liveblog
NOS VoetbalAangepast

Manchester City voor het eerst in CL-finale • Woede PSG richt zich op Kuipers

De returns in de halve finales van de Champions League:

liveblog gesloten

Tot morgen!

Hiermee sluiten we dit liveblog af. Woensdag zijn we uiteraard terug voor de beslissing in de tweede halve finale van de Champions League tussen Chelsea en Real Madrid. Het eerste duel eindigde in 1-1.

Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

Chelsea-coach Tuchel: 'Met zelfvertrouwen spelen tegen Real'

Krijgen we een volledig Engelse Champions League-finale? Dat zou kunnen, maar dan moet Chelsea morgen de 1-1 van vorige week in Madrid over de streep trekken tegen Real. "Ik ken geen andere manier dan mijn team voor te bereiden en aan te moedigen om het duel te winnen", aldus Chelsea-trainer Thomas Tuchel.

"Het belangrijkste is dat we zelfvertrouwen tonen en laten zien dat we het recht hebben om in de halve finales te staan. Want dat verdienen we. Maar zonder een bepaald niveau aan zelfvertrouwen hebben we geen kans tegen een team van het kaliber Real."

Bij Real Madrid keert aanvoerder Sergio Ramos waarschijnlijk terug op Stamford Bridge. "Ik denk dat hij begint en we bereiden ons daar op voor. Maar we moeten ons daar niet door laten leiden. We moeten vertrouwen in onszelf hebben en geen angst hebben voor deze uitdaging."

Thomas Tuchel in een onderonsje met Hakim Ziyech.

Guardiola op koers naar triple: 'We hebben veel te verduren gehad'

"Ik ben ongelooflijk trots", zei City-coach Pep Guardiola na afloop bij Sky. "We zitten in de finale en hebben dan ook de Premier League gewonnen".

Manchester City is dit jaar op koers om drie prijzen in de wacht te slepen. Eerder deze maand won het al de League Cup en de landstitel is een kwestie van tijd. afgelopen zondag had het kampioenschap al gevierd kunnen worden als het duel tussen Manchester United niet was afgelast,nadat woedende fans Old Trafford waren binnengedrongen..

Toch was Guardiola vooraf niet zeker van zijn zaak: "PSG heeft Barcelona en Bayern (twee voormalige werkgevers van de Catalaan, red.) uitgeschakeld. Ze hadden niets te verliezen. Het was een zware avond, we hebben veel te verduren gehad."

Pep Guardiola koestert zijn groeibriljant Phil Foden.

MCI-PSG Ook feest buiten het stadion

Supporters van Manchester City vieren feest na het bereiken van de Champions League-finale.

MCI-PSG Feest in de kleedkamer van City

Reservedoelman Zack Steffen geeft ons een inkijkje in de kleedkamer van Manchester City. Het bleef nog lang onrustig.

MCI-PSG Fransen blijven boos op Kuipers: 'Hij zei f*ck you'

De woede van de spelers van PSG richt zich vooral op arbiter Kuipers. Leandro Paredes en Marco Verratti zouden in een interview na afloop met de Franse zender RMC hebben gezegd dat Kuipers de spelers tijden het duel zou hebben uitgescholden.

"Als ik zoiets zou zeggen, word ik voor tien duels geschorst", aldus Verratti.

MCI-PSG Guardiola tien jaar na laatste finale

Pep Guardiola won als beginnend coach twee keer de Champions League met Barcelona. Dat was in 2009 en in 2011. Daarna ging het keer op keer mis. Maar nu mag hij zich dus opmaken voor zijn derde finale, tien jaar na zijn laatste.

MCI-PSG Samenvatting zien? Dat kan

In het late Sportjournaal om 00.10 uur kun je kijken naar een samenvatting van deze enerverende halve finale.

Angel di Maria baalt

MCI-PSG De draad kwijtgeraakt? Lees het wedstrijdverslag!

Manchester City kan zich nu gaan opmaken voor de finale van de Champions League, die op zaterdag 29 mei in Istanbul gespeeld wordt. De tegenstander wordt morgenavond bekend en komt uit het duel tussen Real Madrid en Chelsea. Het eerste duel in Spanje eindigde in 1-1.

MCI-PSG AFGELOPEN - MAN CITY NAAR FINALE!

