liveblog
NOS VoetbalAangepast

Ajax, PSV en Feyenoord boeken zege • Rentree Robben bij verliezend Groningen

In de eredivisie stonden vandaag vier wedstrijden op het programma.

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

We houden ermee op hier in Hilversum. Volgende week is er geen eredivisie, want dan wordt zondag om 18.00 uur de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse gespeeld.

Op donderdag 22 april speelt Ajax dan nog de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht. En over twee weken is de dertigste speelronde aan de beurt, met onderstaand programma.

De stand in de eredivisie na de 29ste speelronde

De uitslagen van de 29ste speelronde op een rijtje

Wie om 19.00 uur de samenvattingen in Studio Sport wil bekijken zonder de uitslag te weten, moet nu even heel snel doorscrollen.

RKC-AJA - Afgelopen in Waalwijk

Ajax heeft de kater die het had overgehouden aan het verloren Europa League-duel met AS Roma enigszins weggespoeld: op bezoek bij RKC Waalwijk won de club zonder al te goed te spelen met 1-0. Ajax heeft nog twee zeges nodig om voor de 35ste keer landskampioen te worden.

Sébastien Haller juicht na zijn mooie goal voor Ajax tegen RKC (0-1)

Robben na invalbeurt: 'Mooi moment en grote opluchting'

Na een revalidatie van een half jaar en amper wedstrijdminuten in de afgelopen twee jaar verscheen de begin dit seizoen bij FC Groningen teruggekeerde Arjen Robben tegen sc Heerenveen als invaller weer in het veld.

Robben na invalbeurt: 'Mooi moment en grote opluchting'

RKC-AJA 82' - Zit er in de slotfase een stunt voor RKC in?

Nog een kleine tien minuten te spelen in Waalwijk, waar Ajax sinds de bal op de lat van RKC alweer een handvol kansen heeft gehad. Maar Kudus (twee keer), Tagliafico en Álvarez kregen de bal er niet in.

Bij RKC komen er nog twee verse krachten in de ploeg: Damascan en Augustijns komen erin voor John en Van der Venne. Wordt een van hen de held van de dag in Waalwijk?

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

RKC-AJA 74' - Bijna de gelijkmaker voor RKC

Daar was bijna de gelijkmaker van RKC! Uit een vrije trap schiet invaller Ngonge de bal op de lat. Scherpen staat aan de grond genageld. Voor de overtreding die aan de vrije trap vooraf ging, kreeg Martínez de gele kaart.

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

RKC-AJA 70' - Ajax op halve kracht, tweede goal blijft uit

Een sprankelend schouwspel is het niet, de tweede helft van RKC-Ajax. De Amsterdammers zijn op halve kracht op zoek naar een tweede goal, vooralsnog zonder succes. Na een voorzet van Tadic werkte Meulensteen de bal zojuist net naast zijn eigen doel, dat was eigenlijk de grootste kans.

Hoe langer het slechts 1-0 blijft, hoe groter het geloof bij RKC wordt dat er misschien nog een stuntje in zit.

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

Dusan Tadic na een gemiste kans

RKC-AJA 61' - Rensch valt geblesseerd uit

Rensch moet geblesseerd van het veld en wordt vervangen door Klaiber. De verdediger grijpt naar zijn bovenbeen. Komende donderdag is Rensch overigens sowieso geschorst voor het Europa League-duel met AS Roma.

Ook Antony verlaat het veld, Neres is zijn vervanger. RKC-coach Grim heeft ook gewisseld: Daneels en Oosting komen in het veld voor Ngonge en Sow.

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

Devyne Rensch krijgt verzorging en verlaat even later het veld

RKC-AJA 55' - Kudus vervangt Klaassen

Het spelbeeld is nog hetzelfde in Waalwijk, waar Klaassen (dit keer eens niet de maker van de 1-0) inmiddels is vervangen door Kudus. Even later schiet de invaller in kansrijke positie voorlangs, maar de Ghanees bleek sowieso buitenspel te staan.

