liveblog
NOS VoetbalAangepast

De finale van de Europa League gaat tussen Villarreal en Manchester United

De eindstanden bij de returns in de halve finales van de Europa League:

De finale tussen Villarreal en Manchester United is op 26 mei in Gdansk.

liveblog gesloten

Tot in Gdansk!

De finale van de Europa League wordt op 26 mei gespeeld in het Poolse Gdansk. Tot dan!

Eerste Europese finale ooit voor Villarreal na remise tegen Arsenal

Villarreal heeft voor het eerst in zijn clubgeschiedenis een Europese finale bereikt. Na vier vruchteloze pogingen in het verleden was het de vijfde keer wel raak. Arsenal werd in de return van de halve finales van de Europa League op 0-0 gehouden en dat bleek voldoende.

Villarreal viert feest na het laatste fluitsignaal, Arsenal treurt

Man United kan nederlaag in Rome hebben en bereikt finale Europa League

Manchester United heeft de finale van de Europa League bereikt. De ploeg verloor het uitduel tegen AS Roma met 3-2, maar dat was na de 6-2 overwinning van vorige week in Manchester ruim voldoende voor een finaleplaats.

Karsdorp en Van de Beek stonden in de basis

ARS-VIL - Klaar in Londen!

Het is klaar in Londen! Het wordt 0-0 bij Arsenal-Villarreal. De Spanjaarden gaan voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de finale van de Europa League!

ROM-MUN - Klaar in Rome!

Het is klaar in Rome. AS Roma verslaat Manchester United met 3-2, maar dat is bij lange niet genoeg om de finale van de Europa League te bereiken. United gaat naar Gdansk!

ROM-MUN 83' - DOELPUNT AS ROMA

De Italianen komen op een 3-2 voorsprong door een goal van invaller Zalewski. Tenminste, de bal gaat het doel in via United-speler Telles, dus het is een eigen doelpunt.

United zal er niet onrustig van worden, want AS Roma zou nog drie keer moeten scoren om een verlenging af te dwingen.

AS Roma-Manchester United 3-2 (2-6)

ARS-VIL 79' - Aubameyang weer tegen de paal

Daar was ie dan toch bijna, de goal van Arsenal. Aubameyang torent boven iedereen uit bij een hoge voorzet en kopt tegen de paal, en zo te zien ook nog via keeper Rulli.

Voor de rust raakte hij ook al de paal. Meteen daarna wordt hij gewisseld ten faveure van Lacazette.

Arsenal-Villarreal 0-0 (1-2)

ARS-VIL 75' - Wachten op slotoffensief Arsenal

In Londen is nog een kwartier te spelen en is het nog altijd wachten op een mogelijk slotoffensief van Arsenal. De Engelsen hebben wel de bal, maar weten - sinds de eerste vijf minuten na rust - eigenlijk geen fatsoenlijke kans te creëren.

Villarreal vindt het allemaal wel best zo. Bij een 0-0 eindstand kunnen de Spanjaarden zich opmaken voor hun eerste Europa League-finale.

Arsenal-Villarreal 0-0 (1-2)

ROM-MUN 68' - DOELPUNT MANCHESTER UNITED

Cavani maakt met een rake kopbal een einde aan alle al dan niet realistische dromen van AS Roma. Op aangeven van Fernandes kopt hij knap binnen: het is 2-2.

Een paar minuten later is er ook weer een kans voor Roma, als Mchitarjan op de paal schiet. Na een opstootje gaan Cavani en Karsdorp op de bon.

AS Roma-Manchester United 2-2 (2-6)

Edinson Cavani was na de 1-0 ook goed voor de 2-2

ROM-MUN 60' - DOELPUNT AS ROMA

United bakt er achterin even niet zoveel van en Cristante schiet AS Roma op een 2-1 voorsprong. Nog drie Romeinse goals te gaan voor een ticket naar Gdansk.

Even later krijgen de Italianen nog een enorme kans op een derde goal, maar De Gea stopt een inzet van Dzeko met meer geluk dan wijsheid.

AS Roma-Manchester United 2-1 (2-6)

ROM-MUN 57' - DOELPUNT AS ROMA

Dzeko knikt op aangeven van Pedro de Romeinen naast Manchester United: 1-1. AS Roma heeft nog wel vier goals nodig voor een ticket naar Gdansk.

AS Roma-Manchester United 1-1 (2-6)

Edin Dzeko heeft haast na zijn gelijkmaker

ARS-LIV 48' - Meteen twee kansen voor Arsenal

Het voor rust nogal apathische Arsenal komt sterk uit de kleedkamer. Al snel is er een beste kans voor Pépé na een lepe pass van Tierney, maar de Ivoriaan knalt voorlangs.

Even later is er weer een kans voor Smith Rowe, maar ook deze poging gaat naast.

Arsenal-Villarreal 0-0 (1-2)

Tweede helft in Rome en Londen

De bal rolt weer in de halve finales van de Europa League. Manchester United heeft het finaleticket al vrijwel binnen. Arsenal zal moeten scoren tegen Villarreal om een Engelse eindstrijd te bewerkstellingen.

Rust in Rome en Londen

Het is rust in Rome. Manchester United leidt met 1-0 bij AS Roma en mag al aan de finale in Gdansk denken.