Dat is wel mooi. Neymar wordt op de rand van de zestien gestuit door Fabinho en krijgt daarna een liefdevolle aai over de bol van zijn landgenoot. De aantrekkelijke vrije trap schiet Neymar hoog over en naast. Het is echt niet zijn avond.

En dan fluit Kuipers voor het laatst. City gaat voor het eerst naar de finale van de Champions League!

EINDSTAND: Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 89' En nu is het Danilo

Ook Danilo had er gewoon af gemoeten. Hij schopt met de noppen vooruit op de dijen van Gabriel Jesus. Ook hij komt eraf met geel.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 87' Kuipers spaart Kimpembe na aanslag

Presnel Kimpembe solliciteert ook naar een rode kaart. Hij glijdt op een belachelijke manier naar de benen van Gabriel Jesus, maar heeft geluk. Arbiter Kuipers spaart de Franse verdediger met geel.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 85' Buit is binnen voor City: De Bruyne naar de kant

Ook Guardiola gelooft niet meer dat PSG nog drie doelpunten gaat maken en besluit zijn spelmaker Kevin De Bruyne in bescherming te nemen. De Belg heeft namelijk al geel. Ook Bernardo Silva en even later ook Phil Foden zijn eruit.

Als je kijkt wie er voor hen inkomt, dan heb je ook niet veel te vrezen: Gabriel Jesus, Raheem Sterling en Sergio Kun Agüero.

Aan PSG-kant is ook gewisseld: Mitchel Bakker mag nog tien minuten meedoen. Eerder bracht Pochettino ook Dagba en Danilo in het veld. Geen van die drie kunnen aanvallend het verschil maken.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 78' Wat een actie van Foden!

De kans dat het 3-0 wordt lijkt een stuk groter dan dat PSG nog een aansluitingstreffer maakt. Net zagen we Phil Foden, die de bal schitterend meenam en vervolgens met een harde schuiver de bal op de buitenkant van de paal mikte.

PSG neemt vooral arbiter Kuipers onder vuur: in de tweede helft hebben ze nog geen schot op doel gelost.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

Phil Foden is ongrijpbaar voor de verdedigers van Paris-Saint-Germain.

MCI-PSG 70' PSG kookt over

Nu lijkt iedereen het met elkaar aan de stok te hebben. De frustratie neemt de overhand bij PSG, dat nu overal een opstootje van maakt. Verratti mag van geluk spreken dat zijn ordinaire schop van zojuist niet met geel werd bestraft, want dat was zijn tweede geweest.

Ook Zintsjenko en De Bruyne hebben inmiddels geel gekregen. Als we niet oppassen eindigt dit duel straks in negen tegen negen.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 68' ROOD DI MARIA

Het wordt nog erger voor PSG! Angel Di Maria ruziet met Fernandinho aan de zijlijn en als hij de bal wil pakken voor een ingooi stampt hij hard op de voet van de Braziliaan. Kuipers ziet het en stuurt de Argentijn (ook een oud-speler van rivaal Manchester United) meteen met rood naar de kant.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

Ángel Di María krijgt een rode kaart van arbiter Björn Kuipers na zijn overtreding op Fernandinho.

MCI-PSG 63' GOAL MAN CITY

Het is de avond van Manchester City! Weer is het Riyad Mahrez met de treffer, dit keer op aangeven van Foden na een vlijmscherpe counter. Het is 2-0 en dus is City nu echt heel hard op weg naar de eerste Champions League-finale!

PSG moet nu drie keer scoren om door te gaan. Maar deed Pochettino dat niet ooit tegen Ajax na een 2-0 achterstand?

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (eerste duel 2-1)

.

MCI-PSG 62' Geen Mbappé, wel Kean en Draxler

Pochettino heeft gewisseld. Geen Mbappé, maar Moise Kean en Julian Draxler zijn in het veld gekomen. Icardi en Herrera - die kort daarvoor nog een gevaarlijk schot geblokt zag - gaan eruit.

MCI-PSG 60' Nog niet de wedstrijd van Neymar

Neymar baalt na zijn gemiste kans aan het begin van de tweede helft.

MCI-PSG 55' Vlam in de pan!

In de eerste tien minuten na rust hebben we nog niet veel gezien, of het moet de schreeuw van Paredes zijn waarmee hij Kuipers wil verleiden tot een strafschop. De arbiter trapt er niet in.

