liveblog
NOS VoetbalAangepast

Manchester City en Real Madrid naar halve finales Champions League

Eindstanden kwartfinales Champions League donderdag:

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

En dan houden we ermee op hier in Hilversum. Morgen wordt er ook Europees gevoetbald, dan zijn de return in de kwartfinales van de Europa League aan de beurt. Met om 21.00 uur onder meer AS Roma-Ajax.

Wij zijn er dan ook weer bij met ons liveblog. Tot dan!

Uitslagen kwartfinales Champions League

De halve finales worden op 27 en 28 april afgewerkt, de return zijn een week later. Paris Saint-Germain neemt het op tegen Manchester City. Real Madrid treft Chelsea.

Afgelopen: Real Madrid houdt Liverpool in bedwang en bereikt laatste vier

Real Madrid heeft zich in de kwartfinales van de Champions League niet de kaas van het brood laten eten. Na de 3-1 thuiszege op Liverpool was de 0-0 in de door Björn Kuipers geleide return op Anfield voldoende voor een plek bij de laatste vier. Daarin treft Real in Chelsea opnieuw een Engelse tegenstander.

Liverpool-spits Mohamed Salah

Afgelopen: Net als vorige week pijnigt Foden Dortmund het meest

Manchester City heeft zich ten koste van Borussia Dortmund geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Daarin treft het Paris Saint-Germain. Na de 2-1 zege van vorige week in Manchester, werd in Duitsland met dezelfde cijfers gewonnen.

Jude Bellingham, maker van de 1-0 voor Borussia Dortmund, ligt uitgeteld op het veld

LIV-REA - 86' Einde nadert voor Liverpool

Het vuur van Liverpool lijkt gedoofd. Nog vijf minuten op de klok en twee doelpunten zijn er nodig, dat gaat niet meer lukken. Real Madrid lijkt zich te gaan plaatsen bij de beste vier van Europa.

Liverpool-Real Madrid 0-0 (1-3)

BOR-MAN - 75' Doelpunt voor Manchester City!

Met een knalhard schot via de keeper en de paal maakt Foden er 2-1 van voor City tegen Borussia Dortmund.

De beslissing lijkt daarmee wel te zijn gevallen: Borussia zal drie keer moeten scoren in een kwartier om de weg naar de halve finales voor City te versperren.

Kort voor de goal was er nog een puik schot van uitblinker De Bruyne, waarop keeper Hitz zich moest strekken.

Borussia Dortmund-Manchester City 1-2 (1-2)

Phil Foden en Kyle Walker bestormen City-coach Pep Guardiola na de 2-1

BOR-MAN - 72' Kans voor Hummels

Borussia Dortmund moet scoren om een verlenging af te dwingen tegen Manchester City. En in de 69ste minuut waren de Duitser eindelijk weer eens gevaarlijk: een voorzet van Reus werd door Hummels in het dak van het doel gekopt.

Borussia Dortmund-Manchester City 1-1 (1-2)

LIV-REA - 62' Real Madrid vindt het wel best zo

Net als in de eerste helft is het enthousiasme bij Liverpool na de vlotte beginfase wat weggezakt. Real Madrid heeft weinig behoefte om iets te doen, met de 3-1 zege uit de eerste wedstrijd in de achterzak.

Desondanks was er nog een grote kans voor de alleen op de keeper afstormende Vinicius en in tweede instantie bijna Benzema, maar Alisson bracht redding. Nog een klein half uur heeft Liverpool om twee goals te maken.

Liverpool-Real Madrid 0-0 (1-3)

BOR-MAN - 55' DOELPUNT MANCHESTER CITY

Een ongelukkig moment voor Borussia-middenvelder Can: hij maakt onhandig hands en de bal gaat op de stip. Can kopte de bal tegen zijn arm en dat mag niet, oordeelt de VAR na een langdurige studie op de beelden.

Mahrez schiet de strafschop knoerthard binnen. Keeper Hitz ging naar de goede hoek, maar kwam er niet meer aan.

Borussia Dortmund-Manchester City 1-1 (1-2)

Vreugde bij Manchester City na de gelijkmaker van Riyad Mahrez

LIV-REA - 47' Liverpool opnieuw furieus van start

Net als in de eerste helft is er na rust een furieus begin van Liverpool. Na 40 seconden moet Courtois redding brengen op een inzet van Firmino. Er volgt een corner, die niets oplevert. En even later kan Firmino net niet goed bij de bal komen voor een tweede kans. Het is een beetje een kopie van de eerste helft.

Liverpool-Real Madrid 0-0 (1-3)

Tweede helft in Dortmund en Liverpool

De tweede helft is begonnen bij Borussia Dortmund-Manchester City. Het staat 1-0 voor de Duitsers.

En even later is ook Liverpool-Real Madrid hervat bij een 0-0 tussenstand.

Alle ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.

Roma-speler Karsdorp: 'Mijn focus ligt niet op EK, moet je aan anderen vragen'

Een vooruitblik van AS Roma-vleugelverdediger Rick Karsdorp op de return tegen Ajax in de kwartfinales van de Europa League.

Roma-speler Karsdorp: 'Mijn focus ligt niet op EK, moet je aan anderen vragen'

Rust in Dortmund en Liverpool

Het is rust in Dortmund bij een 1-0 voorsprong voor Borussia. Bij deze stand zijn de Duitsers door naar de halve finales, na de 2-1 zege voor City in het eerste duel.

Ook in Liverpool zoeken beide teams de kleedkamers op in een eveneens levendige wedstrijd. Het staat 0-0. Real won de eerste wedstrijd met 3-1.

