NOS Voetbal Aangepast

Het EK is begonnen: Bocelli zingt, Makkelie fluit en Italië wint

Het liveblog van de eerste dag van het Europees kampioenschap voetbal:

Liveblog gesloten
 • Bedankt en tot morgen!

  Dag 1 van het EK voetbal zit erop. Morgen gaan we weer verder en dan met maar liefst drie wedstrijden. De NOS is er dan ook weer via alle mogelijke kanalen bij. Tot dan!

  NOS
 • Bekijk de samenvatting van Turkije-Italië (0-3)

  Het was vanavond voor het eerst in de geschiedenis dat Italië drie keer scoorde in een EK-wedstrijd. En het was ook de eerste keer dat een land drie doelpunten maakt in een openingswedstrijd van het EK.

  Una bellissima serata voor de Italianen dus.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Italië begint EK voetbal met overtuigende zege tegen tandeloze Turken
 • De stand in groep A

  De eerste wedstrijd van het EK is achter de rug en dus hebben we ook de eerste tussenstand.

  NOS
 • Klaar in Rome: Dominant Italië verslaat onmachtig Turkije

  Italië is het EK voetbal begonnen met een overtuigende 3-0 overwinning tegen Turkije. In de openingswedstrijd in Rome waren de Italianen, die in 2018 nog het WK misten, heer en meester, terwijl de Turken nauwelijks een halve kans wisten te creëren.

  Lees het wedstrijdverslag.

  De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini bedankt scheidsrechter Danny Makkelie na de wedstrijd Reuters
 • 87' De eerste gele kaart van het EK

  Vlak voor tijd zijn we getuige van de eerste gele kaart van het EK. Söyüncü is de ontvanger, scheidsrechter Makkelie de gever.

  En een minuut later is er al de tweede van het EK, voor Dervisoglu. De oud-Spartaan begaat een heel lelijke overtreding op Barella.

  Turkije-Italië 0-3

 • 79' DOELPUNT ITALIË

  Na slecht uitverdedigen van Turkije maakt Insigne er 3-0 van voor Italië. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadje van Immobile en schiet beheerst raak. Italië heeft de buit binnen en begint uitstekend aan het EK.

  Het feit dat Italië gewoon verder gaat met scoren, is voor een groot deel de verdienste van bondscoach Mancini. Vroeger zou Italië allang bezig zijn geweest met het verdedigen van de 1-0, nu staat het al 3-0.

  Turkije-Italië 0-3

  Lorenzo Insigne viert zijn goal tegen Turkije Reuters
 • 75' Italië is heer en meester

  De openingswedstrijd van het EK duurt nog maar een kwartier. De winnaar van het duel lijkt al vast te staan: de Azzuri zijn heer en meester tegen de tandeloze Turken en leiden met 2-0.

  Bij Italië is Locatelli ondertussen vervangen door Cristante. Bij de Turken zijn inmiddels drie wissels doorgevoerd: Tufan, Yokuslu en Karaman hebben plaatsgemaakt voor Ayhan, Kahveci en

  Turkije-Italië 0-2

 • 66' DOELPUNT ITALIË

  Immobile schiet in de rebound de bal langs keeper Çakir. Italië leidt met 2-0 tegen het tegenvallende Turkije.

  In eerste instantie pareert de Turkse goalie nog op een inzet van Spinazzola, maar hij is kansloos als Immobile de bal voor de voeten krijgt en uithaalt. Italië lijkt in veilige haven, want de Turken hebben echt nog niets laten zien.

  Turkije-Italië 0-2

  Ciro Immobile loopt juichend weg na zijn goal tegen Turkije Reuters
 • 53' DOELPUNT ITALIË

  Demiral werkt de bal ongelukkig in eigen doel. Italië leidt, verdiend, met 1-0.

  Berardi geeft de bal vanaf de zijkant knoerthard voor en via Demiral, verdediger van Juventus nota bene, gaat de bal in het doel. De eerste goal van het EK is een feit.

  Turkije-Italië 0-1

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Eerste doelpunt van het EK gaat in eigen doel: Italië op 1-0 tegen Turkije
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Tweede helft in Rome

  De tweede helft is begonnen in Rome van het openingsduel van het EK tussen Turkije en Italië. In de eerste helft kreeg Italië kansen tegen de verdedigende Turken, maar het staat nog 0-0.

  Beide teams hebben gewisseld. Bij Turkije is Yazici vervangen door Ünder. Bij de Italianen is Di Lorenzo in de ploeg gekomen voor Florenzi.

  Op het Piazza del Popolo in Rome kijken fans naar een gemiste kans van Italië op een groot scherm AFP
 • 'Negatieve' Llorente terug in Spaanse selectie

  Diego Llorente is teruggekeerd in het trainingskamp van Spanje in Madrid. De speler van Leeds United moest dinsdag vertrekken na een positieve coronatest. Maar bij vier daaropvolgende tests kwam er een negatieve uitslag, dus mag hij weer terugkomen.

  Sergio Busquets verkeert nog wel in quarantaine vanwege een coronabesmetting.

 • Rust in Rome

  Het staat 0-0 bij Turkije-Italië.

 • 42' Italiaanse belegering van Turkije

  Het is inmiddels een Italiaanse belegering geworden van het Turkse doel. De Turken worden ver naar achteren gedrongen en komen er nauwelijks meer uit. Bovendien spelen de Turken heel slordig.

  We zagen nog een schot van Immobile en de vierde vermeende handsbal van een Turk. De VAR kijkt er even naar, maar oordeelt: geen hands. Terwijl dit geval er toch echt wel veel op leek.

  Turkije-Italië 0-0

  Ciro Immobile is het niet eens met scheidsrechter Danny Makkelie Reuters
 • 33' Italië blijft de dienst uitmaken

  Opnieuw een kans voor Italië: Immobile kopt net naast. De Italianen delen deze eerste helft de lakens uit staan al op negen doelpogingen. Turkije komt er al een tijdje niet meer aan te pas en heeft nog geen doelpoging kunnen noteren.

  Dit gezegd hebbende is er een vlotte counter van de Turken, die door keeper Donnarumma onschadelijk kan worden gemaakt.

  Turkije-Italië 0-0

  Ciro Immobile in duel met Merih Demiral Reuters
 • 24' Italië krijgt meer kansen

  Opnieuw een kans voor Italië: uit een corner komt aanvoerder Chiellini tot een prachtige kopbal, die de Turkse doelman Çakir ternauwernood over kan koppen.

  Even later roepen de Italianen voor de derde keer om een strafschop, als Barella in de rug wordt gelopen. Ook dit is te licht voor een strafschop.

  Turkije-Italië 0-0