Maar dan slaat opeens de vlam weer in de pan: Phil Foden komt een op een met doelman Navas, maar raakt de benen van de Costa Ricaan en blijt bij nader inzien ook buitenspel te staan. Vlak daarna dwingt Foden Navas weer tot een knappe redding na een hard schot.

En dan zien we opeens een flits van Neymar, die het hele strafschopgebied doordribbelt, maar uiteindelijk gestuit wordt door de sliding van Zintsjenko. Riemen vast, er gaat nog wat gebeuren!

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG TWEEDE HELFT - Geen Mbappé

De spelers staan weer op het veld voor de tweede helft. Zonder Kylian Mbappé, die zoekt zijn plekje op de tribune weer op. Met voetbalschoenen, dat wel.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

Kyle Walker zorgt altijd voor vuurwerk bij Man City.

RUST - City leidt, wanneer komt Mbappé?

Vlak voor rust zegen we nog wat gevaarlijke momenten van City, maar de schade blijft bij 1-0 voor PSG. Na de 2-1 zege in Parijs betekent dat dat PSG twee keer moet scoren om een verlenging af te dwingen.

Oftewel, durft Pochettino het aan om Mbappé snel te brengen? We zullen zien!

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

Kylian Mbappé op de tribune in het Etihad Stadium.

MCI-PSG 35' Gevaarlijk schot Herrera

Ook PSG laat zich niet opjagen. Sterker, als het de bal heeft dan combineert de ploeg geduldig richting het strafschopgebied van City. En dat lukt aardig, maar in het strafschopgebied komen is lastiger.

En dus besluit Ander Herrera maar eens uit te halen. Zijn schot is hard, maar niet zuiver genoeg. Het schot belandt met een harde knal tegen de staanders, waaraan de netten hangen.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

Ilkay Gündogan en Neymar strijden om de bal in de halve finale van de Champions League.

MCI-PSG 30' Man City krijgt grip op duel

Het spektakel is voorlopig even voorbij en dat heeft alles te maken met het positiespel van de thuisploeg. City houdt de bal langer in de ploeg, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. En daarmee is de omschakeling en het snelle drukzetten van PSG ook geneutraliseerd.

Paris Saint-Germain zal een oplossing moeten vinden.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 22' Kuipers is gezeur zat: geel voor Herrera

Zoals gezegd, het is best grimmig op het veld en er wordt ook behoorlijk veel theater gemaakt. Met name Ander Herrera (oud-Manchester United) is al een paar keer betrokken geweest bij een opstootje en dat is Kuipers nu zat: geel voor de Bask van PSG!

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

Bernardo Silva en Ander Herrera hebben het met elkaar aan de stok.

MCI-PSG 18' Di Maria op de paal

Wat gebeurt daar nu? Ederson brengt Bernardo Silva in problemen met een vreemde uitgooi, maar wat de Portugees dan doet is nog vreemder. Hij geeft de bal zomaar weg aan Di Maria, die meteen op het lege doel van City mikt en de buitenkant van de paal raakt.

In de tussentijd lag Kimpembe trouwens geblesseerd in het strafschopgebied van City, na een onbedoeld elleboogje van Stones. De verdediger, vanavond de enige Fransman bij PSG, kan gewoon verder.

Het is echt nog niet gespeeld hoor, ondanks de riante uitgangspositie van City.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 17' Marquinhos op de lat!

Wat Mahrez kan, kan ik ook denkt Marquinhos. De Braziliaanse aanvoerder van PSG, die ook al trefzeker was in de sneeuw tegen Bayern München en vorige week in het heenduel met Man City, torent hoog boven iedereen uit en kopt...op de lat!

Het zit City niet tegen voorlopig.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG 11' GOAL MAN CITY - Mahrez maakt 1-0!

Uit de eerste aanval scoort City! Ederson bedient Zintsjenko met een knappe lange bal, die legt terug op De Bruyne en via via komt hij voor de voeten van Mahrez.

De in Parijs geboren Algerijn scoort net als vorige week in Parijs: 1-0.

Manchester City - Paris Saint-Germain 1-0 (eerste duel 2-1)

  • AFP
    Riyad Mahrez maakt na tien minuten 1-0 voor Manchester City tegen Paris Saint-Germain.
  • AFP
    Riyad Mahrez en Kevin De Bruyne vliegen elkaar in de armen na de vroege 1-0 tegen PSG.

