liveblog
NOS VoetbalAangepast

PSV verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop na zege op Galatasaray

  • Tweede voorronde van de Champions League
  • Galatasaray - PSV: 1-2
  • Wedstrijd in Eindhoven eindigde in een 5-1 zege voor PSV
  • Pushmeldingen ontvangen op smartphone? Druk op het belletje bovenaan
liveblog gesloten

Tot morgen!

Dat was het blog voor vandaag. Morgen zijn we er weer, dan met Feyenoord in de tweede voorronde van de Conference League.

Zo bereikte PSV de volgende ronde

Bekijk hier de samenvatting van Galatasaray - PSV (1-2)

Tegen FC Midtjylland

De tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Champions League is bekend. De Eindhovenaren treffen het Deense FC Midtjylland, dat over twee duels te sterk was voor Celtic.

Dinsdag 3 augustus is de heenwedstrijd. De return is een week later op dinsdag 10 augustus.

Datum Johan Cruijff Schaal definitief

Na de zege van PSV op Galatasaray is ook de datum van de Johan Cruijff Schaal definitief geworden. Omdat de Eindhovenaren de derde voorronde van de Champions League spelen, wordt het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV op zaterdagavond 7 augustus om 20.00 uur gespeeld.

AFGELOPEN - PSV wint opnieuw

Spannend is het niet meer geworden vanavond in Istanbul. Na de 5-1 zege in Eindhoven, is de 2-1 overwinning in Istanbul ruim voldoende voor PSV om door te gaan naar de derde voorronde van de Champions League.

Door het overleven van de tweede voorronde van de Champions League is PSV nu verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop. Mocht het in de derde voorronde misgaan, dan speelt PSV in de groepsfase van de Europa League.

Noni Madueke

84' GOAL Galatasaray

Galatasaray doet toch nog iets terug. Mbaye Diagne maakt op een knappe manier de 1-2. Hij is Viergever te slim af en maakt liggend op zijn rug een soort omhaal.

Galatasaray - PSV: 1-2

74' Rood voor Boscagli

Olivier Boscagli krijgt zijn tweede gele kaart van de avond en moet het veld verlaten met rood. PSV moet dus verder met tien man.

De vrije trap voor Galatasaray die daarop volgt, vliegt net naast het doel van Drommel.

Galatasaray - PSV: 0-2

69' Doelpuntenmakers naar de kant

Roger Schmidt haalt beide doelpuntenmakers van PSV naar de kant.

Noni Madueke, de maker van de 1-0, wordt vervangen door Mauro Júnior. Davy Pröpper komt erin voor Marco van Ginkel, die tien minuten geleden de 2-0 binnenschoot.

Galatasaray - PSV: 0-2

59' GOAL PSV

PSV komt op 2-0 tegen Galatasaray!

Na een kans voor Zahavi (gered door Muslera), vindt Van Ginkel wel het net. De aanvoerder van PSV tikt de bal van dichtbij binnen.

Galatasaray - PSV: 0-2

52' Max bekogeld

Philipp Max wordt bij de cornervlag bekogeld door de Turkse supporters op de tribune. De wedstrijd ligt even stil, maar de Duitser kan door en het duel vervolgens ook.

46' Tweede helft begonnen

Na de eerste helft lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor PSV.

De spelers staan inmiddels weer op het veld voor de aftrap van de tweede helft. Na de 5-1 zege in Eindhoven en de 1-0 voorsprong vanavond in Istanbul, moet er heel veel gebeuren in de komende 45 minuten om PSV nog uit de derde voorronde van de Champions League te houden.

Fatih Terim heeft in de rust een aantal wijzigingen doorgevoerd. Onder anderen Ryan Babel is in de ploeg gebracht.

Galatasaray - PSV: 0-1

Ondertussen in Alkmaar

AZ-trainer Pascal Jansen heeft Myron Boadu buiten de selectie gelaten bij een oefenwedstrijd tegen OFI Kreta.

Er kwam woensdag een foto naar buiten waarop Boadu samen met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en PSV'er Mohamed Ihattaren was te zien op het sportcomplex van de Franse club OGC Nice. "Daar hoeven we geen kiekeboe over te spelen. Iedereen heeft foto's voorbij zien komen van zijn trip naar Frankrijk. Hij heeft op dit moment wat andere dingen aan zijn hoofd. Dan neem ik zo'n jongen in bescherming en houd ik hem buiten het team vandaag", aldus Jansen."

