liveblog
NOS VoetbalAangepast

PSV wint weer van Midtjylland en treft Benfica in play-offs

Het liveblog van de return in de derde voorronde van de Champions League

  • Eindstand: FC Midtjylland-PSV 0-1
  • PSV won het eerste duel met 3-0
  • PSV speelt in de play-offs tegen Benfica
liveblog gesloten

PSV treft Benfica in play-offs

Benfica heeft ook de tweede wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League met 2-0 gewonnen van Spartak Moskou. Dus Benfica is volgende week de tegenstander van PSV in de eerste wedstrijd van de play-offs.

En dan houden we er nu mee op hier in Hilversum. Tot de volgende keer!

Paris Saint-Germain presenteert nieuwe speler: Messi

Vanuit Parijs komt dan eindelijk het nieuws waarvan je wist dat het zou komen: Lionel Messi heeft een tweejarig contract getekend bij Paris Saint-Germain.

"Ik ben erg blij dat ik aan een nieuw hoofdstuk van mijn carrière ga beginnen. Alles wat deze club wil, komt overeen met mijn ambities", aldus de 34-jarige Messi.

PSV wint en is door naar play-offs

PSV is nog twee duels verwijderd van deelname aan de lucratieve groepsfase van de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt had ook in de tweede wedstrijd van de derde voorronde weinig te vrezen van FC Midtjylland. Na de zege met 3-0 in Eindhoven volgde een kleine zege in Denemarken. Invaller Bruma zorgde in blessuretijd voor 1-0.

Benfica of Spartak Moskou wordt de laatste opponent op weg naar groepsfase.

Bruma is de matchwinner van vanavond

90+3' DOELPUNT PSV

In blessuretijd weet PSV de wedstrijd bij FC Midtjylland nog te winnen ook. Invaller Bruma scoort!

De Portugees schiet de bal in de verre hoek en maakt het feestje na een vrij bloedeloze wedstrijd compleet.

Bruma is de gevierde man na zijn goal in blessuretijd

82' Kans voor Van Ginkel, PSV is er bijna

De slotfase is aangebroken in Denemarken, waar PSV ongetwijfeld de play-offs gaat veiligstellen. Van Ginkel, in de ploeg gekomen voor Götze, leverde nog een gevaarlijk schot met de binnenkant van de voet af, maar Lössl tikte de bal knap uit de hoek.

FC Midtjylland-PSV 0-0

Genk uitgeschakeld door toedoen van Traoré

Een vervelende avond voor John van den Brom: de trainer is met RC Genk uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Het Oekraïense Sjachtar Donetsk won met 2-1, mede door een goal van oud-Ajacied Lassina Traoré. Het eerste duel had Sjachtar ook al met 2-1 gewonnen.

73' Kans Denen, maar play-offs naderen voor PSV

Nog een ruim een kwartier te spelen in Denemarken en de play-offs om een plek in de groepsfase van de Champions League kunnen PSV nauwelijks meer ontgaan.

De Denen kregen nog wel een beste kans: ineens lag er een gat in de PSV-defensie waar Dreyer enthousiast in dook, maar zijn harde schot in kansrijke positie ging mis.

FC Midtjylland-PSV 0-0

64' Gevaarlijke Deense vrije trap, Schmidt wisselt

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Pröpper na een overtreding op de rand van het strafschopgebied. De daaropvolgende vrije trap van Evander is gevaarlijk, maar Drommel plukt de bal in twee instanties uit de benedenhoek.

Trainer Schmidt heeft vertrouwen in een goede afloop, want hij wisselt na een uur Madueke en Gakpo voor Bruma en Vertessen.

FC Midtjylland-PSV 0-0

Ibrahim Sangaré in actie tegen FC Midtjylland

Ferencváros en Sheriff zijn door naar de play-offs

Ferencváros en FC Sheriff zijn als eerste clubs de derde voorronde van de Champions League doorgekomen.

De Hongaren verloren met 1-0 bij Slavia Praag, maar hadden de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. De Moldaviërs versloegen Rode Ster Belgrado met 1-0, na een 1-1 in de heenwedstrijd.

Het duel tussen Benfica en Spartak Moskou is om 21.00 uur begonnen. De stand is 0-0, de Portugezen wonnen de eerste wedstrijd met 2-0. De winnaar van deze tweestrijd neemt het in de play-offs op tegen (vermoedelijk) PSV.

56' Gakpo mist grote kans

De grootste kans voor PSV na rust is voor Gakpo. De aanvoerder wordt weggestuurd van Zahavi, wordt onderweg wel stevig lastiggevallen door verdediger Cools, en schuift de bal vervolgens naast het doel van keeper Lössl.

Even later is er dreiging aan de andere kant: invaller Isaksen - vervanger van Dyhr - slalomt zich behendig door de PSV-defensie, maar Drommel houdt tegen.

FC Midtjylland-PSV 0-0

Tweede helft - De bal rolt weer in Denemarken

PSV is ongewijzigd aan de tweede helft begonnen van het duel met FC Midtjylland. De stand is uiteraard nog steeds 0-0.

Maar kort na de hervatting is er al een serieuze kans voor PSV na geklungel in de Deense defensie. Madueke krult de bal uiteindelijk over het doel.

Ondertussen in Parijs: Messi zwaait opnieuw na medische keuring

Lionel Messi is inmiddels door de medische keuring van Paris Saint-Germain gekomen, meldt de Franse krant L'Equipe. De Argentijn en zijn gezin zijn inmiddels aangekomen bij het Royal Monceau Hotel in de Franse hoofdstad, waar opnieuw werd gezwaaid naar PSG-fans.