MCI-PSG 7' Strafschop? Kuipers gaat kijken!

Het is PSG dat aanvalt in de eerste minuten en na zes minuten lijkt het ook een strafschop te krijgen. Zintsjenko krijgt de bal tegen zich aan en Kuipers wijst naar de strafschopstip. VAR Pol van Boekel heeft echter gezien dat de bal niet tegen de arm, maar op de schouder kwam en roept Kuipers even naar de monitor.

Kuipers hoeft maar twee seconden te kijken en weet het antwoord: geen strafschop.

Manchester City - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 2-1)

Björn Kuipers gaat op de monitor kijken naar de vermeende handsbal van Oleksandr Zintsjenko.

MCI-PSG 2' Grimmig begin

Het veld is misschien glad met al die hagel, maar je kunt ook best zeggen dat de sfeer grimmig is in het begin van dit duel. Foden ging na amper tien seconden al even vervelend door op de voet van Florenzi. En net zagen we Fernandinho met een stevige ingreep tegen Di Maria.

Arbiter Kuipers lijkt niet onder de indruk.

Manchester City - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 1-1)

Phil Foden heeft het aan de stok met Alessandro Florenzi.

MCI-PSG AFTRAP

Kuipers blaast op zijn fluitje. Mauro Icardi trapt af. De return van deze halve finale is begonnen!

Manchester City - Paris Saint-Germain 0-0 (eerste duel 2-1)

MCI-PSG De hymne klinkt!

De Champions League-hymne klinkt in het Etihad Stadium, waar de hagel nog altijd op het veld ligt. We gaan zo beginnen!

Vlak voor de wedstrijd tussen Manchester City en PSG wordt de hagel nog (vergeefs) weggeschoven.

MCI-PSG Kuipers kent Neymar nog wel

Ook bij het WK in 2018 was Björn Kuipers uiteraard aanwezig. Hij floot toen onder meer het duel tussen Brazilië en Costa Rica (2-0). Sindsdien weet Neymar dat de Oldenzaler niet met zich laat sollen.

Weer versterking voor Surinaams elftal: Haps en Te Vrede

Bondscoach Dean Gorré van het Surinaamse voetbalelftal heeft binnenkort ook de beschikking over Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede. De Feyenoorder en oud-Feyenoorder hebben laten weten graag aan te sluiten bij de selectie.

Eerder besloten al veel andere Nederlandse voetballers met Surinaamse roots voor Suriname te gaan spelen. Het gaat om onder anderen doelman Warner Hahn (Anderlecht), Ramon Leeuwin (AZ), Damil Dankerlui (FC Groningen), Kelvin Leerdam (Inter Miami), Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en Ryan Donk (Galatasaray). De meesten speelden eerder voor jeugdelftallen van Oranje, maar de FIFA heeft het makkelijker gemaakt om te switchen van 'voetballand'. Sinds eind vorig jaar is het voor Nederlandse spelers met Surinaamse roots mogelijk om voor Suriname uit te komen zonder dat ze hun paspoort moeten inleveren.

Suriname hoopt in 2022 mee te mogen doen aan het WK in Qatar. De eerste twee kwalificatiewedstrijden werden gewonnen, van de Kaaimaneilanden (3-0) en Aruba (6-0). Bermuda en Canada zijn in juni de volgende opponenten.

Ridgeciano Haps

MCI-PSG City heeft een voordeel, maar als iemand weet wat te doen...

Manchester City verloor nog geen wedstrijd deze Champions League-campagne. Maar als iemand weet hoe je Guardiola verslaat, dan is het PSG-coach Mauricio Pochettino. In 2019 was hij - voor de halve finales tegen Ajax - met Spurs verantwoordelijk voor de uitschakeling van Guardiola en co.

Ook toen verdedigde City in eigen stadion een kleine voorsprong uit de heenwedstrijd (1-0), maar werd toch uitgeschakeld na een waar spektakelstuk in eigen huis (4-3). En die wedstrijd herinneren we natuurlijk nog vanwege de afgekeurde goal van City diep in blessuretijd...

MCI-PSG En Björn Kuipers, rolt de bal...?

Björn Kuipers test of de bal rolt op het kletsnatte veld in Manchester.