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

RKC-AJA - Tweede helft in Waalwijk

De bal rolt weer in Waalwijk, waar Ajax op een 1-0 voorsprong staat tegen RKC.

Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen. De Amsterdammers begonnen in het laatste kwartier van de eerste helft een beetje in te kakken, eens zien of trainer Ten Hag zijn ploeg weer scherp heeft gekregen.

Schmidt en Malen blikken terug op VVV-PSV (0-2)

West Ham United klopt Leicester City en klimt naar vierde plaats

Leicester City heeft zich in de Premier League laten verrassen door West Ham United. In Londen werd de nummer drie van de ranglijst met 3-2 geklopt.

Jesse Lingard scoorde tweemaal voor West Ham United

RKC-AJA - Rust in Waalwijk

Ajax werkt het duel met RKC af in wandeltempo, maar leidt met 1-0 door een knappe goal van Haller.

RKC-AJA 38' - Ajax doet het kalm aan

Ajax heeft een stevig overwicht, maar doet het kalm aan. Er zijn kansjes, maar de tussenstand is slechts 1-0. Hoewel RKC nog geen vuist kan maken, blijft het met deze stand oppassen voor de koploper.

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Álvarez, die een stompje uitdeelde aan Daneels.

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

RKC-AJA 23' - Ajax combineert zich door kleine ruimtes

RKC doet zijn best om de ruimtes klein te houden, maar de Waalwijkers zijn niet opgewassen tegen het vlotte combinatiespel van Ajax. Dat heeft al een handvol mogelijkheden opgeleverd - Klaassen scoorde zelf, maar stond buitenspel - maar het staat nog 1-0.

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

RKC-AJA 15' - DOELPUNT AJAX

Uit een voorzet van Tadic tikt Haller de bal buitengewoon knap binnen. Ajax leidt met 1-0 bij RKC.

De Fransman weet zijn been in de lucht heel hoog te krijgen en werkt de bal zo onhoudbaar voor keeper Lamprou binnen.

Leuk feitje: het is de dertiende assist van Tadic in dit seizoen, maar Haller is pas de eerste speler die twee keer is bediend door de Serviër. De andere elf assists waren voor elf andere spelers.

RKC Waalwijk-Ajax 0-1

Sébastien Haller wordt vertroeteld na zijn knappe openingsgoal

RKC-AJA 10' - Ajax heeft de bal

Het beeld in Waalwijk is in de eerste tien minuten zoals verwacht: Ajax heeft de bal en probeert al combinerend het doel van RKC te vinden. Vooralsnog zonder succes.

Wel zagen we net een razendsnelle counter van RKC na een corner van Ajax, die niets oplevert. De bedoelingen van de Waalwijkers zijn duidelijk.

RKC Waalwijk-Ajax 0-0

Ola John (RKC) in actie tegen Ajax

RKC-AJA - Aftrap bij RKC-Ajax

De laatste wedstrijd van deze eredivisiezondag is begonnen: RKC Waalwijk ontvangt koploper Ajax. De bal rolt!

Ajax-trainer Ten Hag: 'Als wij ons niveau halen, heeft RKC geen kans'

Een mindere dag is geen optie, zei Ajax-trainer Erik ten Hag voor de wedstrijd bij RKC Waalwijk.

Ajax-trainer Ten Hag: 'Als wij ons niveau halen, heeft RKC geen kans'

GRO-HEE - Afgelopen in Groningen

Het was een dag waar menig voetbalsupporter reikhalzend naar uitgekeken had. Niet alleen speelde FC Groningen de Derby van het Noorden tegen Heerenveen, maar na zes maanden blessureleed maakte Arjen Robben ook zijn rentree bij de Groningers. Desondanks won Heerenveen met 2-0 van Groningen.

De spelers van Heerenveen blij na de openingstreffer

VVV-PSV - Afgelopen in Venlo

In een weinig verheffend duel bij VVV-Venlo heeft PSV zijn plicht gedaan. Door doelpunten van Cody Gakpo en Donyell Malen werd het 2-0.

