liveblog
NOS VoetbalAangepast

Ajax speelt gelijk tegen Utrecht, titelfeest mogelijk uitgesteld

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

We sluiten deze avond af. Welterusten en tot de volgende keer!

AJA-UTR - Afgekeurde goal Klaassen houdt gemoederen bezig

Afgekeurde goal Klaassen houdt gemoederen bezig: 'Niet met fijn gevoel naar huis'

AJA-UTR - Klaassen wil vanaf eerste minuut spelen

Ajax-speler Klaassen baalt van reserverol: 'Wil gewoon spelen'

AJA-UTR - Utrecht-trainer Hake tevreden

FC Utrecht 'uiterst content' met gelijkspel tegen Ajax: 'Niet slecht'

AJA-UTR - Ten Hag: 'We moeten leveren'

Ajax-trainer Ten Hag: 'Zijn aan het klagen, maar moeten leveren'

Atalanta na rood voor Gosens en gelijkspel tegen Roma niet naar tweede plaats

Atalanta heeft in de Serie A verzuimd de tweede plaats van AC Milan over te nemen. Bij een zwak spelend AS Roma kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Robin Gosens kreeg rood.

Roma en Atalanta delen de punten in Rome

Steunpilaar Pasveer vertrekt bij Vitesse

Remko Pasveer gaat Vitesse verlaten. De ervaren doelman kon bijtekenen, maar maakt gebruik van zijn transfervrije status. Zijn bestemming is nog niet bekend.

AJA-UTR - AFGELOPEN!

Ajax maakte na rust de verdiende gelijkmaker, maar drie punten zitten er tegen FC Utrecht niet in. Het wordt 1-1. Komende zondag kunnen de Amsterdammers nog altijd kampioen worden, maar dan moet PSV zaterdag tegen FC Groningen wel punten morsen.

Davy Klaassen baalt na een gemiste kans tegen FC Utrecht

AJA-UTR - 81' Brobbey en Mazraoui vallen in

Brian Brobbey en de van een blessure teruggekeerde Noussair Mazraoui vervangen bij Ajax de teleurstellende Haller en Devyne Rensch. Doet Brobbey het weer?

Ajax-FC Utrecht 1-1

AJA-UTR - 77' Oelschlägel voorkomt de 2-1

Zo, daar is bijna de 2-1 voor Ajax! Klaassen kopt uit een vrije trap van Tadic richting doel, maar Oelschlägel pareert knap. Utrecht heeft het lastig.

Ajax-FC Utrecht 1-1

AJA-UTR - 70' GOAL AJAX

Edson Álvarez maakt op aangeven van Dusan Tadic de 1-1. Ajax op gelijke hoogte met FC Utrecht. Zit er nog meer in voor de koploper?

Ajax-FC Utrecht 1-1

Alvarez juicht na zijn gelijkmaker

AJA-UTR - 66' Álvarez kopt op de lat

Ajax dringt aan en krijgt een kans via Edson Álvarez. Uit een voorzet van Dusan Tadic kopt de Mexicaan de bal op de lat. FC Utrecht ontsnapt aan de gelijkmaker.

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - 58' Treffer Klaassen geannuleerd

Davy Klaassen staat nog maar net in het veld en lijkt meteen de 1-1 voor zijn rekening te nemen. Toch wordt de goal geannuleerd wegens buitenspel. Een twijfelachtige beslissing gezien de beelden, maar ook de VAR grijpt niet in.

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - 57' Klaassen en Antony in het veld

Ten Hag grijpt in en brengt Davy Klaassen en Antony voor Kudus en Neres. Kunnen Klaassen en Antony het tij keren voor de Amsterdammers?

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - 54' Maher raakt het zijnet

Mohammed Kudus krijgt geel na een overtreding op Kerk. Adam Maher schiet de toegekende vrije trap net naast. De bal raakt lichtjes het zijnet.

Ajax-FC Utrecht 0-1

De muur van Ajax

AJA-UTR - 46' Begin tweede helft

We zijn begonnen aan de tweede helft bij Ajax tegen FC Utrecht. Geen wijzigingen bij beide teams. Perr Schuurs, Davy Klaassen en Brian Brobbey doen wel een warming-up, maar trainer Erik ten Hag brengt het trio nog niet.

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - RUST!

Ajax kijkt halverwege tegen een achterstand aan tegen FC Utrecht. Simon Gustafson schoot in de beginfase raak uit een strafschop. De Amsterdammers kregen daarna wel mogelijkheden, maar de 1-1 zit er vooralsnog niet in.