MCI-PSG Parabéns!

Aanvoerder Fernandinho is vandaag trouwens jarig: de Braziliaanse controleur is 36 jaar geworden! Wij weten welk cadeautje hij graag zou krijgen.

MCI-PSG Lekker weertje...

Pep Guardiola peilt de stemming op het veld in Manchester voor het halvefinaleduel met PSG.

MCI-PSG Opstelling PSG: Mbappé op de bank

Het grote woord is eruit: Kylian Mbappé is toch niet fit genoeg om te starten bij Paris Saint-Germain. De superster zit wel op de bank, naast onder anderen Mitchel Bakker. In zijn plaats speelt Mauro Icardi in de punt van de aanval. De plek van de geschorste Idrissa Gueye op het middenveld wordt ingenomen door Ander Herrera.

De opstelling van PSG voor de return tegen Manchester City in de halve finales van de Champions League.

MCI-PSG Opstelling City: De Bruyne als valse spits

Pep Guardiola heeft twee veranderingen toegepast in zijn elftal. De ervaren Fernandinho neemt de plek in van Rodri op het middenveld en is ook meteen aanvoerder. En oud-PSV'er Oleksander Zintsjenko krijgt als linksback de voorkeur boven João Cançelo. Kevin De Bruyne is op papier de valse spits, maar de sluwe Belg zal ongetwijfeld zwerven over het hele veld.

Nathan Aké zit op de bank bij City

De opstelling van Manchester City voor de return tegen PSG in de halve finales van de Champions League.

MCI-PSG Weg naar de halve finales

Weg naar de halve finale van Man City en PSG

Man City PSG
Groepsfase 1. Man City 2. FC Porto 3. Olympiakos 4. Olympique Marseille 1. PSG 2. RB Leipzig 3. Manchester United 4. Basaksehir
Achtste finales Borussia Mönchengladbach (0-2, 2-0) Barcelona (1-4, 1-1)
Kwartfinales Borussia Dortmund (2-1, 1-2) Bayern München (2-3, 1-0)

Automatisch updates ontvangen? Klik op het belletje!

Liveblog updates

John de Jong gaat nog even door bij PSV

PSV heeft het contract met technisch manager John de Jong verlengd tot medio 2024. "John bouwt met PSV aan een sterke en succesvolle toekomst", zegt directeur Toon Gebrands. Ook De Jong kijkt ernaar uit om verder te bouwen aan de toekomst van PSV. "Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar daar loop ik niet voor weg."

"In Nederland wil PSV spelen om de prijzen en internationaal streven wij een positie bij de beste 32 clubs van Europa na", gaat De Jong verder. "Er is nog veel werk te verzetten. De overtuiging dat we daar komen is er."

Heracles-held Breukers stopt na het seizoen

Tim Breukers stopt na dit seizoen met voetballen. Dat heeft de 33-jarige verdediger de leiding van Heracles Almelo laten weten. Breukers voetbalde van 2007 tot 2012 en van 2015 tot nu voor de club uit Overijssel. Met 272 wedstrijden is hij de speler met de meeste Eredivisieduels voor Heracles achter zijn naam.

"De keuze was niet eenvoudig. Maar na meerdere gesprekken en slapeloze nachten heb ik in overleg met de clubleiding toch besloten te stoppen", aldus de 33-jarige Breukers. "Daarbij heb ik alles tegen elkaar afgewogen, ook de fysieke ongemakken die vaker opspelen. Ik had nog een jaar door kunnen gaan, maar daar stond ik niet voor de volle honderd procent achter. Dan kan ik het tegenover de club en supporters niet maken om toch door te gaan, zo zit ik niet in elkaar."

Tim Breukers hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

MCI-PSG Bekende gezichten!

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Björn Kuipers. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn zoals altijd de assistenten in team-Kuipers. Pol van Boekel en Dennis Higler zijn vanavond de videoscheidsrechters.

Alleen de vierde man is geen Nederlander, maar de Griek Tasos Sidiropoulos.

Kuipers floot dit seizoen al acht duels in de Champions League, waaronder de achtste finales Barcelona-PSG (1-4), Juventus-FC Porto (2-3 na verlenging) en de kwartfinale Liverpool-Real Madrid (0-0).

Björn Kuipers

Krijgt barbecue bij Messi een staartje?