Myron Boadu

RUST - PSV niet in de problemen

PSV gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. Noni Madueke maakte het enige doelpunt van de eerste helft.

Galatasaray stelde daar weinig tegenover en kon het doelman Joël Drommel nog niet lastig maken.

Galatasaray - PSV: 0-1

37' GOAL PSV

Veel kansen zijn er nog niet geweest, maar PSV staat wel op voorsprong tegen Galatasaray. Noni Madueke haalt uit van buiten de zestien. Zijn schot wordt nog aangeraakt, waardoor de keeper op het verkeerde been staat.

Galatasaray - PSV: 0-1

26' Kansje voor PSV

PSV wordt na 25 minuten spelen voor het eerst gevaarlijk in de wedstrijd. Cody Gakpo slalomt door de verdediging van Galatasaray, maar zijn inzet wordt geblokt. De corner die daarop volgt, levert niks op voor de Eindhovenaren.

Galatasaray - PSV

15' Beide ploegen tasten af

Er is in het eerste kwartier nog niet veel gebeurd in Istanbul. De bal bevindt zich voornamelijk rond het middenveld, de keepers hebben nog niks te doen gehad

AFTRAP

PSV en Galatasaray zijn begonnen aan de return in de tweede voorronde van de Champions League.

PSV is er klaar voor

De spelers zijn binnen en de shirts hangen klaar: PSV is er klaar voor.

Niet in stadion Galatasaray

De wedstrijd tussen Galatasaray en PSV wordt niet gespeeld in het stadion van de thuisploeg. Dat stadion wordt namelijk gerenoveerd. Galatasaray ontvangt PSV vanavond in het stadion van Basaksehir.

Galatasaray zonder Babel

En daar is ook de opstelling van Galatasaray. Vorige week startte Ryan Babel nog in de basis, dit keer begint hij op de bank.

De opstelling van Galatasaray

Van Aanholt tekent bij Galatasaray

Patrick van Aanholt heeft vandaag officieel zijn contract ondertekend bij Galatasaray. De 30-jarige Nederlandse linksback tekende voor drie jaar en was transfervrij omdat zijn verbintenis bij Crystal Palace afliep.

Opstelling PSV

Daar is de opstelling van PSV voor het duel met Galatasaray.

Roger Schmidt heeft zijn ploeg op één plaats gewijzigd ten opzichte van de heenwedstrijd. Cody Gakpo mag starten in plaats van Yorbe Vertessen.

De opstelling van PSV

Heet avondje

Wacht PSV een heet avondje in Istanbul? Met een temperatuur van 29 graden en 6.500 fans op de tribune, zou dat zomaar eens kunnen.

Uitdoelpuntenregel

Tijdens het EK voetbal meldde de UEFA tussen neus en lippen door dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen bij een gelijke stand. PSV is de eerste Nederlandse club die met de nieuwe regel te maken krijgt.

De door Galatasaray gemaakte treffer telt dus 'gewoon' als één doelpunt, in het geval dat de Turken vanavond met 4-0 winnen in Istanbul zal een verlenging beslissing moeten brengen.

Zo ging het vorige week...

In de thuiswedstrijd tegen Galatasaray was PSV heer en meester, met Eran Zahavi als de gevierde man. De Israëlische spits maakte drie treffers en leverde de assist bij de 3-1 van Mario Götze, die de twee andere doelpunten voor zijn rekening nam in de met 5-1 gewonnen wedstrijd.

Bekijk hier de samenvatting van die wedstrijd:

Bekijk hier de samenvatting van PSV - Galatasaray

Ihattaren in Zuid-Frankrijk

Mohamed Ihattaren is er niet bij in Istanbul. De 19-jarige middenvelder is naar het zuiden van Frankrijk afgereisd om met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola over zijn toekomst te praten en werd gespot in Nice.

Ihattaren meldde zich zondag nog ziek bij PSV. Zijn contract bij de club uit Eindhoven loopt volgend jaar af.

De jonge PSV'er is niet de eerste Nederlander die het gespreek aangaat met Nice. Eerder al maakten onder anderen Calvin Stengs en Justin Kluivert de overstap naar de Franse club.

Mohamed Ihattaren

Welkom!

Welkom bij het liveblog over de wedstrijd tussen Galatasaray en PSV in de tweede voorronde van de Champions League. In de heenwedstrijd hebben de Eindhovenaren al een grote stap gezet naar de volgende ronde, door met 5-1 te winnen van de Turken.

Vanavond om 20.00 trappen beide ploegen af in Istanbul voor de return.