Op de ranglijst nemen de Eindhovenaren de tweede plaats weer in. Ook AZ heeft 61 punten, maar het doelsaldo van PSV is iets beter. VVV verloor zijn tiende eredivisiewedstrijd op rij.

PSV viert feest na de goal van Donyell Malen

GRO-HEE 87' - DOELPUNT HEERENVEEN

De wedstrijd in Groningen is beslist: Halilovic glijdt de bal binnen na een voorzet van Joey Veerman.

Heerenveen gaat de Derby van het Noorden winnen en dat is gezien het spelbeeld in de tweede helft terecht. Daar kan ook Robben niets aan doen. Hoewel: de oud-international krijgt in blessuretijd nog een kans, maar schiet van dichtbij een metertje naast.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-2

GRO-HEE 78' - Entree Robben

De laatste aanwijzingen van trainer Danny Buijs voor Arjen Robben, en dan komt hij erin. Voor het eerst in vijf maanden is Robben weer te bewonderen op het veld.

En Groningen kan wel wat hulp gebruiken, want de ploeg is in de loop van de tweede helft ver weggezakt. Heerenveen leidt met 1-0.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-1

Arjen Robben geeft meteen aanwijzingen na zijn invalbeurt bij Groningen

VVV-PSV 75' - Wedstrijd lijkt gespeeld, geel Giakoumakis

De wedstrijd in Venlo is bij een 2-0 voorsprong van PSV vermoedelijk wel gespeeld. Nog een extra tegenvaller voor de ploeg uit Venlo: spits Giakoumakis kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Sparta.

VVV-PSV 0-2

GRO-HEE 71' -DOELPUNT HEERENVEEN

Henk Veerman schiet de Friezen uit een penalty op voorsprong tegen FC Groningen.

De bal ging na een tip van de VAR op de stip. Floranus werd ten val gebracht door Gudmundsson en dat is na het raadplegen van de monitor reden voor een strafschop, oordeelt scheidsrechter Higler.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-1

GRO-HEE 68' - Robben begonnen aan warming-up

Gaat het dan weer eens gebeuren vandaag? Arjen Robben is langs de lijn begonnen aan de warming-up. Hij kwam dit seizoen nog maar twee keer in actie voor Groningen en zat op 18 oktober voor het laatst bij de selectie van Groningen.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-0

VVV-PSV 59' - DOELPUNT PSV

De Eindhovenaren vinden eindelijk weer een gaatje in de gele muur van VVV: Malen kan van dichtbij binnentikken uit een voorzet van Dumfries. De VAR checkt nog uitgebreid op buitenspel, maar steekt de duim uiteindelijk omhoog.

Overtuigend is het allemaal niet wat PSV laat zien, maar de drie punten komen nu binnen handbereik.

VVV-PSV 0-2

PSV viert feest na de goal van Donyell Malen

GRO-HEE 54' - Ook veel kansen in de tweede helft

De tweede helft van Groningen-Heerenveen is net zo leuk als de eerste, met in de eerste tien minuten alweer tal van kansen. Namens Heerenveen was invaller Joosten dicht bij een goal. Aan de andere kant heeft keeper Padt alweer een handvol puike reddingen moeten verrichten, onder meer op een inzet van Henk Veerman.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-0

Opstellingen RKC Waalwijk-Ajax (aftrap 16.45 uur)

Koploper Ajax speelt om 16.45 uur een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Kjell Scherpen staat opnieuw onder de lat, Antony staat in de basis en Neres op de bank.

Bij RKC ontbreekt Vurnon Anita: hij is dit weekeinde vader geworden.

Kjell Scherpen staat onder de lat bij Ajax, uit tegen RKC Waalwijk
De opstelling van RKC Waalwijk voor de thuiswedstrijd tegen Ajax

TWEEDE HELFT in Groningen en Venlo

De bal rolt weer bij FC Groningen-sc Heerenveen met de 0-0 op het scorebord. Arjen Robben zit nog op de bank.

