liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord vindt geen gaatje in defensie Drita, dat feestviert na gelijkspel

  • Tweede voorronde Conference League
  • Eindstand FC Drita - Feyenoord: 0-0
  • Samenvatting om circa 23.23 uur op NPO1
liveblog gesloten

Bedankt voor het volgen!

We sluiten af voor vanavond. Helaas vielen er geen doelpunten in Pristina, hopelijk volgende week in Rotterdam meer spektakel. Feyenoord zal zich duidelijk moeten verbeteren. Tot de volgende keer!

Einde wedstrijd!

En daar is het laatste fluitsignaal in Pristina, nadat Antonucci nog de paal had geraakt! Feyenoord had veel balbezit tegen FC Drita, maar deed er veel te weinig mee. En dus eindigt het duel in de tweede voorronde van de Conference League in 0-0. De spelers van Drita vieren feest met de fans. Volgende week is de return in De Kuip.

81' Tweede wissel

Slot haalt Til van het veld en brengt met Antonucci een verse kracht. Kan hij misschien nog het verschil maken in de laatste tien minuten?

FC Drita - Feyenoord 0-0

70' Til laat enorme kans liggen

Daar is dan de beste kans van de wedstrijd tot nu toe. Pedersen zet voor en Til heeft de bal voor het intikken, maar zijn inzet verdwijnt naast het doel van FC Drita. Feyenoord laat hier een grote mogelijkheid liggen.

FC Drita - Feyenoord 0-0

65' Eerste wissel Feyenoord

Robert Bozenik

Slot heeft geluisterd en brengt een spits voor een spits. Bannis wordt vervangen door Robert Bozenik. De Slowaak mag het gaan proberen.

FC Drita - Feyenoord 0-0

60' Ploeteren in Pristina

Een uur gespeeld, maar Feyenoord creëert nog steeds bar weinig tegen FC Drita. Wel is er net een mogelijkheid voor Malacia. Langzaam maar zeker krijg je toch het gevoel dat er misschien helemaal niet gescoord wordt vanavond. Wellicht kan Slot met een paar wissels iets forceren?

FC Drita - Feyenoord 0-0

46' Begin tweede helft

We zijn begonnen aan de tweede helft in Kosovo. Geen wijzigingen aan de kant van Feyenoord.

FC Drita - Feyenoord 0-0

RUST!

We gaan in Pristina rusten met een 0-0 stand, tot tevredenheid van de aanhang van de thuisploeg. Feyenoord heeft het meeste balbezit, zoekt naar openingen in de defensie van FC Drita, maar een treffer is nog teveel gevraagd. Het mist creativiteit in de eindfase.

FC Drita - Feyenoord 0-0

36' Toornstra probeert het van afstand

Jens Toornstra probeert het maar eens van afstand en ziet zijn bal op de vuisten van doelman Maloku belanden. Feyenoord is beter, maar uitgespeelde kansen zijn spaarzaam. We gaan zo langzamerhand richting het einde van de eerste helft.

FC Drita - Feyenoord 0-0

Feyenoord Til I Die

Guus Til

20' Overwicht Feyenoord

Zoals verwacht dicteert Feyenoord het spel, maar meer dan de mogelijkheid voor Bannis zit er vooralsnog niet in. De Rotterdammers zullen geduldig moeten blijven tegen het nog ongevaarlijke FC Drita, dat loert op de counter.

FC Drita - Feyenoord 0-0

7' Kans voor Bannis

Eerste serieuze kans voor Feyenoord. Naoufal Bannis, hij krijgt het vertrouwen in de spits van trainer Arne Slot, stuit op aangeven van Orkun Kökçü op doelman Faton Maloku.

FC Drita - Feyenoord 0-0

1' Aftrap

De bal rolt in Pristina, de hoofdstad van Kosovo. De fanatieke aanhang van FC Drita zorgt voor een aardig sfeertje. Het is aan Feyenoord om hen stil te krijgen.

FC Drita - Feyenoord 0-0

Opstelling Feyenoord, met Bannis in de spits

Opstelling Feyenoord

Feyenoord in de Conference League, op avontuur tegen clubs die bijna niemand kent

Feyenoord in training voor een Europees uitduel in 1996

De vernedering na een mislukt seizoen is compleet, klonk het nadat Tottenham Hotspur zich op de laatste speeldag had gekwalificeerd voor de nieuwe Conference League. Feyenoord weigerde na plaatsing om trainer Dick Advocaat zijn bonus voor het behalen van Europees voetbal uit te keren.

Een Europees avontuur is het zeker, deelname aan dat nieuwe clubtoernooi. Feyenoord trapt af in Kosovo, voor mogelijk een succesvolle campagne richting de grote finale in Tirana.

"In Albanië, dat is een van de Europese trips met Feyenoord die ik me nog goed herinner", zegt voormalig speler Regi Blinker. "Toen was het heel erbarmelijk daar. We namen geen enkel risico, hadden zelfs onze eigen kok mee. Tijdens zo'n wandeling door de stad krijg je wel een stukje van het land mee. Dat was ingrijpend, wat we daar zagen."

Aanstaande debutant Slot beducht voor FC Drita: 'We zullen scherp moeten zijn'

Aanstaande debutant Slot beducht voor FC Drita: 'We zullen scherp moeten zijn'

Welkom!

Feyenoord begint vanavond om 21.00 uur zijn Europese avontuur in Kosovo, op bezoek bij FC Drita, dat uitgeweken is naar hoofdstad Pristina. De terugwedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League is volgende week donderdag in De Kuip. Mocht Feyenoord doorgaan, dan wacht in de derde voorronde het Zwitserse FC Luzern. Volg alle ontwikkelingen op de voet in ons liveblog.