NOS Wielrennen Aangepast

Jarige Jakobsen voltooit Vuelta-hattrick met derde sprintzege

Welkom bij het liveblog van de zestiende etappe van de Vuelta!

Pushmeldingen ontvangen? Klik op het belletje bovenin.

Liveblog gesloten
 • Hasta mañana!

  We houden ermee op hier in Santa Cruz de Bezana. Morgen is het weer een dag, en wat voor eentje.

  De zeventiende etappe voert over 185,8 kilometer van Unquera naar Lagos de Covadonga, met vier geweldige beklimmingen. Vooral de onregelmatige slotklim van de buitencategorie zal voor het nodige spektakel zorgen.

  De start is om 12.10 uur en wij zijn er dan ook weer bij met ons liveblog. Adios!

  lavuelta.es
 • Jakobsen in zevende hemel met derde ritzege

  "Een verjaardag is altijd een goede dag, maar ik ben in de zevende hemel met deze zege", straalde Fabio Jakobsen na afloop.

  "We zagen The Wolfpack (de bijnaam van zijn ploeg, red.) in actie vandaag. "Ik werd gelost tijdens de klim, maar de jongens wachtten op me en hebben me teruggebracht. Ik heb deze etappe gewonnen dankzij de ploeg. Het enige wat ik kan, is een korte snelle sprint. Zij deden de rest vandaag."

  "Dit is mijn derde zege, ik wil daarom graag drie mensen bedanken die zeer belangrijk waren voor mijn herstel. Professor Gert Meijer van het Radboud UMC, teamdokter Yvan Vanmol en mijn ostheopaat. Deze is voor jullie!"

 • Etappeverslag: Jakobsen sprint overtuigend naar derde etappezege

  Fabio Jakobsen heeft ook de zestiende etappe van de Vuelta a España gewonnen, zijn derde ritzege. De renner van Deceuninck-Quick-Step was na een rit van 180 kilometer van Laredo naar Santa Cruz de Bezana overtuigend de sterkste in een massasprint.

  Lees het etappeverslag.

  Fabio Jakobsen juicht vlak na de finish NOS
 • Geen wijzingen in top algemeen klassement

  In de top-10 van het algemeen klassement is na de zestiende etappe niets veranderd. Odd Christian Eiking zal dus ook morgen in de rode leiderstrui rondrijden.

  NOS
 • Uitslag zestiende etappe

  Daar staat het: Fabio Jakobsen, sinds vandaag 25 jaar, boekt zijn derde etappezege in deze Vuelta.

  NOS
 • JAKOBSEN BOEKT DERDE ETAPPEZEGE

  Fabio Jakobsen boekt op zijn verjaardag zijn derde ritzege in de Vuelta! De Nederlander is ongenaakbaar in de massasprint in Santa Cruz de Bezana.

  Meeus komt als tweede over de streep, Trentin wordt derde.

  Fabio Jakobsen gaat juichend over de finish Getty
 • 2 km - Wordt het inderdaad Jakobsen?

  Deceuninck-Quickstep meldt zich van voren met de finish in zicht. Jakobsen zit nog altijd prima van voren.

 • 4 km - Dewulf opgeslokt, massasprint volgt

  Dewulf is opgeslokt door het peloton. Het kan niet missen: de verwachte massasprint komt er zo aan. Kan Jakobsen voor zijn derde ritzege in deze Vuelta gaan?

 • 6 km - Dewulf houdt nog even vol

  Dewulf houdt het nog vol, alleen van voren, met het razende peloton zo'n 10 seconden achter zich. In dat peloton rijdt de jarige Jakobsen nog altijd van voren mee.

 • 9 km - Dewulf nu solo op kop

  Nu gaat Dewulf op de pedalen staan. De Belg rijdt nu solo op kop. Met Bol daar vlak achter. Op 17 seconden volgt het peloton.

 • 10 km - Bol krijgt gezelschap van Belgen.

  Bol krijgt al snel weer gezelschap van Claeys en Dewulf. Twee Belgen en een Nederlander op kop. Op 20 seconden volgt het peloton, met Jakobsen in de voorste regionen.

 • 11 km - Bol gaat solo

  Jetse Bol gaat in de aanval! De Nederlander rijdt weg uit de kopgroep en rijdt nu alleen op kop. Op 20 seconden volgt het peloton.

 • 14 km - Vanhoucke verdwenen uit kopgroep

  Vanhoucke is verdwenen uit de kopgroep met Jetse Bol. Waarom is niet helemaal duidelijk.

  Het verschil tussen het peloton en de kopgroep van vijf is 20 seconden.

  De kopgroep: Jetse Bol (Ned, Burgos), Stan Dewulf (Bel, AG2R), Dimitri Claeys (Bel, Qhubeka), Quinn Simmons (VS, Trek) en Mikel Bizkarra (Spa, Euskaltel).

 • 21 km - Heuvelop, heuvelaf in de slotfase

  Deceuninck-Quickstep, DSM, Alpecin-Fenix en Groupama-FDJ werken nu samen aan kop van het peloton. De voorsprong van de zes koplopers is teruggelopen tot een halve minuut.

  Het laatste deel van deze 'vlakke' etappe gaat nog flink heuvelop, heuvelaf. De vraag is ook of de wind nog een rol gaat spelen. Vooralsnog lijkt er niet al te veel wind te staan, maar we zullen zien.

 • 33 km - Bol wint de tussensprint

  De tussensprint in Santillana del Mar is een prooi voor Jetse Bol! Dat betekent 20 punten in de tas. Hij wordt gevolgd door Dewulf (17), Simmons (15), Bizkarra (13) en Claeys (10).

  Eerder vandaag was Bol ook als eerste boven op het enige klimmetje. Een kleine minuut is de voorsprong van de kopgroep van zes, met Bol, op het peloton.

  De kopgroep: Jetse Bol (Ned, Burgos), Stan Dewulf (Bel, AG2R), Dimitri Claeys (Bel, Qhubeka), Harm Vanhoucke (Bel, Lotto Soudal), Quinn Simmons (VS, Trek) en Mikel Bizkarra (Spa, Euskaltel).