NOS Voetbal Aangepast

Wembley barst uit zijn voegen: Engeland naar EK-finale tegen Italië

Liveblog gesloten
 • Tot zondag bij de EK-finale!

  We houden ermee op hier in Londen. Engeland staat in de EK-finale en stuit daarin op Italië.

  Is Football Coming Home of gaat Football naar Rome? We weten het zondagavond laat. De finale is uiteraard live te zien en te horen bij de NOS. Tot dan!

  NOS
 • Klaar op Wembley: Engeland naar EK-finale!

  Het is afgelopen op Wembley! Engeland verslaat Denemarken met 2-1 na verlenging en staat zondag in de EK-finale tegenover Italië.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Of bekijk de samenvatting:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Bekijk de samenvatting van Engeland - Denemarken
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • 111' Denen vechten voor laatste kans

  De Denen hebben zich nog een keer bij elkaar geraapt in een poging de gelijkmaker nog voor elkaar te krijgen. Maar de Denen zijn al een hele tijd niet meer dreigend voor het doel van Pickford opgedoken.

  En het lijkt er nu ook niet echt in te zitten.

  Engeland-Denemarken 2-1

 • Even rust

  De eerste helft van de verlenging zit erop.

  En een paar minuten later gaan we weer verder. Nog een kwartier scheidt Engeland van een finaleplaats tegen Italië.

 • 104' DOELPUNT ENGELAND

  Kane mist een penalty, die door Makkelie werd gegeven na een overtreding op Sterling. Maar in de rebound schiet hij alsnog raak! Engeland leidt met 2-1.

  Schmeichel stopt in eerste instantie de strafschop, maar de bal komt vervolgens precies voor de voeten van Kane terecht. In de rebound schiet de Engelsman onberispelijk raak.

  Engeland-Denemarken 2-1

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kane mist penalty, maar schiet in rebound alsnog raak in verlenging: 2-1
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • 101' Penalty voor Engeland!

  Sterling gaat neer in het Deense strafschopgebied en Makkelie wijst naar de stip! Maehle raakt de Engelsman, en de VAR is het ermee eens.

  Was het echt een penalty of ging Sterling wel erg makkelijk liggen? De meningen zijn verdeeld.

  Engeland-Denemarken 2-1

 • 94' Kans voor Kane

  Daar was Kane eindelijk weer een keertje los. Vestergaard is de Engelse spits kwijt, maar zijn schot wordt door Schmeichel weggewerkt. Helaas voor de Engelsen is er niemand in de buurt voor een rebound.

  Hoewel bijna het halve elftal al is gewisseld, ogen de Denen vermoeid. Het is in de verlenging Engeland dat de klok slaat.

  Twee wissels bij Engeland: Henderson en Foden vervangen Rice en Mount.

  Engeland-Denemarken 1-1

  Harry Kane baalt .
 • Eerste helft verlenging begonnen

  Scheidsrechter Makkelie fluit voor de eerste helft van de verlenging. Komt football weer een stapje dichter bij home of duurt het Deense sprookje voort?

 • Makkelie fluit: we gaan verlengen op Wembley

  In de slotminuten was er nog een heuse Engelse belegering van het Deense doel, maar er is niet meer gescoord. De halve finale tussen Engeland en Denemarken staat na 90 minuten op 1-1. We gaan verlengen!

  Even uitblazen voor de verlenging Reuters
 • 90' De verlenging nadert

  De laatste minuten van de reguliere speeltijd lopen bij een stand van 1-1. Engeland en Denemarken koersen af op een verlenging. Vijfde wissel bij de Denen: Jensen vervangt Delaney.

  De Engelsen voeren de druk in de slotfase nog flink op. Er komen zes minuten blessuretijd bij, waarin we onder meer een kopbal van Maguire zien: redding Schmeichel.

  Engeland-Denemarken 1-1

 • 79' Vierde wissel Denen, kansje Phillips

  De vierde wissel bij de Denen: de moegestreden Christensen maakt plaats voor Andersen. Daarna zien we een schietkansje van Phillips: naast.

  Het tempo ligt hoog in de tweede helft, terwijl ook de tijd begint te dringen. Nog tien minuten en dan gaan we, als het zo blijft, verlengen.

  Engeland-Denemarken 1-1

 • 74' Engeland wil penalty, maar VAR zegt nee

  Schmeichel moet ingrijpen bij een voorzet van Mount, die net over de lat kan worden getikt door de Deense goalie.

  Vervolgens gaat Kane neer in een duel met Nørgaard, in het strafschopgebied. Is het een schwalbe of een penalty? De VAR kijkt er even naar, maar er is niets aan de hand.

  Engeland-Denemarken 1-1

 • 68' Het grote wisselen is begonnen

  Het grote wisselen is begonnen aan de kant van Denemarken. Dolberg, Damsgaard en Stryger Larsen worden vervangen door Nørgaard, Poulsen en Wass.

  En dan is het de beurt aan Engeland: bondscoach Southgate haalt Saka naar de kant, de populaire Grealish - lees hier meer over zijn populariteit - is zijn vervanger.

  Even later maakt de ene invaller, Wass, een overtreding op de ander, Grealish. Makkelie geeft een gele kaart.

  Engeland-Denemarken 1-1

 • 63' Kansjes voor Engeland

  De wedstrijd is in een aantrekkelijke fase terechtgekomen, waarbij het spel op en neer golft. Met wel iets meer reuring voor het Deense doel. Zo hobbelde de bal na een voorzet van Shaw via Højbjerg voorlangs het doel en waren er nog kansjes voor Mount en Saka.

  Engeland-Denemarken 1-1

  Reuters
 • 55' Schmeichel redt Denemarken

  Daar was ineens een flinke kans voor de Engelsen: Maguire kopt, Schmeichel tikt de bal knap uit de hoek.

  De spanning begint steeds meer op te lopen op Wembley, met de 1-1 op het scorebord. Even later komt Dolberg opnieuw tot een schot, maar Pickford brengt eenvoudig redding.

  Engeland-Denemarken 1-1