En ook in Venlo is de tweede helft begonnen. PSV leidt met 1-0.

Advocaat en Berghuis kijken terug op FC Utrecht-Feyenoord (1-2)

Bijzonder zondagsgebed voor VVV-PSV

De stadionspeaker van VVV-Venlo roept hulp van boven in voor de wedstrijd tegen PSV.

Stadionspeaker VVV brengt bijzonder zondagsgebed voor duel met PSV

Rust in Groningen en Venlo

De brilstand staat op het scorebord bij de noordelijke derby tussen Groningen en Heerenveen.

PSV staat op een zuinige 1-0 voorsprong bij VVV-Venlo.

GRO-HEE 42' - Aantrekkelijke Derby van het Noorden

Bij Groningen-Heerenveen staat het ondertussen nog 0-0, in een aantrekkelijk duel. Groningen is iets beter, maar ook de Friezen hebben al een paar flinke kansen gehad. Zo kon keeper Padt ternauwernood een venijnig schot van Joey Veerman uit de hoek tikken.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-0

VVV-PSV 40' - Keeper Kirschbaum heeft het onverwacht rustig

Sinds de goal van Gakpo heeft VVV-keeper Kirschbaum eigenlijk niets meer te doen gehad. Het verwachte kansenfestival van PSV na de snelle voorsprong blijft vooralsnog uit. Wel zagen we net een kopbal van Boscagli naast gaan.

Heel af en toe komt VVV er enigszins uit, maar dat heeft nog niet veel opgeleverd.

VVV-PSV 0-1

Koploper Inter maakt geen fout tegen Cagliari, op weg naar eerste landstitel sinds 2010

Internazionale heeft in de Serie A zijn elfde overwinning op rij geboekt. De koploper rekende thuis met 1-0 af met Cagliari en heeft weer elf punten meer dan AC Milan, dat zaterdag al won. Inter is door de overwinning hard op weg naar de eerste landstitel sinds 2010.

Vreugde bij Inter-trainer Antonio Conte (rechts)

VVV-PSV 30' Het gaat iets stroever bij PSV

PSV is nog altijd de baas in Venlo, waar het een beetje rokerig is geworden door buiten De Koel afgestoken vuurwerk. Maar het gaat allemaal niet meer zo makkelijk als in het eerste kwartier.

VVV heeft zich één keer van voren laten zien via - wie anders dan - Giakoumakis, maar de Griek stond buitenspel.

VVV-PSV 0-1

GRO-HEE 24' - Kansen genoeg voor Groningen

Groningen is vooralsnog de betere ploeg in de Derby van het Noorden en heeft al een handvol kansen op de openingstreffer gehad. El Hankouri, Strand Larsen (twee keer) en Da Cruz hadden al kunnen scoren. Heerenveen staat onder druk.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-0

Feyenoord-doelman Bijlow over blessure: 'Gelukkig valt het mee'

"Het gaat goed", liet een opgeluchte Justin Bijlow na afloop van het met 2-1 gewonnen duel met FC Utrecht weten. De Feyenoord-doelman viel in de slotfase uit met een op het oog zware blessure, maar dat is niet het geval.

Bijlow over blessure: 'Gelukkig valt het mee'

VVV-PSV 13' - DOELPUNT PSV

Na een mooie combinatie met Malen (via een hakje) schiet Gakpo, de man in vorm, PSV op 1-0 bij VVV-Venlo.

VVV-PSV 0-1

Cody Gakpo schoot PSV op 1-0

VVV-PSV 6' - Eerste kans voor PSV

Het spelbeeld in de openingsfase bij VVV-PSV is zoals verwacht: VVV heeft een verdedigingsmuur opgebouwd, waar PSV doorheen moet zien te komen. Na zes minuten was er de eerste kans voor de Eindhovenaren: Zahavi schoot vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings naast.

