, die in opdracht van het Tiroolse deelstaatparlement 53 betrokkenen hebben ondervraagd, bleek dat de autoriteiten in het Oostenrijkse skidorp begin vorig jaar meerdere verkeerde inschattingen hebben gemaakt. Hierdoor kon het coronavirus zich onder de wintersporters en de rest van Europa verspreiden.

De verwachting is dat het niet bij deze rechtszaak zal blijven. Zo hebben ook honderden Nederlanders zich aangesloten bij een Oostenrijkse consumentenorganisatie die juridische stappen wil ondernemen tegen de autoriteiten in Tirol.

Recordaantal besmettingen Suriname

In Suriname is opnieuw een recordaantal besmettingen met het coronavirus gemeld. Net als dinsdag werden gisteren ook weer ruim 600 nieuwe gevallen ontdekt. Uit de laatste cijfers blijkt dat het grootste deel van de ziekenhuisopnames bestaat uit niet-gevaccineerden. Net als enige maanden geleden staan ook nu de ziekenhuizen onder grote druk en dreigt er een personeelstekort op de intensive care.

Opvallend is dat de regering ondanks de stijging geen nieuwe maatregelen neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Wel wordt de overheidscommunicatie over het belang van vaccinatie opgevoerd. Directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid benadrukte in een persconferentie dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Ze moeten zich houden aan de coronamaatregelen en zich laten vaccineren, zegt hij.

Wereldleiders hoeven geen vaccinatiebewijs te laten zien op VN-vergadering

Presidenten, premiers en diplomaten die volgende week aanwezig willen zijn bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York hoeven toch geen vaccinatiebewijs te tonen. Eerder zei voorzitter Abdulla Shahid nog dat hij de strenge coronaregels van de lokale autoriteiten opvolgt en een vaccinatiebewijs eist, maar na kritiek van onder meer Rusland is hij daarvan teruggekomen.

Rusland noemde het discriminerend en zei dat het weren van diplomaten een duidelijke schending is van het handvest van de Verenigde Naties. Het hoofdkwartier van de VN staat in New York, maar heeft de status van internationaal grondgebied en is daarom niet verplicht lokale wetten op te volgen.

Dwangsom voor Haarlems theater na optreden voor volle zaal

De gemeente Haarlem heeft theater De Liefde een dwangsom opgelegd van 2500 euro vanwege overtreding van de coronaregels. Cabaretier Theo Maassen heeft gisteravond in het theater voor een volle zaal opgetreden. Boa's van de gemeente hebben in de zaal geteld hoeveel bezoekers er bij de show waren, meldt NH Nieuws. Dat deden ze undercover, volgens het theater om "geen heisa" te veroorzaken.

Het theater hield al rekening met een boete. Om de boete te betalen kan het theater gebruik maken van geld dat is ingezameld door radiozender 100%NL. De zender besloot een inzamelingsactie te starten voor de mogelijke boete van 2500 euro, mede omdat het theater volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Verplicht coronatoegangsbewijs gaat door, geen QR-code op terras

De invoering van het verplichte coronatoegangsbewijs gaat door. Ondanks stevige kritiek heeft toch een meerderheid van de Tweede Kamer de nieuwe coronamaatregel goedgekeurd. Alleen op terrassen hoeven bezoekers de QR-code niet te laten zien. De Kamer vindt dat het coronavirus in de buitenlucht zich veel minder verspreidt en vreest problemen met het verminderen van het draagvlak onder de bevolking.

Welkom!

Welkom in het coronablog van vrijdag 17 september. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland. Het blog van gisteren, lees je hier terug.