In Londen staat het 0-0 bij Arsenal-Villarreal. Daar kan dus nog van alles gebeuren na de 2-1 zege voor de Spanjaarden in het eerste duel.

ROM-MUN 39' - DOELPUNT MANCHESTER UNITED

Cavani zet de Engelsen op een 1-0 voorsprong. Fred stuurt de Uruguayaan weg en die maakt oog in oog met keeper Mirante geen fout. De VAR moest er nog even naar kijken, maar constateert geen buitenspel.

De opgave voor AS Roma wordt nu nog groter: vijf keer moeten de Italianen nu scoren voor de Europa League-finale.

AS Roma-Manchester United 0-1 (2-6)

Edinson Cavani viert zijn treffer tegen AS Roma

ROM-MUN 29' - United komt beter in de wedstrijd

United begon slap en nonchalant aan de wedstrijd, maar heeft het heft in Rome inmiddels in handen genomen. De Engelsen kregen al een tweede prima kans, maar Cavani stuitte op doelman Mirante.

Een paar minuten later is er wederom een beste mogelijkheid voor de thuisploeg: Pellegrini schiet hard van dichtbij, De Gea verricht een goede ingreep.

Wissel bij AS Roma: Smalling heeft geblesseerd het veld verlaten, Darboe is zijn vervanger.

AS Roma-Manchester United 0-0 (2-6)

ARS-VIL 27' - Eerste kans voor Arsenal

Na 25 minuten krijgt Arsenal zijn eerste kans. Aubameyang schiet de bal met veel gevoel tegen de buitenkant van de paal.

Arsenal oogt nerveus, Villarreal heeft tot nu toe zijn zaakjes goed onder controle. Maar één goal van de Gunners is natuurlijk al fataal.

Wissel bij Villarreal: Chuckwueze heeft het veld per brancard verlaten, Pino is zijn vervanger.

Arsenal-Villarreal 0-0 (1-2)

ROM-MUN 21' - Eerste kans voor United

Het was nog niet best wat United in de beginfase in Rome heeft laten zien, maar na een kleine twintig minuten zien we de eerste serieuze Engelse kans. Cavani weet de bal over doelman Mirante te wippen, de bal aait de lat maar gaat over.

AS Roma-Manchester United 0-0 (2-6)

ARS-VIL 12' - Nerveus begin in Londen

In Londen, waar de spanning groter is dan in Rome, zien we een nerveuze openingsfase. Het meeste balbezit is voor Villarreal, terwijl juist Arsenal een doelpunt nodig heeft. Na de 2-1 nederlaag in Spanje hebben de Engelsen aan een 1-0 zege genoeg.

Arsenal-Villarreal 0-0 (1-2)

Bukayo Saka (Arsenal) in duel met Alfonso Pedraza (Villarreal)

ROM-MUN 5' - Twee grote kansen AS Roma

AS Roma moet met 4-0 winnen, een schier onmogelijke opgave, maar al heel snel hebben de Romeinen twee grote kansen. Eerst moet United-goalie De Gea redding brengen op een inzet van Mancini, uit de daaropvolgende corner werkt Mchitarjan de bal in het zijnet.

Even later komt Karsdorp goed door aan de zijkant, maar hij weet geen Romeinse aanvaller te bereiken.

AS Roma-Manchester United 0-0 (2-6)

Donny van de Beek in actie in het duel met AS Roma

AFTRAP - De halve finales zijn begonnen

De bal rolt in de halve finales van de Europa League.

Arsenal moet thuis een 1-2 nederlaag tegen Villarreal goedmaken.

AS Roma moet een wonder zien te bewerkstellingen tegen Manchester United, dat het eerste duel met 6-2 won.

Van de Beek in de basis bij Manchester United

Van de Beek in de basis bij Manchester United

Opstellingen Arsenal en Villarreal

Opstellingen Arsenal en Villarreal

Arsenal mist het clubgevoel en ook sportief gaat het van kwaad tot erger

Thierry Henry herkent zijn eigen club niet meer. De topscorer aller tijden van Arsenal ziet de plek die hij jarenlang betoverde met magische dribbels en wonderlijke goals verworden tot een kil bedrijf.

Als het Arsenal donderdagavond niet lukt een 2-1 nederlaag tegen Villarreal te repareren, in de halve finales van de Europa League, is het laatste beetje glans er ook echt wel vanaf.

Dennis Bergkamp en Thierry Henry

Dijkhoff in raad van commissarissen PSV

Klaas Dijkhoff treedt per 1 juli toe tot de raad van commissarissen van PSV. De oud-politicus neemt de vrijgekomen plaats in van Jan Albers, die als president-commissaris werd opgevolgd door Robert van der Wallen.

"Ik ben vereerd om me als commissaris voor m'n club te mogen inzetten", aldus de 40-jarige Dijkhoff. "Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m'n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer. Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden."

Dijkhoff nam eind maart van dit jaar afscheid van de Tweede Kamer, waar hij vier jaar als fractievoorzitter betrokken was bij de VVD.

Welkom bij de Europa League!

Vanavond weten we welke twee clubs op 26 mei in Gdansk in de finale van de Europa League staan. Om 21.00 uur is de aftrap van beide returns in de halve finales.

Arsenal speelt thuis tegen Villarreal, dat de eerste wedstrijd in Spanje met 2-1 won. AS Roma moet thuis een 2-6 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Manchester United zien goed te maken, maar of dat gaat lukken?