VVV-PSV 0-0

Donyell Malen in duel met Tristan Dekker

GRO-HEE 3' - Eerste kans voor Groningen

De eerste kans in het noorden is voor FC Groningen. Na een pass van Gudmundsson kan Strand Larsen vanuit kansrijke positie scoren, maar zijn schot gaat over. Even later heeft ook Heerenveen zijn eerste mogelijheid: een uithaal van Veerman wordt onschadelijk gemaakt door Padt.

FC Groningen-sc Heerenveen 0-0

GRO-HEE - Aftrap in Groningen en Venlo

De Derby van het Noorden tussen FC Groningen en sc Heerenveen is begonnen.

En na een minuut stilte voor de overleden oud-speler Ton van den Hurk rolt ook de bal bij het duel tussen VVV-Venlo en PSV.

De Graafschap schudt Go Ahead Eagles van zich af in de strijd om plek twee

In de spannende strijd om plek twee in de eerste divisie heeft De Graafschap goede zaken gedaan. Het duel met naaste concurrent Go Ahead Eagles werd in eigen huis met 1-0 gewonnen. Plek twee geeft aan het einde van het seizoen recht op directe promotie naar de eredivisie.

De Graafschap viert de 1-0

UTR-FEY - Afgelopen in Utrecht

Feyenoord heeft het gat met nummer vier Vitesse, dat vrijdag tegen ADO niet verder kwam dan 0-0, verkleind tot twee punten. De Rotterdammers zegevierden in en tegen Utrecht met 2-1. Steven Berghuis maakte alweer zijn zeventiende goal van het seizoen.

Steven Berghuis weer belangrijk voor Feyenoord

UTR-FEY 90' - Weer blessure Bijlow

Het lijkt wel of een tornado door de Galgenwaard huis heeft gehouden, want na een grote kans voor Kerk liggen er ineens vier spelers op de grond.

Bijlow bracht redding op de kans van Kerk, maar de Feyenoord-keeper raakt daarbij geblesseerd en kan niet verder. Marsman komt erin.

Ook Kerk, Senesi en Maher hebben na Utrechtse aanval last, maar kunnen wel door.

FC Utrecht-Feyenoord 1-2

UTR-FEY 83' - Alles of niets voor FC Utrecht

FC Utrecht speelt alles of niets in de slotfase, met aanvaller Elia in de ploeg voor verdediger Ter Avest. Vier man staan er voorin en drie man in de verdediging. Maar voorlopig geeft Feyenoord nog geen krimp. De Rotterdammers leiden met 2-1.

FC Utrecht-Feyenoord 1-2

Opstellingen VVV-PSV (aftrap 14.30 uur)

PSV begint de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo zondag met hetzelfde basiselftal als vorige week tegen Heracles Almelo (3-0). Dat betekent dat middenvelder Ibrahim Sangaré opnieuw genoegen moet nemen met een rol op de reservebank. Sangaré was tot vorige week bijna altijd zeker van een basisplaats.

In het centrum van de verdediging kiest trainer Roger Schmidt voor het duo Nick Viergever en Jordan Teze. De twee controleurs op het middenveld zijn Pablo Rosario en Olivier Boscagli.

UTR-FEY 70' - Feyenoord heeft boel onder controle

FC Utrecht is met frisse krachten (Dalmau en Sylla voor Van Overeem en Gustafson) op zoek naar de gelijkmaker, maar komt er allemaal niet meer zo makkelijk doorheen als voorheen. Feyenoord heeft de boel redelijk onder controle en had net nog een kopkans voor Linssen, na een pass van Berghuis, maar keeper Oelschlagel kon pareren.

Dit gezegd hebbende heeft Van de Streek ineens dé kans om Utrecht op 2-2 te schieten. Maar Bijlow redt knap op het harde schot.

FC Utrecht-Feyenoord 1-2

Opstellingen FC Groningen-sc Heerenveen (aftrap 14.30 uur)

De grootste verrassing bij de Derby van het Noorden treffen we aan op de bank: daar zit Arjen Robben.

