Liveblog gesloten
 • Tot ziens in Luik!

  En dan houden we ermee op hier op de Muur van Hoei. De volgende wielerafspraak is komende zondag, dan staat bij zowel de mannen als de vrouwen Luik-Bastenaken-Luik op het programma. Tot dan!

 • Bekijk de samenvatting van de Waalse Pijl bij de mannen

  De Fransman Julian Alaphilippe wint na 2018 en 2019 voor de derde keer de klassieker door de Ardense heuvels.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Alaphilippe houdt Roglic in laatste meters af van zege in Waalse Pijl
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Alaphilippe houdt Roglic van zege in Waalse Pijl

  De 85ste Waalse Pijl is een prooi geworden voor Julian Alaphilippe. De renner van Deceuninck-QuickStep verwees in de laatste meters Primoz Roglic naar de tweede plaats en kwam als eerste over de streep bovenop de befaamde Muur van Hoei, sinds 1983 de onverbiddelijke scherprechter in de laatste honderden meters van de 192 kilometer lange koers door de Ardense heuvels.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Julian Alaphilippe klopt Primoz Roglic op de streep NOS
 • Bekijk de top-10 van de Waalse Pijl bij de mannen

  Beste Nederlander is Mollema op de elfde plaats.

  NOS
 • Alaphilippe wint de Waalse Pijl!

  Daar ging Roglic er razendsnel vandoor. De Sloveen raasde over de Muur en leek op weg naar de zege, maar Alaphilippe liet zich niet uit zijn tent lokken en kon terugkeren in het wiel van Roglic.

  Maar de wereldkampioen wint de Waalse Pijl!

  Roglic wordt tweede, Valverde derde.

  Julian Alaphilippe blaast uit na zijn zege in de Waalse Pijl NOS
 • Waalse Pijl (m) 0,5 km - De beslissing

  Alle bekende namen rijden vooraan, onder wie Roglic, Valverde, Pidcock en Mollema. Iedereen nog bij elkaar.

 • Waalse Pijl (m) 2 km - Lammertink is opgeslokt

  Het is gedaan met Lammertink. Het peloton neemt het over aan de voet van de Muur, waar - niet geheel verrassend - de beslissing gaat vallen.

 • Waalse Pijl (m) 5 km - Lammertink blijft maar volhouden

  Terwijl in het peloton de voorbereidingen worden getroffen voor de ontknoping op de Muur, rijdt de strijdlustige Lammertink rustig verder. Zijn voorsprong loopt zelfs weer ietsje op: 15 seconden.

  Wil je een kans maken op de Muur van Hoei, dan heb je minstens 40 seconden voorsprong nodig, zei Philippe Gilbert, aldus onze commentator Stef Clement.

 • Waalse Pijl (m) 8 km - Wachten op de ontknoping

  De grote ploegen hadden het peloton onder controle. Lammertink rijdt daardoor nog steeds voorop, met 10 seconden voorsprong. Het is wachten op de ontknoping op de veelbesproken Muur van Hoei.

 • Waalse Pijl (m) 11 km - Alleen Lammertink nog over

  Tien kilometer voor de slotklim moeten de renners nog even over de Côte du Chemin des Gueuses. Het einde van de kopgroep is daar. Alleen Lammertink rijdt nog vooraan, met 10 seconden voorsprong..

 • Waalse Pijl (m) 21 km - Howes haakt af

  De taaie Howes moet afhaken uit de kopgroep, met de Côte d'Ereffe in zicht. Vier man nog op kop (Lammertink, Vervaeke, Moniquet en Armée) met een halve minuut voorsprong.

 • Waalse Pijl (m) 27 km - Valpartij met Pidcock en Gilbert

  Een valpartij in het peloton. Onder de slachtoffers twee grote namen: Pidcock en Gilbert. Iedereen klimt weer op de fiets en vervolgt zijn weg.

  Pidcock, afgelopen weekeinde nog nipt tweede in de Amstel Gold Race, wordt teruggereden naar het peloton door Giro-winnaar Hart en Kwiatkowski.

 • Waalse Pijl (m) 28 km - Eventjes actie in peloton

  Even was er enige actie in het peloton. Geschke ging op de pedalen staan, een handvol renners ging mee, maar de stuiptrekking is snel voorbij.

  Nog altijd rijden Lammertink, Vervaeke, Howes, Moniquet en Armée op kop, ruim een minuut voor de grote groep

 • Waalse Pijl (m) 32 km - Voor de tweede keer over de Muur

  Voor de tweede en voorlaatste keer gaat de kopgroep met Lammertink over de welbekende Muur van Hoei. De vorige keer hadden de acht een voorsprong van 2,5 minuut, nu bedraagt de voorsprong nog ruim 1 minuut.

  Tijdens de klim zijn er wel drie man weggevallen uit de kopgroep. Lammertink, Vervaeke, Howes, Moniquet en Armée zijn nog over. De bel klinkt voor de laatste ronde.

 • Waalse Pijl (m) 47 km - Botsing Higuita en Ledanois

  Sergio Higuita (EF) komt in botsing met Kevin Ledanois (Arkea). De Fransman krabbelt snel weer op, de Colombiaan heeft pijn op de knie. Dat ziet er niet goed uit voor Higuita.

  Zijn ploeggenoot Howes, in de kopgroep, is ondertussen weer van fiets gewisseld. Na zijn eerdere materiaalproblemen reed hij op een neutrale fiets, nu heeft hij zijn eigen rijwiel weer terug. De voorsprong op het peloton is ruim twee minuten.

  De kopgroep: Maurits Lammertink (Intermarché-Wanty-Gobert), Julian Mertens (Sport Vlaanderen-Baloise), Sylvain Moniquet (Lotto-Soudal), Sander Armée (Qhubeka-Assos), Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Diego Rosa (Arkéa-Samsic), Simone Velasco (Gazprom-Rusvelo) en Alex Howes (EF).