NOS Wielrennen Aangepast

Jakobsen pakt tweede ritzege en groene trui: 'Dit keer was ik perfect op tijd'

Welkom bij het liveblog van de achtste etappe van de Vuelta

Liveblog gesloten
 • Hasta mañana!

  We houden ermee op hier in La Manga del Mar Menor. Wat brengt de dag van morgen?

  Een prachtige bergrit, hopen we, over 188 kilometer van Puerto Lumbreras naar Alto de Velefique. Onderweg komen de renners een beklimming van achtereenvolgens de tweede, eerste en derde categorie tegen, waarna een slotklim van de buitencategorie volgt.

  De etappe is morgen vanaf 14.50 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Ons liveblog is er vanaf de start om 11.55 uur bij. De finish wordt wederom rond 17.30 uur verwacht. Tot morgen!

  Lavuelta.es
 • Jakobsen: 'Dit keer was ik perfect op tijd'

  "Het is heel speciaal om hier weer te staan", aldus Fabio Jakobsen in een interview na zijn etappezege.

  "De ploeg heeft het perfect gedaan. Ze hielden het tempo hoog en hoewel ik ze even kwijt was, bleef ik toch in een goede positie. Ik ging aan met nog 200 meter te gaan en ik was de snelste, denk ik."

  Op de vraag of het om snelheid of slimheid ging, antwoordt Jakobsen: "Het ging om sterk, om snel en om timing. Met een finish als deze moet je op tijd zijn. Ik ben deze Vuelta twee keer te laat geweest, maar dit keer was ik perfect op tijd."

  In 2019 won Jakobsen ook al twee etappes in de Vuelta, dus hij weet hoe het voelt. "Ik ben extreem gelukkig en dankbaar dat ik hier ben."

 • Bekijk de tweede etappezege van Fabio Jakobsen

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Jakobsen sprint naar tweede ritzege in Ronde van Spanje
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • De top-10 van het algemeen klassement

  In de top-10 van het algemeen klassement is na de achtste etappe niets veranderd. Maar voor de volledigheid laten we hem toch maar even zien.

  NOS
 • De uitslag van de achtste etappe

  Daar staat het: Fabio Jakobsen wint de massasprint in La Manga del Mar Menor. Zijn tweede etappezege in deze Vuelta en goed voor de groene trui.

  In het puntenklassement staat Jakobsen nu op 180 punten. Jasper Philipsen is de nummer twee met 164 punten.

  NOS
 • FABIO JAKOBSEN WINT DE ACHTSTE ETAPPE

  Fabio Jakobsen gaat de sprint vroeg aan en laat iedereen zijn hielen zien. De tweede etappezege van Jakobsen is een feit!

  Dainese wordt tweede in de massasprint, Philipsen moet genoegen nemen met de derde plek.

  Een prachtige zege voor de Nederlander, die en passant ook de groene trui overneemt van Philipsen.

  Knuffels voor Fabio Jakobsen na zijn tweede etappezege NOS
 • 2 km - Bol laat zich zien!

  Jetse Bol demarreert! Een bijzonder dappere poging van de Nederlandse Burgos-renner. De poging is ook alweer snel voorbij.

 • 4 km - Sprintersploegen aan de slag

  Ineos en Astana maakten vaart, nu neemt Deceuninck-Quickstep het over.

  Philipsen, Jakobsen en Démare lijken de voornaamste kandidaten om deze etappe te winnen.

 • 9 km - Tempo gaat omhoog

  Het tempo gaat nu serieus omhoog in het peloton. Van de wind valt nog altijd niet veel te vrezen. Wel van een plotselinge onverwachte vluchtstrook, die door een aantal redders maar net kan worden vermeden.

  De massasprint, die we al de hele dag zagen aankomen, komt er bijna aan.

 • 14 km - Spanning loopt op met massasprint voor de boeg

  De spanning en de nervositeit beginnen op te lopen in het peloton. Er zijn geen aanwijzingen voor nieuwe avonturiers en iedereen begint zich al voor te bereiden op een massasprint. Iedereen? Nee dat niet, aan de achterkant hebben diverse renners het lastig.

  De onvermijdelijke massasprint gaat straks plaatshebben op de landtong van La Manga del Mar Menor. Een dunne streep land in zee, met veel hotels en toeristische faciliteiten en fraaie stranden.

 • 29 km - Peloton weer bijeen

  Het ging even zo hard dat een groep van dertig renners op achterstand was geraakt. In die groep zat onder anderen Magnus Cort Nielsen. Maar inmiddels is het peloton weer samen.

  Eigenlijk zijn we dus weer opnieuw begonnen met de etappe. Zal er nog iets gebeuren, of koersen we rustig af naar de verwachte massasprint? Het waaieralarm kan vanwege de tamelijk rustige wind waarschijnlijk in de la blijven liggen.

 • 36 km - Baskisch trio opgeslokt

  Het is gebeurd, iets vroeger dan we hadden verwacht. Het Baskische trio Okamika, Bagües en Iturria is opgeslokt door het peloton.

  In dat peloton ging het even zo hard dat er een groep renners op achterstand is geraakt.

 • 38 km - Einde Baskisch avontuur in zicht?

  Het verschil tussen het Baskische trio op kop en het peloton wordt nu wel heel klein. Nog maar een kleine halve minuut geeft de stopwatch aan.

  De kopgroep: Ander Okamika (Burgos), Aritz Bagües (Caja Rural) en Mikel Iturria (Euskaltel).

 • 41 km - Cimolai verlaat de Vuelta

  De eerste uitvaller van deze zaterdag is een feit. David Cimolai, de Italiaanse sprinter van Israel Start-up Nation, is afgestapt. Hij is de derde renner van de Israëlische ploeg die het bijltje erbij neergooit.

 • 50 km - Aftellen naar de massasprint in La Manga

  Deceuninck-QuickStep en Alpecin-Fenix rijden nog steeds aan de kop van het peloton, in dienst van hun sprinters Philipsen en Jakobsen.

  Straks komt er vermoedelijk een massasprint op de landtong van La Manga. Nu rijden de drie Basken nog op kop, met 1.18 voorsprong.

  De kopgroep: Ander Okamika (Burgos), Aritz Bagües (Caja Rural) en Mikel Iturria (Euskaltel).