NOS Wielrennen Aangepast

Bardet wint op de Pico Villuercas, morgen een dag voor de aanvallers

Liveblog gesloten
 • Wat krijgen de renners morgen voor de kiezen?

  In de vijftiende etappe op zondag, daags voor de tweede rustdag, moeten de renners vier beklimmingen over: de Alto de la Centenera (eerste categorie), de Puerto Pedro Bernardo (tweede categorie), de Puerto de Mijares (eerste categorie) en de Puerto San Juan de Nava (derde categorie).

  De top van die laatste klim ligt op iets meer dan vijf kilometer van de streep in El Barraco. Net als startplaats Navalmoral de La Mata debuteert die plaats in de Ronde van Spanje.

  Live bij de NOS

  De etappe is 197,5 kilometer lang en begint tegen 12 uur. Vanaf de start zijn de ontwikkelingen te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Live-beelden zijn vanaf 14.50 uur te zien op NPO 1 en NOS.nl.

  ¡Hasta mañana!

 • De toptien van het algemeen klassement

  NOS

  Miguel Ángel López, Primoz Roglic, Enric Mas, Jack Haig en Egan Bernal zijn ietsje ingelopen op klassementsleider Eiking, maar niet veel. De Noor heeft 56 seconden voorsprong op Guillaume Martin en dik anderhalve minuut op Primoz Roglic als het peloton morgen een heuveletappe naar El Barraco afwerkt.

 • De toptien van de etappe

  NOS
 • López sprokkelt een paar seconden

  López wint met zijn aanval wel iets van tijd, maar veel is het allemaal niet. Primoz Roglic, Enric Mas, Jack Haig en Egan Bernal geven maar drie à vier seconden toe op de Colombiaan.

 • López valt aan

  Aanval van Miguel Ángel López, de nummer vijf in het algemeen klassement. Steven Kruijswijk verroert zich niet, aan kop van het peloton.

 • Bardet wint in de Extremadura

  Romain Bardet wint de Vuelta-etappe naar de top van de Pico Villuercas! Na ritzeges in de Tour in 2015, 2016 en 2017 is het zijn vierde dagsucces in de Ronde van Spanje.

  Bardet reed de hele dag in een kopgroep die aanvankelijk uit achttien renners bestond. Op de slotklim van 14,5 kilometer viel de groep meer en meer uit elkaar. Barder zat niet altijd in de voorste groep, knokt zich terug en soleert naar de winst.

  Jesús Herrada wordt op gepaste afstand tweede, Jay Vine derde.

 • 1 km - Laatste kilometer voor Bardet

  Met meer dan driekwart minuut voorsprong begint Romain Bardet aan de slotkilometer op de Pico Villuercas.

  In het peloton proberen de Cofidis-renners Odd Christian Eiking te lossen. Guillaume Martin aast dus op de rode trui. #LaVuelta21

 • 2 km - Vine en Herrada achter Bardet

  Achter Bardet rijden alleen nog Jay Vine, die eerder in de etappe onderuit ging bij de ploegleidersauto, en Jesús Herrada in de eerste groep.

  Ze geven veertig seconden toe op de Fransman van DSM.

 • 3 km - Één leider, vijf achtervolgers op Pico Villuercas

  Vine, Champoussin, Herrada, Zeits en Prodhomme rijden een dikke halve minuut achter Romain Bardet, leider op de slotklim.

 • 5 km - Bardet op kop

  Romain Bardet heeft Prodhomme bijgehaald en rijdt nu alleen op kop, met nog een kilometer of vijf te gaan.

 • 7 km - Verschillen aan kop van de koers

  Zeits rijdt dik tien seconden achter leider Prodhomme. De achterstand van de groep-Bardet was wat opgelopen, van 48 seconden naar meer dan een minuut. Maar inmiddels is het weer zo'n vijftig seconden.

  Ook de favorieten in het peloton zijn begonnen aan de slotklim.

 • 8 km - Groep-Bardet heeft vijftig seconden op de leider

  De groep-Bardet geeft vijftig seconden toe op Prodhomme. Daartussen in rijdt nog Andrey Zeits, achttien seconden achter de leider in de koers op de Pico Villuercas.

 • 10 km - Prodhomme leidt, dan Zeits en daarachter Bardet, Pidcock en co

  Nicolas Prodhomme, 24 jaar en bezig aan zijn eerste grote ronde, rijdt nog altijd alleen op kop.

  Andrey Zeits is zijn eerste achtervolger, daarachter rijdt een groepje met onder anderen Tom Pidcock en Romain Bardet.

 • 13 km - De verschillen op de slotklim

  Daniel Navarro, Andrey Zeits en Ryan Gibbons zijn de eerste drie achtervolgers van Nicolas Prodhomme. Ze rijden 1.05 minuut achter de leider in de wedstrijd.

  Een grote groep met daarin onder anderen Romain Bardet en Tom Pidcock volgt op 1.12 van Prodhomme. Het peloton geeft bijna een kwartier toe.

 • 15 km - Prodhomme op weg naar de slotklim

  Het profiel van de veertiende etappe La Vuelta

  Nicolas Prodhomme gaat over een dikke kilometer beginnen aan de slotklim van de eerste categorie, de Picco Villuercas van 14,5 kilometer. Dat is een klim van de eerste categorie.

  Op ruim een minuut achterstand rijden Matthew Holmes, Jens Keukeleire, Clément Champoussin, Jesús Herrada, Kevin Geniets, Jan Tratnik, Andrey Zeits en Romain Bardet.