UTR-FEY 57' - Doelpunt voor Feyenoord!

De Rotterdammers begonnen slap aan de tweede helft, maar aanvoerder Berghuis schiet Feyenoord alsnog op een 2-1 voorsprong.

Eerst is er een kans voor Diemers, vervolgens komt de bal na een prima actie van Sinisterra bij Berghuis, die hard en laag raak schiet. Het is zijn zeventiende treffer van het seizoen. Sinisterra is net hersteld van het coronavirus en was op de training nog niet de oude Sinisterra, zei Advocaat vrijdag, maar de Colombiaan verricht nu toch nuttig werk.

FC Utrecht-Feyenoord 1-2

Steven Berghuis wordt bedankt voor zijn treffer

UTR-FEY 53' - Feyenoord begint slap aan tweede helft

Feyenoord is slap en slordig begonnen aan de tweede helft en heeft al heel wat ballen ingeleverd bij Utrecht. De thuisploeg heeft daar verder nog niet veel mee gedaan.

FC Utrecht-Feyenoord 1-1

UTR-FEY - Tweede helft in Utrecht

De bal rolt weer bij FC Utrecht-Feyenoord, bij een tussenstand van 1-1.

Bij Feyenoord is de aan een rode kaart ontsnapte Botteghin vervangen door Sinisterra. Bij Utrecht heeft de geblesseerde Warmerdam plaatsgemaakt voor Troupée.

UTR-FEY - Rust in Utrecht

Het is rust bij FC Utrecht-Feyenoord. De stand is 1-1 dankzij doelpunten van Fer en Gustafson, beiden in het verkeerde doel.

UTR-FEY 41' - Feyenoord heeft touwtjes in handen

Na het stormachtige begin van FC Utrecht heeft Feyenoord de touwtjes in handen genomen. Trainer Dick Advocaat oogt langs de lijn ook een stuk tevredener en steekt een duimpje op. Grote kansen hebben we in de slotfase van de eerste helft niet echt meer gezien.

Feyenoord-verdediger Botteghin speelt ondertussen met vuur: hij heeft al geel op zak en maakt een forse overtreding op Gustafson. Hij komt er met een laatste waarschuwing van scheidsrechter Makkelie vanaf.

FC Utrecht-Feyenoord 1-1

UTR-FEY 27' - DOELPUNT FEYENOORD

Het is het tweede eigen doelpunt van de dag! Oud-Feyenoorder Gustafson kopt de bal uit een hoekschop langs zijn eigen keeper: het is 1-1.

Na de omzettingen van Advocaat liep het een stuk beter bij Feyenoord en dat betaalt zich nu uit, met een beetje hulp van Utrecht.

FC Utrecht-Feyenoord 1-1

Steven Berghuis, Uros Spajic en Lutsharel Geertruida vieren de 1-1

UTR-FEY 24' - Advocaat zet de boel een beetje om

Dick Advocaat heeft langs de zijlijn druk staan gebaren en zijn aanwijzingen hebben geleid tot iets meer Rotterdamse grip op de wedstrijd. In de beginfase werd Feyenoord bij vlagen overlopen door Utrecht, nu is het spelbeeld iets meer in balans.

Dit gezegd hebbende is er opnieuw een kans voor de snelle Kerk, maar opnieuw brengt Bijlow redding bij een poging uit een moeilijke hoek.

FC Utrecht-Feyenoord 1-0

UTR-FEY 13' - DOELPUNT FC UTRECHT

De druk van Utrecht werd groter en Fer werkt de bal op ongelukkige wijze in zijn eigen doel. Utrecht leidt met 1-0.

Kort voor de goal was er al een beste kans van Kerk, waarbij Bijlow met een knappe reflex redding bracht. Uit de daaropvolgende corner valt de goal via de ongelukkige Fer. En weer even later moet Bijlow opnieuw in actie komen na een schot van Kerk. Het spelbeeld in Utrecht is dus duidelijk.