BOR-MAN - 42' Spanning in Dortmund

In Dortmund is het een fijn schouwspel, zeker nu de spanning na de goal van Borussia hoog is opgelopen. City heeft het heft in handen genomen en was via Zintsjenko dicht bij de gelijkmaker: zijn kopbal, vlak voor het doel, werd echter simpel uit de lucht geplukt door keeper Hitz.

Aan de andere kant is het voor de Engelsen oppassen geblazen voor de Duitse uitbraken, en dan met name voor Champions League-topscorer Haaland (tien goals al in dit seizoen).

Borussia Dortmund-Manchester City 1-0 (1-2)

LIV-REA - 39' Storm Liverpool geluwd

Liverpool begon ijzersterk aan het duel met Real, maar de storm is in de loop van de eerste helft gaan liggen. Twee doelpunten hebben de mannen van trainer Klopp nodig.

En daar was bijna de eerste: na een prachtige beweging van Wijnaldum komt de bal uiteindelijk bij Salah terecht, maar de Egyptenaar schiet vanuit kansrijke positie wild over. Kort daarop doet Wijnaldum hetzelfde als Salah even eerder: over het doel schieten.

Liverpool-Real Madrid 0-0 (1-3)

BOR-MAN - 29' City op de lat

Manchester City begon slapjes en afwachtend aan het duel met Borussia, maar heeft het gaspedaal iets ingedrukt na de 1-0 achterstand. De Engelsen moeten wel, want bij deze stand liggen ze eruit.

In de 25ste minuut zagen de eerste echte en meteen een grote kans voor City: aanvoerder De Bruyne schoot - op schitterende wijze - hard op de Duitse lat. Even later brengt Bellingham, maker van de 1-0, op de doellijn redding na een schot van Mahrez.

Borussia Dortmund-Manchester City 1-0 (1-2)

LIV-REA - 26' Kansen op Anfield

Op Anfield is er nog niet gescoord, maar kansen zijn er wel geweest. Zo moest Courtois voor de tweede keer redding brengen, dit keer bij een fraai maar niet al te hard schot van Milner. De Belg kon de bal gracieus uit de kruising tikken.

Aan de andere kant raakte Real Madrid de paal, na een voorzet van Benzema en via een Engels been.

Scheidsrechter Kuipers deelde een gele kaart uit aan Casemiro na een forse overtreding van de Real-speler. De VAR kijkt nog even of dat geen rood had moeten zijn, maar de kaart verandert niet van kleur.

Liverpool-Real Madrid 0-0 (1-3)

BOR-MAN - 15' DOELPUNT BORUSSIA

Na een kwartier schiet Bellingham de Duitsers op 1-0 tegen Manchester City! De Engelsman haalt van afstand uit en keeper Ederson heeft het nakijken. Met zijn 17 jaar en 289 dagen is Bellingham de jongste Engelsman ooit die in de Champions League scoorde.

Bij deze stand is Borussia door naar de halve finales en is City uitgeschakeld.

Borussia Dortmund-Manchester City 1-0 (1-2)

Jude Bellingham viert zijn goal, met Erling Haaland in de achtervolging

BOR-MAN - 12' Borussia heeft de bal

In Dortmund is het in de beginfase vooral Borussia wat de klok slaat. De Duitsers moeten dan ook de 2-1 nederlaag uit Manchester goed zien te maken. Heel gevaarlijk is Borussia nog niet geweest: een schot van Dahoud ging recht op keeper Ederson af, dat was het wel zo'n beetje.

Borussia Dortmund-Manchester City 0-0 (1-2)

LIV-REA - 4' Liverpool begint sterk

Liverpool komt vol gas uit de startblokken op Anfield. Na twee minuten had Salah de bal al voor het binnenschieten, maar Real-keeper Courtois had een puike redding in petto.

Een minuutje later is er weer een grote kans, maar Firmino kan net niet bij de bal komen.

Liverpool-Real Madrid 0-0 (1-3)

Liverpool-trainer Jürgen Klopp

BOR-MAN - Aftrap in Dortmund

De bal rolt ook bij Borussia Dortmund-Manchester City. Het eerste duel werd met 2-1 gewonnen door City.

LIV-REA - Aftrap in Liverpool

Er is afgetrapt op Anfield. Kan Liverpool nog iets doen aan de 3-1 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Real Madrid? De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers en zijn mannen.

Raam van spelersbus Real Madrid ingegooid

Bij aankomst bij het Liverpool-stadion is een raam van de spelersbus van Real Madrid ingegooid.

Vanuit een menigte Liverpool-fans, die zich bij Anfield hebben verzameld, leek een voorwerp naar de bus te worden gegooid. Even later was te zien dat politie de bus inspecteerde en dat er glas werd opgeruimd. Niemand raakte voor zover bekend gewond.

Bij Anfield hebben zich Liverpool-fans verzameld voor de wedstrijd tegen Real Madrid

Opstellingen Borussia Dortmund-Manchester City

Opstellingen Liverpool-Real Madrid

Opstellingen Liverpool-Real Madrid

Morgen: Ajax tegen AS Roma in Europa League

Ajax-trainer Erik ten Hag laat zich aan de vooravond van het Europa League-duel met AS Roma niet in de kaarten kijken over zijn opstelling.

"We hebben vorige week veel kansen gecreëerd en hebben verschillende varianten. Morgen zullen ze zien welke kaarten we trekken", sprak Ten Hag op de persconferentie voor de return van de kwartfinales.

Ten Hag over return tegen AS Roma: 'We hebben onze lessen geleerd'

Welkom bij de Champions League!

Paris Saint-Germain en Chelsea zijn al door naar de halve finales van de Champions League. Vanavond komen daar nog twee namen bij.

Om 21.00 uur is de aftrap van de resterende twee kwartfinales: Borussia Dortmund-Manchester City en Liverpool-Real Madrid. Met dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.