De barbecue die Lionel Messi maandag georganiseerd had om de teamgeest bij FC Barcelona te verbeteren, is niet onopgemerkt gebleven. La Liga is een onderzoek gestart naar het mogelijk schenden van de coronaregels door de selectie van Barcelona.

Als blijkt dat het COVID 19-protocol van de Spaanse competitie is geschonden, dan kan La Liga de zaak voorleggen aan de tuchtcommissie van de bond.

Verguisde Mourinho keert terug naar Serie A

José Mourinho wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van AS Roma. De Portugese coach heeft voor drie jaar getekend bij de Romeinse club. Mourinho werd vorige maand ontslagen bij Tottenham Hotspur, waar hij verantwoordelijk werd gehouden voor de magere resultaten. Bij Roma wordt hij de opvolger van zijn landgenoot Paulo Fonseca.

AS Roma, dat Ajax in de kwartfinales van de Europa League de voet dwars zette, speelt donderdag de return van de halve finales tegen Manchester United. De kans dat Roma zich plaatst voor die finale is klein: United won het eerste duel namelijk met liefst 6-2.

Het winnen van de Europa League is, gezien de zevende plaats in de Serie A van Roma, de laatste kans om volgend jaar uit te moen komen in de Champions League.

José Mourinho

CHE-RMA Marcelo vervult burgerplicht en kan spelen

Marcelo dreigde de returnwedstrijd in de halve finales van de Champions League te missen omdat hij zich als medewerker op een stembureau moest melden. De verdediger van Real Madrid heeft dinsdag zijn burgerplicht vervuld en is gewoon meegereisd naar Londen voor de wedstrijd tegen Chelsea woensdag.

Op beelden van zijn club Real Madrid is te zien hoe Marcelo aan het einde van de middag met zijn medespelers incheckt in het hotel in Londen. Ook aanvoerder Sergio Ramos is na lang blessureleed weer beschikbaar voor trainer Zinedine Zidane.

De Braziliaan Marcelo beschikt na vijftien jaar in La Liga ook over een Spaans paspoort, waardoor hij net als jeugdinternational Victor Chust werd ingedeeld voor een dienst op 4 mei, de dag voor de return in Londen tegen Chelsea. Naar verluidt is Marcelo inderdaad naar het stembureau gegaan, maar werd daar al snel afgelost.

MCI-PSG Speelt hij wel of speelt hij niet?

Dit weekend werd hij gespaard. Maandag zagen we hem nog moeilijk hinkend op het vliegveld. Maar Manchester City-coach Pep Guardiola twijfelt geen seconde aan het meespelen van sterspeler Kylian Mbappé vanavond bij tegenstander Paris Saint-Germain.

Meer weten over de situatie rond Mbappé. Dat kan hier.

Guardiola laat zich niet voor de gek houden door Pochettino

MCI-PSG Hoe ging het vorige week?

In een wervelend duel in Parijs heeft Manchester City de eerste stap gezet richting de finale van de Champions League. De Engelsen troffen een sterk Paris Saint-Germain, met de jonge Nederlander Mitchel Bakker (20) in de basis, maar ze wisten het duel na rust te kantelen. 1-2. Marquinhos opende na een kwartier de score voor de Parijzenaars, maar na rust zorgden Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez voor de einduitslag

City, dat slechts één keer in zijn historie een Europese eindstrijd speelde (in 1970 won de club de Europa Cup II), in een zetel voor het Champions League-succes waar de club van Josep Guardiola al zolang naar smacht. Maar City is ook gewaarschuwd; trainer Pochettino heeft eerder met Tottenham Hotspur een achterstand in de halve finales omgebogen. Dat was twee seizoenen geleden tegen Ajax.

Welkom!

Krijgen we een All England Final tussen Manchester City en Chelsea in de Champions League? Of kunnen Paris Saint-Germain en Real Madrid nog voor een ommekeer zorgen in de returns van de halve finales?

We beginnen dinsdag om 21.00 uur in het Etihad Stadium, waar Manchester City in eigen stadion een 2-1 voorsprong tegen Paris Saint-Germain. Woensdag is het de beurt aan Chelsea en Real Madrid, die vorige week met 1-1 gelijkspeelden.

Welkom bij het liveblog!

Pep Guardiola worstelt met zijn mondkapje