FC Utrecht-Feyenoord 1-0

Justin Bijlow had het druk in de beginfase tegen FC Utrecht

UTR-FEY 5' - Eerste waarschuwing FC Utrecht

De eerste waarschuwing is van FC Utrecht: via de doorstomende Kerk komt de bal bij Van de Streek, die van afstand net naast schiet.

Het tempo is hoog in de openingsfase en het spel golft op en neer, met een enthousiast FC Utrecht.

FC Utrecht-Feyenoord 0-0

Steven Berghuis in actie tegen FC Utrecht

AFTRAP: FC Utrecht-Feyenoord begonnen

Het eerste eredivisieduel van zondag is begonnen: FC Utrecht ontvangt Feyenoord.

Advocaat: 'Vijf verdedigers? Denk dat dit aanvallender is.....'

Dick Advocaat vindt niet dat hij heeft gekozen voor een defensief systeem in Utrecht. "Vijf verdedigers? Dat is niet verdedigender dan normaal. Je kan ook zeggen dat we juist aanvallender spelen. Als de buitenste twee hun taken goed uitvoeren, spelen we aanvallender dan normaal....", aldus de trainer van Feyenoord voor aanvang van het duel.

Feyenoord heeft zijn laatste zes wedstrijden in de eredivisie niet weten te winnen. In 2021 won de club sowieso nog geen duel buiten Rotterdam: op 10 januari werd nog wel met 2-0 bij stadgenoot Sparta gewonnen. Aan de andere kant heeft FC Utrecht zijn laatste twee thuiswedstrijden gewonnen.

Expected Goals en zijn aandeel in de aanval van Ajax: Hallers data onder de loep

"Dit is een aankoop die je doet om het kampioenschap veilig te stellen." NOS-analist Pierre van Hooijdonk was begin januari duidelijk over het aantrekken van Sébastien Haller door Ajax.

Nu lijkt die titel de Amsterdamse club inderdaad niet meer te ontgaan en Haller heeft daar met zeven goals en vijf assists in twaalf eredivisiewedstrijden een aandeel in. Maar er is ook kritiek op het (stroperige) spel van de 26-jarige international van Ivoorkust.

Aan de hand van data en statistieken van Opta Sports leggen we Haller langs een meetlat.

De goals en Expected Goals van Sébastien Haller bij Ajax

Koeman richt pijlen op scheids na verlies in Madrid: 'Iedereen heeft het gezien'

Furieus was Ronald Koeman na de 2-1 nederlaag in el Clásico tegen Real Madrid. De trainer van FC Barcelona was niet te spreken over de beslissingen van de scheidsrechter. Volgens Koeman had zijn ploeg twee keer een strafschop moeten krijgen, eerst toen Ferland Mendy volgens hem een overtreding maakte op Ousmane Dembélé en in de slotfase na vasthouden van Martin Braithwaite.

"Ik denk dat iedereen het heeft gezien", mopperde Koeman. "Als je een Barcelona-supporter bent, dan ben je woedend. Ik ben heel ontevreden met de twee beslissingen van de scheidsrechter. Het was daarna een duidelijke strafschop en eens te meer moeten we onze mond houden en het accepteren."

Koeman furieus: "VAR is er om de scheidsrechter te helpen"

Besmet met corona, dochter op IC én lang eruit: het bewogen jaar van Elia

Hij wilde het team naar een hoger niveau tillen. Met FC Utrecht richting de topvier van Nederland gaan. Maar in april kan geconcludeerd worden dat de missie van Eljero Elia in de Domstad nog niet behaald is. Een tegenvaller? "Jazeker!"

"Maar het is geen verloren seizoen", stelt Elia niettemin. "Elk jaar leer je, heb je ups and downs en word je als mens weer wijzer. Ik weet steeds beter hoe je jonge jongens moet begeleiden en ik leer nog meer over het teamverband. Eigenlijk leer ik onwijs veel."