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - 32' Ajax tot twee keer toe gevaarlijk

Kans voor David Neres, die ontsnapt aan buitenspel. De Braziliaan krijgt de bal met geluk weer voor zijn voeten, maar vindt doelman Eric Oelschlägel op zijn weg. Een minuut later tikt de Duitser een kopbal van Sébastien Haller over de lat.

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - 25' Vrije trap Gravenberch net naast

Ajax dicht bij de gelijkmaker. Ryan Gravenberch nestelt zich achter een vrije trap en ziet zijn poging maar net naast het Utrechtse doel verdwijnen.

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - 20' Treffer Kerk afgekeurd

Bijna kan FC Utrecht opnieuw juichen. Gyrano Kerk wordt weggestuurd in de diepte, lobt de bal over Stekelenburg in het doel, maar wordt uiteindelijk teruggefloten wegens buitenspel.

Ajax-FC Utrecht 0-1

AJA-UTR - 13' GOAL FC UTRECHT

Simon Gustafson gaat achter de bal staan en stuurt Ajax-doelman Maarten Stekelenburg naar de verkeerde hoek. FC Utrecht leidt met 1-0 in Amsterdam.

Ajax-FC Utrecht 0-1

FC Utrecht viert feest na de 1-0

AJA-UTR 12' PENALTY!

FC Utrecht krijgt een strafschop na een overtreding van Nicolás Tagliafico op Gyrano Kerk. De VAR moest eraan te pas komen om de bal door arbiter Allard Lindhout op de stip te laten leggen.

Ajax-FC Utrecht 0-0

AJA-UTR - AFTRAP

We zijn begonnen in Amsterdam! Ajax jaagt op de winst tegen FC Utrecht om zo zondag tegen AZ de landstitel binnen te kunnen halen.

Ajax-FC Utrecht 0-0

Girondins de Bordeaux in de problemen

Zesvoudig Frans kampioen Girondins de Bordeaux zit in zwaar weer. Het Amerikaanse King Street, dat een meerderheidsbelang heeft in de club, wil niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Daardoor is de toekomst van Bordeaux ongewis.

In het verleden speelden onder anderen Zinédine Zidane, Alain Giresse en Bertus de Harder voor de Fransen. Nederlander De Harder veroverde met Bordeaux de eerste landstitel in 1950 en is ereburger van de stad.

Nieuwe coronabesmettingen in Eindhoven

De wedstrijd Jong PSV - TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie gaat vrijdagavond niet door. Bij de gebruikelijke testronde voorafgaand aan een duel zijn nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de selectie van Jong PSV. Staf en spelers van de Eindhovense ploeg zijn uit voorzorg in quarantaine gegaan.

In overleg met de KNVB heeft PSV besloten om de wedstrijd af te gelasten. De nieuwe datum is vastgesteld op 3 mei. De Eindhovense clubleiding maakte afgelopen zondag al bekend dat zes spelers van Jong PSV positief hadden getest op het coronavirus. Zij gingen daarna eveneens direct in quarantaine.

AJA-UTR - Opstelling Ajax - Kudus in de basis

Opstelling Ajax

AJA-UTR - Opstelling FC Utrecht

Opstelling FC Utrecht

Ajax door goals van Van 't Schip, Witschge en Rijkaard naar finale EC II

Precies 34 jaar geleden bereikte Ajax de finale van de Europa Cup II (voor bekerwinnaars) door Real Zaragoza in het Olympisch Stadion te verslaan. John van 't Schip, Rob Witschge en Frank Rijkaard maakten de treffers. In Spanje werd al gezegevierd met 3-2.

Later zou Ajax de eindstrijd winnen door Lokomotive Leipzig met 1-0 te kloppen door een doelpunt van Marco van Basten.

Negentien doelpuntenmakers en meer: de fraaie cijfers achter Ajax' dominantie

Vreugde bij de spelers van Ajax

Ajax heeft de 35ste landstitel voor het grijpen. Als de Amsterdammers vanavond de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht winnen, kunnen ze zondag bij winst in de thuiswedstrijd tegen AZ het kampioenschap binnenslepen.

De titel is - logischerwijs - voor de club die de meeste punten behaalt en meestal ook de meeste doelpunten maakt. Ajax voldoet aan die voorwaarden, maar er zijn meer cijfers die het succes van trainer Erik ten Hag en zijn ploeg kunnen verklaren, berekende Opta Sports.

Welkom!

Welkom in ons liveblog, waarin we uitgebreid aandacht besteden aan de inhaalwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. Op 7 februari ging er een streep door het duel wegens het winterse weer. De Amsterdammers kunnen bij winst op Utrecht zondag de landstitel grijpen. Dan is AZ de tegenstander.