Lionel Messi zwaait opnieuw naar fans, dit keer vanaf het balkon van het Royal Monceau Hotel

Rust in Denemarken: 0-0

Het is rust in Denemarken, waar nog niet is gescoord in de eerste helft. De stand is dientengevolge 0-0 bij FC Midtjylland-PSV.

38' Midtjylland dringt aan, kansen PSV

FC Midtjylland begint langzaam maar zeker steeds meer aan te dringen. En terwijl dat gebeurt, is Zahavi er ineens vandoor. De Israëlische aanvaller komt tot een schot, maar keeper Lössl kan redding brengen.

Even later is er weer een beste kans voor PSV. Gakpo komt tot een schot na een pass van Götze, maar Lössl brengt wederom redding.

FC Midtjylland-PSV 0-0

Eran Zahavi probeert het doel van Mydtjylland onder vuur te nemen

31' Kansjes aan beide kanten

Er is alweer een half uur gespeeld. PSV was weer even dreigend via Zahavi, die werd weggestuurd door Teze maar de bal vanuit een lastige hoek in het zijnet deponeerde.

De Denen staan inmiddels op twee kansen. Evander gaf net een fraaie pass op Andersson, maar Drommel wist de bal tijdig te onderscheppen. Even later was er nog een gevaarlijk indraaiende voorzet van Mabil, die door Drommel kon worden weggebokst.

Hoe dan ook: met de 3-0 uit de heenwedstrijd in de achterzak hoeven de Eindhovenaren zich vooralsnog geen zorgen te maken.

FC Midtjylland-PSV 0-0

21' Kans Midtjylland, schrik om Madueke

PSV had na een kwartier nog bescheiden kansje via Sangaré, die een rollertje produceerde na een voorzet van Götze. Even later zagen we de eerst echt serieuze kans voor de Denen: een voorzet van Dreyer werd door Brumado licht getoucheerd met het hoofd, de bal ging net naast het doel.

Bij PSV zat de schrik er even goed in nadat Madueke ineens op de grond was gaan zitten. De man-in-vorm werd even behandeld, en is weer terug in het veld.

FC Midtjylland-PSV 0-0

Noni Madueke in actie tegen FC Midtjylland

10' Aftasten in Denemarken

De eerste tien minuten is het nog aftasten geblazen. We zagen een Deens plaagstootje en een kansje voor Zahavi, wiens schot niet al te lastig was. Verder nog niets bijzonders.

FC Midtjylland-PSV 0-0

Aftrap in Denemarken!

PSV is begonnen aan de return in de derde voorronde van de Champions League tegen FC Midtjylland.

Opstellingen: Pröpper in basis, Van Ginkel op de bank

Davy Pröpper begint als basisspeler aan de uitwedstrijd van PSV tegen FC Midtjylland. De middenvelder neemt de plek in van aanvoerder Marco van Ginkel, die op de reservebank zit. Van Ginkel krijgt vermoedelijk rust.

De basisopstelling is verder op nog één plek gewijzigd in vergelijking met zaterdag, toen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 4-0 werd verslagen. Jordan Teze start als rechterverdediger in plaats van Philipp Mwene.

FC Midtjylland mist ook in de return zes spelers die vorige week in Eindhoven ontbraken. Vijf spelers testten positief op corona en zitten volgens de Deense regels veertien dagen in quarantaine. De Braziliaanse verdediger Juninho is nog steeds geschorst.

Bondscoach Flick opent de deur voor PSV'er Götze bij presentatie

Hans-Dieter Flick heeft dinsdag bij zijn presentatie als bondscoach van het Duitse nationale voetbalelftal de deur geopend voor PSV'er Mario Götze.

Götze droeg in november 2017 voor het laatst het shirt van de nationale ploeg, maar onder Flick lijkt hij weer een goede kans te maken. "Ik ben heel blij dat Götze zijn oude vorm laat zien in Eindhoven", zei Flick. "Hij is belangrijk voor het team en maakt doelpunten."

Hans-Dieter Flick

Volgende klus wacht alweer voor PSV: 'Niet veel tijd om te feesten'

Voor veel clubs moet het voetbalseizoen nog beginnen, maar PSV heeft er al vier officiële duels opzitten. En straks wacht de volgende klus alweer, op bezoek bij Midtjylland.

PSV won zaterdag de eerste prijs van het seizoen door Ajax op overtuigende wijze te verslaan in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-4). "We hadden helaas niet veel tijd om te feesten", zei coach Roger Schmidt in Denemarken. "We moeten alweer verder kijken. Maar de zege in Amsterdam neemt uiteraard niemand ons meer af."

Roger Schmidt

Hoe ging het vorige week?

PSV kan zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. In het eerste duel in de derde voorronde kreeg FC Midtjylland een draai om de oren: 3-0.

Bekijk hier de samenvatting van PSV - FC Midtjylland (3-0)

Velkommen fra Herning!

Oftewel: welkom vanuit Herning, waar PSV om 20.00 uur FC Mydtjylland treft in de return in de derde voorronde van de Champions League.

De Eindhovenaren wonnen vorige week de eerste wedstrijd in eigen huis met 3-0, dus staan er op papier uitstekend voor.

Gaat PSV inderdaad door, dan speelt het in de play-offs om een plek in de groepsfase tegen de winnaar van het duel tussen Spartak Moskou en Benfica. De Portugezen wonnen de uitwedstrijd in Rusland met 2-0, dus het zou zomaar weleens PSV-Benfica kunnen worden.