Lees meer over het bewogen jaar van Eljero Elia, die straks op de bank zit tegen zijn oude club Feyenoord.

Besmet met corona, dochter op IC én lang eruit: het bewogen jaar van Elia

Feyenoord speelt in speciale Full Support-uitshirts

Feyenoord treedt straks tegen Utrecht aan in zogeheten 'Full Support'-uitshirts. Dat zijn shirt die speciaal zijn gemaakt voor seizoenkaarthouders die dit seizoen niet hun geld terugvragen.

Directeur Mark Koevermans deed onlangs een oproep aan de trouwste fans: de financiële problemen in Rotterdam-Zuid zijn zo groot dat Feyenoord aan de seizoenkaarthouders - die dit seizoen vanwege het coronavirus niet welkom waren in De Kuip - heeft gevraagd af te zien van compensatie.

Fans die het zich kunnen permitteren en het geld van de seizoenkaart niet terugvragen, krijgen als cadeautje het nieuwe, groene shirt thuisgestuurd.

Opstellingen FC Utrecht-Feyenoord (12.15 uur)

Marcos Senesi keert terug in de basis bij Feyenoord voor het competitieduel met FC Utrecht. Hij ontbrak vorige week nog tegen Fortuna Sittard. Luis Sinisterra is er na een besmetting met het coronavirus eveneens weer bij, maar begint op de bank. Orkun Kökcü is nog onvoldoende fit om van de partij te zijn, na een eerdere positieve test.

Feyenoord lijkt aan de wedstrijd te gaan beginnen met vijf verdedigers en met twee aanvallers: Bryan Linssen en Steven Berghuis.

Rotterdammers aangekomen in Utrecht

.

De wedstrijden van gisteravond gemist?

Gisteren zijn er vier wedstrijden gespeeld in de eredivisie, waaronder AZ-Sparta en PEC Zwolle-FC Twente. Bekijk hier de samenvattingen van die duels.

Noa Lang in selectie Club Brugge voor duel met Anderlecht

Club Brugge kan vandaag in de topper tegen Anderlecht weer beschikken over Noa Lang. De aanvaller liep eind vorige maand tijdens de groepsfase van het EK onder 21 een bovenbeenblessure op. Coach Philippe Clement liet vrijdag op zijn persconferentie nog in het midden of Lang zou kunnen aantreden, maar de jonge Nederlander behoort wel tot de wedstrijdselectie.

De 21-jarige Lang heeft dit seizoen twaalf keer gescoord voor Club Brugge. Op 21 maart kwam hij voor het laatst in actie voor de Belgische topclub.

Anderlecht - Club Brugge begint zondag om 18.15 uur. Koploper Club Brugge staat op 73 punten, maar liefst 21 meer dan nummer 4 Anderlecht.

Competitiedebuut Xavi Simons bij PSG

Paris Saint-Germain won gisteravond op bezoek bij RC Strasbourg met 4-1. De 17-jarige Xavi Simons viel kort voor tijd in voor de regerend kampioen en maakte zo zijn competitiedebuut voor de Franse ploeg. Twee maanden geleden maakte de middenvelder als zijn debuut namens PSG in het bekerduel tegen Caen.

Met nog zes wedstrijden te gaan bezet PSG de tweede plaats in de Lique 1, drie punten achter Lille.

Xavi Simons in actie tegen Strasbourg in de Lique 1

Dick Advocaat terug in Utrecht, waar hij in 1982 als speler contract tekende

1982: Dick Advocata tekent contract bij FC Utrecht, rechts trainer Han Berger

Stand eredivisie na zaterdagavond

Uitslagen en stand eredivisie

Welkom!

Welkom bij dit liveblog. Vandaag vier duels in de eredivisie: FC Utrecht-Feyenoord (12.15 uur), VVV Venlo-PSV (14.30 uur), FC Groningen-Heerenveen (14.30 uur) en RKC-Ajax (16.45 uur).